The Zeitgeist Movement

Diskusie na politické témy...

Suhlastie s nazormi Zeitgeist?

Ano
48
61%
Nie
25
32%
Neviem co je Zeitgeist
6
8%

Celkom hlasov: 79

r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

Dakujem za tento prispevok, mas (aj) pravdu.
slay napísal:vacsina ludi hned po prvom pozreti chyti vidly a faklu do ruky a bezi slepo demostrovat
Vo mne ten film sposobil len pochybnosti o tom, comu som doteraz veril (ze Americky prezident Bush hovoril pravdu a na USA naozaj zautocili teroristi zvonka) a motivoval ma pozerat dalsie podobne filmy. Istotu beriem v tom, ze som uz predtym vdaka filozofovaniu a vlastnej skusenosti prisiel na to, ze autoritam verit netreba, ze nabozenstvo je o manipulovani ludi a nekritickom preberani nazorov, ktore vobec nemusia byt pravda. O penaznom systeme som videl dokumenty, ale stale neviem o nom vela. Sused, ktory studuje 4. rocnik na ekonomickej univerzite v BA mi tie veci (prezentovane v Zeitgeiste) potvrdil, takze sa nebojim, ze to neni pravda.
slay napísal:Ty si bol vo WTC? videl si tie roztavene stlpy? ten prasok? videl si tie rozbory?
Videl som hodinovu prezentaciu jedneho renomovaneho fyzika Stevena Jonesa, ktory pritomnost tohto Termitu navrhol, kvoli sedemu dymu, ktory bol produktom po vybuchoch vo WTC a este tam bola roztavena ocel, co by ohen z paliva lietadla nedokazal. Pred nedavnom pritomnost tohto termitu potvrdil tym 10 vedcov z roznych koncin sveta. To mi staci.
slay napísal:ze na skolach sa neuci o tom ako funguje bankovy system
Dovolim si tvrdit, ze na zakladnych a strednych skolach v amerike sa to neuci, aj ked to nemam overene.
slay napísal:polka fora, resp. vacsina, su tu sami idealisti co chcu robit na svete poriadok. Ale forma vam unika.
Aka forma nam unika?
slay napísal:Ponuka rovnaku iluziu.
To suhlasim, teoreticky za tym mozu byt zaujmy ludi, ktori maju vedecke znalosti a vynalezy a co ja viem co a chcu ich predat a pod ruskom orientacie na cloveka a osvietenych idealov sa snazia nalakat ludi, ale budem sa na to pozerat kriticky a neskor uvidim, na kolko je to pravda a na kolko nie.
slay napísal:knizku od neakeho sarlatana
Vyzeram, ze citam knizky od sarlatanov? Mam iste vedecke zazemie a nie som lahko odrbatelny, tak pozor.
slay napísal:Nemas nic v rukach, nic,.. ziadnu skusenost, len jeden z miliardy pohladov sveta, a ides davat zan ruku do ohna.
Nemam ziadnu skusenost s cim?

Neberiem to agresivnym sposobom, neber to tak ani ty.
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

Penazny system funguje ako funguje, nikto to neutajuje, to ze tomu 90 percent ludi nerozumie ma tu istu pricinu ako dovod preco nerozumie 90 percent ludi fungovaniu magnetickej rezonancie. No na zakladnych skolas sa to neuci :D.. to si trafil, na strednych ktore vyucuju zaklady ekonomie sa to urcite uci aj v usa :wink: , na vysokych ekonomicky, tutovo bezpochyby nabeton. Nie je to niaka zahada, a nieje na tom ani nic zvratene... ale ked to vhodne podas, dokaze to beznych rolnikov sokovat, lebo oni rataju len realne zemiaky. Nasledok je ze vacsina z nich potom zacne kecat o kryti zlatom :lol: akoby to bolo vychodisko.. lenze nie je a je to uplne mimo misu.

Ja som prezentaciu Stevena Johnsona nevidel, mozno keby som, tak vravim to iste co ty. Ale uznaj, nie je to vtipne ze sa ako vravis ty "dokaze" taky to mega mega podvod, a nema to ziadnu dohru? nikto na to nereaguje? nic sa nedeje?

Forma vam unika v tom zmysle, ze sa podla mna prilis potapate do tycho zalezitosti. Zatial co stred terca je podla mna niekde mimo vplyvu ludi. Ja verim v implicitnu rovnovahu a evoluciu temer vo vsetkom, za co ma tu kara uz dost ludi. Nemyslim si ze svet potrebuje zachranu. Nemyslim si ze by dneska bola svetova situacia ina ako po predchadzajucich 2tisic rokov. Vedu sa stale tie iste hry, s tym istym koncom. A ovladnutie sveta je viac menej nenaplnitelna iluzia v akejkolvek podobe. Neovladnu ho ani zidia ani ziadny iny new world order (btw tu este napomeniem tu poznamku zeitgeist vs sion, tam je podozrivo ticho).

