preinštalovanie windowsu

Informácie o software, ankety...
Sao Feng
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

preinštalovanie windowsu

Príspevok od používateľa Sao Feng »

pri spúšťaní mi nabehne modrá tabuľka v ktorej je napísané niečo v tom zmysle že si si ,,dotrtkal hardwere´´ :D......a síce neviem ako sa mi to podarilo keď som len pri spúšťaní pripojil myšku a vtedy spadol pls help.... nemalo by to byť nič vážne, preinštalovanie windowsu by úplne malo stačiť lebo pochybujem že som mu odpálil vnútro.....spadol možno aj preto lebo som sa moc on nestaral a bola v nom kopa vírov.....tak by som cel nejakú radu ako by som si mal preinštalovať windows

dik moc
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a to je co notebook? napis to lepsie ved ja tu pises ze ti nieco spadlo. skus preinstalovat windows to nieje ziadna vazna chyba
BX
Addict
Addict

Re: preinštalovanie windowsu

Príspevok od používateľa BX »

Sao Feng napísal:tak by som cel nejakú radu ako by som si mal preinštalovať windows
Úplne klasicky, poznáš aj iný spôsob? :) Reinstall - ak tam nemáš citlivé dáta, kľudne sformátni disk (pre istotu), teda ak máš všetky ovládače ;)
Sao Feng
Medium Expert
Medium Expert

ale ja neviem ako by som sa mal dostať do windwosu lebo ma to tam nepustí....chápete keď nabieha windows xp-čko tak sa objaví tabuľka kde behá v riadku tá modrá prkotina a práve vtedy mi to vyhodí tú tabuľku a nemôžem spraviť nič.....a ja keď to stihnem dať do núdzové tak stále mi to dá len tú tabuľku....takže sa dovnútra nedostanem......a je to normálne PC
BX
Addict
Addict

No nepospises viac co ti tam beha, nepopises viac tabulku. Neviem ti poradit nic ine ako preinstalovanie windows :? Ak to nevies urobit, tak
bios -> nastavit boot z CD/DVD (většinou boot optionst nebo ve starších power managment, případně přímo v té první nabídce)
->uložit

vložit cd WIN -> restartovat komp;
"stisknutím libovolné klávesy nastartujete systém z CD" -> zmáčknout libovolnej hlavní enter (na nic jinýo to nereaguje) - že by ono staré znme "Press any key?" - bohužel klávesa any na klávesnici nebyla xD
Ak ti nabehne repair, tak to nechaj a uz len kukaj ako sa ti to robi. Ak ti nahodi, ze na ktoru particiu to chces tak nejaku zvol, potvrd a ides ;)
Sao Feng
Medium Expert
Medium Expert

hned na začiatok som LAMER.....viem vysvetlil si mi to totálne po lopate ale ono to nechce ísť.....tak:
1.-dostanem sa do biosu
2.-keď som tam tak dám kliknem na BOOT
ATAPI CD-ROM Drives
3.-tam môžem akurát dať ten názov alebo disabled (nechám pôvodné)
4.EXIT
-Exit saving Changes
5.vložím dvd s windowsom
6.potvrdím 5. a ono sa to reštartuje
7.na začiatku dávam enter ale nič sa nedeje

....a na záver toto je ten straší typ compu, snažím sa ho opraviť mladšiemu bratránkovi....a toto píšem zo svojho laptopu...tak sa nesmejte
p.s. na tú tabuľku totálne zabudnite chcem len preinštalovať windows....DIKI MOC
BX
Addict
Addict

v bose najdi boot device priority a prve nastav na CD. Potom restartni win a uz uvidis to ze mas enterom spustit CD.
Potom das instal, pri licencii das F8 a potvrdis instal. A cakaj
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

cd mas dobre? v biose mas vsetko dobre nastavene? nepise ti niejaku chybu?
Sao Feng
Medium Expert
Medium Expert

diki moc BX...dosť si mi pomohol...MáM TO
môžete LOCK :lock: :lock: :lock:
Napísať odpoveď