A pokiaľ ide o Ribéryho a Villu - neviem, či to preháňa Real alebo médiá. Skôr by som tipol médiá. Akoby sa roztrhlo vrece s množstvami "zaručených" hviezdnych prestupov. Dokonca som dnes čítal článok Yaya Touré + Etoo za Ibrahimoviča
La Liga:Primera Division
Tak ten Kaká sa im vydaril.. podľa mňa je to posila a ozaj plus pre biely balet. Nie je to vyslovene individualita, vie pracovať aj pre mužstvo, no som zvedavý, ako si poradí mimo talianskej pôdy.
A pokiaľ ide o Ribéryho a Villu - neviem, či to preháňa Real alebo médiá. Skôr by som tipol médiá. Akoby sa roztrhlo vrece s množstvami "zaručených" hviezdnych prestupov. Dokonca som dnes čítal článok Yaya Touré + Etoo za Ibrahimoviča
O tom síce dosť pochybujem, ale jeden nikdy nevie, čo vševediace média vyňuchajú... No ale veď uvidíme
-
jason007x
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
No Perez chcel pôvodne aj Cecka Fabregrca vymrdaneho kupit, ale dufam ze sa tak nestane, lebo to by som len velmi tazko predychaval... Ronalda ani ja nechcem v La Lige. Riberyho ja nechcem vobec, nie preto ze ho nemam rad, ale akurat by tam bola tlacenica, a niekto z mojej oblubenej dvojice Sneijder - Robben, je mozne ze aj obaja by sedavali castejsie na lavicke ako hrali.Stoffo10 napísal:silvu by som chcel do Barcy![]()
![]()
jeho technika a spolupráca s Xavim a Andrésom to by byla paráda tak ako espaňa na eure- navyše by Silva mohol hrať aj na ľavom krídle v prípade henryho zranenie , aj v zálohe a technikou a inteligenciou sa presne do barcelony hodí radšej Silvu ako Cesca
do realu sa hodí Villa to áno, ale neviem načo C.Ronaldo- ja toho krypla v la lige nechcem!![]()
bude zaujímavé sledovať bitku o Ribéryho- pol roka sa hovorilo o Ribérym a Barce a teraz týždeň Ribéry a Real tak uvidíme ako to dopadne
každopádne Ribéryho nákup do Barcelony by bol z viacerých dôvodov kľúčový pre budúcnosť ale radšej som ticho aby som nič nezakríkol, každopádne perézovi neverím a ako hovorí "božský" Johan Cruyff - peréz futbalu nerozumie a nikdy mu nerozumel - má šťastie že je obklopený zidanom a valdanom
No a k Perezovi, zalezi ako sa to vezme... futbalu nerozumie, ale rozumie tomu co zivi kazdy futbalovy klub na tejto planete - prasulom.... Kupit najznamejsich medialnych hracov, ktori maju miliony fanusikov po celom svete - najma Čína, Japonsko a podobne krajiny kde uz len z predaja dresov a ostatnych suvenirov budu obrovske zisky. To bola vzdy jeho strategia, a on sa tym ani nikdy netajil..... Osobne sa tiez nezhodujem s touto strategiou, ako fanusik FUTBALU a obdobie ery GALACTICOS bolo pre mna najhorsim obdobim Realu (najma co sa tyka Beckhama a Figa), ale s tym uz nic nenarobime....
Tato era bola dobra ked tam trenoval Del Bosque. Hviezdy ako Zidane, Figo, R Carlos a Ronaldo hrali velmi dobre. Ale po dochode Del Bosqueho a Hiera (ktorych Perez nezmyselne vyhodil) a prichode Beckhama a Owena sa to vsetko len zhorsovalo.jason007x napísal:Osobne sa tiez nezhodujem s touto strategiou, ako fanusik FUTBALU a obdobie ery GALACTICOS bolo pre mna najhorsim obdobim Realu (najma co sa tyka Beckhama a Figa), ale s tym uz nic nenarobime....
vidim ze Real nakupuje vo velkom ...
