Gramaticke Okienko!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

cawte zhanam premium ucet nemusi tam bit zaplatene premium staci mi iba ten ucet lebo ked si idem zakladat novi ucet potrebujem 10000 rap.bodov a ked ho idem iba dobit tak potrebujem 1000 bodov
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

helicos napísal:mam kamarada ktory ma na pc notebook dva ucti ten prvi je katka a ten druhy uzivatel a potrebujem zistit heslo do to ho katka lebo konto uzivatel ma obmedzene moznosti nemozem s tim nic robit ani instalovat programy
a ani vitvarat nove ucti :(.prosim pomozte
ak tu taka tema uz je tak sa ospravedlnujem :D
:cookies:
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Andrew to sem fakt chceš dávať takéto maličkosti??? Je to síce smutné ale "no aby si sa z toho neposral". V takomto prípade by v tejto téme bolo 70% fóra v rátane mňa... Z gramatického okienka sa stáva nechutný posthunt

//Vigor. Andrew už bola posledna kvapka do mojmu výkriku do tmy. v téme je viac hlúpostí... Vzhľadom k tomu že takých gramatických chýb je po fóre kopa ktorá sa obchádza s nadhľadom mi to nedalo. Nemal som sem liezť. Moje gramatické schopnosti sú až moc pod úrovňov. lovu zdar
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

leko Andrew hodil prispevok, v ktorom je ozaj vela do oci bijucich gramatickych chyb. Nevravim, ze s tym co pises nesuhlasim, ale ozaj horsi prispevok na prezentovanie svojho nazoru si podla mna vybrat nemohol, kedze mozno aj polovicu tejto temy tvoria gramaticke chyby v jednom slove, pricom Ty tu pindas na niekoho, kto hodil tych chyb hodne v jednom prispevku.

Ale neda mi sa nespytat, co su podla Teba malickosti?
helicos napísal: dva ucti
helicos napísal:ten prvi
helicos napísal: vitvarat nove ucti
helicos napísal: nemozem s tim nic robit
Co je pre Teba gramaticka chyba "hodna" uvedenia v tejto teme?
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Som cital inzerat na bazosi a ze VYMENYM mobil XD
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

Zvycajne si na to nejak nepotrpim, ale toto je naozaj pecka...
ponukam kvalitny wifi router na vymenu pripadne doplatym 10€...prvy krat som sa oholyl... !! ponuknyte !! hlavne jeden ovladač a nejake zal.kopie hier ...Zdravym ocovmu kamaratovy nejdu internetove radia ale ze mu sli na vydeach zvuk ide cim to moze byt idem knemu a chcem byt pripraveny nieco na USB a tak sa chcem spitat kde stiahnem plugin na tieto internetove radia alebo aspon ako sa vola dakujem..to som vsetko spravyl a nepomohlo a ide vam toto
atd...
Prepac Tomasko. Ale vediet aspon uplne zaklady gramatiky by nebolo od veci...
Mishiak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mishiak »

Ahoj, snad nebudem privelmi OT:) Chcem sa spytat, mozno ste uz postrehli reklamu Union poistovne so sloganom " Aj zivly chodia radi na dovolenku".

Nemalo by to byt spravne rady? Vzhladom na to ze je to nezivotne podstatne meno...etc.. :) Dakujem za pripadne odpovede:)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mishiak, veruze malo. Vcera som o tom pisal do temy o jazykovom zakone, a ako vidim, nie som sam, komu sa to nezdalo. To som rad :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mozno blba otazka, ale ked nieco nefunguje tak:

1.) neide - odvodene od slova ist
2.) nejde - odvodene od logiky mnohych ludi kedze to vidim dost casto

len by som sa chcel uistit, ze prva verzia je spravna. moze to niekto potvrdit? thx
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No podla slovnika ( http://www.slex.sk/index.asp ) to vyzera, ze neexistuje ani jedno z nich :) Cize nahradou potom ostava Neda sa.
A ked uz jedno z tych dvoch, tak sa priklanam k verzii s j. A myslim si, ze je to bohemizus, takze to j tam aj preto viac sedi.
PS: Google najde pre "nejde" 3x viac vysledkov.
//No ak zas vezmeme variantu s tym, ze "Ide ten autobus?" "Nejde" tak neviem preco to v tom blbom slovniku nie je.
turtlak69
Guru
Guru

