Nainstalovanie OS!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
neo250
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nainstalovanie OS!

Príspevok od používateľa neo250 »

Ludia mam nasledovný problém.... kúpil som si notebook aj zo vstavaným OS Win. Vista. no rád by som si ho preinštaloval a nanovo rozdelil disky. No nerobí mi problém to spraviť z CD alebo DVD. ale problem je v tom, že ten OS mám nahratý na disku.
Ako ho mám nainstalovať?Počul som, že je nejaký program že si ho z disku vytiahnem na DVD a potom klasika... ale neviem sa z toho vysomáriť. Notebook mám Toshiba.

Diky za pomoc :? :wink:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

a napáliť to na dvd nejde alebo čo?je to .iso?
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

vacsinou to byva na samostatnej particii (teda aspon moj acer to tak ma) takze myslim ze bude stacit pozriet rozdelenie disku a pohladat nejaku "malu" particiu a potom dat bootovat z nej.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ak mas novy notebook, tak toshiba ma program priamo na napalenie daneho OS (na 2 DVD). Pouzivam Toshibu cca pol roka a od nainstalovania OS som tam mal vstavany program nieco v zmysle Recovery disc burner? Nieco na ten styl..
Isto to tam mas aj ty, len pohladaj..Sam som to pouzival..
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Soviet napísal:Ak mas novy notebook, tak toshiba ma program priamo na napalenie daneho OS (na 2 DVD). Pouzivam Toshibu cca pol roka a od nainstalovania OS som tam mal vstavany program nieco v zmysle Recovery disc burner? Nieco na ten styl..
Isto to tam mas aj ty, len pohladaj..Sam som to pouzival..
jasné, už mám, diky :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ked to chces len kvoli tomu preinstalovat, ze chces rozdelit disky - nemusis.. Priamo v Disk Management vo viste sa to da zmenit, za chodu systemu. .. Z recovery media vies preinstalovat OS, ale nie je to instalacia, ale nove skopirovanie suborov na disk. V recovery teda chyba moznost upravovania particii.

Ak ale potrebujes mat novonainstalovany OS, tak pouzi ten recovery a potom po instalacii sa mozes hrat s particiami (ak si to neurobil medzicasom s inym programom, ako napr Partition Magic a pod..)
neo250
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no ja som rozmýšľal tak, že preinstalujem sys a zároven rozdelím aj tie disky.... no ale ked si toto napísal, tak by som to nemusel robiť, kde presne sa to dá spraviť? :)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

klikni pravým na Tento počítač->Spravovať->Správa disku..potom klikni na ten disk ktorý chceš a daj zmenšiť
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

aj ja sa uz dlho chystam preinstalovat moju toshibu, ale ako funguje ten recovery disc? zmaze mi uplne vsetky data z oboch particii? alebo len z C? problem je ze mam prolis vela suborov ktore by som si chcel nechat a na napalovanie je to vela
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

recovery funguje stylom, ze premaze particiu, na ktory ma ist novy system (spravidla C:) .. ostatnych particii sa vsak ani nedotkne, takze data ktore potrebujes zalohovat, zalohuj na sekundarnu particiu, alebo USB kluc, ci DVD (podla toho ako je ti lepsie)
Napísať odpoveď