Inymi slovami, podla mna je vsetko ako ma byt a ktomu patri aj vsetko zlo na svete. Lebo ten isty boh stvoril aj vlka aj ovecku. A preto neuznavam ziadne idealy ktore popieraju tuto dichotomiu sveta. Aby mohlo nieco existovat musi byt aj "0" aj "1".

To ze si inteligentny a vedecky zalozeny clovek je dobre, ale nedava ti to ziadne vysady v tomto smere. Ziadnu skusenost - myslene.. nemas nic, opieras sa o neake vytvorene dokumenty a knihy na ten ucel, bez vlastneho empirickeho overenia. Veci sice mozu vyhovovat tvojej logike, ale to im nedava ziadnu pravdivostnu hodnotu. Ja mozem napisat knihu o tom ako americka armada skryva ufo a je v kontakte s mimozemstanmi uz 30 rokov, len na baze informacii ktore si vhodne vyhladam. A samozrejme vsetkemu dam bohovsku logiku. Ale pravda to nebude.
r4wMUnt34q
Star
Star

V rovnovahu verim aj ja, ale na to, aby existovala musia byt v rovnovahe opozicne sily, ale uspesni (v nahromadeni velkeho bohatstva) prekracuju hranice (ludskosti) a dalsi ludia im na to odpovedaju a tym padom (snad) posuvaju vahu spravodlivosti pomaly k rovnovaznemu stavu, pretoze sa im momentalny stav nepaci.
Zvykol som si sa pre veci prilis nenadchynat, lebo veci nie su vacsinou take ako vyzeraju, hlavne co sa tyka pseudovedeckych poznatkov. Postupne budem skumat, spoznavat, analyzovat a uvidim kolko pri Zeitgeist movemente vydrzim.

slay napisal: "nikto na to nereaguje? nic sa nedeje?"
Ma to dohru a deje sa s tym nieco. Ale neviem, ci ti ma vyznam posielat tu nejake linky.

slay napisal: "Lebo ten isty boh stvoril aj vlka aj ovecku"
Veris vraj v evoluciu, tak nechapem ako mozes toto napisat :), alebo som nepochopil, co si tym chcel povedat.

Uznavam, ze zdroje, z ktorych cerpam informacie nie su na 100% doveryhodne, ale stotoznujem sa s niektorymi myslienkami a mam pocit, ze sa uberaju dobrym smerom k naplneniu niektorych cielov. Mozno neskor zistim, ze som sa mylil, neviem, zatial tolko :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ty si bol vo WTC?
Slay jak je mozne ze ty veris tomu ze zem je gulata ked si ju este nevidel z vesmiru.

Alebo neveris ani tym upalenym sarlatanom ako bol Galilej a zijes v tom ze zem je doska :lol:
slay
Addict
Addict

jasne nato aby bola rovnovaha treba opozciu aj koaliciu, ale ja si nemyslim ze nieje, ze ju treba zachranovat.

no tak na tu dohru som zvedavy.. fakt by ma zaujimal jej mozny vysledok.

Ovecka vlk znamena rovnovahu nie evoluciu.

:)no ak mas pocit ze sa uberaju spravnym smerom, tak ako som vravel na zaciatku, je to na tebe. Nic zle na tom neje. Mozno mas uplnu pravdu, mozno nie.

Kali, si vtipalek.. zneje to si sice velmi machoisticky mudro, no napriektomu to nieje to iste. Informacne krytie na urovni wtc ma aj area 51. Ale ako osobne si myslim ze WTC boli tak na 80 per planovane demolovane. To ze oponujem ma mat skor celotemovy principialny rozmer, lebo tento argument "WTC" ma symbolicky pilierovy rozmer pre vsetky tieto zeitgesit konspiracie ktore su na nom stavane "aha ludia, toto je jednoznacna pravda, suhlasite nie? tak porzrite tu vam davame dalsich 10 konspiracii ktore su tiez pravda"

:lol: ale ako som raz pisal k tejto teme, v pripade ze je to pravda je az zarazajuco smiesne, ako taka velka masineria dokaze nieco tak dobre naplanovat, a potom to tak neskutocne zbabrat, ze kadejaky trapko dokaze vyzistit ako to bolo, ze kadejaky vedec, ci do konca viaceri ako tu bolo spominane, sa podostavaju k rozborom a neviem co.. ze na pentagone spravia trapnu dierku, ktora by ani nesedela na pad lietadla.. no proste riadni neschopni babraci, alebo neaka budova padne len tak.. :lol: ako neviem co za ludi zamestnavaju neake tajne sluzby, ale tolko okatych chyb po kope.. ts ts ts..
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

