Ako ziskat sebavedomie

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
xH4wK

Ako ziskat sebavedomie

Príspevok od používateľa xH4wK »

Neviem ako zacat, nazov temy hovori za vsetko ...
Proste nemam ziadne sebavedomie, podcenujem sa (sice ani neviem ci nejaku cenu mam) a neviem si najst ziadny vztah...
Doteraz som to neriesil, ale ked mi zomrela osoba ktora ma vychovala, nemam na tomto svete prakticky preco zit, nemam sa komu vyrozpravat nemam sa s kym vobec porozpravat, hanbim sa, nie som ani pekny ani velmi spolocensky, po tych rokoch v skole zakladnej aj strednej kedy si ma kazdy len doberal som ziskal aj nejaky komplex a potrebujem si najst cloveka(dievca) ktoremu vyliat srdce a vsetky problemy ktore mam ktore by ma pochopilo a ktore ma dobre srdce potrebujem si najst lasku ale neviem ako na to, nemam odvadu sa vobec s dievcatom podozpravat, maximalne v praci kvoli pracovnym veciam aj tak sa vzdy zacnem cervenat a neviem mysliet na nic ine iba na to ako sa na mna ludia pozeraju, pred par rokmi ked to vsetko zacalo som sa uplne uzavrel do seba a sveta pocitacovych hier a nic mi nechybalo lebo som stale vedel ze je tu niekto kto ma ma rad, bohuzial uz nie je. Neviem dat svoje city najavo vzdy vsetko drzim v sebe a to nie je dobre snazim sa vyzerat ako normalny clovek trocha tvrdas ale vo vnutri som taky smutko.
Chcem, potrebujem najst zmysel zivota a neviem kde a ako zacat prosim o kazdu radu. :cry:
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pamataj si, ze ak budes hladat lasku, just ju nenajdes. Vacsinou pride, ked to necakame. V tvojej situlacii - a viem ze to nebude lahke - by som sa pokusil skor najst par dobrych kamaratov, priatelov. Keby si bol na strednej ci zakladke, poviem ze mozno niekoho podobneho ako ty, lebo viem, ze detska su svine a s "looserom" sa nikto netuzi zblizovat. Ale mas uz po strednej. Skus nachadzat nove okruhy ludi. Zacni chodit na basketbal vo vasom meste, spoznavaj uplne novych ludi. Zmen svoj zivot, lebo pokial sa budes len ticho v duchu lutovat ze to mas tazke, nic tym nikdy nezmenis.
A hamblivost je to najmensie. Kazdy z nas niekedy spravil nejaky ten prvy krok, pre niekoho to bolo jednoduchsie, pre niekho to byva tazsie. Niekto ma z toho dokonca fobiu. Ale dolezite je skusat. Kto nehra, nevyhra. Vela stastia
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Mám tak trochu podobný problém, i ked si nemyslím ze vyzerám zle, ale v živote sa mi stalo veľa negatívnych príhod a tiež som sa z časti uzavrel do seba, sú ľudia, s ktorými naozaj nemám o čom... To ze nehľadaj lásku, ona príde sama je aj niečo pravdy a aj nie... Podstata je v tom, ze ak si neutrálny, mnohokrát prejavy záujem druhá strana, k čomu ale asi nedojde pokiaľ niesi spoločenský a nemáš rečnícky talent. Niekto mi už vravel ze je potrebné naučiť sa žiť, najprv sám so sebou a potom hľadať niekoho. Ja by som ti poradil aby si na žiadne dievča netlačil, nechaj veci prirodzene vyvíjať, skôr rozšír kruhy známych a tráv s nimi viac času ako pri pc. Budeš sa cítiť mnoho lepšie. Občas vybehnúť niekam cez víkend, venuj sa nejakému športu, mňa dost bavil airsoft, paintball a tiež spoznás mnoho ľudí... A jedna dôležitá rada, čím viac budeš myslieť na to zle, tým horšie na tom budeš. Skús sa myšlienkami preniesť inde, komunikuj s ľuďmi.
qwerty-xyz

Re: Ako ziskat sebavedomie

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

H@wk napísal:Neviem ako zacat, nazov temy hovori za vsetko ...
Proste nemam ziadne sebavedomie, podcenujem sa (sice ani neviem ci nejaku cenu mam) a neviem si najst ziadny vztah...
Doteraz som to neriesil, ale ked mi zomrela osoba ktora ma vychovala, nemam na tomto svete prakticky preco zit, nemam sa komu vyrozpravat nemam sa s kym vobec porozpravat, hanbim sa, nie som ani pekny ani velmi spolocensky, po tych rokoch v skole zakladnej aj strednej kedy si ma kazdy len doberal som ziskal aj nejaky komplex a potrebujem si najst cloveka(dievca) ktoremu vyliat srdce a vsetky problemy ktore mam ktore by ma pochopilo a ktore ma dobre srdce potrebujem si najst lasku ale neviem ako na to, nemam odvadu sa vobec s dievcatom podozpravat, maximalne v praci kvoli pracovnym veciam aj tak sa vzdy zacnem cervenat a neviem mysliet na nic ine iba na to ako sa na mna ludia pozeraju, pred par rokmi ked to vsetko zacalo som sa uplne uzavrel do seba a sveta pocitacovych hier a nic mi nechybalo lebo som stale vedel ze je tu niekto kto ma ma rad, bohuzial uz nie je. Neviem dat svoje city najavo vzdy vsetko drzim v sebe a to nie je dobre snazim sa vyzerat ako normalny clovek trocha tvrdas ale vo vnutri som taky smutko.
Chcem, potrebujem najst zmysel zivota a neviem kde a ako zacat prosim o kazdu radu. :cry:
:wink: vitaj v klube, ...
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

