Kriza financnych trhov

Diskusie na politické témy...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa slay »

no slobodomurar alebo mafia, lobisticka skupina, bildenberg.. aky je v tom rozdiel? podla mna ziaden.

Len na uvod...Pozri nikto tu na fore, nechce zle, zle slovensku alebo zle ludom, a ani ja ked hlasim niekedy liberalne a pravicovo to nemam za ciel.. Ked nieco take vravim, tak to vravim prave preto lebo som ja osobne presvedceny ze je to prave cesta k tomu aby sa mali vsetci lepsie a hlavne ti socialne najslabsi. Ostatni mate ine cesty k cielu mozno, respektujem. Je to velke a nepravdive klise, ze pravica prilepsuje bohatym a lavica chudobnym.. ale tak sa to propaguje, a hlavne na slovensku z velmi pocetne zastupenou nizsou triedou je velmi vyhodne davat si nalepku socialny laviciar. Mne osobne by bolo uplne jedno z akej casti spektra je politik ak by prinasal ovocie.

Vyrovnat statny rozpocet inak ako cez najslabsich.. no to nieje ziadna vyzva, ktratit socialne vydavky nie je cesta, to ani nikto v podstate nerobi.. (btw. tato vlada tusim, jestli se nemylim.. nedavala vyssie socialne vydavky pomerne k hdp aj ked je "lavicova", naplanovali si ich vsak vysoke na posledny volebny rok ) skor je dolezite spravne prerozdelenie socialnych vydavkov. Inak je samozrejme jasne kde skrtat na strane vydavkov, rozpocet je vypracovany na dany rok, a vidno presne z coho pozostavaju vydavky,.. kde sa leju peniaze, u nas sa vravi ze mame medzery vo verejnom obstaravani, ze su predrazene tendre.. ze su neefektivne ministerstva ( aj ked tam sa fico snazil robit skrty uz skor.. ale uplne hlupo, lebo ich robil plosne a direktivne.. neprihliadal na to ze niektore ministerstva uz za minulej vlady .. napr. tusim hospodarstva a financii... presli cistkou, ale vsetkym naparil rovnaku podmienku uspor).. ale uprimne, kludne si zober vydavkovu stranku rozpoctu, poloz prsty na socialne vydavky, a vsetko co ostane sa da zefektivnit :)... niesme na tom az tak dobre aby sa to nedalo vylepsit, este ma namatkovo napada ze je u nas taka zaprdena byrokracia a nadbytok uradnikov ze az. A naopak prijmovu kapitolu, to uz som naznacoval v com, ale moznosti je vela. Nie je jedina cesta. Ide o to naco je politicka vola. Nikto nebude robit spravne kroky ak ho budu stat preferencie, kazdy radsej cuca 4 roky a potom bavi divadlo aby mohol byt pri koryte dalsie 4. A nikto nebude robit spravne kroky ak ho to bude stat drahocenne peniaze ktore by mohol prezrat na svoje triko, preco neznizil fico spotrebne dane na paliva? chce mi tu niekto tvrdit ze nemohol? 5 krat predkladal navrh na znizenie ked bol v opozicii. Preco neznizil DPH na 16 aby podporil ekonomiku v case krizy? preco sa nepopasoval s odvodmi? Bude rozpravat ze su dolezite peniaze na "silne socialne programy".. ehm, pardon a kde su tie silne socialne programy? mimochodom, nemusel by skrtat prave tam.. Chapes, nieje na to politicka vola, zbytocny risk prenho.. lebo politik rozmysla tak aby bol zvoleny, aby mal preferencie,.. vsetko co spominam ma priciny v prechadzajucom poste.. stale to iste, ludske zlyhanie..

:) a ci by som si trufal ja.. no ja nie som nikto,. verim si ze keby som mal neobmedzenu diktatorsku moc :D tak by som vedel narobit poriadky. Ale vskutocnosti nemam ziadne politicke ambicie, ani som nikdy nemal.. v skutocnosti nemam ziadne, nezalezi mi na peniazoch ani na moci, vediem skromny a velmi spokojny zivot, za ktory som vdacny a nemam potrebu ho menit tymto smerom.. viem ze v buducnosti sa nebudem mat problem uzivit podnikanim, ale aj to planujem skor v malom, ziadne imperialisticke plany nemam. Tuto na forum si chodim potrkotat, ale cim dalej, tym sa o politiku zaujimam menej.. kedze na internate nemam televizor, nepozeram ho uz ani doma.. noviny ma prestali zaujimat, ostava uz len internet kde si z oblubou citam co ma zaujima.. na zaujimave dianie ma upozornuje okolie :D.. cize pravdu povediac, z tejto sfery sa oproti svojim bujarym rokom skor ztahujem.

:) to predavanie fabrik a podnikov.. ved jasne ze nikto nie je za. Ved kto uz by bol za to aby sa predavali nase podniky, co by to bolo za logiku. Samozrejme ze uprednostnujem ak je vlastnik tunajsi. ALE, takto nestoji celkom otazka.. mozem ju polozit aj takto, ak mame velky statny podnik, kde sa dosadzuje politicky kinder manazment , ktory nieje niako motivovany len si tam sedi a cuca pokial moze.. a cely podnik stoji uplne biedne... a mam to vymenit za to , ze cast! (skor som zastanca menej ako 49per.. ) prejde pod ruky neakej silnej skusenej spolocnosti, ktora dohliadne na to aby sa netunelovali napr. plynarne, zeleziarne.. a preinvestuje peniaze do obnovy a modernizacie, poskytne svojich odbornikov, meno a konexie.. a proste bude davat sakra pozor aby to bezalo lebo je to jej sukromne.. a zlepsia sa tak sluzby pre pouzivatelou a stat dosiahne vysie zisky na svojom podiele a na daniach.. tak tam ano, tam si viem predstavit odpredanie casti, za predpokladu ze sa peniaze z predaja pouziju na neake konstruktivne reformne usilie ktore v buducnosti prinesie uzitok statu mnohonasobne.. Ale sam vies ako to dopadlo, kolko nejasnosti je s privatizaciami.. tu predali viac ako 49, tu podhodnotili a predali za nizsiu cenu ako mali.. kazdy sa nechal skorumpovat a podplatit, neaky poradca dostal neviem kolko... proste vsetko kvoli politike moci peniazom lobby korupcii a podobne.. napriek tomu prisli aj pozitivne efekty.. u jedneho zavazi to u druheho tamto. Podoba Realizacie je kazdopadne dost daleko od Myslienky..