K tomu Zeitgeistu, v jednom z týchto filmov (neviem, ktorý Zeitgeist to presne bol) sa rozoberali aj mytologické a náboženské veci...... ale ako som videl, tak jeho tvorcovia buď niektoré fakty a mytologické príbehy vôbec nepoznajú alebo ako by som skôr predpokladal, zámerne ich menia v prospech ich teórii...... Takže, ako absolútnu pravdu by som to nevnímal, ale ako podnet na zamyslenie určite....

edit. slay, kľudne pošli, budem Ti vďačný, rád si to pozriem....
slay
Addict
Addict

Pinhead napísal:K tomu Zeitgeistu, v jednom z týchto filmov (neviem, ktorý Zeitgeist to presne bol) sa rozoberali aj mytologické a náboženské veci...... ale ako som videl, tak jeho tvorcovia buď niektoré fakty a mytologické príbehy vôbec nepoznajú alebo ako by som skôr predpokladal, zámerne ich menia v prospech ich teórii...... Takže, ako absolútnu pravdu by som to nevnímal, ale ako podnet na zamyslenie určite....
ak chces poslem ti link na dokument zo zaciatku 90tych rokov z ktoreho cerpali
r4wMUnt34q
Star
Star

ZEITGEIST TV Deň! Sobota 13.6.2009 od 19:00 nášho času!

slay napísal:ak chces poslem ti link na dokument zo zaciatku 90tych rokov z ktoreho cerpali
Myslis "God Who Wasn’t There" ?

//autoeditácia príspevku ( 13 Jun 2009, 0:44 )
VTV napísal:Rozhodol som sa spraviť maratón dokumentárnych filmov na preskúšanie a nakopnutie kanálu JustinTV Zeitgeist. Všetko, čo potrebujem od Vás v hnutí je prísť a pridať sa k nám, dokonca ak nemôžte dávať pozor, iba nastavenie prehliadača v miestnosti pridáva do nášho celkového hodnotenia a zaobstará pozornosť našej miestnosti. JustinTV bol skvelý nástroj pre nás v hnutí Rona Paula. Vysielali sme celý deň, ľudia videli náš aktívny kanál a pridali sa, aby mohli vstúpiť a porozprávať sa s nami o čom hovoríme. (Vlastne, takto som sa dostal do politického aktivizmu. Zatúlal som sa do miestnosti Rona Paula sám).

Pretože viem, že ludia zapojení do nášho hnutia pochádzajú z mnohých odlišných miest, mám v pláne vysielať dokumentárne filmy celý deň. (A možno aj v noci, ak ludia zostanú prihlásení). Tu sú nejaké tipy ako si užiť vašu JustinTV:

1. Ak zvuk alebo obraz zamrzne, najprv sa snažte obnoviť stránku. Ak to aj tak nebude fungovať, tak mi dajte vedieť, budem stále monitorovať chatovú miestnosť.

2. Ak chcete, môžte si dať video do širokouhlého formátu.

Podarilo sa nám dať RonPaulTV kanál na druhé miesto najvyššieho hodnotenia na celej JustinTV. Viem, že môžme dosiahnnuť prvé miesto s Zeitgeist TV, ak sa všetci zapojíte. Cieľom je dostať ľudí na náš kanál a hovoriť o Zeitgeiste.

Pravidlá pre moju chatovú miestnosť:

Prosím buďte veľmi slušní. Reprezentujeme hnutie v tejto chatovacej miestnosti.

Ak chcete diskutovať, nepoužívajte Ad Hominem alebo osobné útoky.

Prosím použite minimum nadávok. Nemáme poňatie kto bude v miestnosti a kto môže byť ukryvdený.

Dúfam, že sa všetci pridáte! Teraz môžete ísť na tento link a spraviť si účet na JustinTV. (Je do zadarmo) a vy sa potom môžte zúčastniť v chatovacej miestnosti. Takisto vám to umožní dať si kanál do Obľúbených, čo spôsobí, že budete dostávať upozornenia e-mailom, keď začnem vysielať alebo pošlem budúce udalosti.

http://www.justin.tv/zeitgeisttv

TAKTIEŽ! Pracujem na prijatí špeciálnych hostí, dúfam, že Jaquesa Fresca, Roxanne Meadows, a Jazda do Venus cyklistov (Chris Lemick and Brian Watkins)! (Potvrdenie očakávané) Prosím, pomôžte nám spraviť z toho veľkú udalosť, ktorá nám umožní podať našu správu ďalej. Budem aktualizovať túto tému, ako budem zisťovať, ktorých hostí potvrdzujem.
Neskôr v téme: Jaques a Roxanne sú potvrdení. Mal byť aj Peter Joseph, ale niečo dôležité mu do toho vošlo.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nicki »

zeitgeist bez debaty..Vseobecne znama vec,ze ludia si nie su schopni pripustit,ze sme len figurky na sachovnici,ovladani elitou,ktopra diktuje a drzi svetovu moc,ci uz z pohodlnosti,zo strachu alebo lahostajnosti..
Btw..este pred par rokmi boly mnohe teorie,oznacovane za utopie a chore konspiracie,postupom casu vsak sa vsak tieto "konspiracie" zmenili na hole fakty..asi to o niecom svedci
slay
Addict
Addict