toto je pre Real uz nie je dobre lebo ked chce prikupit este dalsie hviezdy tak tie spolu na travniku nebudu dobre koexistovat ... kazda hviezda potrebuje aj svoj priestor a taky Ronaldo + Kaka + Robben a dajme tomu ze teor aj Ribery to nemoze fungovat ked Real chce nakupovat nech kupi poriadneho obrancu a invsetje do svojej mladeze
a toto nie je len taky medialny vymysel - ofic stranka ManU
Kód: Vybrať všetko
http://sport.aktuality.sk/futbal/zahranicie/najdrahsi-hrac-historie-je-ronaldo-prestupuje-do-realu?i9=546e70487d99toto je pre Real uz nie je dobre lebo ked chce prikupit este dalsie hviezdy tak tie spolu na travniku nebudu dobre koexistovat ... kazda hviezda potrebuje aj svoj priestor a taky Ronaldo + Kaka + Robben a dajme tomu ze teor aj Ribery to nemoze fungovat ked Real chce nakupovat nech kupi poriadneho obrancu a invsetje do svojej mladeze
a toto nie je len taky medialny vymysel - ofic stranka ManU
Kód: Vybrať všetko
http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={F9E570E6-407E-44BC-800F-4A3110258114}&newsid=6634291Staci sa pozriet na tvoj avatar, na nazov webu a je mi jasne, aky asi objektivny bude tento clanok 
Ale tato veta ma pobavila.

fcbarcelona.cz napísal:Na vrcholu - Hráči Barcelony patří mezi nejlepší na světě, Messi, Xavi a Iniesta jsou žhavými kandidáty na Zlatý míč, zatímco C. Ronaldo a Kaká, dalo by se říci za zenitem.
ale je to podložené inými vetami a zober si to tak:Drago napísal:Staci sa pozriet na tvoj avatar, na nazov webu a je mi jasne, aky asi objektivny bude tento clanok
Messi- 20 rokov, najlepší hráč sveta s potenciálom ešte sa zlepšovať
Iniesta- 22 rokov , jeden z najlepších hráčov sveta s potenciálom sa ešte zlepšovať
C.Ronaldo- má na svetovej úrovne jedine priame kopy NIČ INÉ! a v tom článku je to vysvetlené - c.ronaldo je typ ronaldinhovho formátu- 2,3 roky a dosť! rád sa pomýlim
Kaká- geniálny futbalista, ale má už svoj vek navyše veľmi často býva zranený a to sú faktory,na ktoré sa pri prestupoch pozerá najviac a aj cez to všetko stál cez 60 mil. eur to sú proste choré nákupy, ktoré môžu urobiť len 2 typy klubov: anglické kluby vlastnené nadrogovanými šejkami a real madrid - a ja tieto prestupy hodnotím ako nezainteresovaný fanúšik nie ako fanúšik Barcelony a podkladám to faktami
Súhlasím so Stoffom tentokrát.. Môže si pán Peréz naskladať do tímu aj 10 hviezd svetového kalibru ako za éry Beckham a spol., ale už vtedy sa dokázalo, že takéto 'Galacticos' nemusí vždy vyhrať ligu - individualita nerobí tím. Aj napriek príchodom Kaká a Ronalda by som povedal, že Barca ma stále kvalitnejší káder a keď ho opustí Eto'o (ktorý zrejme zamieri do Anglicka) a dokúpia lepšieho útočníka, poprípade vytiahnú niekoho slušného z rezervy, budú ešte silnejši.. Aj keď nikdy nehovorím nikdy, možno pôjde Barcelona formou dole a Ronaldo-Kaká si budú rozumieť a všetko môže byť úplne inak..
S súvislosti s Realom a ich nákupmi mi nedá, ale musím spomenúť komentár čo som našiel pri jednom článku s touto témou.
"Väčšina tímov má zostavu 4 4 2. Real ju v ďalšej sezóne asi chce mať 2 4 4"
Ja v tom vidím zrnko pravdy
A Stoffo prepáč, neviem ako ostatným, ale mne sa zdá, že všetky tvoje príspevky a názory hovoria jediné: Kto kope za Barcu, je futbalový boh, kto za ňu nekope, je nula...