To ze je lepsie nase fungujuce ako cudzie fungujuce, je jasne.. ale je lepsie cudzie fungujuce ako nase ziadne, alebo tunelovane a krachujuce. Ale niesom tu posadnuty neakym narodnym principom, nemam nic proti zahranicnym investiciam,.. oni maju multiplikacny vplyv na ekonomiku. Neposobia len lokalne. A samozrejme.. ze nie je dobre spoliehat sa na automobilovy zahranicny kapit. s tym ze o par rokov odide alebo co, ale vzdy je lepsie ked tu je aspon tych par rokov a da impulz zdroje a cas na to aby sa podporili vhodne trvacne strukturalne zmeny v ekonomike.

:) ono to naozaj nic nieje jednoduche.. ekonomiku nemozes riadit, mozes jej len vytvarat podmienky a tym ju usmernovat, to aku strukturu odvetvi bude mat o 10 rokov.. sa tiez neda dnes direktivne urcit (resp. da ale nie je to zdrave)... mozes ale vytvarat podmienky, zvysit vydavky na vedu ak ju chces zivit, podporovat oblasti ktore chces aby rastli... ale neda sa to proste nasilne urcit, ze takto to chceme takto to bude dobre, lebo my to vieme, vsetko je v pohybe a meni sa.. strukturalna politika je dosti narocna oblast narodohospodarstva. :D , dost ohnivo som sa hadal na tuto temu s panom meliskom (doc ing csc) ktory mi to prednasal .. aj ked ta knizka sa radi medzi jednu z najnudnejsich co som kedy cital hh .. ked mi dedusko indexoval znamku, mal uplne cervene oci.. a ked som mu povedal potom, ze no dobre, je po vsetkom ked uz mam zapisanu.. a teraz mi uz mozete odpovedat na otazku, bla bla.. :lol: tak sa nasral, a zacal do mna, ze cosi to dovolujem ho skusat, ze on skusa mna nie ja jeho .. heheh..
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

HR 1207, Ron Paul's bill to audit the Federal Reserve

Bernanke warns that meddling with Fed's monetary policy cause harm economy
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Kedy skončí kríza
http://dolezite.sk/Kedy_skonci_kriza.html

Pre doplnenie dávam ešte aj ďalšie grafy porovnavajúce sučasnú krízu s tou z r. 1929 (Je tam dokonca aj graf priemyselnej produkcie ČeskoSlovenska a taktiež velkej 4 v EU, Canada, Chile, USA, Belgicko, Polsko, Švédsko) a iné.

A Tale of Two Depressions
http://safehaven.com/article-13712.htm
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Rotschildov agent ďalej pripravuje pôdu: "Až doteraz bol systém založený na falošných predpokladoch, že trhy môžu nezávisle získať naspäť svoju rovnováhu a že systém sa koriguje sám, zároveň vyzval na vytvorenie medzinárodných pravidiel zameraných na dohľad nad svetovými trhmi."
http://spravy.pravda.sk/najhorsia-cast- ... nomika_p01

A ešte zopár článočkov ako pikošky napríklad aj pre tých, ktorí ma odkazovali na stránku o vesmírních lidech:
http://dolezite.sk/Tretia_svetova_vojna ... rchol.html

http://dolezite.sk/Saudsky_zabijacky_ci ... cich_.html

zase až také nereálne to byť nemusí...
slay
Addict
Addict

krija.. :plus: dobry clanok, nesuhlasim so vsetkym ale 80 percent urcite. Chcel som ho sem dat dnes s hniek :).

tehla
Soros je obycajny gadzo, jeho nazory su nepodstatne.. a tie veci o tretej svetovej, ehm.. ten clanok nema uroven. Velmi by som sa tomu neoddaval na tvojom mieste. Ten cip je sice zaujimavy.. ale ludstvo uz davno pozna tisic a jeden sposobov ako znicit spolocnost, zivot,.. a zem.. a osobne si myslim ze to uz vynajdene potichu davno bolo.