ono zapor (resp. protiklad) sa vytvara pomocou predpony "ne", nepoznam slova kde by predpona "ne" menila aj prve pismeno slova.
nefunguje, nehra, nebezi, neprsi, a tak dalej. ale protiklad od slova ide ked sa vytvori s ne, by mal byt "neide", ale vyzera to tak isto blbo ako "nejde" :D ked raz ten po****y autobus neide, tak nemozem povedat, ze nefunguje :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Beybo napísal:Mi sme teraz stanovali s kamošmi... a chodili za nami ožratý dedkovci =D
A jedneho sa pítame: Ujo došli ste na aute?
A on nato..: Nóó, hen som ho oprel =D
(prišiel na bycikli) =D
ja nemôžem :smt044 všetky i/y uplne obratene
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hh prečo by som to mal niekomu davať vyčistiť ked to zvladnem aj sám načo nikomu to nedavaj proste ja som dnes čistil auto a použil som auto kozmetiku W5 je dobra čistí to kvalitne potom vysavač s tepovačom krásne to vyčistí interier no a na čistenie hrubej špiny a podobných veci stačí voda a napr JAR alebo niečo podobne ale nie prostriedky euro shoper a podobne teda jar ale poriadne dať do toho jari aby to bolo silne a nie slabe. potom dve handry jedna mokra a jedna sucha a krasne čistíš z vonky je to jednoduche osobne som kúpil "automyčka- umy auto z jedneho vedra" čo je aj pravda no a jednoduchým sposobom umyješ nejakú tú časť a opláchneš wapkou a postupuješ od hora dole. ked je auto umyte tak popozeraj z mokrou handrou ale tiež jarova či niekde nie je nejaka šmuha a ak nie tak nehaj sušiť zatial otvor dvere a poumývaj boky dverí potom pristrojovku handrou alebo tou jelenicou proste aby sa to blýskalo alebo cockpit spray okna umyješ za pomoci obrúskou W5 alebo jednoducho alpa + handra - asi jedina vec po čom neostanú šmuhy kolesa vyčisti prostriedkom na čistenie gúm a oživenie krásne to vytiahne špinu von disky hlavne predne ale aj zadne ak máš kotúče aj vzadu tam treba wapku a prípadne W5 care nastriekaš počkáš zmyješ disky bud pasta alebo spray na hliníkove a plechové disky ked auto obschne tak jednoducho voskové utierky na nanášnie leštidla jedno mokre od leštidla a druhým suchším zaleštiť . Motor je asi najzložitejšie . teda motor cleaner od W5 krasne postriekaš neháš chvílu a potom handrou alebo vodou splachneš
Je lahoda čítať takýto text, v ktorom sú až tri bodky!!! Osobne sa mi podarilo dôjsť až do tretieho riadku..

:)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:mozno blba otazka, ale ked nieco nefunguje tak:

1.) neide - odvodene od slova ist
2.) nejde - odvodene od logiky mnohych ludi kedze to vidim dost casto

len by som sa chcel uistit, ze prva verzia je spravna. moze to niekto potvrdit? thx
Celkom isto je to spravne s J. Ked to niekto napise s I, praska mi monitor a stipu ma oci :?
Priklad: pôjde, nepôjde (nie pôide, nepôide).
turtlak69
Guru
Guru

Mek: mas na to aj nejaky rozumny dovod? tiez casto hadzem i/y na zaklade esteticnosti, ale ked sa hlbsie zamyslim, tak viem aj pravy dovod. nie len z pohladu estetiky :) to ze ti praska monitor nie je dostatocne :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Trebars tu
ísť, ide, idú;
išiel, išla, išlo i šiel, šla, šlo;

rozk. iď, choď (obyč. smerom preč), poď (smerom sem);
bud. pôjde, pôjdu;

zápor. nejsť, nejde, nejdú;
nešiel;

rozk. nejdi, neiď, nechoď nedok., v niektorých významoch a spojeniach, najmä v min. čase i dok.
turtlak69
Guru
Guru

thx :) a mam v zasobe o dalsie diskutabilne slovo viacej :)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Minule sme boli na vylete zo skoly v Smoleniciach a nahodne som uvidel mensiu chybu v texte :arrow:
Prílohy
20062009144.jpg
Napísať odpoveď