Reflexna vesta
Reflexna vesta
Chcem sa opytat ci je predpisane pri bicyklovani sa mimo obce nosit reflexnu vestu, alebo je mozne reflexnu vestu nahradit inam reflexnym prvkom. Napriklad reflexnou nasivkou na chrbte alebo reflexnym pasikom...?
Zákon hovorí iba o reflexných prvkoch pri zníženej viditeľnosti, avšak nikde nedefinuje, čo sa chápe pod reflexným prvkom. Najistejšie (a asi aj najbezpečnejšie) je mať reflexnú vestu, avšak......... koľkí cyklisti si ju dobrovoľne oblečú? (aspoň ja určite nie)
Ja osobne mám na cyklistických nohaviciach aj na drese nejaké reflexné pásiky.. taktiež aj na vaku na chrbte a na tretrách. Či mi to však policajti uznajú, neviem.. pravdepodobne všetko bude závisieť od konkrétneho policajta ako sa na to pozrie, ako sa v noci vyspal, ako má splnený mesačný pokutový plán atď... a to bude platiť asi na všetky možné reflexné prvky. Ja pre istotu v prípade ozajstnej zníženej viditeľnosti však vo vaku nosím aj červenú blikačku..

A ešte.. tie reflexné prvky by mali platiť aj v obci.. nie??? Iba prilba platí mimo obce pre osoby staršie ako 15 rokov..
Ja osobne mám na cyklistických nohaviciach aj na drese nejaké reflexné pásiky.. taktiež aj na vaku na chrbte a na tretrách. Či mi to však policajti uznajú, neviem.. pravdepodobne všetko bude závisieť od konkrétneho policajta ako sa na to pozrie, ako sa v noci vyspal, ako má splnený mesačný pokutový plán atď... a to bude platiť asi na všetky možné reflexné prvky. Ja pre istotu v prípade ozajstnej zníženej viditeľnosti však vo vaku nosím aj červenú blikačku..
A ešte.. tie reflexné prvky by mali platiť aj v obci.. nie??? Iba prilba platí mimo obce pre osoby staršie ako 15 rokov..
a musi byt prilba mimo obce ?? ked mam nad 15 ?? ........ide oto že unas na dedine teda za dedinou za značkou je asi 1,5km dlhá cesta a vedla cesty same polia a po 3km je dalšia značka kde začína druha dedina ciže tato časť je teoreticky našej obci no vedia to len ludia otial ciže može mi dať policajt pokutu ?? ked som takto mimo obce a nemam prilbu ?? alebo sa prilba od 15 musi nosiť iba v meste ??