NEJDE HDD
NEJDE HDD
Prosim o pomoc mam takyto problem. Mam externy HDD WD ked ho pripojim k pc normalne sa zapne ale zobrazi ho po cca 20 minutach v tomto pocitaci ked ho chcem otvorit pise tuto chybu: Vyskytla sa chyba I/O. Disk je pripojeny cez USB. Skusal som uz aj vymenit USB kabel ale vtedy pisalo ze zarizeni nebylo rozpoznano. Nechapem co sa mohlo stat ked vcera isel normalne. Uplne mi bude stacit ked sa mi podari zachranit data z disku.
DAKUJEM
DAKUJEM
Skús tento postup:
- Ak nemáš v PC nejaký USB kľúč tak si ho tam zasuň.
- Vpravo dole na lište sa ti objaví taká ikona so zelenou šipkou.
- Klikni na ňu pravým tlačítkom myši a daj Bezpečně odebrat zařízení ( ak máš cz xp )
- Zaškrtni položku Zobrazit součásti zařízení . Objaví sa ti zoznam zariadení
- Nájdi si medzi nimi tvoj USB HDD a daj Ukončiť
- Vypni a znova zapni PC. USB HDD maj stále pripojený a keď nabehne Windows tak ti ho znovu automaticky nadetekuje.
Ak to ani tak nebude fungovať tak Ukončiť všetky zariadenia v tom zozname. A vypni zapni PC. Windows si ich už sám nadetekuje.
- Ak nemáš v PC nejaký USB kľúč tak si ho tam zasuň.
- Vpravo dole na lište sa ti objaví taká ikona so zelenou šipkou.
- Klikni na ňu pravým tlačítkom myši a daj Bezpečně odebrat zařízení ( ak máš cz xp )
- Zaškrtni položku Zobrazit součásti zařízení . Objaví sa ti zoznam zariadení
- Nájdi si medzi nimi tvoj USB HDD a daj Ukončiť
- Vypni a znova zapni PC. USB HDD maj stále pripojený a keď nabehne Windows tak ti ho znovu automaticky nadetekuje.
Ak to ani tak nebude fungovať tak Ukončiť všetky zariadenia v tom zozname. A vypni zapni PC. Windows si ich už sám nadetekuje.
A ked ten disk naformatujem na NTFS tak ho budem moct odpojit ako usb ci budem musiet pomocou bezpecne odebrat hardware lebo ono sa mi to dakedy dolu na liste nezobrazi. A ten sposob s ukoncenim a odobratim hardware nepomohol skusil som aj tak aj tak. Ked pripojim ten HDD tak mi pc ide uplne na minimum aj windows sa dlho pustal a stale pise tu istu chybu I/O. A mne te HDD najde ale ho nechce otvorit ked dam otvorit tak po cca 3min. napise tu chybu.
ked som dal to chkdsk cez spustit tak sa mi zda ze skontrolovalo len normalny disk a to c HDD asi ne a ked som sel cez tento pc tak som dal na ten disk PTM- vlastnosti a dalej som sa nedostal bo to je uplne tuhe a na tej prvej strane som precital obecne a to ma zaskocilo
Typ: mistni disk
System souboru: RAW
vyuzite celkove a volne miesto pisalo 0 bitov
Typ: mistni disk
System souboru: RAW
vyuzite celkove a volne miesto pisalo 0 bitov
no dal som ako si napisal chkdsk G a napisale ze jednotka cesta nebo nazev souboru nejsou platne
Pocuj nemozes mi poradit ako by som dostal tie data s toho disku nejaky program alebo co ??? To mi bude uplne stacit na disk sa vykaslat to bude potom!! Stiahol som si program getdataback a tam chcelo ze mam naformatovat disk
DIK
Pocuj nemozes mi poradit ako by som dostal tie data s toho disku nejaky program alebo co ??? To mi bude uplne stacit na disk sa vykaslat to bude potom!! Stiahol som si program getdataback a tam chcelo ze mam naformatovat disk
DIK
NO uz som si uvedomil, ze ked spoznava system suborov: RAW, tak asi tam ani particiu nespozna
A skus pozriet neico taketo: http://www.ptdd.com/datarecovery/recover-raw-drive.htm alebo trochu pogooglit RAW parttion recovery alebo neico v tom style
A skus pozriet neico taketo: http://www.ptdd.com/datarecovery/recover-raw-drive.htm alebo trochu pogooglit RAW parttion recovery alebo neico v tom style
-
daniel1888
Novice
Nefunkcna particia na ext. HDD
ako mam dat skontrolovat HDD a nasledne opravit ked mi Check disk nejde(spustim ho a nic sa nedeje)...dakujem za odpovede...