Je sanca nainstalovat OS na USB kluc a pouzivat ho ?
-
Lord ANAKIN
Professional
Je sanca nainstalovat OS na USB kluc a pouzivat ho ?
Ide mi o to ze chcel by som spustat system s flash disku - 16GB naformatovany na NTFS alebo 2,5 disk ktory mam v externom prevedeni a zapaja sa cez 2x USB... je mi jedno co to bude za system ale ide mi lenm o to aby som mohol vyuzivat pripojenie na internet, qipko ... takze najlepsie by bolo XPEcko ... mam komplet cely pc k dispozicii len disk mi chyba a chcem to len ako velmi kratke a docastne riesenie ... neskor kupim nejaky disk
.. alebo keby bola portable nejaka verzia fungujuca aj na viacerych pocitacoch to by bolo najlepsie ... google mi velmi nepomohol tak sa pytam ci niekto nevie o nejakom dobrom rieseni ...
Ked som ja nemal disk, tiez som skusal podobne radikalne riesenia (v mojom pripade 8GB USB kluc
) a nepodarilo sa mi nan instalnut ani windows, ani LinuX (skusal som 4 distra linuxu)
Tagze moje skusenosti vravia o tom, ze obycajny OS tam nedas, sam som zvedavy, ci niekto pozna nieco portable
// Shark NX: Mne sa to nepodarilo, preco?
2// Ano som sprosty, prepacte mi to
Tagze moje skusenosti vravia o tom, ze obycajny OS tam nedas, sam som zvedavy, ci niekto pozna nieco portable
// Shark NX: Mne sa to nepodarilo, preco?
2// Ano som sprosty, prepacte mi to
Na ubuntu je tento jednoduchý návod:
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku
..v podstate inštalačka sa prevedie z ISO formátu na USB disk.. a keďže inštalačka funguje ako LiveCD, tak aj flashka následne funguje ako LiveCD.. mám to odskúšané, funguje..

http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku
..v podstate inštalačka sa prevedie z ISO formátu na USB disk.. a keďže inštalačka funguje ako LiveCD, tak aj flashka následne funguje ako LiveCD.. mám to odskúšané, funguje..
-
Lord ANAKIN
Professional
.. no spravil som vsetko podla navodu a malo by to ist ale system vypisal no bootable partition in table ... takze nejako system nevie nabootovat s kluca ... ktora verzia je na to najlepsia ? ... skusim zmenit formatovanie disku na fat ci to nepomoze ...
EDIT:
no takze pohodicka pomohlo to , system nabehol cize vcelku parada ... len ide o to ze by som na to rad plnohodnotne rozchodil internet a mozile chybaju zasuvne moduly od adobe cize niektore veci nechcu ist ... trosku pomalsi system ale co by som primarne potreboval je qipko , icq alebo nieco takeho podobneho ...
EDIT:
no takze pohodicka pomohlo to , system nabehol cize vcelku parada ... len ide o to ze by som na to rad plnohodnotne rozchodil internet a mozile chybaju zasuvne moduly od adobe cize niektore veci nechcu ist ... trosku pomalsi system ale co by som primarne potreboval je qipko , icq alebo nieco takeho podobneho ...
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nie nie ... Staci nechat ubuntu vytvorit odkladaci oddiel na USBcku. Ja to tak pouzivam.
Na tom oddieli sa ti vytvori /home zlozka kde mas vsetko ulozene.
Nechaj si nabootovat ubuntu z CD alebo v existujucej instancii v Nastaveniach mas moznost vytvorit Instalaciu na USB kluc. Tam si zvolis kolko MB chces vytvorit pouzivatelsky oddiel kde budes mat v Linuxe svoje nastavenia a subory.
Na tom oddieli sa ti vytvori /home zlozka kde mas vsetko ulozene.
Nechaj si nabootovat ubuntu z CD alebo v existujucej instancii v Nastaveniach mas moznost vytvorit Instalaciu na USB kluc. Tam si zvolis kolko MB chces vytvorit pouzivatelsky oddiel kde budes mat v Linuxe svoje nastavenia a subory.
Kód: Vybrať všetko
http://www.ngine.desice to trva dlhsie, ale pplnohodnotne XP si spravis a hotovo ak by sa ti nechcelo zvykat na Linux
ak to nebude externy disk ale naozaj Flashka rataj s tim ze rychlo odide, to XP tam bude normalnen nie live verzia cize bude stale zapisovat blbiny a skor alebo neskor sa kluc znici