Pirátska strana má kreslo v europarlamente

Diskusie na politické témy...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Pirátska strana má kreslo v europarlamente

Príspevok od používateľa BX »

http://pocitace.sme.sk/c/4880266/pirati ... mente.html
http://pocitace.sme.sk/c/4831597/pirats ... mentu.html

Co si myslite o tejto strane? Ma podla vas nejaku "nadej" na uspech ? :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Zaujímavé. Myslím, že to je pozitívum. Ale keďže majú jeden, tak nemajú šancu presadiť svoj program...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Na druhú stranu, dostali sedem a pol percenta, a to už niečo rozhýbe, minimálne vo Švédsku. Neviem ako tam funguje parlament, ale ak dostanú povedzme tých cca. 10% kresiel, už je to sila, ktora niečím zahýbe.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

v europarlamente nemaju sancu, ale aspon sa zviditelnia a to dost ludom otvori oci. osobne im velmi drzim palce
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

svedi su vtipalkovia, to je vsetko.. taka strana ma minimalny rozsah agendy az jednu uzku oblast tem, naco je taka strana dobra? no mozno na srandu, mozno aj pre media, mozno na vytvorenie spolocenskej diskusie.. ale urcite nie na neaku serioznu politiku, kazdopadne jeden pirat sa ohreje pekne v bruseli
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nemyslim, ze nateraz ma strana nejaku vyraznejsiu agendu mimo tejto, minimalne nateraz. Vsak uvidime co sa stane pred svedskymi parlamentnymi volbami, a ak sa dostanu do parlamentu, tak pocas daneho obdobia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

slay: Mozno ma takato strana uzku oblast zaujmu, ale to ma u mna aj strana SMK. U nej vidim len jedno a to bojovat o najlepsie podmienky pre Madarov zijicich na Slovensku. A to iste vidim aj u tejto strany, bojovat o najlepsie podmienky pre ludi, ludi stahujucich si hudbu z inernetu, vyuzivajucich internet atd... Dnes smeruje cela EU k jednemu a to je pokus o regulaciu internetu, moznost odpajat ludi, ktori si stahuju hudbu, blokovaniu stranok umoznujucim stahovanie hudby a podobne. Verim, ze hoci ide len o jedno poslanecke kreslo, tak dokaze minimalne otvorit oci ludom v parlamente, donutit ich premyslat nad istymi krokmi a mozno nepride k cenzure ci obmedzovaniu ako sa to deje v Cine. Dufam, ze smernice EU budu aspon ciastocne podla prestav zastupitelov tejto svedskej strany.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Majú jedného poslanca = môžu pripravovať vyhlásenia a návrhy zákonov, ktorými sa budú musieť v parlamente zaoberať.
Strana Piratpartiet bola založená 1. januára 2006 a má tri hlavné politické ciele, zabezpečiť občanom právo na súkromie, zrušiť patentový systém a zásadne reformovať legislatívu súvisiacu s autorským právom a copyrightom.

Keďže strana považuje súčasné zákony na ochranu copyrightu posunuté výrazne v prospech tvorcov obsahu, aby sa podporilo šírenie kultúry a informácií, chce strana legalizovať akékoľvek kopírovanie pre nekomerčné účely. Pri komerčnom šírení by mal mať podľa Piratpartiet autor nárok na právnu ochranu pred šírením jeho dieľa niekým iným iba päť rokov. DRM technológie by mali byť zakázané.
ZDROJ
Waldo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Waldo »

Tak toto cele by som podporil. Ani nie tak kvoli tomu aby bolo legalne stahovanie atd ... skor kvoli tomu aby sa nejak uvedomili vydavatelia a tvorcovia. Ku prikladu Windows alebo office sa predavaju za nehorazne ceny a potom sa cuduju ze 90% ludi ma piratsku kopiu. Nechcem aby to bolo zadarmo ale zase by bolo dobre urcit si nejake rozumne hranice.

K tym lekarskym patentom sa neviem jednoznacne vyjadrit. Ma to svoje + aj -. Kazdopadne kebyze nieco podobne existuje u nas tak by som asi prvyraz v zivote isiel volit do EP.

A inak aj v Cesku je vraj priatska strana. Len co som kukal ich stranku tak mi to pride dost amaterske a vlastne sa mi zda ze sa len snazia predat svoje tricka. Este aj tu stranku maju robenu pomocou nejakych free template pricom v kotaktoch sa kazdy druhy nazyva programatorom :D Cele mi to len pride ako fraska co sa snazi obohatit na svedoch.

http://www.ceskapiratskastrana.cz/
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Chapes microsoft si moze dovolit zaje*at si ceny ake sa im chce lebo vedia ze ludia vo firmach a podobne potrebuju originalky.Ale napriklad taky photoshop co stoji 700 dolarov to je nenormalne.Mohli by sa stanovit fakt nejake medze pre tieto programy.Mylsim ze je rozumnejsie ked sa nasadi cena 200 dolarov a kupi si program milion ludi ako ked je cena 700 a kupi si ho 100000 ludi a ostatnych 900000 si ho stiahne
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

slay napísal:svedi su vtipalkovia, to je vsetko.. taka strana ma minimalny rozsah agendy az jednu uzku oblast tem, naco je taka strana dobra? no mozno na srandu, mozno aj pre media, mozno na vytvorenie spolocenskej diskusie.. ale urcite nie na neaku serioznu politiku, kazdopadne jeden pirat sa ohreje pekne v bruseli
teba nemusi zaujimat naco je taka strana, tak ako sns tak ako jobik dostali hlasy a su tam .. ci vari nie aj o tomto su slobodne volby ?? vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

HardiKrishna napísal:vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
Ja som aristokrat 8)
Som za vládu najlepších, ale ešte som neprišiel na spôsob kto alebo ako by tých najlepších mali určiť :D
To že väčšina chce A neznamená, že aj majú pravdu a B nie je lepšie riešenie. Tá väčšina totižto môže do toho h***o vidieť.

