PC sa mi začal sám vypínať
PC sa mi začal sám vypínať
Zdravim,od dnes sa mi zacal PC sam vypinat,nic mi to ani nevypise nezobrazi,len sa jednoducho po istom case vypne,nikdy predtym to nerobil,a nerobim mu pritom ani ziadnu zataz. Moze to robit pre to ze mam slaby zdroj? Nemam ziadny vytunovany super PC,je to bezny do domacnosti.Zdroj mam 350W,podla mna by to malo stacit. Bojim s ci to nemoze mat nieco aj s HDD. Neviete poradit ze v com by mohla byt chyba? Pripadne kolisavvy elektricky prud?? Dakujem
Čo to je bežné domáce PC? Pre niekoho to je Core i7 s 3 grafikami so spotrebou 700W, pre iného to je nejaká 486ka, ktorej aj 200W je veľa.

Najpravdepodobnejšia príčina je zdroj, možno pomaly odchádza do večných zdrojových lovíšť.. ale chyba môže byť aj v inom komponente. Skontroluj teploty, otvor komp a riadne ho celý povysávaj od prachu. Ak máš možnosť vyskúšať nejaký iný komponent, vyskúšaj (ram, vga, cpu, hdd, zdroj)
Ale môže to byť aj softwarová chyba, skús dať najnovšie ovládače, prípadne preinštaluj celý operačný systém.
Najpravdepodobnejšia príčina je zdroj, možno pomaly odchádza do večných zdrojových lovíšť.. ale chyba môže byť aj v inom komponente. Skontroluj teploty, otvor komp a riadne ho celý povysávaj od prachu. Ak máš možnosť vyskúšať nejaký iný komponent, vyskúšaj (ram, vga, cpu, hdd, zdroj)
Ale môže to byť aj softwarová chyba, skús dať najnovšie ovládače, prípadne preinštaluj celý operačný systém.
-
Andreso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Stiahni si Speedfan( http://www.almico.com/speedfan438.exe ) a hoď sem screenshot.
Pochybujem, že by to bola software-ová chyba, potom by najskôr zaúradovala BSoD.
Pochybujem, že by to bola software-ová chyba, potom by najskôr zaúradovala BSoD.
Niekedy mi ale k CPU priskocila bud cervena sipka alebo plamienok,ale teplota bola pritom len 51stupnovAndres28791 napísal:Stiahni si Speedfan( http://www.almico.com/speedfan438.exe ) a hoď sem screenshot.
-
vladenko007
VIP
Moze to byt zdrojom ale napr. aj chybnou RAMKOU mal som PC s 512RAM a dostal som sa este k jednej 256MB ramke osadil som si ju a PC mi zacalo blbnut. Ani ma nepadlo ked sa mi sam vypol alebo vlastne restartoval že by to mohla byt ramka. 2 krat som formatol a preinstaloval Win nepomohlo. Potom som tu ramku dal preč a prestalo to robiť.
ja trosku ozivim tuto temu, kedze aj mne sa notebook zacal takto vypinat, nie tak casto, ale cca po 3 hodinach sa vypne a musim ho nechat vychladnut trosku 
navyse ked mi to spravi pri pozerani filmu, teda zataz skoro ziadna.
Nie je este ina cesta ako to "spravit"? Dat ho do opravy a byt bez notasu x dni sa mi veru nechce.
Pripadne za 2 tyzdne idem na dovolenku, vtedy by mi nechybal, ale nemoze sa nejako poskodit, ked ho este tie 2 tyzdne budem pouzivat?
Program na meranie teploty mi nameral cca 90 a 85 stupnov na dvojjadre, nevyznam sa, ale zda sa mi to dostzelovoc napísal:mne presne toto robilo na notebooku. sam od seba sa vypinal pomaly kazdych 20 minut. odniesol som ho do zarucnej opravy a oni akurat upravili ci prehrali bios. uz ide dobre.
Nie je este ina cesta ako to "spravit"? Dat ho do opravy a byt bez notasu x dni sa mi veru nechce.
Pripadne za 2 tyzdne idem na dovolenku, vtedy by mi nechybal, ale nemoze sa nejako poskodit, ked ho este tie 2 tyzdne budem pouzivat?
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
taktovany procesor nemam..je to Athlon X2 4400+, neorbil som ani ziadne upravy ci uz v biose alebo taktovanim graf.karty...fakt zahada ale tak zazil som uz aj sice este na starom PC ze sa mi same zaplo o druhej rano:Dplasmon napísal:Andr3w:Mas taktovany procesor? Niekedy to moze robit po zmene memory voltage alebo vcore a chipset voltage.
skusim si stiahnut nejaky program na monitoring voltage ci niekde nie je nieco zle