Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Diskusie na politické témy...

Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?

Ano
328
55%
Nie
216
36%
Neviem
54
9%

Celkom hlasov: 598

poi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa poi »

a povedz mi ze Rusko nieje skazena krajina :lol:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Rusko je svojtazna krajina, ktora je pre zapadoeuropana (medzi ktorych v podstate myslenim patrime) len velmi tazko pochopitelna, ale neviem co je na nej skazene v tejto suvislosti..
poi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa poi »

Rusko po tom ako sa zbavilo bolševíka ovládla mafia.. Takze z kaluže do blata...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nepopieram, no po nastupe a dvoch funkcnych obdobiach Putina si dovolim povedat moc oligarchov prudko klesla.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Zeby niektore z figuriek vo svetovej politike zacali otvarat oci?
  • Britský ministr zahraničí:

"Válka proti terorismu" byla chyba

Britský ministr zahraničí David Miliband argumentuje, že používání hesla "válka proti terorismu" od 11. září 2001 jako západního mobilizačního sloganu byla chyba, která zřejmě způsobila "více škody než užitku".

Pět dní před odchodem George Bushe z funkce amerického prezidenta ostře kritizuje v článku, otištěném v deníku Guardian, David Miliband celou zahraničněpolitickou filozofii Bushovy vlády. Argumentuje, že válka proti terorismu byla špatně pojatá a že Západ se nemůže "zabíjením" osvobodit od hrozeb, jimž čelí.

Britská vláda tiše přestala používat spojení "válka proti terorismu" už r. 2006, ale toto je poprvé, kdy byl tento výraz otevřeně odmítnut ostrou kritikou americké protiteroristické strategie, kterou vznesl člen britské vlády.

Miliband je dnes v Indii a pronese tam ve čtvrtek projev, v němž také zdůrazní, že pojem "války proti terorismu" je "zavádějící a chybný".

"Historikové posoudí, zda tato strategie udělala víc škody než užitku," zdůrazňuje Miliband a dodává, že celá strategie byla nebezpečně kontraproduktivní, pomohla jinak nesjednoceným organizacím, aby nalezly společnou kauzu proti Západu.

"Čím více považujeme teroristické organizace za všechny stejné a čím více vytváříme bojové linie, jako by existoval jednoduchý černobílý boj mezi umírněnou stranou a extremisty, nebo mezi dobrem a zlem, hrajeme do rukou těch, kteří chtějí sjednotit organizace, které jinak spolu navzájem nemají nic společného," argumentuje Miliband a odkazuje tím na Bushovu éru. "Musíme odhalit jejich tvrzení, že mají přesvědčující a všeobecně platné vysvětlení a narativ jako lež.

Terorismus je smrtící taktika, není to instituce ani ideologie," podtrhuje Miliband.

Dodává, že "válka proti terorismu vytvářela dojem, že správná reakce na teroristickou hrozbu je primárně vojenská reakce - vystopovat a zabít tvrdé jádro extremistů". Avšak Miliband cituje amerického velitele, generála Davida Petraeuse, který poukázal na to, že západní koalice v Iráku "se nemůže zabíjením osvobodit od problémů povstání a občanské války".

Namísto abychom se snažili vytvářet západní solidarity proti sdílenému nepříteli, argumentuje Miliband, měla by být vytvořena na základě "myšlenky, kdo jsme a jaké hodnoty sdílíme".

Pokračuje, že "demokracie musí reagovat na terorismus tím, že prosazuje zákonnost, nikoliv že ji oslabuje. "To je přece poučením z Guantánama a proto vítáme, že se nový americký prezident rozhodl ho uzavřít."

Na dotaz, zda Miliband nenechal svou kritiku Bushovy éry na trochu pozdě, zdůraznil britský ministr zahraničí, že britští činitelé neuvažují v rámci pojmu jediné "války proti terorismu" už více než dva roky a že Miliband prosazuje "daleko rozrůzněnější" přístup.