Na margo Ronalda a Kaká, že sú za zenitom, zatiaľ čo Xavi, Iniesta a Messi majú celú kariéru pred sebou - áno, aj podľa mňa sú Ronaldo kaká len dočasné hviezdy, ale to isté sa môže stať aj s tou barcelonskou trojkou. Rovnako ako Ronaldo s Kaká, majú vydarené zatiaľ len pár sezón + EURO a na 100% nemôžeš tvrdiť, čo s nimi bude.
Pre mňa jedinou skutočnou a nesezónnou hviezdou Barcy je Henry, ktorý sa ňou stal ale inde.
P.S A ako fanúšik Barcy by si aspoň mohol vedieť, koľko má Iniesta naozaj rokov a nepísať drby ako 22
A ešte niečo
Je dosť neobjektívne napísať o niekom ako o najlepšom hráčovi sveta, aj keď je to Messi. Hrá výborne, to mu nikto neberie, ale len na svojom poste. Vo futbalovom svete to tak chodí, že titul "najlepší hráč" nedostane defenzíva ani keby traktori z neba padali, hoci sa tam tiež nájde pár chlapíkov odvádzajúcich bezchybnú robotu. Snáď to je najlepší útočník alebo krídelník na svete... ale hráč? To len takto určiť nejde... 
http://www.fcbarcelona.cz/view.php?cisl ... 2009061208
Tak tento článok mi silne pripomína svojím obsahom články z rôznych stránok feministických hnutí. To jest, písali ho ľudia, ktorý vidia situáciu len čiernobielo, na ostatné farby akoby zabudli. IMHO je to skôr na pobavenie, než na poučenie.
A Stoffo prepáč, neviem ako ostatným, ale mne sa zdá, že všetky tvoje príspevky a názory hovoria jediné: Kto kope za Barcu, je futbalový boh, kto za ňu nekope, je nula...
Na margo Ronalda a Kaká, že sú za zenitom, zatiaľ čo Xavi, Iniesta a Messi majú celú kariéru pred sebou - áno, aj podľa mňa sú Ronaldo kaká len dočasné hviezdy, ale to isté sa môže stať aj s tou barcelonskou trojkou. Rovnako ako Ronaldo s Kaká, majú vydarené zatiaľ len pár sezón + EURO a na 100% nemôžeš tvrdiť, čo s nimi bude.
Pre mňa jedinou skutočnou a nesezónnou hviezdou Barcy je Henry, ktorý sa ňou stal ale inde.
P.S A ako fanúšik Barcy by si aspoň mohol vedieť, koľko má Iniesta naozaj rokov a nepísať drby ako 22
A ešte niečo
Tak tento článok mi silne pripomína svojím obsahom články z rôznych stránok feministických hnutí. To jest, písali ho ľudia, ktorý vidia situáciu len čiernobielo, na ostatné farby akoby zabudli. IMHO je to skôr na pobavenie, než na poučenie.
hej?? všetky sú nuly?? napr. z realu by som v barcelone rád privítal / resp. sa mi páčia Robben,Higuáin,Sneijder,Raúl, Pepe, možno Lass- to sú hráči, ktorí sú na svojích postoch špičky tak nepoť že každý je nula, ale jednoducho to ako Barcelona porážala manchester a real spôsobom "bago štýl" tak ako to mám opísať, aby to nevyznelo namyslene?, jednoducho to tak bolo a basta! niekedy aj objektivita môže pôsobiť namyslene! to ako keby dievča, ktoré má najväčšie kozy na škole a vyhlási, že má najväčšie kozy na škole je namyslené?? nie! namyslené bude keď bude o tom spievať básne ale ak to tak povie tak to je proste pravda a to je aj s tým bagomMuffi napísal:S súvislosti s Realom a ich nákupmi mi nedá, ale musím spomenúť komentár čo som našiel pri jednom článku s touto témou.