Qwerty ja z teba skapem :D , v jednej teme pises ako sa nebojis zbit 5 afakov a pockat na policiu a potom ako mas 3 a4ky pre babu svojho zivota potom hovoris ze mozes mat 9999 bab z 10000 a zrazu toto ? :D smiech.
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Tajomstvo ludskeho stastia je v tom, ze sa nebudeme porovnavat s inymi a nariekat, ze henta ma jaky paradny dom, tamten ma ake pekne auto, ich deti sa tak dobre ucia, kiezby aj moje...

Zabudni na svoje nedostatky. Nik nie je dokonaly. Kazdy ma sem-tam akne, viac chlpov na rukach, ohryzene nechty, zltsie zuby nech robi co chce, jazvu na tvari, velku rit, krive nohy... Si H@wk. Nie si krasny. Nie si skaredy. Si H@wk - standard sam o sebe.

Nie si spolocensky? Si. To si len Ty myslis, ze nie si. Klucom je uvedomit si problem v hlave. Prevziat kompletnu kontrolu. Premyslas rovnako ako ostatni - stale, permanentne, bez pauzy. Nevies co hovorit? Co tak skusit premyslat nahlas? Ked stoji rec, pozri sa na okolitych ludi a povedz kamaratovi/kamaratke, ze henten ma mastne vlasy a tamta sa nevedela rozhodnut, ci si da saty alebo rifle, tak si dala oboje... hladaj nedokonalosti, detajly. :) Ucinok to bude mat. Staci sa do toho vlozit.

Kazdy Ti tu vsak bude radit cosi ine a je len na Tebe, aku cestu zvolis. :) Hlavu hore, bracho! Vzdy je preco zit! Zda sa Ti, ze nie? Pocuj, nemas aj nejake to mravcenie z neznamej buducnosti? Nie si ani trochu zvedavy? Ano? Vyborne! Zi aspon zo zvedavosti! Urc si nejake ciele. Nasporit si na nove auto, na bicykel... cokolvek. :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Risko napísal:Qwerty ja z teba skapem :D , v jednej teme pises ako sa nebojis zbit 5 afakov a pockat na policiu a potom ako mas 3 a4ky pre babu svojho zivota potom hovoris ze mozes mat 9999 bab z 10000 a zrazu toto ? :D smiech.
:) to by bolo na velmi dlhe rozpisovanie a to by si aj tak nepochopil. Nemam take problemy ako chlapec, ale ine. ale sme na stejnej lodi . . . Tiez mu chyba holka ktora mu bude oporou, zomrel mu niekto blizky, niekto komu doveroval, je tiez uzavrety do seba, cistocne ako ja,o spolocenskosti by sa dalo polemizovat... no co ti poviem :wink: to by si nepochopil . . . a ja by som sa nedopisal . . .
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Pre zvýšenie sebavedomia je najlepšie dať si panáka (alebo aj dvoch :D ) Je to síce len dočasné, ale pomáha to. No treba odhadnúť správnu mieru (menej je niekedy viac 8) )
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

nemas ziadneho dobreho kamarata co by ta vytiahol von? urcite sa niekdo najde... zavolaj mu ze mas chut na pivo, ze ci si nejde vypit... zozen dalsich dvoch/troch ludi, alebo mu povedz aby on niekoho dovliekol... a dopite sa ako svine :)
toto ako partia zoparkrat zopakujte, neskor navrhni nech niekto dotiahne aj nejake baby... ked budes mat par poharikov v sebe tak si ani neuvedomis ze nemas sebavedomie a budes v pohode kecat aj s babami... ked zistis, ze ti dievcata neodhryznu z ucha vzdy ked ich oslovis :) tak uz nebudes potrebovat ani ten alkohol

