http://pocitace.sme.sk/c/4831597/pirats ... mentu.html
Co si myslite o tejto strane? Ma podla vas nejaku "nadej" na uspech ?
Strana Piratpartiet bola založená 1. januára 2006 a má tri hlavné politické ciele, zabezpečiť občanom právo na súkromie, zrušiť patentový systém a zásadne reformovať legislatívu súvisiacu s autorským právom a copyrightom.
Keďže strana považuje súčasné zákony na ochranu copyrightu posunuté výrazne v prospech tvorcov obsahu, aby sa podporilo šírenie kultúry a informácií, chce strana legalizovať akékoľvek kopírovanie pre nekomerčné účely. Pri komerčnom šírení by mal mať podľa Piratpartiet autor nárok na právnu ochranu pred šírením jeho dieľa niekým iným iba päť rokov. DRM technológie by mali byť zakázané.
ZDROJ
teba nemusi zaujimat naco je taka strana, tak ako sns tak ako jobik dostali hlasy a su tam .. ci vari nie aj o tomto su slobodne volby ?? vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcieslay napísal:svedi su vtipalkovia, to je vsetko.. taka strana ma minimalny rozsah agendy az jednu uzku oblast tem, naco je taka strana dobra? no mozno na srandu, mozno aj pre media, mozno na vytvorenie spolocenskej diskusie.. ale urcite nie na neaku serioznu politiku, kazdopadne jeden pirat sa ohreje pekne v bruseli
Ja som aristokratHardiKrishna napísal:vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
..povedal to Churchill, ktory bol len vojnovy pesiak , myslim si ze nic nedosiahol , a bol aj katastrofalny strateg, ale anglicania ho zrali a povzniesli sa nad to rozlustili enigmu co bolo z ich strany asi naj co dosiahli .. podobne stalin ked zatieklo do galosi chcel si to vpalit , hrdina sov svazu.. takze vojnu v podstate vyhrala anarchia resp. bezvladie + tuzba "amikov" o vplyv veuropebegbeee napísal:Ja som aristokrat![]()
Som za vládu najlepších, ale ešte som neprišiel na spôsob kto alebo ako by tých najlepších mali určiť![]()
To že väčšina chce A neznamená, že aj majú pravdu a B nie je lepšie riešenie. Tá väčšina totižto môže do toho h***o vidieť.
A určite poznáš výrok, že demokracia nie je najlepší systém, ale nič lepšie sme ešte nevymysleli. Možno by bolo načase pretože je to už pekne (za)star(al)ý systém (niekto by povedal rokmi osvedčený) .
Celý tento príspevok berte s nadhľadom, ale myslím, že aspoň za zamyslenie táto inšpirácia stojí.
Pod demokratické ideály nemusí patriť rozdať svoju prácu zadarmo všetkým. PS majú vo svojom programe veľké "šírenie kultúry". Bohužiaľ akosi zabúdajú na to, že takéto uvoľnenie práv tých tvorcov zabije, takže v konečnom dôsledku budú môcť voľne šíriť veľké prd, alebo iba malý zlomok toho, čo vo veľkom downloadujú teraz.HardiKrishna napísal:teba nemusi zaujimat naco je taka strana, tak ako sns tak ako jobik dostali hlasy a su tam .. ci vari nie aj o tomto su slobodne volby ?? vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie
mne zvolenie nepripada akoby to bolo zadarmo dostali postacujuci pocet hlasov a tym padom pravo vyhrievat tu stolicku v bruseli , ktoru navrhol davno pred nim niekto velmi "mudry" nevravim ze suhlasim s ich volebnym alebo inym programom.. co je vsak do neba volajuca hlupost ze sa navysil priemerny hruby mesacny plat EU poslancov z 4 na 7tis EUR + nejake dalsie benefity. v case krizy je to fakt sila. Apon ze nam idu prikladomMateq napísal:Pod demokratické ideály nemusí patriť rozdať svoju prácu zadarmo všetkým. PS majú vo svojom programe veľké "šírenie kultúry". Bohužiaľ akosi zabúdajú na to, že takéto uvoľnenie práv tých tvorcov zabije, takže v konečnom dôsledku budú môcť voľne šíriť veľké prd, alebo iba malý zlomok toho, čo vo veľkom downloadujú teraz.
Ja vôbec nespochybňujem ich zvolenie... Len som reagoval na tvojeHardiKrishna napísal:mne zvolenie nepripada akoby to bolo zadarmo dostali postacujuci pocet hlasov a tym padom pravo vyhrievat tu stolicku v bruseli
Nadobudol som totiž pocit, že ti nevonia odpor niektorých (slayov) proti ich programuHardiKrishna napísal:vsetci ste velky demokrati , z do chvile kym pride na scenu nieco co vam nezapada do koncepcie