Ale nechapem tuto snahu. Snazis sa panikarit?
tehla

Slay: Na to, že soros je iba gadzo si ako zase prišiel? Soros je dosť aktivny v tychto veciach a keď hovori niečo take, tak nehovori len za seba, ale aj za puppet masters. Ja „panikarim“ v tom zmysle, že sa mi nepači kam to všetko smeruje Určite si sa mal možnosť oboznamiť s tym, ako to dopadlo, keď sa človeku vloži do ruk absolutna moc a tito určite nemaju bohvieake moralne predpoklady. Ide poväčšine o sionistov a tí boli po stáročia vyháňaný z krajín presne kôli týmto spôsobom, ktoré teraz predvádzajú na medzinárodnej úrovni. Skupujú národné majetky, praktikujú medzinárodné užernictvo, vlastnia všetky podstatné banky a aj mediálny trh, ktorým vymývajú mozgy a ovládajú politickú moc, parazitujú na ľuďoch atď atď Ďalšia vec - celý svet sa ozbrojuje http://dolezite.sk/Celosvetove_vydaje_n ... rocen.html, už sa nehovorí o tom, že by nemali byť vojny, ale kde sa bude ďalej bombardovať, akokeby to bolo uplne prirodzene, ľudia si zvykli na násilie ako na bežnú súčasť života.
Ďalej celý ten humbuk a paranoja s „vojnou proti terorizmu“(ktorú vedú dve najteroristickejšie krajiny sveta) a finančnou krízou a neviem čím ešte a následné prijímanie ďalších a ďalšich pravidiel na kontrolu obyvateľstva... Prebieha centralizacia moci, rozhodovať o tebe budú ľudia, ktrorých nebudeš mať šancu nijak kontrolovať ani ovplyvňovať(ani voliť). Národné vlády zachvíľu budú len bábky.
Ja si dosť cenim slobodu a nechcem sa raz zobudiť do Orwelovského sveta zachvateneho vojnou, ako z nejakého lacného amerického sci fi thrilleru, verím, že dobro nakoniec zvíťazí, ale mám taký matný pocit, že keď sa toto nezastaví, tak planetu zem čakajú krušné časy a kto si nevšimol, tak už nastali.
Súhlasím s tebou, ten článok je len teória, ako by to mohlo byť., neoddavam sa mu, ver mi. Jasne, ľudstvo ma už tisic a jeden spôsobov ako sa zničiť, ale to neznamená, že treba rezignovať. Ale možno maš pravdu a v dnešnom svete už zostava len sa modliť...

poznám rúhanie ľudí, ktorí hovoria o sebe, že sú Židia, a nie sú, ale sú satanovou synagógou.
Ježiš Kristus (Kniha zjavení Sv.Jána ) – zas mal raz pravdu.
slay
Addict
Addict

// edit.. trosku som sa rozpisal.. netreba to citat staci zaver :D

Soros je gadzo, je uplne jedno v com je aktivny, kazdy kto trepe zvasty do medii a tvari sa velmi rozumne, je odpad. To uz je naivita prveho stupna mysliet si ze z takeho zdroja sa nieco naozaj dozvies. Bohuzial tak to byva, ze ludia hovoria bludy, a vsetci bludni su si zdrojmi navzajom a tak spolocne saleju.

Sionisti su len jeden lupen slnecnice, a ich vplyv klesa exponencionalne so vzdialenostou od americkych hranic.. plus izrael. Zidov je mozno tolko co slovakov (ak ratam aj rodiny odidencov z krajiny atd) a to je velmi malo. 90 percent zidov su obycajni ludia s tazkoskusanou historiou, tych zvysnych desat percent su mozno lepsie postaveni, a neake male percenticko aj naozaj mocni ludia.. ale niekazdy z nich je sionista, a uz vobec nekooperuju organizovane. Nezenie ich idea zidovlady ale obycajny mamon a moc. Ako aj prislusnikov ostatnych lupenov slnencnice. Preto na svete tak panuje zatial odveka dokonala rovnovaha. A tak to bude az do konca ludskej spolocnosti, ktory moze a nemusi byt este velmi daleko, lebo ako vravim prostriedky na samoznicenie uz mame. Pravda je vsak taka, ze v ludskom mozgu je praveky blok, voci niceniu vlastneho plemena.. a skutocne zabit dokazu len 2 percenta populacie, z toho polovica su sociopati, ktori sedia bud na psychiatrii alebo v base. Zvysnych 98 percent sa bude vzdy snazit zabranit niecomu takemu.

Dalej mal by si si uvedomit ze aj idea moci a penazi jednotlivca, je imaginarna zalezitost,.. a konci sa tam kde sa konci respektovanie dohodnutych pravidiel. To ze niekto povie toto je moje, a mam hrbu papierikov na vymenu a vela kamaratov z neho nerobi nadcloveka. Stale moze prist niekto, drbnut mu tehlu o hlavu a dovidenia. Co tym chcem povedat je .. ze aj ked si masa voli neaku vladnucu elitu, pripadne sa z masy formuje. Tak aj tak ma stale realnu moc masa, nad ktorou NIE JE neobmedzena kontrola. Hierachia totiz nejestvovala v prvotnej ludskej spolocnosti zberacov lesnych bobuliek, ale vznikla az so sukromnym vlastnictvom. Moc ma nad tebou iny clovek do tej miery do akej si nanom zavisly.. Kup si kravu, sliepky, zasad zemiaky a kukuricu.. chod niekde pod les ku potociku, zi ako pustovnik, a budes menej zavisly ako si dnes.

Ale symbolom je u vas CIPOVANIE.. a podobne bludy. To sa nikdy nestane v takom prevedeni ako si predstavujete.. Aj ked objavili DNA a klonovanie, zacali mapovat ludsky genom tak vsetci kricali to je koniec sveta, a kde je ? nikde nie je.. Nie je lebo ako vravim 98 percent ludi niesu drbnuti aby nieco take dopustili. Nad tym nemaju moc ziadni jednotlivci co su "akoze" mocni.. Ak ma zid peniaze, a budes prenho pracovat a bude ti genialne platit za sluzby,.. tak ma nad tebou moc? Ak bude od teba chciet nieco co sa protivi tvojim hodnotam, tak to spravis? NIE.. a kde je potom jeho moc? Nikde.. moze si vytriet.. Ale koncepcia zidov sionistov a zidovlady je aj tak hlupost, idu len za peniazmi a mocou, idealy su im ukradnute.