Britsko-americké vztahy jsou v posledních dnech nepříliš přátelské poté, co Washington porušil příslib, že podpoří rezoluci OSN, kterou vypracovala především Británie, požadující příměří v Gaze. Bílý dům přikázal americkým diplomatům, aby pro rezoluci nehlasovali poté, co to vyžadoval izraelský premiér Ehud Olmert.

http://www.guardian.co.uk/politics/2009 ... r-miliband
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Výbušniny vo WTC

Do WTC boli umiestnené výbušniny
Na ::prope sme správu o dvojročnom výskume vedcov, ktorí našli v troskách WTC výbušniny už priniesli.
Do budov Svetového obchodného centra boli umiestnené tony výbušnín predtým, ako do nich narazili lietadlá - sofistikované výbušniny na báze nanotechnológií – nanotermit.
Hovorí o tom vedec z oddelenia chémie z kodanskej univerzity v televízii TV2.

Szentivanyi Laszlo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Szentivanyi Laszlo »

IvanSk napísal:Výbušniny vo WTC

Do WTC boli umiestnené výbušniny
Na ::prope sme správu o dvojročnom výskume vedcov, ktorí našli v troskách WTC výbušniny už priniesli.
Do budov Svetového obchodného centra boli umiestnené tony výbušnín predtým, ako do nich narazili lietadlá - sofistikované výbušniny na báze nanotechnológií – nanotermit.
Hovorí o tom vedec z oddelenia chémie z kodanskej univerzity v televízii TV2.

Toho magora som videl v TV, co na to napisat. Kto veri, ten veri, kto nie, ten nie. Nema zmysel diskutovat o konspiracnych teoriach. Apropo, dnes som odnal vzorku z pody, kde padol meteorit a poslal na analyzu do laboratorie.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Podľa mňa nebol útok na WTC dielom Američanov. Ale som toho názoru, že o plánovaných útokoch vedeli a proste ich neprekazili. Prečo? Pánboh vie... :? Nejakým spôsobom im to hralo do karát - mohli spustiť vojnu proti terorizmu (klasická zámienka, akých poznáme z histórie mnoho) a nabaliť sa na nej a ktovie prečo všetko iné. Ale k téme.
Vojna proti terorizmu je hlúposť. Netreba odstániť terorizmus, ale nedať teroristom príčiny na útoky, ktoré musia mať opodstatnenie. Neverím totiž, že nejaký bin Ládin sa doma nudí, tak pošle partu aby zrovnala pár mrakodrapov so zemou alebo vyhodila do luftu vlak...
A ovšem kto chce predsa len s terorizmom bojovať, musí sa pripraviť na boj s veternými mlynmy. Je to súper, ktorému odseknete prst a narastú mu dva.... :idea: To je môj postoj k veci
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Szentivanyi Laszlo napísal:Toho magora som videl v TV, co na to napisat. Kto veri, ten veri, kto nie, ten nie. Nema zmysel diskutovat o konspiracnych teoriach. Apropo, dnes som odnal vzorku z pody, kde padol meteorit a poslal na analyzu do laboratorie.
Samozrejme konšpiračná teória sa ale presúva teraz to čo tvrdíš ty je konšpiračnou teóriu a síce že vedec klame. Aký by mal na to dôvod klamať po takom dlhom výskume? Ak to dostatočne zdôvodníš a dokážeš, môžeš vyvrátiť vedcove tvrdenia, zatiaľ si nič nevyvrátil a teda ťa upozorňujem, že to čo prezentuješ sú len tvoje domnienky postavené na vode a tvoja súkromná konšpiračná teória proti vedcom! Treba si uvedomiť že spochybňovanie relevantného výskumu je konšpiračnou teóriu, ktorú tu rozvíja druhá strana. Ako sa Vám to teraz páči, byť v úlohe konšpirátorov?

Čo sa týka dvojičiek ako je teda možné ak to boli ter. útoky, že lietadlá, ktoré do nich narazili podľa svedeckých výpovedí nemali okná? V amerike sa komerčne lieta na lietadlách bez okien? Fuj to je ale zapadákov!! :lol:

Vidí tu niekto niejaké okná?

tu je video z pentagonu

Tuším tu cašti lietadla vyprchali do ovdzušia ešte pred nárazom. :lol:

ďalšie super videá

missing planes

Mystery 9/11 aircraft was military 'doomsday plane'

a na záver perlička

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Muffi napísal:Podľa mňa nebol útok na WTC dielom Američanov. Ale som toho názoru, že o plánovaných útokoch vedeli a proste ich neprekazili.
ak by to bola pravda, znamenalo by to ze su aspon tak dvojnasobne tolko zodpovedni..

