vsetky particie okrem jednej unallocated?

Informácie o software, ankety...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

vsetky particie okrem jednej unallocated?

Príspevok od používateľa mirak2 »

sry ze som sa tak rozpisal, ale chcel som dost podrobne opisat, aby sa lahsie dalo zistit kde je problem...

V jedno pekne piatkove popoludnie som sa rozhodol ze si nahodim najnovsie ubuntu na NB, kde som uz mal vistu. a tak veselo instalujem na vistu partition magic, pri spusteni ma potesila hlaska ze problemy s kompatibilitou, tak som isiel hladat inu alternativu..nasiel som toto:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ed-livecd/
malo to dobre ohlasy, tam som cez live session prerozdelil hdd...mal som tam tri particie - vista systemova, potom neviem ako sa to presne nazyva ale taka kde je zaloha instalacie visty, teda pri crashi sa automaticky pri starte spusti tato particia a nainstaluje nanovo vistu a jedna particia kde som si hadzal vsetky veci co som stahoval (hudba, skolske veci a pod.)...tie som nechal tam a zo systemovej (plus minus 95GB, ani nie z polovice zaplnenej) som ubral cca 12GB ...akurat ma to otravovalo ze nemozem mat viac ako styri particie (wtf?), tak som urobil jednu particiu 12GB - a tu rozdelil - 2GB som pridelil swapu, zbytok ext2...po dlhsej chvilke mi to uspesne dokoncilo, tak som rebootoval system, vista sa mi loadovala podozrivo dlho, potom nabehol chkdsk, uspesne skoncil, takmer bez problemov mi teda nabehla vista...reboot - znova som vosiel do visty, bol som zvedavy ci znova bude bootovat tak dlho...znova to islo pomerne dlho (nieco okolo minuty, normalne to trvalo max. 20 sekund)...ale nabehla v pohodke...nevadi, dal som dalsi reboot a hura do ubuntu...nedal som live session ale hned instalovat, zopar klikov a hura, instaluje sa....avsak...pri tej instalacii som zaspal :lol: rano sa zobudim, vsetko fasa, pyta to odo mna vybrat cd, macknut enter reboot - normalne mi nabehol grub, vsetko okej, boli tam ale dve visty (jedna nainstalovana a druha ta zalozna), na prvy raz som sa netrafil a dal som tu zaloznu, ked som videl ze to je zalozna, tak som rychlo vypol NB a znova ho zapol, grub opat nabehol, vbehol som do visty, opat load dlhsi ako som cakal, normalne nabehla...dal som reboot, vosiel som do ubuntu bez problemov...cas ma tlacil, tak som dal vypnut nb a isiel prec...vratil som sa domov, zapnem NB a grub error..samozrejme nervy - zneuzil som ubuntu live a tam ma cakalo nemile prekvapenie...jedina viditelna particia bola ta zalohova vista, ostatne ako neviditelne...tak som dal reboot a pomocou toho gparted som zistil ze vsetky particie okrem zalohovej su UNALLOCATED, ale realne boli tam, mali vsetky spravne velkosti, len boli UNALLOCATED...pred chvilkou som skusal cez HIRENs BOOT CD nejaky soft a pekne mi po dost dlhom scane nasiel na jednej z particii vsetky subory aj priecinky tak ako boli, ale nemal som ich kam recovernut...tu prichadza konecne moja otazka:
CO S TYM? da sa to nejak dostat do povodneho stavu? ak ano ako?
skusal som v ubuntu dat instalaciu ale pri rozdelovani disku mi to pisalo ze na HDD je 10GB particia s vistou (zalohovka) a zbytok je volne miesto, tak radsej nerobim nic s tym, nech to je este v stave kedy sa s tym este da nieco robit....hlavne mi ide o to aby ta particia kde som mal vsetky svoje veci bola zachranena z co najvacsej casti, podla moznosti 100%, zo systemovej zopar desiatok GB dat z torrentov (plus minus 25GB) a ked budem musiet preinstalovat vistu, tak budis...

nejake napady, rady, pripadne sa potesim aj ked mi poviete kde som urobil chybu...
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

No ja som mal tento isty problem ked som pouzil partition magic na viste odfajcilo mi to vsetky particie... Myslim ze som tam podom doporiadku softom test disk abo tak nejako sa volal a vpohode nasiel aj ext3ku disk co som tam mal ... Btw preco si pri instalacii dal ext2?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Shano napísal:No ja som mal tento isty problem ked som pouzil partition magic na viste odfajcilo mi to vsetky particie... Myslim ze som tam podom doporiadku softom test disk abo tak nejako sa volal a vpohode nasiel aj ext3ku disk co som tam mal ...
tusim ze som ten softik videl na tom Hirens boot cd, neviem ci som ho skusal...normalne to obnovilo vsetko tak ako to bolo, teda system ako predtym aj so vsetkymi subormi?
Shano napísal:Btw preco si pri instalacii dal ext2?
vies ze neviem? ja som si tak pamatal ze ubuntu ext2 pouziva...ale ono je to v podstate i tak jedno, lebo pri instalacii ubuntu som asi dal formatovat to kde som dal zavadzac instalovat....

uz som mal aj taky zufaly napad ze pripojim harddisk z NB do desktopu a recovernem to niekam na desktop, lenze desktop ma teraz svoje problemy lebo sa mi podarilo naformatovat si externy hdd, tak zachranujem data z neho aj na desktope :D okrem toho na desktope nemam teraz mechaniku (preto som formatoval usb, isiel som urobit usb boot :oops: ) a nemam ani sajnu ako sa pripaja NB HDD do pc
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

Ja som to obnovoval tak ze som disk pripojil na inaksi komp... A system neviem neobnovoval som ho slo mi hlavne o data takze tak ... A preco nie ext2? Pretoze nema zurnalovanie ... Daj si ext3 a jak podporuje tak aj ext4 .... a ten disk na desktop pripojis jednoduchov redukciou alebo ked mas oboje sata tak no problem :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

zajimave...tu: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk ... p#Symptoms su zobrazene dva symptomy...a jeden mam na desktope s externym a druhy na NB...dokonaly program xD

a este jedna otazka: asi to nedokaze recoverovat data tam kde aj boli? musi to robit na iny disk ze?

//prispevok number 2400. ^^
Napísať odpoveď