Kedysi sa ma tu pytali ci mam skusenost zo zidmi. Vravel som ze nie.. a zacal som sa vypytovat len tak na ludi s mojho okolia kto ma zidovsky povod a tak a nadhadzovat to. Fuu.. a predstav si, raz mi vzdialenejsi rodinny prislusnik jedneho vplyvneho cloveka z nasho mesta v bare, ked bol uz znacne natahany povedal.. vidis aky mam nos? vies preco je taky krivy? Vravim nie neviem. Povedal lebo nasa rodina ma zidovsky povod a bla bla.. ale klasika konvertrovali sme na krestanstvo. (Btw narozdiel od beznych tunajsich oni aj chodia poctivo do kostola stale, dokonca tento sa pravidelne prezenhnava a modli)... Bolo z jeho reci citit trosku pysnosti na to ze su zidia, a su bohati.. a su hrdi na to ze to dosiahli. V tej dobe som mal s nimi docinenia, preto sme sa priatelili.. a mal som moznost trosku hlbsie preniknut do ich myslenia a vnutornej hierarchie. Je to rodina s ktorou ked si za dobre, tak su velmi silny partner.. ale taky isty vedia byt aj silny nepriatel. Avsak, moj zaver a moja skusenost je.. ze napriek tomu ze nato ze su v podstate bezvyznamni maju brutalne kontakty na vsemoznych ludi, a cely ich biznis je do najmensieho posrateho detailu vymakany a osetreny v kazdom bode.. tak aj tak ich hlavny motiv v absolutne vsetkom su len moc a peniaze.. nebyt toho ze mi je zverene to male tajomstvo tak nanho nikdy nepridem. Percento krvi zidov vsak u nich neustale klesa a syn jeho syna uz bude naozaj len skrabnuty. A osobne si myslim ze podobne to funguje aj na vyssej urovni. A pokial ide o lobby USA izrael.. tak tam je to pochopitelne, co je na tom ak zidia pomahaju sami sebe. Byt vplyvny slovak v zahranici a moct pomoct slovensku.. tak to spravim tak isto. BEZ idei slovanov ovladajucich zotroceny svet.

Jednoducho, svet sa NEDA ovladnut... je taky rozsiahly a pocetny ze to nie je mozne.. moc jestvuje len vramci imaginarnej dohody.. a 98 percent masy vedia rozlisovat medzi dobrom a zlom, a len velmi tazko spravi nieco co by ublizovalo priamo druhemu. To co sa deje na svete, a aky jejeho vyvoj je nekontrolovana zalezitost.. nieje to dobry ani zly smer. Citanim paranoidnych clankov a budovanim strachu v sebe, dosiahnes akurat to ze tvoja mysel bude nacisto poznacena tymito bludmi.. a uz budes cez to filtrovat uplne vsetko. A tak zotrocis svoj vlastny svet v svojej hlave.. to je cele. Jednoducho chod si sadnut vonku na terasu, daj si pivo.. pozeraj na samicky, precitaj si dobru knihu.. A ked pride ten cas ze budes musiet o niecom rozhodnut, alebo sa k niecomu vyjadrit, alebo proste nieco spravit.. TAK to sprav podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Problemy vo svete vzdy boli a budu, aj v tvojom zivote..
tehla

Slay, ty si typek, normalne ťa začinam mať rád
slay napísal://
kazdy kto trepe zvasty do medii a tvari sa velmi rozumne, je odpad

a uz vobec nekooperuju organizovane

Stale moze prist niekto, drbnut mu tehlu o hlavu a dovidenia

vidis aky mam nos? vies preco je taky krivy? Vravim nie neviem

[/b]
Veď to su perly :)
slay napísal:// nebyt toho ze mi je zverene to male tajomstvo tak nanho nikdy nepridem. [/b]
vidiš a teraz ti bude zverene ďalšie male tajomstvo: sionisti chcu ovladnuť svet.
slay napísal://Tak aj tak ma stale realnu moc masa, nad ktorou NIE JE neobmedzena kontrola[/b]
Fakt?A čo napr.ZSSR? A teraz maju k dispozicii oveľa vyspelejšie technologie
slay napísal://Hierachia totiz nejestvovala v prvotnej ludskej spolocnosti zberacov lesnych bobuliek, ale vznikla az so sukromnym vlastnictvom.[/b]
Aj zberači bobuliek mali sukromne vlastnictvo, napr. bobuľky :)
slay napísal://A ked pride ten cas ze budes musiet o niecom rozhodnut, alebo sa k niecomu vyjadrit, alebo proste nieco spravit.. TAK to sprav podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia..[/b]
:) To aj prave robim, mam pocit, že sa chcem vyjadriť, tak sa vyjadrujem
slay napísal://Problemy vo svete vzdy boli a budu, aj v tvojom zivote..[/b]
Ďakujem ti za vizionarsku predpoveď :lol: Čo už, ale problemy treba riešiť

