Je sanca nainstalovat OS na USB kluc a pouzivat ho ?

Informácie o software, ankety...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Je sanca nainstalovat OS na USB kluc a pouzivat ho ?

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Ide mi o to ze chcel by som spustat system s flash disku - 16GB naformatovany na NTFS alebo 2,5 disk ktory mam v externom prevedeni a zapaja sa cez 2x USB... je mi jedno co to bude za system ale ide mi lenm o to aby som mohol vyuzivat pripojenie na internet, qipko ... takze najlepsie by bolo XPEcko ... mam komplet cely pc k dispozicii len disk mi chyba a chcem to len ako velmi kratke a docastne riesenie ... neskor kupim nejaky disk :D .. alebo keby bola portable nejaka verzia fungujuca aj na viacerych pocitacoch to by bolo najlepsie ... google mi velmi nepomohol tak sa pytam ci niekto nevie o nejakom dobrom rieseni ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

ubuntu sa moze nainstalovat na USB "Kluc"
Funguje ako Live CD na takmer lubovolnom PC.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ked som ja nemal disk, tiez som skusal podobne radikalne riesenia (v mojom pripade 8GB USB kluc :D) a nepodarilo sa mi nan instalnut ani windows, ani LinuX (skusal som 4 distra linuxu)
Tagze moje skusenosti vravia o tom, ze obycajny OS tam nedas, sam som zvedavy, ci niekto pozna nieco portable :)

// Shark NX: Mne sa to nepodarilo, preco? :?

2// Ano som sprosty, prepacte mi to :roll:
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na ubuntu je tento jednoduchý návod:
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/z%20flash%20disku

..v podstate inštalačka sa prevedie z ISO formátu na USB disk.. a keďže inštalačka funguje ako LiveCD, tak aj flashka následne funguje ako LiveCD.. mám to odskúšané, funguje..

;)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

.. no spravil som vsetko podla navodu a malo by to ist ale system vypisal no bootable partition in table ... takze nejako system nevie nabootovat s kluca ... ktora verzia je na to najlepsia ? ... skusim zmenit formatovanie disku na fat ci to nepomoze ...

EDIT:

no takze pohodicka pomohlo to , system nabehol cize vcelku parada ... len ide o to ze by som na to rad plnohodnotne rozchodil internet a mozile chybaju zasuvne moduly od adobe cize niektore veci nechcu ist ... trosku pomalsi system ale co by som primarne potreboval je qipko , icq alebo nieco takeho podobneho ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Na Mozillu z ubuntu nainstalujes vsetko. Akonahle sa dostanes na stanku s Adobe Flash tak ti Mozilla ponukne Subory z Repozitara ... Stiahni si vsetky tri a neni problem.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Shark NX.. ale to asi bude musieť robiť zakaždým, keď nabootuje.. nie? :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie nie ... Staci nechat ubuntu vytvorit odkladaci oddiel na USBcku. Ja to tak pouzivam.
Na tom oddieli sa ti vytvori /home zlozka kde mas vsetko ulozene.

Nechaj si nabootovat ubuntu z CD alebo v existujucej instancii v Nastaveniach mas moznost vytvorit Instalaciu na USB kluc. Tam si zvolis kolko MB chces vytvorit pouzivatelsky oddiel kde budes mat v Linuxe svoje nastavenia a subory.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Na usb kluc ako aj na akykolvek iny disk si v pohode nainstalujes linuxove distro akekolvek. Ziadne rozdiely tam nie su. Podstatne je spustit grub-install /dev/[usb_kluc] . To zabezpeci, ze zavadzac bude na tom usb kluci a system bude plne funkcny na akomkolvek pc, kde je moznost bootovania z usb.
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

Kód: Vybrať všetko

http://www.ngine.de
a neboj sa, je to anglicky

sice to trva dlhsie, ale pplnohodnotne XP si spravis a hotovo ak by sa ti nechcelo zvykat na Linux

ak to nebude externy disk ale naozaj Flashka rataj s tim ze rychlo odide, to XP tam bude normalnen nie live verzia cize bude stale zapisovat blbiny a skor alebo neskor sa kluc znici
Napísať odpoveď