Beh

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Beh

Príspevok od používateľa Kevin »

Milí Hojkari !

Zdravim.. Onee blíži sa leto a ja som snáď najpomalejší na svete .. Chcem kamarátov prekvapiť na konci leta lebo idem do Grécka, chcem vedieť čo tam mám robiť aby som si

a) Zvýšil svoje zrýchlenie.. Lebo väčšinou bežíme na krátke vzdialenosti
b) Zvýšil výdrž
c) Zvýšil najvyššiu rýchlosť.. Prosím, SÚRNE POMOC :(
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Skusil by som behat.
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No jo ale ako .. Dlhe vzdialnosti ? Napr. 5 KM alebo ako ? 100M každý deň na čo najrýchlejšie ? Poradte
mi-chau
Darca
Darca

Precvicuj to co chces zlepsit. Ked vydrz, tak dlhe vzdialenosti, ked sprint tak sprintuj..
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

A keď chcem najvyššiu rýchlosť ? Asi šprinty nie?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No je to veľmi jednoduché :arrow:

- na zvýšenie akcelerácie trénuj iba odraz do šprintu...
- na zlepšenie maximálky trénuj 100 - 200 metrové šprinty...
- toto Ti pomôže aj na zvýšenie kondičky...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Myslím že tých 5km by si zo začiatku nezvládol. Mal by si behať až do kolien. Nie že nebudeš vládať a hneď to vzdáš. A tiež si myslím Že keď budeś mať kondičku, príde rýchlosť, odraz a nvm čo. Veď predsa tými km túrami posilňuješ nohy. Ráno pár drepov, zabehnúť si dajme tomu ku pláži a spať. Myslïm že najlepsie sa ti bude bežať ráno. Červstvý mokrý vzduch je podľa mňa fajn.
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

A keď budem to robiť takto ?

Po - Šprint 100M * Šprint 100M * 3KM normálny beh
Ut - Normálny beh 3KM * Šprint 150M
St - Šprint 150M * Šprint 150M * Šprint 200M
Št - Šprint 200M * Beh 6KM * Šprint 250M
Pia - Beh 6KM * Beh 6KM * Beh 7 KM
So - Beh 7 KM * Šprint 100M * Šprint 100M * Šprint 100M
Ne - Beh 10KM * Šprint 300M

Alebo, aký program by ste mi navrhly ? (Hviezdička -> Pauza 60min)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak podľa mňa nepotrebuješ toľko dlhých behov, pokiaľ chceš zvýšiť svoje šprintérske atribúty. Tými dlhými behmi získaš kondičku, ale nie rýchlosť a dynamiku :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Po tom 10km behu by som namiesto 60minut potreboval tak 60 dni :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

To chceš odšprintovať jednu 100vku a dať si hodinovú pauzu?... veď 100 odbehneš do 20 sekúnd(neviem, akú máš kondičku) a potom čo?.. nič?... takto kondičku nezvýšiš... to, čo si napísal nie je ani na udržiavania kondície... :)

//edit: a ešte niečo... podľa mňa je nemožné, dopracovať sa v priebehu týždňa k 10 km... podľa toho, čo píšeš... neviem, či by som sa k tomu dopracoval ja... a to trochu inak aktívne športujem... :)
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Začiatok Konca

- Tak mi to neako uprav ..

x/60 - x je počet minút v prestávke .. napr.

100M -> 10/60 -> 100M
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

mas to rozdelene nahovno. v sredu to odbavis aj za 15 minut, tam pauzy nepotrebujes, zato ak nie si zvyknuty, tak po piatku zdochnes. urob si program taky, ze: rano si daj nejaky beh, dajme tomu 5 km (ak to zvladnes), potom sprcha, kym sa zobudia ostatni a pojdete na ranajky a na plaz, tak uz budes relativne zregenerovany (relativne podotykam!), vecer, ked uz bude chladnejsie (pripadne uz aj tma), tak si das nejaky kilometer stylom 100m sprint, potom 100 volnejsie. musis to mat troska rovnomerne, lebo ak nie si zvyknuty, tak ten tvoj piatkovy polmaraton ta polozi
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ok dík, ja si napíšem zoznam a potom ho sem napíšem :D
Začiatok Konca
Professional
Professional

