Externý HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Snajper2
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Externý HDD

Príspevok od používateľa Snajper2 »

nedávno som si kúpil externý harddisk IOMEGA MiniMax. vedel by mi niekto poradiť, že ako to mám presne nainštalovať do počítača? návod je po anglicky, a v systémových nástrojoch, konkrétne v správcovi počítača, ten disk nikde nemôžem nájsť. je kompletne pripojený k počítaču, a potrebujem ho naformátovať, len neviem ako
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

ak ti po pripojeni k PC nevyhodi instalaciu tak ho mas asi zle pripojeny alebo tam mas daku chybu ...mozno odideny disk...ale kupenske disky externe su uz naformatovane....(na 99%) je ten disk pripojeny na adapter(ak to ma adapter) ...milion veci tam moze byt....
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

no nech nezakladám new temu. :oops:
jedná sa o externý hdd "freecom classic sl 250GB" po spustení hhd vo vnútri iba cvaká v pravidelných intervaloch CCA 0,5sekundy. je v ňom použitý hdd samsung SP2514N 250GB/7200rpm/8M/PATA.
myslím že tu je hdd v ..... :( toho hdd mi nie je lúto (samsung) :D
ale mám tam niake dáta :? diki za pomoc.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

drewodrewo:Skus vybrat ten hdd z obalu a daj ho do pocitaca.V pocitaci ti ho mozno nacita normalne. :wink:
Ked zachranis data,tak sup s nim na reklamaciu alebo do opravy. :)
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no tak ten disc ani pc nedetekoval.som aj jumper prehodil na master a nič. disk sa vo vnútri točí,a po chvýli ani to:( kaput....
má niekto ešte nápad? :?:
JJ plasmon dik :wink:
picuge
Expert
Expert

Príspevok od používateľa picuge »

No mne robil externy disk to iste, aj ked to bolo asi tym, ze sa trochu obil pri prenose :D ...a bohuzial sa mi z neho uzn ic vytiahnut nepodarilo..ako ak su tomoc dolezite data, tak myslim ,ze z platni sa daco vytiahnut da, ale asi jejednoduchsia moznost na tie data zabudnut ;)
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

picuge napísal:No mne robil externy disk to iste, aj ked to bolo asi tym, ze sa trochu obil pri prenose :D ...a bohuzial sa mi z neho uzn ic vytiahnut nepodarilo..ako ak su tomoc dolezite data, tak myslim ,ze z platni sa daco vytiahnut da, ale asi jejednoduchsia moznost na tie data zabudnut ;)
priateľu,ak by to boly dáta na ktoré viem zabudnúť,ver mi už mám dávno new externý disk a neriešim to tu.nie som spammer.
a to že si ho ty obyl pri prenose :shock: (asi tam nemáš dôležité dáta)...
picuge
Expert
Expert

No ja som tam mal 700 GB dat, ale tak z vacsej casti filmy, takze zase az takstrasne ma to netrapilo ;)A on sa obil, lebo bol v jednej tazke z druhym diskom a akosi sa neratalo stym ,zesofer bude taky aky bol :D (takze som bol v podstate esterad, ze to prezil ten druhy disk :D )
A ak su to fakt tak dolezite data, tak skus pozriet nieco ako: http://www.obnova-dat.sk
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Ahojte potreboval by som poradiť nejaký externý HDD,

Keďže budu na ňom véééľmi drahé data tak potrebujem fakt kvalitu, niečo čo sa nep***be ani ked to drbne na beton, a čo by vedelo šifrovať data, pripadne dať to na heslo. Stači uplne 50-100 GB ale nech je to z kvalitneho, odolneho materialu, na cene nezaleží
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ešte raz som to skúšal a pc pri spustení ho detekuje ale to vše akonáhle vypíše ide...... master.......Samsung... tak sa zastavý proste nič sa nedeje a kontrolka hdd sem tam preblikne ale dalej som sa nepohol čo s tým? nemáte niekto nápad?
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

drewodrewo ked si pisal ze iba cvaka tak ma hned napadlo to co sa talo mne a to to ze som sa snazil rozbehnut disk na USB 1.0 takze mal malo stavi aby sa rozbehol... ale ked pises ze ten disk ani v PC nefunguje... :?