priciny utokov? priciny odporu? vlady zapadnych zidokracii, pro-sionisticka politika a/alebo s tym spojena dekadencia v zapadnej spolocnosti.. dostatocne dovody pre moslima, araba a takisto by mali byt pre kazdeho..

konkretne priciny pre arabov? pozri si video/fotky http://www.wntube.net/play.php?vid=3909

A ked sa uz bavime o terorizme, vcera bolo vyrocie teroristickeho utoku Izraela na americku lod USS Liberty.

Za zachranu 260 ludi z posadky bol oceneny 65 rocny Terry Halbardier.. zidokratickemu systemu to trvalo "len" 42 rokov..

http://abclocal.go.com/kfsn/story?secti ... id=6835367

Terry Halbardier said, "I'm stoked! It's a total honored humbly honored right now I never expected something like this to happen."

:roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

vedeli ste, ze vojna proti terorizmu ma aj nejake vyhody, samozrejme za predpokladu, ze viete ako na to :D ?

Svetle stranky vojny proti teroru

Starý Arab žije už cez 40 rokov v Chicagu. Veľmi rád by na svojej záhrade pestoval zemiaky a zeleninu, ale je tam sám a cíti sa už starý a slabý.

Jeho syn študuje v Paríži a otec sa rozhodne napísať mu e-mail: „Milý Ahmed, som veľmi smutný, že nemôžem na svojej záhrade zasadiť zemiaky. Viem, že keby si tu bol, pomohol by si mi záhradu zrýľovať. Mám ťa rád. Tvoj otec.“

Obratom dostane odpoveď. „Milý otec, prosím ťa, nerob v žiadnom prípade na záhrade čokoľvek!!! Schoval som tam "tú vec". Tiež ťa mám rád Ahmed.“

Už o hodinu obkľúči dom starého muža americká armáda, FBI a CIA. Preorávajú a prerývajú záhradu kúsok po kúsku, prehľadajú každý milimeter, ale nenájdu nič. Rozčarovaní sa stiahnu a odídu.

Ešte v ten deň dostal starý muž od syna e-mail: „Milý otec, iste je už záhrada kompletne prerytá a môžeš zasadiť zemiaky. Viac pre teba z takej vzdialenosti už nemôžem urobiť. Mám ťa rád. Ahmed.“
Szentivanyi Laszlo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Szentivanyi Laszlo »

Krija: velmi realny pribeh...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Lol ze zapadne Zidokracie... takze na zapade su vo vladach 99% zidia a aj 99% obyvatelov zapadu su zidia.

Palestinsky terorizmus v praxi, dokonca na vlastnych:
15letý palestinský Arab zavražděn kvůli obvinění z „kolaborace“ s Izraelem.

15 letý palestinskoarabský mladík byl tento týden mučen a zavražděn kvůli údajné spolupráci s Izraelem. Podle policie Palestinské správy jsou hlavními podezřelými někteří členové mladíkovy vlastní rodiny.

Podezřelí, mezi nimiž jsou muži i ženy, si údajně domluvili své role při páchání zločinu. Skutek omlouvali svým podezřením ohledně chlapcova chování.

Oběť byla identifikována jako Raed Sawalha z vesnice Hidža (Hija) u Kalkílije (Kalkilya).

Policie Palestinské správy případ vyšetřuje a zadržela k výslechům několik podezřelých. Palestinské síly uvedly, že v tuto chvíli nemají důkazy o tom, že by zavražděný chlapec skutečně prováděl špionáž pro Izrael.

Vysoký velitel palestinských bezpečnostních sil Adnan a-Damiri vraždu veřejně odsoudil a slíbil, že viníci se budou zodpovídat.

„Vraždy ze cti“ v Gaze a Izraeli

Další podobná zpráva přišla ve čtvrtek z Gazy, zatímco v Izraeli byl obviněn muž z vraždy své dcery při údajné „vraždě ze cti.“

V Gaze policie našla tělo 21leté Sadii abu-Saad. Otec mladé ženy se přiznal, že ji zavraždil, aby „ochránil čest rodiny.“ Abu-Saad je sedmým člověkem, který byl v Gaze kvůli „cti rodiny“ zavražděn od počátku roku 2009.

