NEJDE HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

NEJDE HDD

Príspevok od používateľa maco54 »

Prosim o pomoc mam takyto problem. Mam externy HDD WD ked ho pripojim k pc normalne sa zapne ale zobrazi ho po cca 20 minutach v tomto pocitaci ked ho chcem otvorit pise tuto chybu: Vyskytla sa chyba I/O. Disk je pripojeny cez USB. Skusal som uz aj vymenit USB kabel ale vtedy pisalo ze zarizeni nebylo rozpoznano. Nechapem co sa mohlo stat ked vcera isel normalne. Uplne mi bude stacit ked sa mi podari zachranit data z disku.
DAKUJEM
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Skús tento postup:
- Ak nemáš v PC nejaký USB kľúč tak si ho tam zasuň.
- Vpravo dole na lište sa ti objaví taká ikona so zelenou šipkou.
- Klikni na ňu pravým tlačítkom myši a daj Bezpečně odebrat zařízení ( ak máš cz xp )
- Zaškrtni položku Zobrazit součásti zařízení . Objaví sa ti zoznam zariadení
- Nájdi si medzi nimi tvoj USB HDD a daj Ukončiť
- Vypni a znova zapni PC. USB HDD maj stále pripojený a keď nabehne Windows tak ti ho znovu automaticky nadetekuje.

Ak to ani tak nebude fungovať tak Ukončiť všetky zariadenia v tom zozname. A vypni zapni PC. Windows si ich už sám nadetekuje.
picuge
Expert
Expert

Príspevok od používateľa picuge »

Ten disk bol kupovany ako externy, alebo je iba kupeny disk a krabicka osobitne? ..Lebo ak je osobitne, tak by si mohol skusit pripojit ten disk napriamo, ze ci je to diskom, alebo zvyskom.
maco54
Star
Star

Bol kupovany ako celok ale da sa to nejak otvorit ale nemam kluc ale mohol by som sa o to pokusit a este sa chcem spytat ci je lepsie keby som ten externy HDD naformatoval na NTFS
DAKUJEM
picuge
Expert
Expert

No len ak ma este zaruku, tak ju otvorenim asi zrusis ;) A ak tvoj system aj kazdy, na ktorom chces ten disk pouzivat podporuje NTFS, tak je lepsie ho na NTFS naformatovat(uz len kvoli podpore suborov vacsich ako 4 GB)
maco54
Star
Star

A ked ten disk naformatujem na NTFS tak ho budem moct odpojit ako usb ci budem musiet pomocou bezpecne odebrat hardware lebo ono sa mi to dakedy dolu na liste nezobrazi. A ten sposob s ukoncenim a odobratim hardware nepomohol skusil som aj tak aj tak. Ked pripojim ten HDD tak mi pc ide uplne na minimum aj windows sa dlho pustal a stale pise tu istu chybu I/O. A mne te HDD najde ale ho nechce otvorit ked dam otvorit tak po cca 3min. napise tu chybu.
picuge
Expert
Expert

Skus pouzti chkdsk c: /f /r (c: je jednotka, ktoru ma pridelenu ten disk), cia aspon to nepojde. Ako dost by mohlo pomoct aj skusit ho bez toho ramceka ;)
maco54
Star
Star

ked som dal to chkdsk cez spustit tak sa mi zda ze skontrolovalo len normalny disk a to c HDD asi ne a ked som sel cez tento pc tak som dal na ten disk PTM- vlastnosti a dalej som sa nedostal bo to je uplne tuhe a na tej prvej strane som precital obecne a to ma zaskocilo
Typ: mistni disk
System souboru: RAW
vyuzite celkove a volne miesto pisalo 0 bitov
picuge
Expert
Expert

ale v tom prikaze si mal zmenit to pismeno jednotky na pismeno particie, ktoru si mal na tom disku. Cize ked si mal na tom disku D:, tak to bude chkdsk D: /f /r ;)
maco54
Star
Star

no dal som ako si napisal chkdsk G a napisale ze jednotka cesta nebo nazev souboru nejsou platne
Pocuj nemozes mi poradit ako by som dostal tie data s toho disku nejaky program alebo co ??? To mi bude uplne stacit na disk sa vykaslat to bude potom!! Stiahol som si program getdataback a tam chcelo ze mam naformatovat disk
DIK
picuge
Expert
Expert

NO uz som si uvedomil, ze ked spoznava system suborov: RAW, tak asi tam ani particiu nespozna :D
A skus pozriet neico taketo: http://www.ptdd.com/datarecovery/recover-raw-drive.htm alebo trochu pogooglit RAW parttion recovery alebo neico v tom style
maco54
Star
Star

setkty data co som tam mal som obnovil tym programom zistoval to 5 hod skoro ale nasel vsetko aj obnovil a teraz by mohlo pomoct keby som ten disk naformatoval ne??? najlepsie na NTFS a nemoze sa disk poskodit ked ho dam na NTFS ???? A rozpozna windows NTFS cez USB???
DIK
daniel1888
Novice
Novice

Nefunkcna particia na ext. HDD

Príspevok od používateľa daniel1888 »

ako mam dat skontrolovat HDD a nasledne opravit ked mi Check disk nejde(spustim ho a nic sa nedeje)...dakujem za odpovede...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Na kontrolu chybných sektorov môžeš použiť napríklad HD Tune.
Na opravu chybných sektorov napríklad HDD Regenerator. Ale ak máš naozaj fyzicky poškodený HDD tak to je len oddialenie problému.
Napísať odpoveď