Opakujem, soroš je rotschildov agent a povedal do medii, že je potrebne prijať ďalšie opatrenia na regulaciu svetovych trhov, lebo doterajši predpoklad, že trhy sa riadia sami je mylný. Ešte nedavno si vyhlasoval, že nie je možne, aby židovsky bankari ovladali trh, lebo trh sa reguluje sam. Kto mysliš, že bude určovať tie ďalšie opatrenia? Robert Fico? Sionisti su len jeden lupen slnečnice? Obavam sa, že si zrejme ich vplyv, ktorý si storočia ziskavali, vôbec neuvedomuješ... Existuju aj ine lupene slnečnice (dosť romanticky nazov pre mafianske organizacie), ale ani jedna z tychto skupin neni tak organizovana a infiltrovana a nema ani zďaleka taky vplyv a nestoji za svetovymi vojnami, revoluciami a krizami a tymto ľudia nijak zvlašť nevadia, zato sionisti maju v plane zredukovať populaciu o viac ako 90%. Ovladli a zdegenerovali USA, ovladli Europu a svetove trhy atď., ak sa im nejaky svetovy politik nepači a neliže im analny otvor, tak ho proste znemožnia a zvrhnu alebo zabiju. Že to nie je možne?,že 98% by niečo urobilo?(okrem toho aj tie 2%čo dokažu zabiť su dosť nemysliš?) - napr. usa si zvolili obamu, ten im nasľuboval hory doly, že skončia vojny a teraz prijali zakon, - 106 miliard usd na vojny a maju natoľko vymyte mozgy, že podľa štatistik vyše 50% obyvateľstva s vojnami suhlasi a podporuje ich.
Ich počet je irelevantny (ale je určite oveľa vyšší ako si uviedol). Suhlasim,že väčšina židov s tymto nema veľa spoločneho, to ale nič nemeni na fakte, aky je ten zvyšok. Z čoho vznikol fašizmus? Z hlašky, že nemci su vyvoleny narod, že arijska rasa je nadradena. Čo maju židia v každej svojej svätej knižočke?: synovia Izraela su vyvoleny narod, všetci ostatny su jeho otroci.Teraz robia to iste sionisti (včetne holokaustu na palestinčanoch a ostatnych nepohodlnych krajinach, nechajme sa prekvapiť, kto bude ďalši). Že im ide o moc a peniaze je jasne, zisti si čo je sionizmus, to nie je žiadny ušľachtilý ideál ...
Tie rady, že nestarajte sa o ekonomiku, kupujte si rožky a chodte do roboty, alebo kašli na to, opi sa a pozeraj na samičky si strč vieš kde . Čo si propagator sionistickej strategie voči gojom? (moja „samička“ je ok, ale ďakujem za tvoju starostlivosť). Prečo ty sa napriklad vyjadruješ a nejdeš si dať radšej pivko a samičku? Nepestujem v sebe strach, nechcem žiť v zdegenerovanom svete, to je cele.
A nekecaj už dookola to iste, su odhaleni, každy trocha inteligentny človek už prehliadol ich taktiku. Aj silne proizraelske a proamericke weby už priznavaju svoje omyly a začinaju pochybovať napr.:
http://www.eurabia.cz/Articles/3093-pri ... -zari.aspx
slay
Addict
Addict

:wink: no vela stastia v boji proti ovladnutiu sveta, tehla.. ale skus pokrocit dalej nez miliony podobnych internetovych paranoidnych vyznavacov konspiracii, ktori premarnia svoj zivotny cas citanim neuveritelneho kvanta bludov ktore pisu sami sebe, a sami sa navzajom poklonkuju.. lebo prezradim ti tiez tajomstvo, vacsi zmysel by malo ak by si doma na dvorku kazdy den vykopaval jamu a ku vecer ju zasypaval.. lebo ak by aj na tych bludoch, ktore su len vykonstruovane s externych informalcii bolo aspon percento cistej pravdy.. tak aj tak svojou momentalnou aktivitou nepomahas ani zamak situacii, skor si ako stara pesimisticka babka ktora cely den pi*uje na zivot.. ironia je ze aj ked mas mozno prave opacny pocit, tak prave upevnujes svoju poziciu s nazvom "another brick in the wall".
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay si vladu nad svetom predstavuje velmi povrchne zrejme v podobe nejakeho diktatora alebo skupiny dikatorov.

Oni nemsusia ovladat svet nejakym agentmi, im staci vhodny rezim a ludia takeho typu ako si trebars ty a makefake. Na celom zapadnom svete je rovnaky rezim a to globalizovany kapitalizmus. Preco sa toto nemoze povazovat za najaku vladu resp svetovladu?
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:slay si vladu nad svetom predstavuje velmi povrchne zrejme v podobe nejakeho diktatora alebo skupiny dikatorov.

Oni nemsusia ovladat svet nejakym agentmi, im staci vhodny rezim a ludia takeho typu ako si trebars ty a makefake. Na celom zapadnom svete je rovnaky rezim a to globalizovany kapitalizmus. Preco sa toto nemoze povazovat za najaku vladu resp svetovladu?
:lol: bravoo bravooo.. :salala: potom tu netreba dristat o eugenike, degenerovani populacie, zotrocovani , konci sveta, cipovani, sione, iluminatoch,new order a podobnych nezmysloch a chu****. Svet v takej podobe by nemal cenu pre nikoho, vseobecny spolocensky rast je zaujmom kazdeho, aj tych ktori by ho chceli ovladat. Ak povazujes globalizovany kapitalizmus za formu svetovlady, tak potom je to uzasne.. mozeme si odfuknut, je to lepsie nez globalizovany hocaky dosial znamy system. A ako odveko tvrdim, panuje pekna dokonala rovnovaha, silny nieje len jeden ale je ich mnoho mnoho mnoho.. kazdy svetadiel ma desiatky svojich najvyssich, zaujmy sa roznia na kazdom stupni, a neustalym bojom zaujmov vznika rovnovaha :). Kazda sila ma proti silu. Nikdy nemoze dojst k dostatocnej centralizacii moci v rukach jednotlivca, a dokonca co mozno nebudete suhlasit, ani skupiny. Ludia sa rodia a umieraju, casy sa neustale menia. :) stary adam smith s postulatom clovek - egoista, trafil dokonale. Kazdy sa stara v prvom rade o seba, aj ti najmocnejsi.. ale predstava ze by niekto chcel naozaj zotrocit cely svet a ovladnut ho do detailu az tak ze by kazdeho kontroloval ako robota.. je produktom hollywoodu vo vasich paliciach.. tak aspon ze ti doslo synak, ze vlastne onanujete nad bublinou. :wink: ale uznavam ze aj ked smiesne.. ale aj dojemne je to vase idealisticke prahnutie po dokonalej spravodlivosti.. bojite sa nerealneho, a chcete este nerealnejsie hh jj
tehla

slay napísal:: vseobecny spolocensky rast je zaujmom kazdeho, aj tych ktori by ho chceli ovladat.
zlaty :)

