V jedno pekne piatkove popoludnie som sa rozhodol ze si nahodim najnovsie ubuntu na NB, kde som uz mal vistu. a tak veselo instalujem na vistu partition magic, pri spusteni ma potesila hlaska ze problemy s kompatibilitou, tak som isiel hladat inu alternativu..nasiel som toto:
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ed-livecd/
malo to dobre ohlasy, tam som cez live session prerozdelil hdd...mal som tam tri particie - vista systemova, potom neviem ako sa to presne nazyva ale taka kde je zaloha instalacie visty, teda pri crashi sa automaticky pri starte spusti tato particia a nainstaluje nanovo vistu a jedna particia kde som si hadzal vsetky veci co som stahoval (hudba, skolske veci a pod.)...tie som nechal tam a zo systemovej (plus minus 95GB, ani nie z polovice zaplnenej) som ubral cca 12GB ...akurat ma to otravovalo ze nemozem mat viac ako styri particie (wtf?), tak som urobil jednu particiu 12GB - a tu rozdelil - 2GB som pridelil swapu, zbytok ext2...po dlhsej chvilke mi to uspesne dokoncilo, tak som rebootoval system, vista sa mi loadovala podozrivo dlho, potom nabehol chkdsk, uspesne skoncil, takmer bez problemov mi teda nabehla vista...reboot - znova som vosiel do visty, bol som zvedavy ci znova bude bootovat tak dlho...znova to islo pomerne dlho (nieco okolo minuty, normalne to trvalo max. 20 sekund)...ale nabehla v pohodke...nevadi, dal som dalsi reboot a hura do ubuntu...nedal som live session ale hned instalovat, zopar klikov a hura, instaluje sa....avsak...pri tej instalacii som zaspal
CO S TYM? da sa to nejak dostat do povodneho stavu? ak ano ako?
skusal som v ubuntu dat instalaciu ale pri rozdelovani disku mi to pisalo ze na HDD je 10GB particia s vistou (zalohovka) a zbytok je volne miesto, tak radsej nerobim nic s tym, nech to je este v stave kedy sa s tym este da nieco robit....hlavne mi ide o to aby ta particia kde som mal vsetky svoje veci bola zachranena z co najvacsej casti, podla moznosti 100%, zo systemovej zopar desiatok GB dat z torrentov (plus minus 25GB) a ked budem musiet preinstalovat vistu, tak budis...
nejake napady, rady, pripadne sa potesim aj ked mi poviete kde som urobil chybu...