Kam s ?novym? vynalezom?
Nespamujte
//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 0:18 )
Inac este k teme: minuly rok nam na prednaske jeden profesor spominal, ze v Europe si mozete nechat patentovat iba funkcny vynalez. naproti tomu v Amerike je mozne dostat patent aj na nakresy zariadenia, ktore by teoreticky mohlo fungovat, ale v dnesnej dobe este bud neexistuju materialy na jeho zostrojenie, pripadne ina technologia potrebna na chod pristroja. (ako konkretny pripad uviedol akysi elektromotor s magnetmi, ktory by mal teoreticky fungovat ako perpetum mobile
)
Cize toto si over, pretoze ak budes skutocne chciet patent, tak budes potrebovat niekoho, kto ti to vyrobi.
//autoeditácia príspevku ( 28 Jun 2009, 0:18 )
Inac este k teme: minuly rok nam na prednaske jeden profesor spominal, ze v Europe si mozete nechat patentovat iba funkcny vynalez. naproti tomu v Amerike je mozne dostat patent aj na nakresy zariadenia, ktore by teoreticky mohlo fungovat, ale v dnesnej dobe este bud neexistuju materialy na jeho zostrojenie, pripadne ina technologia potrebna na chod pristroja. (ako konkretny pripad uviedol akysi elektromotor s magnetmi, ktory by mal teoreticky fungovat ako perpetum mobile
Cize toto si over, pretoze ak budes skutocne chciet patent, tak budes potrebovat niekoho, kto ti to vyrobi.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
YEEEEES ... Ezop proste NIKDY nesklame
... ty si samizda myslis ze je nejake lahke nieco nove vymyslet (hlavne v zbrojarine
) ... top zbranovi inzinieri ktori sa tym zaoberaju cely zivot vvyjaju zbrane v podmienkach na to predurcenych s dostatkom financii, casu, vedomosti, skusenosti, moznosti overit si alebo vyvratit svoje dohady atd. ale QWERTYMAN ich vsetkych preští o 15 cm ... ehm ...
... predovsetkym sa nove zbrane musia robit pod zastitou armady alebo firmy ktora ma statnu previerku, musia byt vyrobene v dostatocnom pocte prototypov ((vies co je to vyrabat projektil maloseriovo ? )) pre nasledne velmi prisne testy ... napad ako taky nicim podlozeny dnes len tak lahko nepredas
...
... ale drzim ti palce .. napis si na patentovy urad alebo tak, pozistuj na internete a uvidis
...
... ty si samizda myslis ze je nejake lahke nieco nove vymyslet (hlavne v zbrojarine
... predovsetkym sa nove zbrane musia robit pod zastitou armady alebo firmy ktora ma statnu previerku, musia byt vyrobene v dostatocnom pocte prototypov ((vies co je to vyrabat projektil maloseriovo ? )) pre nasledne velmi prisne testy ... napad ako taky nicim podlozeny dnes len tak lahko nepredas
... ale drzim ti palce .. napis si na patentovy urad alebo tak, pozistuj na internete a uvidis
-
qwerty-xyz
ne neni to lahke, ale tak vies co ked niekto vymyslel toto co ja pred piatimi rokmi niekde kilometer pod zemou v nejakom bunkri a testuju to boh vie kde, myslis ze to daju na net? ako napr na wikipediu sa s tym budu chvalit? este dobrych par rockov by sa to vonku nedostalo, tym padom by som to ja nemal s cim porovnatnordkapp_pb napísal:YEEEEES ... Ezop proste NIKDY nesklame![]()
... ty si samizda myslis ze je nejake lahke nieco nove vymyslet (hlavne v zbrojarine) ... top zbranovi inzinieri ktori sa tym zaoberaju cely zivot vvyjaju zbrane v podmienkach na to predurcenych s dostatkom financii, casu, vedomosti, skusenosti, moznosti overit si alebo vyvratit svoje dohady atd. ale QWERTYMAN ich vsetkych preští o 15 cm ... ehm ...
... predovsetkym sa nove zbrane musia robit pod zastitou armady alebo firmy ktora ma statnu previerku, musia byt vyrobene v dostatocnom pocte prototypov ((vies co je to vyrabat projektil maloseriovo ? )) pre nasledne velmi prisne testy ... napad ako taky nicim podlozeny dnes len tak lahko nepredas![]()
...
... ale drzim ti palce .. napis si na patentovy urad alebo tak, pozistuj na internete a uvidis...
Preto vravim ze ked by si vymyslel alebo si myslel ze si vymyslel novy mixer tak ho mas ako porovnat s ostatnymi ale pri armade nemas s cim . . . iba s tym co uz bolo spravene dakedy davno a mas to moznost najst . . .
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
poviem ti na rovinu co si mylsim ... niesi ziadny einstein, raketovy fyzik a skusenosti mas 0.00nič ... preto ti sudny clovek poradi akurat tak VYSER SA NA TO
...