No aspoň poznam svojho nepriateľa a hovorim o tom, keby nas bolo viac, možno by svet nemusel smerovať tam, kam smeruje. Ja ťa v podstate chapem, je ťažke stratiť iluzie o politickom a ekonomickom systeme, ale je lepši falošny optimizmus, alebo pravda? Všetko to,čo si vymenoval nabera realne kontury, čipy existuju, v mediach sa hovori o konci jednej ery, o novom svetovom poriadku atď. K tym tvojim nadovšetko istym vyhlaseniam, ktore ale stoja na veľmi vratkych nôžkach uvediem par prikladov, prezeral som si teraz vlakno slobodomurari iluminati a nwo a musim povedať, že keby som robil kasting do filmu kabaret, tak ty by si bol hlavny kandidat :wink: :
slay napísal:
nebudte stado..
A DNES VAM VRAVIM... ZE ROK 2008 SA BUDE NIEST V KRASNOM POSILNOVANI DOLARA...
a mozte ma za to karat ako chcete cely dalsi rok ak to nebude pravda
o slobodomuraroch toho teda nemam isto take znalosti ako niektori z vas.. ale o menovych spekulaciach cosi viem..

americky statny dlh? nic nenormalne.. aky problem z toho pre teba a svet vyplyva?

Amero:
nechcem nikoho urazit.. ale po precitani si clanku o dolare... vazne zacinam uvazovat ci vam trochu nepripeka.. to je ta najvacsia hovadina aku som za posledny mesiac cital.. absolutny nonsens.. ..
atď atď....očakaval by som aspoň minimalnu sebareflexiu. Tvoje slova vyvracaju realitu a naopak realita vyvracia tvoje slova, mal by si nad tym veľmi važne pouvažovať a prehodnotiť stanoviska.
„Na svete je mnoho lupienkov slnečnice“ a pod. su len všeobecne frazy ľudi, ktori o tom nič nevedia, alebo odmietaju priznať si pravdu. Ano je mnoho lupienkov, ale jadro tvoria sionisti (ak sa bavime o peniazoch a vplyve, nie napr. o moralnych hodnotach).

P.S. tebe sa veľmi pači moj nick však :) ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tak to si kopnem aj ja. Slay, živo si pomätám, ako si tu s nemeckou presnosťou opisoval momentálny pokles dolára a trepal o jeho skorom vzostupe. :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay
Addict
Addict

nebudte stado..
a mozte ma za to karat ako chcete cely dalsi rok ak to nebude pravda
:lol: kopnut by ste si mohli, ale ja som mal predsa pravdu ... nehovoriac o tom ze som na tom aj kvalitne zarobil. Ale ty si od zaciatku ako splasene kurciatko a ani si neoveris veci pred tym nez sa uplne zhovadis. :wink:

No tak ti tu pridavam aj mesacny candlestick graf EUR/USD za 12 mesiacov roka 2008, neviem kedy presne som postoval ten citovany prispevok :), ale som si isty ze som prognozoval aj hornu rezistenciu (strop oslabenia) ako poziciu na shortovanie, a ako vidis dolar cely rok krasne posiloval a obrat nastal az v decembri, kde ja uz som bol davno vonku :lol: Ani najlepsi svetovy analytici neodhadnu rocny vyvoj bez urcitej pravdepodobnostnej tolerancie.. (dost velkej), a priebezne upravuju svoje analyzy na zaklade novych skutocnosti.. Ja som to trafil velmi pekne, za taky vynos by si makler dal prevrtat koleno. Takze mozes sa ukludnit...
americky statny dlh? nic nenormalne.. aky problem z toho pre teba a svet vyplyva?
na tom trvam :), je to globalna zalezitost netykajuca sa len ameriky, pomerne k hdp su aj zadlzenejsie krajiny nez usa, :lol: pomaly nam k tomu pomaha aj sudruh odbornik fico hahah.. asi nedokaze to co jeho predchodca (odovzdat krajinu rovnako zadlzenu ako prijal, pomerne k hdp). Tento problem zjavne nema riesenie :), a ja som v tom obdobi argumentoval tym ze amerika sa zameriava na upevnovanie svetovej pozicie predatora, a vyboje na blizky vychod kvoli strategickym surovinam su nutna a spravna investicia z imperialneho hladiska.

Samozrejme ze od mojej skromnej predpovede, prislo vela novych informacii ktore sa nedali predvidat, u mna konkretne to bolo, ze som proste bol zarazeny neschopnostou a necinnostou busha voci krize, ze ju nechal prerast do takych rozmerov,.. ze konali az na poslednu chvilu.. ze sa zachovali vo vsetkych bodoch najamaterskejsie ako mohli. A to znacne komplikuje vyvoj :).. a ked si budes citat dalej tak urcite to tam najdes v mojich vyjadreniach.
Amero:
nechcem nikoho urazit.. ale po precitani si clanku o dolare... vazne zacinam uvazovat ci vam trochu nepripeka.. to je ta najvacsia hovadina aku som za posledny mesiac cital.. absolutny nonsens.. ..
to tiez plati :lol: hahaha.. ako uznavam, ze ked som videl ako reaguje americka masineria amatersky na krizu, tak som mal chvilku dojem ze az taki sprosti predsa nemozu byt, a asi na 30 sekund som si predstavil amero. A tusim som aj niekde vyjadril rozhorcenie nad situaciou, ze kroky na udrzanie americkej ekonomiku su bud uplne zle alebo vobec niesu, ze to hranici s planovanou demoliciou dolara.. ale :lol: aj tuto nadsazku v slabej chvilke povazujem za odlahcenu.