Ja v tom vidím zrnko pravdy
A Stoffo prepáč, neviem ako ostatným, ale mne sa zdá, že všetky tvoje príspevky a názory hovoria jediné: Kto kope za Barcu, je futbalový boh, kto za ňu nekope, je nula...![]()
A ešte niečoJe dosť neobjektívne napísať o niekom ako o najlepšom hráčovi sveta, aj keď je to Messi. Hrá výborne, to mu nikto neberie, ale len na svojom poste. Vo futbalovom svete to tak chodí, že titul "najlepší hráč" nedostane defenzíva ani keby traktori z neba padali, hoci sa tam tiež nájde pár chlapíkov odvádzajúcich bezchybnú robotu. Snáď to je najlepší útočník alebo krídelník na svete... ale hráč? To len takto určiť nejde...
načo sa zmohol c.ronaldo proti puyolovi? nanič! a napíš mi jedinú silnú vlastnosť toho portugalca, ktorý o sebe vyhlasuje, že je 1. 2. a 3 najlepší hráč na svete, v ktorých by bol naozaj špička - já viem len o priamych kopoch a ani z toho sa nedá vkuse žiť, keď je súper disciplinovaný a nefauluje- s messim sa za túto sezónu ani len NEMÁ PRÁVO rovnať! ani v štatitikách ani vo výkonoch!
naopak Kaká je génius to som tiež písal , ale má časté zdravotné problémy - a máš pocit, že Kaká hrá v Barcelone, pretože som o ňom vyhlásil, že je génius a to je predsa proti tvojmu tvrdeniu že ja chválim len tých barcelonských nie?? tak čitaj poriadne!
prečítaj si tento článok a porovnaj ktorý je inteligetnejší a ktorý sa aspoň viac približuje realite??
http://www.real-madrid.cz/muzstvo/20090 ... -----.html
Stoffo, divim sa ti, ze ta to bavi..., hold, toto je asi neliecitelne...
a sebe sa divim, ze vobec reagujem na to
FCB je tim, ako kazdy iny. Messi patri zarucene k uzkej spicke top futbalistov. Ale tvrdit, ze FCB ma same mlade hviezdy a spomenut k tomu Xaviho, ktory uz ma 29...alebo henryho atd.
Stale mlady je aj ronaldo, v reale je taktiez dost inych mladych futbalistov, ktorych najlepsie roky este len cakaju. Kaka je prave v najlepsom futbalovom veku a povedat o nom, ze je to hviezda len na par sezon... V ktorej sezone nebol najvacsou hviezdou ACM od svojho prichodu?
Ja som len zvedavy, ako sa vyvinie dalsia sezona a ci Real preda svoju holandsku zalohu.
V spanielskej lige zvyknem fandit FCB, ale kvoli takymto zaslepencom som potom len rad, ked ich tim dostane nakladacku... Otvor oci chalanisko a skus sa pozerat objektivne a s nadhladom (nielen) na futbal.
FCB je tim, ako kazdy iny. Messi patri zarucene k uzkej spicke top futbalistov. Ale tvrdit, ze FCB ma same mlade hviezdy a spomenut k tomu Xaviho, ktory uz ma 29...alebo henryho atd.
Stale mlady je aj ronaldo, v reale je taktiez dost inych mladych futbalistov, ktorych najlepsie roky este len cakaju. Kaka je prave v najlepsom futbalovom veku a povedat o nom, ze je to hviezda len na par sezon... V ktorej sezone nebol najvacsou hviezdou ACM od svojho prichodu?
Ja som len zvedavy, ako sa vyvinie dalsia sezona a ci Real preda svoju holandsku zalohu.