V Izraeli byl ve čtvrtek obviněn Issam Nidžam (Issam Nijam) z obce Bejt Džan (Beit Jan) z vraždy své dcery, která zemřela proto, že si chtěla vzít muže podle své volby. Otec s výběrem nesouhlasil a koncem května svoji dceru při hádce sedmkrát střelil. Poté odjel na policejní stanici a ke zločinu se přiznal. ež 2.500 mladistvých uchazečů o zaměstnání, což je o 17,5 % více než v témže měsíci minulý rok.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

MakeFake napísal:Lol ze zapadne Zidokracie... takze na zapade su vo vladach 99% zidia a aj 99% obyvatelov zapadu su zidia.
nie je potrebne, stacia tebe podobni

a nespammuj to tu blbostami ako "Další podobná zpráva přišla ve čtvrtek z Gazy, zatímco v Izraeli byl obviněn muž z vraždy své dcery při údajné „vraždě ze cti.“" nesuvisiacimi s temou..
MrMaxwell
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MrMaxwell »

prevelika skoda ze som toto forum nasiel tak neskoro....presne by som vedel reagovat na vase blogarciny...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tych este bude, neboj sa. Zasobuju nas nimi pani pravidelne...
MrMaxwell
Amateur
Amateur

len skoda ze pri tych zaciatkoch som tu nebol lebo tam padali nezmyselne "fakty"........ale pomaly stracam zaujem pisat o politike lebo ako vidim kazdy by len oponoval..najde sa malo tych co suhlasia....
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

MrMaxwell napísal:kazdy by len oponoval..najde sa malo tych co suhlasia....
:lol:

co tak napisat nieco konkretne namiesto toho vyplakavania..

diskusne forum nie je na to aby kazdy s kazdym suhlasil, nech je uz tvoj nazor akykolvek :P
MrMaxwell
Amateur
Amateur

to je jasne ale vyhladavam fora aby som si nasiep stupencov :D
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Útočník z Bombaja všetko priznal.

Najprv spolu s kolegami teroristami šokoval svet útokom na indický Bombaj. Včera prekvapil opäť. Priznal spoluvinu za smrť viac než 170 ľudí.

BOMBAJ, BRATISLAVA. Mal to byť len ďalší deň súdneho procesu s Adžmalom Kasabom, jediným z desiatich útočníkov na Bombaj, ktorý akciu prežil.

Situácia sa zmenila krátko pred tým, ako mal pred súd predstúpiť 135. svedok procesu. Kasab vstal a sudcovi povedal, že sa ku všetkému priznáva.

Kasab potom pred súdom vyrozprával svoj príbeh ­ od prípravy útočníkov z Pakistanu až po vykonanie útokov viacero objektov v Bombaji, pri ktorých vlani v novembri zomrelo viac ako 170 ľudí. Kasab, ktorému hrozí trest smrti, vo výpovedi spomenul aj konkrétne mená veliteľov.

Toto priznanie prekvapilo aj Kasabovho právnika, ktorý so zmenou výpovede podľa vlastných slov nemá nič spoločné. Aj Kasab tvrdí, že svoju výpoveď nezmenil pod tlakom. Urobil tak vraj po tom, ako Pakistan pripustil, že je občanom tejto krajiny. To sa však stalo už dávnejšie, pripomína BBC.

Kasab pochádza z malej pakistanskej dediny Faridkot v Pandžábe na hraniciach s Indiou. Práve v tejto oblasti aktívne pôsobí militantná skupina Laškar–i–Taiba, ktorú India obviňuje zo zosnovania útokov.

Kasaba zadržali už v prvý deň trojdňových útokov. Pri pojednávaniach sa najprv tváril uvoľnene a opakoval, že je nevinný. Pri výsluchu svedkov, ktorí hovorili o vraždení civilistov, sa však zlomil a na súde aj plakal.

Zdroj : SMEtie

No vidite. A este pred nejakym casom nam tu par ludi vypisovalo clanky, ze za utok mozu sionisti. Ja som hned vedel, ze to nie je pravda a je to len pokus ociernit Zidov.
Napísať odpoveď