A určite poznáš výrok, že demokracia nie je najlepší systém, ale nič lepšie sme ešte nevymysleli. Možno by bolo načase pretože je to už pekne (za)star(al)ý systém (niekto by povedal rokmi osvedčený :D ) .

Celý tento príspevok berte s nadhľadom, ale myslím, že aspoň za zamyslenie táto inšpirácia stojí. :oops:
HardiKrishna
Light Star
Light Star

begbeee napísal:Ja som aristokrat 8)
Som za vládu najlepších, ale ešte som neprišiel na spôsob kto alebo ako by tých najlepších mali určiť :D
To že väčšina chce A neznamená, že aj majú pravdu a B nie je lepšie riešenie. Tá väčšina totižto môže do toho h***o vidieť.

A určite poznáš výrok, že demokracia nie je najlepší systém, ale nič lepšie sme ešte nevymysleli. Možno by bolo načase pretože je to už pekne (za)star(al)ý systém (niekto by povedal rokmi osvedčený :D ) .

Celý tento príspevok berte s nadhľadom, ale myslím, že aspoň za zamyslenie táto inšpirácia stojí. :oops:
..povedal to Churchill, ktory bol len vojnovy pesiak , myslim si ze nic nedosiahol , a bol aj katastrofalny strateg, ale anglicania ho zrali a povzniesli sa nad to rozlustili enigmu co bolo z ich strany asi naj co dosiahli .. podobne stalin ked zatieklo do galosi chcel si to vpalit , hrdina sov svazu.. takze vojnu v podstate vyhrala anarchia resp. bezvladie + tuzba "amikov" o vplyv veurope
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

Toto zoskupenie je zaujimave uz len preto, pretoze poukazuje na problemy, ktore so sebou prinasa internet. Ostatne strany/vlady na internet hladia klasickym pohladom statu a proste donho "nevidia" a casto si s nim nevedia celkom poradit. Dokonca sa mi zda, ze ho niekedy nechapu. Asi nikto nepochybuje o tom, ze internet sposobil revoluciu vo vyrobnych procesoch a v ekonomike ako takej. Tak isto ale sposobuje revoluciu v spolocnosti, v ludoch. Ved dnes existuje nemala skupina ludi, ktora zije internetom cely den, co bolo pred takymi 20timi rokmi nepredstavitelne. Prichadza generacia, ktora si bez internetu nedokaze zivot ani len predstavit. Starsi s nim vedia aspon robit a pouzivaju ho na prakticke veci. Tym padom vznikaju problemy, ktore si pred rokmi nevedeli ludia predstavit a budu vznikat rozne dalsie problemy, ktore si my dnes nevieme ani predstavit. A na to budu musiet strany/vlady reagovat. Internet bude aj "marketingovym tahom". Ak si da niekto nazov "Strana internetu", tak sa moze lahko stat, ze ziska hlasy casti generacie, ktora travi na nete podstatnu cast dna a nezaujima ju casto nic ine. a bude robit svoju politiku, ktora bude mozno uplne odlisna od politiky stran dneska.
Ale mozno to skonci uplne inak, ktovie :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

HardiKrishna napísal:teba nemusi zaujimat naco je taka strana, tak ako sns tak ako jobik dostali hlasy a su tam .. ci vari nie aj o tomto su slobodne volby ?? vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
Pod demokratické ideály nemusí patriť rozdať svoju prácu zadarmo všetkým. PS majú vo svojom programe veľké "šírenie kultúry". Bohužiaľ akosi zabúdajú na to, že takéto uvoľnenie práv tých tvorcov zabije, takže v konečnom dôsledku budú môcť voľne šíriť veľké prd, alebo iba malý zlomok toho, čo vo veľkom downloadujú teraz.
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Mateq napísal:Pod demokratické ideály nemusí patriť rozdať svoju prácu zadarmo všetkým. PS majú vo svojom programe veľké "šírenie kultúry". Bohužiaľ akosi zabúdajú na to, že takéto uvoľnenie práv tých tvorcov zabije, takže v konečnom dôsledku budú môcť voľne šíriť veľké prd, alebo iba malý zlomok toho, čo vo veľkom downloadujú teraz.
mne zvolenie nepripada akoby to bolo zadarmo dostali postacujuci pocet hlasov a tym padom pravo vyhrievat tu stolicku v bruseli , ktoru navrhol davno pred nim niekto velmi "mudry" nevravim ze suhlasim s ich volebnym alebo inym programom.. co je vsak do neba volajuca hlupost ze sa navysil priemerny hruby mesacny plat EU poslancov z 4 na 7tis EUR + nejake dalsie benefity. v case krizy je to fakt sila. Apon ze nam idu prikladom
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

za jeden den na facebooku viac ako tisicka nadsencov....dost slusne :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

HardiKrishna napísal:mne zvolenie nepripada akoby to bolo zadarmo dostali postacujuci pocet hlasov a tym padom pravo vyhrievat tu stolicku v bruseli
Ja vôbec nespochybňujem ich zvolenie... Len som reagoval na tvoje
HardiKrishna napísal:vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
Nadobudol som totiž pocit, že ti nevonia odpor niektorých (slayov) proti ich programu
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Komentoval som iba pravo , ktore im na zaklade vysledkou volieb nemoze nik odopriet. Nekomentoval som , a ani som v ziadnom bode predoslej diskusii nepodporoval ich program.
Napísať odpoveď