WIFI..vytiahnem kabel z routera a nejde

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
batko152
Novice
Novice

WIFI..vytiahnem kabel z routera a nejde

Príspevok od používateľa batko152 »

Takze problem spociva v tom, ze z internetoveho pripojenia ide kabel do wifi routera ( edimax BR-6204WLg) a z neho mne do PC. Wifi ide kazdemu, kto to potrebuje. Ale akonahle si vytiahnem kabel od wifi s PC, internet mi samozrejme nejde inak vsetkym slape bez problemov.
Ked si pustim pripojenie do siete, najde mi wifi siete, mezdi nimi aj moju, ale je tam cerveny krizik a napisane: ,,Nastavenie siete ulozene v tomto pocitaci nesplna poziadavky siete.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zrejme tam mas rucne nastavenu WiFi siet a ta nesplna nastavenie WiFi samotnej (ta na routri). Skus ju nejak zmazat a dat znovu vyhladat.
batko152
Novice
Novice

a akym jednoduchsim sposobom by sa to dalo spravit?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

No sak si vyhladaj tu siet a uloz to znova..(bud cez windows alebo soft ktory najdes v pravom dolnom rohu na wifi)

:)
vladenko007
VIP
VIP

Re: WIFI..vytiahnem kabel z routera a nejde

Príspevok od používateľa vladenko007 »

batko152 napísal:Ale akonahle si vytiahnem kabel od wifi s PC, internet mi samozrejme nejde inak vsetkym slape bez problemov.
Dufam ze toto nepovazujes za problem?
batko152
Novice
Novice

vladenko007 napísal:Dufam ze toto nepovazujes za problem?
keby som nepovazoval, tak by som nepisal..
tak z akeho dovodu to nejde?
ved internet ide do routru, tak co ma potom router este spolocne so mojim pc.. alebo to tak musi byt, ze router musi byt bezpodmienecne zapojeny do neakeho pc?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

No pekne si to poplietol takze...internet mas zapojene do routra cize do WAN.hej ? cez notas sa pripajas na net wifi a pc mas zapojene cez kabel do"LAN1"...akonahle vyberies kabel (rj-45) z pc na notasoch cez wifi nejde net??
..ak som nieco zle pochopil upravte ma..

:)

//Edit Skontroluj to co ti napisal hrban nebudem to iste napisat...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nie net na noťasoch ide aj vždy išiel len mu nejde aj na tom PC čo je káblom problém bude tam asi niekde v nastaveniach wifi siete na PC nech skontroluje či má DHCP enabled na routeri a nech nastaví IP wifi karty na PC na auto poprípade je problém len niekde v manažmente wifi pripojení
batko152
Novice
Novice

tak tak..presnejsie ==> internetovy kabel = modem ==> z modemu do routeru (wan) ==> wifi kabel z LAN do PC == internet ide v pohode :) ==> vytiahnem z PC ==> mne NEJDE :( ani net ani wifi :( ==> ostatnym ide wifi bez problemov :)
wifi najde, ale je pri nej cerveny krizik... a neviem to odstranit a vyhladat na novo, alebo upravit nastavenia..
a toto potrebujem, nastavit moj PC na to wifi, aby som nebol pripojeny na kabel.. mozno zlozito, ale jednoduchsie to opisat neviem, sorry :)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Akoze nevies odstranit ??ak pouzivas win na vyhaldavanie siete tak daj ovl. panel sietove pripojenia bezdr. siete vlastnosti a odober tu siet a na novo najdi...mozno pouziva tvoja karta specialni soft ktomu tak cez to to sprav..a v routeri mas rozsah IP adresy aky ?
batko152
Novice
Novice

borci, hotovo.. dakujem za spolupracu, tak som sa nakoniec preklikal ku vsetkym ulozenym wifi sietam, nasiel som tuto problematicku, odstranil a nasiel nanovo :) a tesim sa ze nemusim sedet za stolom a mozem si v klude netovat aj na WC :D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

batko152 napísal:keby som nepovazoval, tak by som nepisal..
tak z akeho dovodu to nejde?
ved internet ide do routru, tak co ma potom router este spolocne so mojim pc.. alebo to tak musi byt, ze router musi byt bezpodmienecne zapojeny do neakeho pc?
Nie router nemusi byt bezpodmienecne zapojený v pc. Ked mas pripojeny sietový kábel s routra do PC a na router su pripojene noteboky trebars aj 5 alebo len jeden to je jedno ked ten sietový kabel ktory ti ide od routra do PC odpojis tak normalne na notebokoch musi internet fachcit dalej. Ved linku mas privedenu od splitera do routra a s routra sa síri dalej. Router proste nepotrebuje byt pripojeny kablom k PC aby širil internet dalej.
Nehnevaj sa tak som to pochopil podla tohto

Ale akonahle si vytiahnem kabel od wifi s PC, internet mi samozrejme nejde inak vsetkym slape bez problemov.
Napísať odpoveď