Nicki napísal: Btw..este pred par rokmi boly mnohe teorie,oznacovane za utopie a chore konspiracie,postupom casu vsak sa vsak tieto "konspiracie" zmenili na hole fakty..asi to o niecom svedci
skus menovat tie mnoheee teorie oznacovane za utopie..
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nicki »

debilne som sa vyjadrila..utopistecke bolo,ze sa tymito faktami/konspiracnymi teoriami raz bude niekto vazne zaoberat/aaa

dajme tomu kriza v USA a jej dopad na Europu bola avizovana uz najmenej desat rokov dozadu/nikto s tym nic nerobil/dalej media v ruckach magnatov,svetova moc zneuzivana elitou na to navezujuca globalizacia a kapitalisticky system.Globalne oteplovanie/nezacali sa zavadzat moderne technologie,pretoze by velke podniky prisli o ziisky,radsej nas krmili klamstami,ze sa v skutocnosti nic nedeje/..najjednoduchsi priklad su asi dvojicky,dnes uz malokto veri,ze to maju na svedomi teroristi.
slay
Addict
Addict

krizy sa predpovedaju neustale, aj dneska predpovedaju na zajtra, a zajtra na napozajtra.. 1000 vystrelov do prazdna a jeden sa trafi. Vestice predpovedaju vsetky vyznamne udalosti, skoda ze ziadnu nenapadlo si vymysliet smrt Jacksona :lol:

kriza v usa? no ak mas namysli krach hypotekarneho trhu.. tak to nemozno povazovat za konspiraciu, ci utopiu ci co.. nieje to prva ani posledna ekonomicka bublina. Media v rukach magnatov, tam tiez nieje o com konspirovat, je jasne ze media niekto vlastni, a ze nieje asi chudobni a ze presadzuje svoje zaujmy, tu sa nema co potvrdzovat. Svetova moc v rukach elity, to je velmi vseobecna veta.. konspiraciou by sa stala az keby si konkretizovala kto je ta elita. Potom by sa mohlo aj nieco potvrdit. Globalizacia Kapitalizmus.. to su tie len slova, nie konspiracne teorie. Globalne oteplovanie, tam som nepochopil co chces povedat, jedinu konspiraciu co som pocul bolo to co tu daval kedysi krija, ze vlastne ziadne oteplovanie nieje, resp. ze ho nesposobujeme my ale priroda. Ale o neakom potvrdeni zatial nemozno hovorit.. skor o viere. Dvojicky, no hej.. tema v ktorej uz bolo povedane tolko ze uz nikto nevie kde je sever. Kazdopadne zjavne to nema ziadnu dohru, nikto s tym nic nerobi..
Klingonka
Light Star
Light Star

Re: The Zeitgeist Movement

Príspevok od používateľa Klingonka »

// Tá kríza už trvá nejako dlho. A čo obyčajne prišlo po kríze ?

Tak to je zádrhel, nemôžu čakať, že sa ľudia zmenia. Ja si myslím, že to príde vtedy, keď budú mať ľudia po krk závislosti od ropy a pod.

A ďalší zádrhel je v tom, že na rozbeh potrebujú peniaze (odkiaľ ich zoberú, to neviem).

Aspoň to dobre vyzerá, ten Venuš, ja by som v tom bývať chcela.

A ľudia vraj nebudú chodiť do práce, tak čo budú robiť ?? Ja by SOM SA NUDILA ! JA chcem makať. Či 1 deň by som sadila tie palmičky a druhý deň renderovala v Maxe ? :)
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Vies mi v skratke vysvetlit Venus vsetko o tom je v cudzom jazyku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Všetko nájdeš TU.
slay
Addict
Addict

Na začiatku predostri ľuďom ideu zmeny, ideu ktorá rieši všetky ich problémy a ponúka im dokonalý svet. Potom povedz čo sú príčiny zlého a čo sú riešenia aby sa všetko na dobré obrátilo. Potom túto vieru zvestuj zvestuj zvestuj. Potom príde akcia. Zem, vzduch a vodu silno pretrepať. Po čase sa chaos ustáli, zem padne na dno, vzduch vystúpa hore a voda ostane medzi tým. Na začiatku predostri ľuďom ideu zmeny,..
r4wMUnt34q
Star
Star

Premiéra Zeitgeist: Moving Forward v Nitre, 15. Január 2011.
http://www.facebook.com/event.php?eid=129635907092333
Napísať odpoveď