:wink: no takze len tolko, a ak lustrovanie fora a hladanie co i len jednej chybicky v mojich postoch spred rokov a snaha o moju diskreditaciu, patri k tvojim praktikam, tak v tom kludne pokracuj.. je to tvoja patetickost. Uz tu s takymi mam skusenosti A nezabudni si citat aj prispevky tvojich spriaznencov ktori predpovedali bludy.. a tam hladaj svoju sebareflexiu hehehe.. fakt by ma zaujimalo kolko mas rokov, ale aj keby si odpovedal, tak by som ti asi neveril..
Prílohy
2008.GIF
pre trapka
(2.78 KiB) 364 stiahnutí
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

slay napísal: Ale ty si od zaciatku ako splasene kurciatko a ani si neoveris veci pred tym nez sa uplne zhovadis. :wink:

No tak ti tu pridavam aj mesacny candlestick graf EUR/USD za 12 mesiacov roka 2008, neviem kedy presne som postoval ten citovany prispevok :), ale som si isty ze som prognozoval aj hornu rezistenciu (strop oslabenia) ako poziciu na shortovanie, a ako vidis dolar cely rok krasne posiloval a obrat nastal az v decembri, kde ja uz som bol davno vonku :lol: Ani najlepsi svetovy analytici neodhadnu rocny vyvoj bez urcitej pravdepodobnostnej tolerancie.. (dost velkej), a priebezne upravuju svoje analyzy na zaklade novych skutocnosti.. Ja som to trafil velmi pekne, za taky vynos by si makler dal prevrtat koleno. Takze mozes sa ukludnit...
V tom pripade by pre teba nie len kvoli uzivatelom tehla a Frikso, nemal byt problem hodit sem screen z tvojho uctu > kedy, za aky obchod, pri akych poziciach a konkretne aky zisk to vlastne predstavuju tvoje slova: "som na tom aj kvalitne zarobil.". Priznam sa, nemozem sa dockat.

Pamatam si na nieco ine...
V 2007 slay napísal:nebudte stado.. to ze dolar oslabuje je normalka.. oslabovat by mal az do konca roka.. americka ekonomika spomalila tempo rastu ale stale rastie a rastie rychlo.. a oslabovanie je cisto technicka zalezitost.. amici sa nepotrebuju zachranovat.. take keci mozu mat len tipci co tomu nerozumeju.. proste ziadny problem nemaju.. to ze sa prelievaju prachy z meny na menu.. je cosi tak prirodzene ako ked rano vyjde slnko

a mozte ma za to karat ako chcete cely dalsi rok ak to nebude pravda..
DNA napísal:Hm akosi ten dolár neposilnuje..... :wink:
05 Jula 2008 slay napísal::) no ano.. mozte ma karat..
DNA napísal:Nešlo o to ťa kárať len skús používať pri predpovediach na takéto nepredvídatelné témy porekadlo ktoré v madarskej verzii znie:"nekrič hop kým,nepreskočíš skok" :wink: Leb na teba pošlem Pročka s Nikdy nehovor nikdy!xi.
Ale to si este nevedel, ze kvalitne zarobis, vsakze :roll:

Pri vsetkej ucte, vychadzajuc z toho co si tu svojho casu predvadzal so svojimi analyzami, ktore v drvivej vacsine vychadzali presne opacne ako ukazal realny vyvoj, do Forexu si v zivote neinvestoval. Si len podpriemerny teoretik, ktory striela na vsetky strany v nadeji, ze niektora z tychto striel zasiahne svoj ciel a ty sa tu po vsetkych tych trapasoch budes moct konecne patlapkat po ramene, aky dobry analytik si. Horsie je uz len zistenie, ze si po cely cas strielal slepou municiou- zrazu nastupuje nie analyza buduceho, ale minuleho vyvoja a sci-fi o "kvalitnom zarobku".

V skutocnosti dolar oslaboval nie len do konca roka 2007 (tak ako si predpovedal vo svojej citovanej analyze), ale az do augusta(!) roka 2008. Vacsinu roka, ktory sa mal niest "v krasnom posilnovani dolara", dolar oslaboval, pricom dosiahol svoje najhlbsie dno v historii Eura (1,6XXX!), od ktoreho sa odrazil az po tom, ako FED v druhej polovici roka (august) poskytol dolarove swapy, aby zaistil dostatocnu likviditu dolara, atd.

BTW. preco si skoncil so svojimi niekdajsimi analyzami dolara? Snad nie preto, ze ti takmer vzdy nevysli. Nech uz je dovod akykolvek, dovolim si napisat, ze urcite nie som sam komu chybaju ; )

// krija, zaujimavy clanok. Uz teraz sa tesim na svojsky komentar slaya a jeho notoricky zname kurciatka, ovce a pod., ktore nicomu nerozumeju.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:no takze len tolko, a ak lustrovanie fora a hladanie co i len jednej chybicky v mojich postoch spred rokov a snaha o moju diskreditaciu, patri k tvojim praktikam, tak v tom kludne pokracuj.. je to tvoja patetickost. Uz tu s takymi mam skusenosti A nezabudni si citat aj prispevky tvojich spriaznencov ktori predpovedali bludy..
nerad to robim, ale povysovanie sa nad niekoho mne osobne dvakrat nevonia. tak ako ty, tak aj my sme mali svoje svetle chvilky.
krija dňa 15. Augusta léta páně 2007 o 1:30 napísal:5., 6., 7., tu je vidno, ktorym smerom nas to vlastne dzurindovci naviedli. no nic, pockame si na prichod recesie a uvidime ako dlho bude trvat. http://www.hojko.com/post665684.html#665684
alebo
krija dňa 21. Septembra léta páně 2008 o 20:19 napísal:AIG 85 mld USD
...
uz na buduci tyzden to moze byt Washington Mutual, Wachovia... http://www.hojko.com/post977986.html#977986
teraz realita (najprv Washington Mutual): "26. September

* Vláda uzavřela největší domácí spořitelnu Washington Mutual. Pád firmy je podle agentury Reuters největším krachem v historii bankovního sektoru USA. Bankovní aktiva Washington Mutual koupí za 1,9 miliardy dolarů (přes 30 miliard korun) banka JPMorgan Chase & Co."

http://www.e15.cz/burzy-trhy/dalsi-krac ... ual-50598/

21. september pripadol na nedelu a krach prisiel 26. v piatok (a aj to len preto, ze to natahovali, aby sa nerozburili trhy na zaciatku pripadne uprostred tyzdna).