V spanielskej lige zvyknem fandit FCB, ale kvoli takymto zaslepencom som potom len rad, ked ich tim dostane nakladacku... Otvor oci chalanisko a skus sa pozerat objektivne a s nadhladom (nielen) na futbal.
ja som henryho nespomenuljohny_sk napísal:Stoffo, divim sa ti, ze ta to bavi..., hold, toto je asi neliecitelne...
fandi si komu chceš- čo ja s tým mám??mňa akurát zaujíma komu ty fandíš-LOL!
oči mám otvorené- už aby prešiel platový strop a futbal bude tak dramatický a vyrovnaný ako nhl
Ok, možno si nemyslíš, že všetci mimobarcelonský sú nuly, ale z tvojich vyjadrení to tak rozhodne vyznelo. Ak aj napíšeš, že Kaká je skvelý hráč, hneď nájdeš nejaké proti, čo to vlastne anuluje. Čo sa týka Ronalda, nevidím na ňom nič výnimočné, podľa mojej mienky je preceňovaný. Messi a jeho štatystiky a výkony - všetky sú lepšie ako Ronaldove a Messi je bezpochyby úžasný hráč, ktorý Ronalda predčí minimálne štatysticky.
Ak by sme to brali čiste štatysticky, najelpší by bol Ribéry, ktorý v individuálnych štatystikých (presnosť nahrávok, držanie lopty, presnosť centrov, pomer striel na bránu atď...) Messiho predčí.
Na adresu toho článku o Reale a ich nákupoch - je to šialené, dávať toľko peňazí za futbalistov, ale keď na to majú, prosím, nech nakupujú. Prečo to rozpiplávajú média je jasné (tešia sa o senzácie a veľa čitateľov), no prečo to rozpiplávajú popredné osoby UEFA ako Platini mi nejde do hlavy. Zdá sa mi nespravodlivé, že platový strop sa chystajú zaviesť pre nejaké prestupy, síce predražené, no nie zakázané. To je akoby si bežec kúpil o triedu drahšie (nie lepšie) tretry tak by sa organizátory pretekov rozhodli, ýe odteraz budú všetci bežci ukazovať bloček a kto bude mať obuv nad 1000 € neštartuje. Proste zaviedli pravidlo, aby bežec nemohol štartovať.
Od prestupu Ronalda každý deň čítam posmešné príspevky na adresu Realu, táraniny o tom, že hviezdy nemôžu spolupracovať atď... Neviem prečo, ale mne sa jednoducho vidí, že katalánci sa boja, že v ďalšom El Clásicu to nebudú mať na ružiach ustlané. To však nikto neprizná, ani keby mu ruku odsekli. Či sa to totiž ľuďom páči, alebo nie, Real kúpil zbrane ťažkého kalibru a je šanca, že nebude strieľať slepými.
BTW - v primere som fanúšik Madridu, ale Atletica, nie Realu, tak sa na to pozerám objektívne. No najbližšie El Clásico si rozhodne nenechám ujsť, ak zvíťazí Real, ukáže sa, že za veľa peňazí môže byť aj dobrá muzika. Ak zvíťazí Barca, ako 1. im pogratulujem na toto fórum a uznám, že nie je všetko zlato, čo sa blyští
Ak by sme to brali čiste štatysticky, najelpší by bol Ribéry, ktorý v individuálnych štatystikých (presnosť nahrávok, držanie lopty, presnosť centrov, pomer striel na bránu atď...) Messiho predčí.
Na adresu toho článku o Reale a ich nákupoch - je to šialené, dávať toľko peňazí za futbalistov, ale keď na to majú, prosím, nech nakupujú. Prečo to rozpiplávajú média je jasné (tešia sa o senzácie a veľa čitateľov), no prečo to rozpiplávajú popredné osoby UEFA ako Platini mi nejde do hlavy. Zdá sa mi nespravodlivé, že platový strop sa chystajú zaviesť pre nejaké prestupy, síce predražené, no nie zakázané. To je akoby si bežec kúpil o triedu drahšie (nie lepšie) tretry tak by sa organizátory pretekov rozhodli, ýe odteraz budú všetci bežci ukazovať bloček a kto bude mať obuv nad 1000 € neštartuje. Proste zaviedli pravidlo, aby bežec nemohol štartovať.
Od prestupu Ronalda každý deň čítam posmešné príspevky na adresu Realu, táraniny o tom, že hviezdy nemôžu spolupracovať atď... Neviem prečo, ale mne sa jednoducho vidí, že katalánci sa boja, že v ďalšom El Clásicu to nebudú mať na ružiach ustlané. To však nikto neprizná, ani keby mu ruku odsekli. Či sa to totiž ľuďom páči, alebo nie, Real kúpil zbrane ťažkého kalibru a je šanca, že nebude strieľať slepými.