Fuu, to by si po mne chcel naozaj veľa.. nebehávam. Chcem teraz začať, ako predpríparvu k letnej príprave, ktorú budem musieť absolvovať už asi s novým klubom, aby som nebol total padavka... Ale do tohto sa veľmi nerozumiem... prepáč, no asi ti nepomôžem. Ale logicky mi z toho vyplynulo, že je to mega blbosť :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Toto je 5. tyzden treningoveho planu na maraton.
5. Týždeň (tu môžu začať bežci so základom)
Pondelok - odpočinok (odpočinok umožňuje vaším svalom, aby sa vzchopili a posilnili)
Utorok - Štandardne sa zahrejeme a následne na to začneme s 30-minútovým behom, pri ktorom striedame 5 minút rýchleho behu s 5 minútovým ľahkým behom (s prípadným predĺžením o 2 minúty), ale určite nezastavujeme.
Streda - Zľahka zabehneme 8 km.
Štvrtok - Odpočinok alebo krátka prechádzka.
Piatok - Zľahka zabehneme 8 km.
Sobota - Zľahka zabehneme 6 km.
Nedeľa - Zľahka zabehneme 10 km.

Keby si dokázal behať to čo si napísal vo svojom "programe" tak Zátopek je proti tebe šuviks.

TU máš nejaké plány.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Na to aby si bol rychly (dobry) bezec by si sa podla mna musel venovat pohybovym aktivitam odmalicka. Samozrejme dolezite su aj geneticke vlohy a talent.

Treningom mozes v sucasnosti ovplyvnit najma svoju vydrz, s cim by si v istej miere zlepsil aj svoj vykon na kratkej trati. Na tvojom mieste by som jednoducho behal kazdy den, ake vzdialenosti a ako dlho, to uz je na tebe. Hlavne je aby si to neflakal a aby si to nebral ako utrpenie. Idealne by bolo keby si behal s niekym, cim by to bolo urcite zabavnejsie a takisto by ste medzi sebou mohli sutazit a pod.

Na strednej som pravidelne behal za skolu; hraval som futbal...a v podstate som robil len to co som ti odporucal.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja by som najmä nezačala hneď šprintom, ale dala s nejaký mierny beh na rozcvičenie a zahriatie a potom do toho tie šprinty a na koniec zase na vyklusanie beh.
DomCZo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DomCZo »

Príde mi to trochu dosť smiešne. Ak chceš vedieť bežať rýchlo, dlho a podobne, proste zlepšiť sa. Tak by si mal hlavne behať pravidelne každý deň. A potom to je už na tebe, kým vládzeš.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Zhodneme sa tu však asi viacerí, že za týždeň je nemožné spraviť relatívne dobrú kondíciu. Účinky cvičení sa prejavujú oveľa neskôr. A jeden týždeň je tak na udržanie už tak dobrej kondície, alebo na jej MIERNE vylepšenie. Musel by si sa veľmi snažiť, aby si to trochu zlepšil. Ale ak je tvoja kondícia chabá, tak pri tom, čo si tam napísal môžeš kľudne skončiť na dovolenke, či kam to ideš, v teplotách (to sa stávalo mne, keď som veľa trénoval, proste som to presral a dostal som teploty a horúčky z únavy a potom následná choroba, ktorá sa na moje oslabené telo "nalepila"). Poradil by som ti behať do nemoty a po pláži ti to ani nebude chcieť behať ďaleko. Po piesku sa behá kurevsky ťažko. Poviem ti to takto :) som volejbalový nahrávač, nemám problém odbehať a na plný plyn odmakať(to nehovorím o psychickej záťaži, nakoľko musíš neustále nad hrou premýšlať a leží ti na pleciach celý tím)celý turnaj, čo je niekedy aj 8 zápasov. Ale minule som prišiel na piesok(na pieskové ihriská) si zahrať beach a po prvom sete som myslel, že zdochnem. Včera to bolo už oukej. Aklimatizácia mi trvala asi tri dni. Hovorím, neviem, ako si na tom s kondičkou a preto je aj ťažké vypracovať aký taký tréningový plán. :)
Napísať odpoveď