nerad to hovorim, ale najlahsia a najjednoduchsia cesta vedie cez alkohol
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Fuuuu tak s tebou to bude tazke kamarat. Sebavedomi ti do hlavy nikto nenatlaci ziadnym prispevkom co bude tu musis si ho ziskat sam. Ja som mal kedysi tiez taky problem ze som nemal ziadne sebavedomie [stredna skola - problemy so spoluziakmi] potom som ale zmenil kolektiv prisiel som tam a tvaril som sa ako uplne normalny mlady clovek [nebol som vobec uzavrety ako to bolo kedysi] a ziskal som si tam kopu priatelov. Pointa tohoto mojho rozpravania je vlastne v tom ze sa musis aspon trochu oklepat a zacat hladat lebo ako niekto tvrdi ze laska pride sama tak s tym nesuhlasim. Musis spravit aj ty krok ku tomu aby prisla - ked budes sediet doma nebudes sa s nikym bavit tak za tebou tazko niekto len tak pride. Skus robit nieco co ta bavi - ja som kedysi zacal hravat v kapele aj ked som nikdy neveril ze nieco take mozem dokazat a nechcel som tam ani ist ale isiel som tam raz a sa mi tam zapacilo, ostal som tam a aj tam som nasiel kopu kamosov a to nehovorim o tom ze keby som tam nesiel o kolko znamosti s holkami by som prisiel. Proste zahod tu svoju neistotu a pochybnosti o sebe prid niekam kde ta ludia nepoznaju a skus si vytvorit image a isto niekoho najdes s kym si sadnes. A take keci ze si skaredy si nechaj kedysi som aj ja mal pochybnosti o sebe ale tie sa casom stratili. A ak chces tak posli foto - nie som gay ale ci vyzeras ako normalny clovek s ktorym by som sa niekde na diskoteke alebo na nejakom stretnuti ti mozem povedat.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Muffi napísal:Pre zvýšenie sebavedomia je najlepšie dať si panáka (alebo aj dvoch :D ) Je to síce len dočasné, ale pomáha to. No treba odhadnúť správnu mieru (menej je niekedy viac 8) )
No to pomôže naozaj len z časti a dočasne. :) A potom je tu riziko, že by si mohol nájsť aj toho "najlepšieho kamaráta" = panák. A s tým menej je viac máš ozaj pravdu, lebo to viac môže skôr v tejto veci uškodiť ako pomôcť. :)
tomi_g7
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomi_g7 »

Čau... pre začiatok chcem povedať, že kedysi som mal tiež podobný problém... ale neboj, všetko sa to dá vyriešiť, stačí len velká dávka cielavedomia a optimizmu. Takže teraz zabudni na všetky počítačové hry a padaj von!
Ako čo najrýchlejšie zvýšiť sebavedomie? Podla mna jednoznačne zabudni na všetky problémy a začni na sebe makať. Určite začni s nejakým športom, najlepšie posilka ,alebo niečo bojové... Určite ti to pomôže, aj keď nie zo dňa na deň, ale určite za par mesiacov...
Taktiež, čo sa týka problému s babami(tiež som tým kedysi trpel), predpokladám, že online komunikácia ti problém nerobí.... proste len začni chodiť na pokec a pod... určite si tam nájdeš plno kamošiek a zlepšíš svoje komunikačné zručnosti... postupne takto nadobudneš istotu aj v realnom živote... (mne to pomohlo :D )... taktiež skús pozreť sem:

Kód: Vybrať všetko

http://www.qark.net/
http://www.charisma-seeker.com/
Odporúčam stránku qark.net, nájdeš tam plno dobrých článkou pre teba :D
Takžeeeee... vela zdaru :D
Z@jo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Z@jo »

Hned chyba co si o sebe napisal - neviem ci mam nejaku cenu. Kazdy clovek na tomto svete ma nejaku cenu ci je uz dobry alebo zly u toho zleho vela toho nieje ale je. Na svete mas vela zien a urcite raz stretnes tu pravu verim tomu. Skus chodit castejsie von na miesta kde je kopa ludi napr. ide leto festivaly a tak. Ja som nikdy nemal problem ze by som sa hanbil pred babou ale dokazem to pochopit ale oni nehryzu vazne na tvojom mieste by som chodil casto do spolocnosti a ono sa to spravi alebo si najdi psychologa drzim palce
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

najlepsie ked si na sebe najdes nieco co sa ti paci.. a snaz sa to rozvyjat.. posilku abo bojove by som nic neodporucal ..aj ked som pochopil co tym autor myslel.. ale su to take sporty kde dosahujes nieco sam..to neni dobre..lepsi je kolektiv.. treba spoznat par ludi..zaclenis sa tym do "komunity" a vsetko ide lepsie.. hlavne si treba nieco najst.. CINNOST..

btw uprimnu sustrast..ale to pojde..
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Dik za rady, musim konecne nieco skusit, zmenim sposob zivota zacnem znova chodit von a uvidim ako sa to bude vyvyjat
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Odkiaľ si?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

pozri si film YESMAN , je to presne taky pripad. Urcite mas kamosov ktory ti obcas povedia ze pod von alebo niekde a ty urcite povies nie... je na case povedat ANO :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ja som ho volal von uz kedy a len sa vyhovaral :P vidis vidis tak aspon teraz by si s nami mohol ist :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Všetko je to o psychike. Ak si nezačneš vážiť sám seba a mať sa rád, tak ťa nezačne ani okolie...Treba si veriť, nepodceňovať sa a príliš sa neporovnávať s ostatnými. Ja viem, ľahšie a hovorí, ako koná.
Napísať odpoveď