BTW - v primere som fanúšik Madridu, ale Atletica, nie Realu, tak sa na to pozerám objektívne. No najbližšie El Clásico si rozhodne nenechám ujsť, ak zvíťazí Real, ukáže sa, že za veľa peňazí môže byť aj dobrá muzika. Ak zvíťazí Barca, ako 1. im pogratulujem na toto fórum a uznám, že nie je všetko zlato, čo sa blyští
no já nemožemMuffi napísal:Ok, možno si nemyslíš, že všetci mimobarcelonský sú nuly, ale z tvojich vyjadrení to tak rozhodne vyznelo. Ak aj napíšeš, že Kaká je skvelý hráč, hneď nájdeš nejaké proti, čo to vlastne anuluje. Čo sa týka Ronalda, nevidím na ňom nič výnimočné, podľa mojej mienky je preceňovaný. Messi a jeho štatystiky a výkony - všetky sú lepšie ako Ronaldove a Messi je bezpochyby úžasný hráč, ktorý Ronalda predčí minimálne štatysticky.
a ten kto vyhrá el clásico predsa nie je lepší, ale ten kto vyhrá ligu- výhra v 1 zápas nič neznamená
p.s. atléti sú môj druhý najobľúbenejší klub- dobre,že sú opäť v LM a keby chceli zaútočiť aj na titul bola by sranda káder na to majú ak ich nikto neopustí
Defenziva nedostava ocenenia z prosteho dovodu a to je ten ze odkopvat lopty vie skoro kazdy. Pokial je v defenzive hrac ktory vie nieco vytvorit napr Beckenbauer, tak to ocenenie je adekvatne.Muffi napísal:A ešte niečo Je dosť neobjektívne napísať o niekom ako o najlepšom hráčovi sveta, aj keď je to Messi. Hrá výborne, to mu nikto neberie, ale len na svojom poste. Vo futbalovom svete to tak chodí, že titul "najlepší hráč" nedostane defenzíva ani keby traktori z neba padali, hoci sa tam tiež nájde pár chlapíkov odvádzajúcich bezchybnú robotu. Snáď to je najlepší útočník alebo krídelník na svete... ale hráč? To len takto určiť nejde..
Meradlo za najlepsieho hraca je velmi jednoduche a to je to ze vie hrat dobre futbal.
Jednoducho, chcu viac spravodlivosti aj pre slabsie muzstva. O com to je ked par klubov vsetko zkupi a budu hrat len oni medzi sebou? A Platini je velky obhajcia tychto slabsich klubov.Muffi napísal:no prečo to rozpiplávajú popredné osoby UEFA ako Platini mi nejde do hlavy.
Nespravodlive pre koho? Pre real a chelsea? Vdaka ludom ako je Perez sa z futbalu stava nechutny biznis a ten je nespravodlivi pre zbytok futbalovych muzstiev s velkym potencialom ale s malymi financiami.Zdá sa mi nespravodlivé, že platový strop sa chystajú zaviesť pre nejaké prestupy, síce predražené, no nie zakázané.
Ale ked tam to pravidlo nebude tak tie najlepsie tretry si kupi ten nabohatsi nie najlepsi.Muffi napísal:To je akoby si bežec kúpil o triedu drahšie (nie lepšie) tretry tak by sa organizátory pretekov rozhodli, ýe odteraz budú všetci bežci ukazovať bloček a kto bude mať obuv nad 1000 € neštartuje. Proste zaviedli pravidlo, aby bežec nemohol štartovať.
Tak táto veta ma vyslovene pobúrila.kali520 napísal:Defenziva nedostava ocenenia z prosteho dovodu a to je ten ze odkopvat lopty vie skoro kazdy. Pokial je v defenzive hrac ktory vie nieco vytvorit napr Beckenbauer, tak to ocenenie je adekvatne.