... a ked chce skusat, tak samozrejme porovnaj aspon s tym co je oficialne zapisane a existuje ... boze ty si taky geroj a velky pan, ale prakticky ta bude niekto muset cely zivot vodit za ručičku
....
... a ked chce skusat, tak samozrejme porovnaj aspon s tym co je oficialne zapisane a existuje ... boze ty si taky geroj a velky pan, ale prakticky ta bude niekto muset cely zivot vodit za ručičku
-
qwerty-xyz
s tym co uz je som to porovnal daaaavno, nase funguje na trocha inom principe . . .nordkapp_pb napísal:poviem ti na rovinu co si mylsim ... niesi ziadny einstein, raketovy fyzik a skusenosti mas 0.00nič ... preto ti sudny clovek poradi akurat tak VYSER SA NA TO![]()
...
... a ked chce skusat, tak samozrejme porovnaj aspon s tym co je oficialne zapisane a existuje ... boze ty si taky geroj a velky pan, ale prakticky ta bude niekto muset cely zivot vodit za ručičku![]()
![]()
....
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ked chces vymyslet zbran, musis byt hlava .. takze ti nebude robit problem nejako rozumne odbornymi slovami popisat tento princip a potom toto konfrontovat s googleom ... mozno cosi mozno nie ... nikto ti uz nic neporadi asi, lebo vsetko podstatne tu uz bolo napisane ...
... som zvedavy ci ta to bude drzat dlhsie ako tyzden
...
... som zvedavy ci ta to bude drzat dlhsie ako tyzden
-
qwerty-xyz
zbrane hej? ti prasi? ja som velmi velky fanda zbrani, a toto nie je zbran ale len projektil a na nasom principe funguju len protitankove strely aj to na trocha inom nie tom istom....nordkapp_pb napísal:ked chces vymyslet zbran, musis byt hlava .. takze ti nebude robit problem nejako rozumne odbornymi slovami popisat tento princip a potom toto konfrontovat s googleom ... mozno cosi mozno nie ... nikto ti uz nic neporadi asi, lebo vsetko podstatne tu uz bolo napisane ...
... som zvedavy ci ta to bude drzat dlhsie ako tyzden...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ako velky fanda zbrani iste vies ze len projektil nestaci ... mas napad, potrebujes projektil optimalizovat aby sa spraval tak ako pozadujes, alebo aspon co najblizzsie .. to si vyzaduje zmeny ci tvaru, alebo rozmerov .. to zas na seba nevyhnutne viaze volbu spravnej "nabojnice" a "hlavne" ... kompromisy existuju, ale nicomu nepomozu .. cize defakto vyvijas zcela novu zbran ...
-
qwerty-xyz
ne, ked sa zmestis do stanadrdnych rozmerov tak ti netreba menit nabojnicu ani zbran, maximalne tak vymetnu zloznordkapp_pb napísal:ako velky fanda zbrani iste vies ze len projektil nestaci ... mas napad, potrebujes projektil optimalizovat aby sa spraval tak ako pozadujes, alebo aspon co najblizzsie .. to si vyzaduje zmeny ci tvaru, alebo rozmerov .. to zas na seba nevyhnutne viaze volbu spravnej "nabojnice" a "hlavne" ... kompromisy existuju, ale nicomu nepomozu .. cize defakto vyvijas zcela novu zbran ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
qwerty-xyz
tvar strely ostava rovnaky, meni sa len jej vnutro ....nordkapp_pb napísal:vyborne, neviem teda co mas v plane ale ked hovoris ze tvoja struktura je ina ako ostatne .. tak ti prajem aby nebolo treba robit zmeny napr. rozmerov viazanych na tvary aby bola napr. optimalizovana aerodynamika![]()
...
... uz aby si ale setril nekrestanske prachy na prototypy![]()
...
-
qwerty-xyz
Bushido napísal:Dúfam ze pri jej skúšaní mu to uje*e ruky, prípadne aj hlavu...
Re: Kam s ?novym? vynalezom?
Záleží na tom čo to je. Takto sa nedá poradiť.qwerty-xyz napísal:jasne jasne,... to tu zase bude po blud hovadin. (vasich)
Bavme sa v hladine teoretickej.
Keby som nahodou rozmyslal nad nejakou novou vecou, kam by som to mal dat? povedzme ze okrem hrubych nakresov nemam nic, okrme toho sa neda overit ci to uz niekto nevymyslel predo mnou.
otazky.
Ako zistit ci take nieco uz niekto nevymyslel predo mnou?
Ako danu vec vyrobit popripade patentovat, ked by sa preukazalo ze som prisiel s niecim novym?
Zatial o tom vedia len dvaja moji kamarati, jeden je dost tupy nato aby s tym nespravil nic a druhy chce spolu so mnou na tom dost popracovat. Ale kolko treba k tomu studovat - tak ach ci pane boze. . . .
okrem toho nie je to prave najzaujimavejsia vec pre niekoho a ako som pisal treba na tom hoooodne popracovat, dokym ju len nakreslime(presne nakresy), nieto este zostrojime alebo vyskusame. . . .