dodo
fox111fox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fox111fox »

Ja by som sa chcel pripojit s mojim problemom: Znicoho nic sa mi obcas ten moj externy disk (je to toshiba pol tera) vypne, potom zas, potom po chvilke zase, niekedy vydrzi dlhsie, niekedy kratsie, ale ked ho prehodim do inej usb zasuvky tak ide v pohode. Moze to byt dlzkou kabla? Alebo co?
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Ach jaj chlapci chlapci hned na reklamaciu zeby ta tam vysmiali :D . Troska rozumu pekne po kuskoch . Nech sa maci .

Click na tento pocitac pravim tlacidlom , vyber spravovat , tam si daj sprava diskou . Tu mas screen . Je tam disk 0 - 149 GB a disk 1 to je moj externy HDD - 465 GB. Takze keby som ja klikol na ten externy pravim a dal odstranit oddil tak to je v tom uz ho PC neukaze ked ho odpojis zapojis tak ti ho nezobrazi ako keby tam nic nebolo . Ale pozor . Ten HDD tam je takze opet musis otvorit sprava diskou a kliknut na to miesto disk 1 a pridelit mu oddiel . To je tvoj pripad otvor si spravu disko¨v a pripoj tomu disku oddiel a bude vsetko slapat tak ako ma !!! aspon by malo .
fox111fox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa fox111fox »

Tak som urobil co si napisal. A teraz ma do toho disku nechce pustit. Iba ak ho sformatujem. Dufam ze nepridem o svoje udaje inak ta...
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

fox111fox napísal:Tak som urobil co si napisal. A teraz ma do toho disku nechce pustit. Iba ak ho sformatujem. Dufam ze nepridem o svoje udaje inak ta...
Napis do prikazoveho riadku - chkdsk skontroluje ti to !
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

mám tiež problém s externym hardiskom

Príspevok od používateľa haha11 »

Mám zapnutý notebook, zapnem hardisk, pripojim ho k notebooku cez eSata a samovoľne mi reštartuje systém. Neviete kde je problém??
picuge
Expert
Expert

Pouzival si ten disk uz predtym? nemas tam nejake virusy? ..Vyhodilo BSOD alebo iba restartovalo? Pripajal si za behu PC alebo ked bol vypnuty? Co za system? Skus podrobnejsie popisat ;)
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

picuge napísal:Pouzival si ten disk uz predtym? nemas tam nejake virusy? ..Vyhodilo BSOD alebo iba restartovalo? Pripajal si za behu PC alebo ked bol vypnuty? Co za system? Skus podrobnejsie popisat ;)
Disk mám z bazáru a ext. box je čisto nový. Vírusy asi nie mám tam len zalohované filmy a hry. PC je zapnutý(za behu), zapnem externý hdd, pripojim k PC, reštartne mi vistu, nabehne modrá obrazovka s textom potom čierna, potvrdím režim normal a naskočí vista.
picuge
Expert
Expert

Podla toho ,ze tam uz mas zazalohovane filmy, tipujem, ze ti na tej viste uz siel...takze medzitym ako ti tam siel si instaloval nejake updaty, ovladace, alebo nejaka ina zmena systemu?(Na par forach som cital ,ze boli niektore updaty, ktore akosi robili bordel s eSatou) Skus odfotit tu modru obrazovku, alebo aspon odpisat to cislo chyby co ti na nej vyhodi ;)
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Foto tej obrazovky po reštarte.
Prílohy
reštart (2).JPG
reštart .JPG
Napísať odpoveď