Byť obrancom je proste nevďačný post, o ktorom má množstvo ľudí rovnakú mienku ako ty.. že stačí odkopávať lopty a to zvládne každý - tak prečo Messi keď vraj hrá najlepšie, nezaskočí v zadných radoch, keď im chýba napr. Puyol - veď hrá najlepšie, určite by to bravúrne zvládolkali520 napísal:Meradlo za najlepsieho hraca je velmi jednoduche a to je to ze vie hrat dobre futbal.
Ok, vysvetlím to takto. Ja vlastním futbalový klub. Rozhodnem sa nakúpiť si hráčov za viac peňazí, než je zvykom. Aj tak urobím. Všetko je v rámci pravidiel. Tesne po mojom nákupe sa to množstvu ľudí prestane páčiť a rozhodnú sa zaviesť platový strop. Takže som vysolil 150 miliónov € a teraz mi idú iní prekaziť všetko, čo sa z nákupu dá vyťažiť, lebo PRÁVE po mojom nákupe sa im znepáčili pravidlá. Ozaj je to veľmi spravodlivé, ale len zo strany iných klubov. Keby sa totiž platový strop chystal pred mojími nákupmi a nebol by nimi ovplyvniteľný, mohol som ušetriť 150 000 000 €.kali520 napísal:Nespravodlive pre koho? Pre real a chelsea? Vdaka ludom ako je Perez sa z futbalu stava nechutny biznis a ten je nespravodlivi pre zbytok futbalovych muzstiev s velkym potencialom ale s malymi financiami.
Je to to isté, ako keď človek vyhrá v lote obrovksú čiastku a po mesiacu mu to anulujú, lebo sa im zdá, že vyhral príliš veľa a bude teraz bohatší, ako oni...
BTW - Futbal je nechutný biznis už hodne dlho a to už nezmení ani platový strop. Dostávať desaťtisíce € týždenne za kopanie do lopty sa mi nezdá adekvátne a to sa nezmení ani po platovom strope, ani po ničom inom.
Áno, Real to tentoraz riadne prehnal a prezentoval, že futbal naozaj je hlavne o peniazoch. Ale meniť pravidlá len v dôsledku jeho nákupov je pre tento klub neférové, či sa to ľuďom páči, alebo nie.
A platový strop by neovplyvnil len Real a Chelsea.. ak si myslíš, že Manchester Utd, Liverpool, Barcelona, Inter atď - že tam kopú za almužny, tak sa mýliš.
Mam dojem ze futbal si nehral ty. Vzdy je lachsie branit ako tvorit. Je tazsie na niekoho urobit klucku ako utekat s tym hracom a stat pri nom. Je tazsie trafit loptu do brany ako ju stopersky odkopnut.Muffi napísal:Tak táto veta ma vyslovene pobúrila. Vážne? Odkopávať lopty???? Hral si ty vôbec niekedy futbal ? Skús odkopávať lopty hráčom, ako je Messi, Gerrard atď... Skús prečítať ich pohyb, skús odhadnúť ich myšlienky - kam to nahrajú, kam vypália, kam sa rozbehnú, o akú kľučku sa pokúsia. Skús nastaviť nohu aby si im tú loptu odkopol a zároveň nefauloval, skús prehlavičkovať takého Kolera...
Dovlim si povedat ze takeho stopera by napr tvoj spominany Gerarrd uplne lachko zahral, ale neviem si predstavit ze by nejaky Vidic alebo Terry hrali v zalohe alebo v utoku.
