Ludia mam nasledovný problém.... kúpil som si notebook aj zo vstavaným OS Win. Vista. no rád by som si ho preinštaloval a nanovo rozdelil disky. No nerobí mi problém to spraviť z CD alebo DVD. ale problem je v tom, že ten OS mám nahratý na disku.
Ako ho mám nainstalovať?Počul som, že je nejaký program že si ho z disku vytiahnem na DVD a potom klasika... ale neviem sa z toho vysomáriť. Notebook mám Toshiba.
vacsinou to byva na samostatnej particii (teda aspon moj acer to tak ma) takze myslim ze bude stacit pozriet rozdelenie disku a pohladat nejaku "malu" particiu a potom dat bootovat z nej.
Ak mas novy notebook, tak toshiba ma program priamo na napalenie daneho OS (na 2 DVD). Pouzivam Toshibu cca pol roka a od nainstalovania OS som tam mal vstavany program nieco v zmysle Recovery disc burner? Nieco na ten styl..
Isto to tam mas aj ty, len pohladaj..Sam som to pouzival..
Soviet napísal:Ak mas novy notebook, tak toshiba ma program priamo na napalenie daneho OS (na 2 DVD). Pouzivam Toshibu cca pol roka a od nainstalovania OS som tam mal vstavany program nieco v zmysle Recovery disc burner? Nieco na ten styl..
Isto to tam mas aj ty, len pohladaj..Sam som to pouzival..
ked to chces len kvoli tomu preinstalovat, ze chces rozdelit disky - nemusis.. Priamo v Disk Management vo viste sa to da zmenit, za chodu systemu. .. Z recovery media vies preinstalovat OS, ale nie je to instalacia, ale nove skopirovanie suborov na disk. V recovery teda chyba moznost upravovania particii.
Ak ale potrebujes mat novonainstalovany OS, tak pouzi ten recovery a potom po instalacii sa mozes hrat s particiami (ak si to neurobil medzicasom s inym programom, ako napr Partition Magic a pod..)
no ja som rozmýšľal tak, že preinstalujem sys a zároven rozdelím aj tie disky.... no ale ked si toto napísal, tak by som to nemusel robiť, kde presne sa to dá spraviť?
aj ja sa uz dlho chystam preinstalovat moju toshibu, ale ako funguje ten recovery disc? zmaze mi uplne vsetky data z oboch particii? alebo len z C? problem je ze mam prolis vela suborov ktore by som si chcel nechat a na napalovanie je to vela
recovery funguje stylom, ze premaze particiu, na ktory ma ist novy system (spravidla C:) .. ostatnych particii sa vsak ani nedotkne, takze data ktore potrebujes zalohovat, zalohuj na sekundarnu particiu, alebo USB kluc, ci DVD (podla toho ako je ti lepsie)