PC sa mi začal sám vypínať

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Crank25
Light Expert
Light Expert

PC sa mi začal sám vypínať

Príspevok od používateľa Crank25 »

Zdravim,od dnes sa mi zacal PC sam vypinat,nic mi to ani nevypise nezobrazi,len sa jednoducho po istom case vypne,nikdy predtym to nerobil,a nerobim mu pritom ani ziadnu zataz. Moze to robit pre to ze mam slaby zdroj? Nemam ziadny vytunovany super PC,je to bezny do domacnosti.Zdroj mam 350W,podla mna by to malo stacit. Bojim s ci to nemoze mat nieco aj s HDD. Neviete poradit ze v com by mohla byt chyba? Pripadne kolisavvy elektricky prud?? Dakujem
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Čo to je bežné domáce PC? Pre niekoho to je Core i7 s 3 grafikami so spotrebou 700W, pre iného to je nejaká 486ka, ktorej aj 200W je veľa.

:)

Najpravdepodobnejšia príčina je zdroj, možno pomaly odchádza do večných zdrojových lovíšť.. ale chyba môže byť aj v inom komponente. Skontroluj teploty, otvor komp a riadne ho celý povysávaj od prachu. Ak máš možnosť vyskúšať nejaký iný komponent, vyskúšaj (ram, vga, cpu, hdd, zdroj)

Ale môže to byť aj softwarová chyba, skús dať najnovšie ovládače, prípadne preinštaluj celý operačný systém.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

a aky mas os hlavne napis
Crank25
Light Expert
Light Expert

Mam Vistu,64bitovu Home Basic
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Stiahni si Speedfan( http://www.almico.com/speedfan438.exe ) a hoď sem screenshot.
Pochybujem, že by to bola software-ová chyba, potom by najskôr zaúradovala BSoD.
Crank25
Light Expert
Light Expert

Andres28791 napísal:Stiahni si Speedfan( http://www.almico.com/speedfan438.exe ) a hoď sem screenshot.
Pochybujem, že by to bola software-ová chyba, potom by najskôr zaúradovala BSoD.
Niekedy mi ale k CPU priskocila bud cervena sipka alebo plamienok,ale teplota bola pritom len 51stupnov
Prílohy
Nepojmenovanýyyyy 1.jpg
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Prehrievanie vylučujem, takže to všetko speje k vadnému zdroju.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mne presne toto robilo na notebooku. sam od seba sa vypinal pomaly kazdych 20 minut. odniesol som ho do zarucnej opravy a oni akurat upravili ci prehrali bios. uz ide dobre.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Moze to byt zdrojom ale napr. aj chybnou RAMKOU mal som PC s 512RAM a dostal som sa este k jednej 256MB ramke osadil som si ju a PC mi zacalo blbnut. Ani ma nepadlo ked sa mi sam vypol alebo vlastne restartoval že by to mohla byt ramka. 2 krat som formatol a preinstaloval Win nepomohlo. Potom som tu ramku dal preč a prestalo to robiť.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ja trosku ozivim tuto temu, kedze aj mne sa notebook zacal takto vypinat, nie tak casto, ale cca po 3 hodinach sa vypne a musim ho nechat vychladnut trosku :)
zelovoc napísal:mne presne toto robilo na notebooku. sam od seba sa vypinal pomaly kazdych 20 minut. odniesol som ho do zarucnej opravy a oni akurat upravili ci prehrali bios. uz ide dobre.
Program na meranie teploty mi nameral cca 90 a 85 stupnov na dvojjadre, nevyznam sa, ale zda sa mi to dost :) navyse ked mi to spravi pri pozerani filmu, teda zataz skoro ziadna.
Nie je este ina cesta ako to "spravit"? Dat ho do opravy a byt bez notasu x dni sa mi veru nechce.
Pripadne za 2 tyzdne idem na dovolenku, vtedy by mi nechybal, ale nemoze sa nejako poskodit, ked ho este tie 2 tyzdne budem pouzivat?
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

mne sa stalo dnes presne toto iste, spustam hru a zrazu sa PC vypne, z nicoho nic, v minulosti to spravil raz, snad si to nejako neoblubi, tiez ma napada len ten zdroj alebo nejaky problem s napetim v sieti, fakt neviem...inac mi vsetko bezi v pohode
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Andr3w:Mas taktovany procesor? Niekedy to moze robit po zmene memory voltage alebo vcore a chipset voltage.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

plasmon napísal:Andr3w:Mas taktovany procesor? Niekedy to moze robit po zmene memory voltage alebo vcore a chipset voltage.
taktovany procesor nemam..je to Athlon X2 4400+, neorbil som ani ziadne upravy ci uz v biose alebo taktovanim graf.karty...fakt zahada ale tak zazil som uz aj sice este na starom PC ze sa mi same zaplo o druhej rano:D

skusim si stiahnut nejaky program na monitoring voltage ci niekde nie je nieco zle
w1nn3t0u
Novice
Novice

Príspevok od používateľa w1nn3t0u »

Ja mam rovnaky problem len nvm kolko voltov mam mat procesor lebo co som stiahol program pc probe tak mi tu pipa alarm ze mam nizky prud "Vcore 1,30 V" len nvm ci za to sa mi ten komp vypina dik za radu.
Napísať odpoveď