Hotspot

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Hotspot

Príspevok od používateľa pryja »

Ma niekto s tymto skusenosti? Ja som sa dnes skusala napichnut v Burgeri a napriek tomu, ze sa mi podarilo napojit na wifi a signal bol vyborny, tak som sa nemohla dostat ne net. Je tam na stene vycapene nieco, ze ked si otvorim internet browser, tak tam mam potvrdit nejake podmienky a odpovedat na nejake otazky a potom mozem bezplatne surfovat, kolko chcem. Ale ked som otvorila Operu alebo Google chrome/ine nemam/, tak mi tam nic take neukazalo a dalej som sa nepohla.
Zeby to fungovalo len s eckom?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

No ono je to tak ze kazdy provider ma to inak nastavene..unas v meste mam tiez "E-Net HOTSPOT" nar. ked sa pripojim cez book tak mi vyhodi index a tam uz len zaciarknem suhlasm s podmienkamy dalej a uz mozem surfovat..ale ak cez psp sa napojim tak mi nevyhodi tu stranku tak nemam pristup bohuzail na net...viem trosku tazka otazka ale prideluje ti provider IP automaicky rep.vypise ti ze pripojnie uspesne, ak ano tak to musi fungovat alebo vyhodit prvu stranku kde to potvdris.. :)
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deafboy »

Niektoré free wifi fungujú tak, že do siete ťa pustí automaticky, no pri snahe dostať sa na akúkoľvek stránku ťa to presmeruje na nejakú predvolenú adresu, kde si buď odklikneš nejaké voľné minúty, vyplníš login a podobne. Ak to cez operu a chrome nefunguje, skúsil by som IE. Ak IE namáš k dispozícií (na windowse sa podľa môjho názoru odstrániť nedá), môžeš skúsiť ešte firefox. Ak nepomôže, myslím že ak sa spýtaš niekoho kompetentného, ruky ti neodhryzne ;).
Ak by mi nevedeli poradiť, skúsil by som sa po pripojení na sieť by som skúsil adresu http://192.168.1.1 , alebo niečo podobné.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Deafboy napísal:Ak nepomôže, myslím že ak sa spýtaš niekoho kompetentného, ruky ti neodhryzne ;).
no vies, v piatok vecer, ked tam stoja metrove rady a nevedia kam skor skocit, zrovna tam bude niekto riesit internet :)

:oops: jasne ze mam explorer, ani ma nenapadlo ho hladat v programoch, lebo som doteraz on ani nezakopla.

A nemoze to byt tym, ze notebook nebol kupeny v Nemecku? Ze je nejako nekompatibilny?

//autoeditácia príspevku ( 19 Jun 2009, 22:51 )
Andrew007 napísal:No ono je to tak ze kazdy provider ma to inak nastavene..unas v meste mam tiez "E-Net HOTSPOT" nar. ked sa pripojim cez book tak mi vyhodi index a tam uz len zaciarknem suhlasm s podmienkamy dalej a uz mozem surfovat..ale ak cez psp sa napojim tak mi nevyhodi tu stranku tak nemam pristup bohuzail na net...viem trosku tazka otazka ale prideluje ti provider IP automaicky rep.vypise ti ze pripojnie uspesne, ak ano tak to musi fungovat alebo vyhodit prvu stranku kde to potvdris.. :)
Ano, ked mi vyskoci, ze wifi siet najdena a kliknem na nu, ze pripojit, tak ma bez problemov pripoji a pise, ze signal je vyborny, len po otvoreni Opery mi tam nenabehne ta registracia, ako by mala.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Hmm este by som vyskusal zapnut napr. nejaky client ICQ, Mirandu, QIP lebo pouzivaju ine porty ci to nabehne..no aspon skus... :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Deafboy: Internet Explorer sa odstanit da, ale jadro IE (IE Core) uz nie. Staci preto skusit do prikazovaho riadku napisat iexplore (bez R na konci!!!) a malo by sa zapnut IE, resp. by malo stacit aj kliknut na Tento pocitac a hore zadat nejaku adresu.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Tym, ze bol notebook kupeny v nemecku to byt nemoze...wifi je standard...funguje vsade.
Skor to bude tym, ze access-point nebol kompatibilny s browsermi co si pouzila.
Teda, ze nefungoval redirect na ich login stranku cez browser, ktorym si to skusala.
Ako uz pisali, skus pouzit internet explorer, alebo si do Firefoxu nainstaluj tento addon (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1419) ten ti dovoli otvarat stranky v Internet explorery cez Firefox.
- netusim, ci Opera alebo Chrome maju daco podobne k dispozicii (nepouzivam).

Druha moznost je, ze mali dajaky problem oni na svojej strane (posahany access-point)..treba checknut ci okolo teba je niekto s laptopom a spytat sa jeho ked je personal obsadeny. :wink:

//autoeditácia príspevku ( 20 Jun 2009, 10:52 )
Opera usery sa budu rehotat ze som objavil ameriku...ale existuje vec co ma nazov "Neptune" LINK..s tymto by ti ten login mal ist aj na Opere.
Je dost mozne ze ten login mali rieseny prave cez ActiveX
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

presne tak

Príspevok od používateľa Deafboy »

hojko napísal:Deafboy: Internet Explorer sa odstanit da, ale jadro IE (IE Core) uz nie. Staci preto skusit do prikazovaho riadku napisat iexplore (bez R na konci!!!) a malo by sa zapnut IE, resp. by malo stacit aj kliknut na Tento pocitac a hore zadat nejaku adresu.
Presne tak som to myslel ;)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mne to robilo ked som nemal nastavene automaticke ziskavanie IP a dns adresy zo servera
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takze problem je u Nemcov, lebo som sa skusala napojit v Ba a teraz momentalne vo Viedni a ide vsetko ako po masle. V Mnichove som skusala na troch miestach a vsade trva min.pol hodiny, niekedy aj dlhsie, kym sa mi internet rozbehne. A na stanici nadavalo viac ludi, ze im to nefunguje. Hlavne, ze Hotspot skoro na kazdom kroku :x
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pryja: Tak to je problem, ze ak byva niekto blizko, tak to moze zneuzivat v pripade, ze ta neodpaja na urcitom case alebo neblokuje. Navyse ak je tam napriklad 2mbit linka na hotspot a je na tom pripojenych 50 ludi, vsetci nieco pozeraju, niekto este nieco taha..., tak to potom nejde.
Napísať odpoveď