Wachovia

Washington 29. septembra 2008 (sakra tu som sa sekol vtedy prakticky iba o 3 dni respektive 1 pracovny) a este v tom, ze podla nejakej americkej ekonomickej prirucky v tomto pripade neslo o krach, ale iba o prevzatie inou bankou. realne ale o krach slo aj v tomto pripade.

Banku Wachovia prevezme najväčšia americká banka Citigroup

http://openiazoch.zoznam.sk/info/zpravy ... wsID=65487

lenze po tomto datume sa zacala obrovska bitka o wachoviu. tu nakoniec nevyhrala spominana Citigroup, ale Wells Fargo.

"Wells Fargo vyhrál boj o Wachovia

10.10.2008

Banka Wells Fargo & Co. vyhrála se svou nabídkou za 11,7 miliard dolarů boj o Wachovia Corp. Po převzetí se stane největší americkou bankou co do počtu poboček. (Bloomberg)"

http://www.investujeme.cz/investicni-zp ... -wachovia/

banky tymto sledovali jeden ciel. aby ziskali co najvacsi podiel zo 700 mld. zachranneho balicka.
tehla

Slay, uvediem veci na pravu mieru, ja si nechcem do teba kopnuť, ale keď vidim tie tvoje nadovšetko pravdivé vyhlásenia oproti „ostatným zo stáda oviec , kuriatok a trapkov“, tak mi to neda. Len škoda, že tak biedne argumentuješ a staviaš sa na zadne, ale vlastne nič ine ti nezostava, lebo pravda je niekde inde... Ak si mysliš, že vlakno o iluminatoch som nečital pre to, lebo ma to zaujima, ale z cieľom diskreditovať tvoju osobu :lol: hm, trocha skromnosti by nezaškodilo. Na tvoje prispevky som naražal nahodou a pripadali mi vtipne, priznam sa, že som sa aj smial, to je cele. Vyplašene kuriatko? :) Bol som trocha vyplašeny, ale skôr nasraty, keď sa ku mne začali dostavať informacie, čo sa tu deje (aj keď ani predtym som nemal o politikoch romantické predstavy), kto by nebol, každy kto by to zobral s chladnou hlavou by bol trochu divny. Nebudem uvadzať svoj vek, lebo nevidim dôvod, prečo by som mal uvadzať o sebe informácie takého typu, ale čo to som už prezradil takže asi tak. Je mi jedno, čo si mysliš o mojom veku apodobne, diskutujeme o teme, neodvolavaj sa na vek, to je veľmi úbohý argument, často použivany ľudmi, ktori nevedia kam z konopi a navyše keď som určite starši ako ty.
slay napísal:žil som v napätí, ale konečne som sa ukľudnil. Skus dať koľko si na tom zarobil, nech vieme, za čo si makler dava vrtať koleno.
tak vidiš, sam si to priznal

Slay, strašne dristaš a priznaj si, druhy nostradamus by z teba tiež nebol.
slay
Addict
Addict

:lol: tebe uz riadne zabaca.. tomasito, bez urazky.. ale ked kludne si to vycenzuruj. Neviem co dokazuje to ze som v juli ci kedy povedal ze ma mozte karat, ved vtedy bola este stale testovana rezistencia, moja pozicia z juna bola stratova a preto ste si mohli dovolit ma karat ako som aj povedal, nebolo na stopercent jasne ci prerazi nahor alebo nadol :). Keby som sa bol vtedy bil zato ze to pojde dolu tak by ste ma vysmievali este viac.. Moju vstupnu poziciu som v postoch urcite naznacoval v pomedzi rezistencie.. a vystupna bola determinovana stoplossom.. a co znamena fajn zarobil, no tak mozno nie na dom s bazenom lebo obchodujem len mini loty, ale druhy polrok s prikupovanim pozicii som si za cast z toho doprial pozitok v podobe maleho darceka z muzikeru. A neboj sa analyzujem dalej :) ale na fora kde to ma zmysel a kde su ludia ktori sa tym zaoberaju.. :lol: ne typy podobne tebe.. ako inak bez urazky.. A neviem ako si ty predstavujes, ale nie je nic jednoduchsie ako Fx-sovat.. nato potrebujes fakt minimalny kapital a zajtra mozes fungovat.

mali by ste tu na fore zaviest nieco ako filter na posty od urcitych uzivatelov, a hlavne aby sa dali filtrovat aj niektori admini, ktori zabudaju na svoju ulohu a fakticky sa splasene znizuju k flamewar primitivnostiam ako aj ostatni useri.. k- chlape :wink: viac sa nevyjadrujem..

//autoeditácia príspevku ( 04 Jul 2009, 17:46 )
a ty tehla sa uz ukludni, lebo si ublizis.. dobre ze si neodcitoval moj post po slove a nereagoval aj na predlozky, lebo inak si si skoro kazde slovne spojenie vylozil po svojom :slap: , ty si strateny pripad,.. v zivote asi nedosiahnes spokojnost
Napísať odpoveď