Obranca musi mat hlavne prehlad a stoper aj postavu, ine uz nic viac nepotrebuje. A ten Messi deto priklad ako som hore uviedol Gerrarda. Messi nema tu postavu ale takeho laveho praveho beka by v najhorsom zvladol skorej ako Puyol hru v zalohe.Muffi napísal:Byť obrancom je proste nevďačný post, o ktorom má množstvo ľudí rovnakú mienku ako ty.. že stačí odkopávať lopty a to zvládne každý - tak prečo Messi keď vraj hrá najlepšie, nezaskočí v zadných radoch, keď im chýba napr. Puyol - veď hrá najlepšie, určite by to bravúrne zvládol
Ano lebo tento svet je postaveny na kaptializme (okrem ineho rezim ktory mi je uplne proti srtsti ale o tom sa mozme bavit v politike).Muffi napísal:Ok, vysvetlím to takto. Ja vlastním futbalový klub. Rozhodnem sa nakúpiť si hráčov za viac peňazí, než je zvykom. Aj tak urobím. Všetko je v rámci pravidiel. Tesne po mojom nákupe sa to množstvu ľudí prestane páčiť a rozhodnú sa zaviesť platový strop. Takže som vysolil 150 miliónov € a teraz mi idú iní prekaziť všetko, čo sa z nákupu dá vyťažiť, lebo PRÁVE po mojom nákupe sa im znepáčili pravidlá. Ozaj je to veľmi spravodlivé, ale len zo strany iných klubov. Keby sa totiž platový strop chystal pred mojími nákupmi a nebol by nimi ovplyvniteľný, mohol som ušetriť 150 000 000 €.
A prave preto aspon svet futbalu by kapitalisticky fungovat nemal.
Zaujímavá diskusia, ale súhlasím s kalim520.. ako príklad už len dodám slovenského Futbalistu roka Martina Škrteľa.. ak hrá stopéra, patrí k elite Premier League, v LM sa dostáva do jedenástiek večerov a tak.. ale pamätá si niekto na zápas s Middlesbroughom? Keď mal Jamie Carragher nejaké drobné zranenie a Škrťo sa s ním musel vymeniť - Rafa ho dal na pravý okraj obrany? Neprehral vtedy L'Pool so zostupujúcim mužstvom 0:2? Nepokazil Škrteľ takmer všetko, čoho sa dotkol? Stopéri sú v dnešnom modernom futbale (až na pár výnimiek) dobre stavaní hráči a dobrí hlavičkári, smerom dopredu nezahrajú nič.. narozdiel od midfielderov/forwardov, tí by zahrali dozadu (viď napr. Miro Karhan, ten síce začínal na stopérovi, hral v strede a teraz sa zase vrátil proti San Marinu na stopéra a zahral slušne, SM malo pár náznakov prečíslenia a tie dokázali naši vzadu hneď potlačiť..) A navyše - zadní hráči až tak zatracovaní nie sú, ak sa nájde fakt výnimočný hráč, uznanie dostane, viď napr. Fabio Cannavaro.
-
Schelmy
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
omg stoffo neber to uz.. 
Najvacsi zmatkar spolocne s Gabym Heinzom? Ach boze..
Raul, ktory hrava uz len z lojality je spicka? Pepe?Stoffo10 napísal:ej?? všetky sú nuly?? napr. z realu by som v barcelone rád privítal / resp. sa mi páčia Robben,Higuáin,Sneijder,Raúl, Pepe, možno Lass- to sú hráči, ktorí sú na svojích postoch špičky tak nepoť že každý je nula,
raúl je najväčší sympaťák v španielskom futbale a z lojality dá každý rok cez 15 gólov a ´dalšie kvantum asistenciíSchelmy napísal:omg stoffo neber to uz..
Raul, ktory hrava uz len z lojality je spicka? Pepe?Najvacsi zmatkar spolocne s Gabym Heinzom? Ach boze..
pepe?? ty vôbec sleduješ la ligu?? veď pepe bol fanúšikmi realu vyhlásený za najlepšiu posilu posledných 3 rokov myslím - geniálny stopér, výborný hlavičkár, skvelý v prehľade- pamätám si el clásico zo sezóny 2007/2008 kde na nou campe vyhral real 1:0 a pepe tam vymazal ronaldinha, etoa a messiho dokopy a porvonávať ho s heinzem to už je neuveriteľná satira
//autoeditácia príspevku ( 14 Jun 2009, 13:43 )
muffi - platový strop by praveže platy hráčov vyriešil - kluby by museli šetriť aj na zmluvách, prestupoch na všetkom - je to výborný nápad a navyše v čase krízy ked ľudia nemajú čo jesť a kluby krachujú si nemôže niekto dovoliť vyhodiť za leto 300 mil.eur to je choré!