len tak na upresnenie, ja som hovoril o urade prace. Tam nemusis rucit nicim. Pokial ide o banku tak tam samozrejme uver bez rucenia nedostanes, v tom s tebou suhlasim. A rozbehnut firmu za 80 000 neni zas az taky problem. Predstav si ze chces robit napr. pocitacove kurzy pre seniorov, staci ti notebook a zivnost. Za 80 000 sa uz da kupit nejaky slusnejsiturtlak69 napísal:ak dokazes rozbehnut firmu za 80k SKK, tak ti ozaj pogratulujem. tiez si neviem predstavit ako da banka uver niekomu, kto nema maturitu a chce si otvorit firmu.
Zivot bez maturity
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ukáž čo vieš
To su nazory roznych ludi. Mam kamarata ktorý nedokoncil strednú školu a zarába pekné prachy sedením v kancelárií. Nemal známosti, bohatého tatka iba rozmýšlal ako na to a dal do svojej práce všetko. Zamestnávatel nemenovanej firmy vňom videl potencial a skusil to sním.t0m4s3 napísal:Maturita je imho znamkou toho, ze clovek vie zapojit mozog aspon vtedy ked potrebuje. To, ze niekto nema maturita znamena, ze nie je schopny samostatneho myslenia a takemu cloveku by som nezveril akukolvek pracu kde sa musi sam rozhodovat/premyslat. Takemuto cloveku by som zveril akurat manualnu pracu ala kopanie jam.
PS: Stačí ak človek ukáže že vňom niečo je a snaží sa niečo v živote dokázať a rozmýšla ako. U mňa je to podobné. Nedokončil som školu z finančných bovodov. Začal som si hladať zamestnanie a stal sa zo mňa realiťák a fin. konzultant. teraz si idem dokončiť školu aby som mohol v klude fungovať.
-
Betarik
Professional
maturitu nemam rozmyslat samostatne viem nemam rad takych ako si ty povisujes sa neznamena ze ked niekto nema maturitu je sprosty ako tago btw podla mna najtrapnejsi prispevok forat0m4s3 napísal:Maturita je imho znamkou toho, ze clovek vie zapojit mozog aspon vtedy ked potrebuje. To, ze niekto nema maturita znamena, ze nie je schopny samostatneho myslenia a takemu cloveku by som nezveril akukolvek pracu kde sa musi sam rozhodovat/premyslat. Takemuto cloveku by som zveril akurat manualnu pracu ala kopanie jam.
Nie je to trapne, pretoze statisticky je to pravda. Samostatne vie uvazovat asi kazdy, dolezite je do akej miery. Nehovorim, ze maturita ta v tomto nejak posunie dalej - na to su VŠ - bez maturity sa tam nedostanes.TRANCEE napísal:maturitu nemam rozmyslat samostatne viem nemam rad takych ako si ty povisujes sa neznamena ze ked niekto nema maturitu je sprosty ako tago btw podla mna najtrapnejsi prispevok fora
Ale jo, clovek bez maturity nemusi byt hned sprosty, celkom staci, ze nevie pisat:).
-
Betarik
Professional
Poznam ludi ktory maju maturitu ale su totalne vybity zo zivotajankyi napísal:Nie je to trapne, pretoze statisticky je to pravda. Samostatne vie uvazovat asi kazdy, dolezite je do akej miery. Nehovorim, ze maturita ta v tomto nejak posunie dalej - na to su VŠ - bez maturity sa tam nedostanes.
Ale jo, clovek bez maturity nemusi byt hned sprosty, celkom staci, ze nevie pisat:).
Na murara potrebujes vyucny listweronyka napísal:ak máš nejaký výnimočný talent, myslím, že nie je tak ťažké uplatniť sa... ovšem nie na Slovensku... alebo ak chceš pracovať od svitu do mrku ako murár, či čosi podobné...
ale ak si chceš zarábať na živobytie rozumom, ten papier čosi predsa len zaváži...
K teme: maturitu nevnimam uplne tak, ze clovek ktory ju ma je mudrejsi ako ten bez nej, ale skor tak, ze je ochotny sa vzdelavat a ked si da nejaky ciel, tak ho chce splnit.
Ved dost vela firiem ma v poziadavkach na zamestnacov aj polozku, ze adept musi mat ukoncenu vysoku skolu a neurcuju aku presne. A to je o tom istom, len vo vacsom meradle. Spravit VS nie je uplne jednoduche (urcite horsie ako maturitu) a ak by som mal na vyber dvoch ludi, ktori nemaju ziadnu prax a su z inych odborov ako potrebujem, tak by som si radsej zobral vysokoskolaka, pretoze to naznacuje, ze je schopny sa lepsie vzdelavat. (toto berte ako teoreticky priklad, v praxi moze rozhodovanie dost zalezat aj na osobnosti) Tak snad ste pochopili, co myslim
-
Juri1990
Medium Star
Re: Zivot bez maturity
No v podstate ak chce byť človek podnikateľ, tak mu na to stačí aj základná škola, 18 rokov, počiatočný kapitál a šikovnosť, ale ako zamestnanec sa uplatní asi iba pri pomocných prácach.
-
Grim
Darca
... a odkiaľ ten počiatočný kapitál bez školy zoberie?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
skola ti kapital takisto neda neda
... dolezitejsie ako papier je to co clovek dokaze, ako sa snazi ... maturita je minimum, ked chces robit karieru, nie ked chces najst robotu ... murar, stolar, umelec, sustruznik, podnikatel a pod. maturu nepotrebuju - musia vedet hybat rukami a dokazat rychlo naberat skusenosti aby sa vedeli rozhodovat ... to ze ma clovek maturu (alebo titul) neznamena automaticky ze robotu najde, alebo bude mat robotu o moc lepsie zaplatenu ... dalsia vec je ze hodnota "statnych" papierov strasne devalvovala - trebars Ing. dnes zacina znamenat pomaly menej ako nejake kupene MBA a podobne tituly uvarene z vody
... v neposlednom rade je zavazny aj aspekt ze robit sa obcas proste nechce - ten co maturu nema a je vyuceny si robotu najde, lebo sa mu nemali ist robit do lidla, alebo stat pol dna pri linke a robit stale to iste, kdezto vysokoskolak tam nepojde ani teraz cez krizu, ked moc inych lepsich prilezitosti neni, resp. je tazke prerazit ako absolvent ... sam si myslim ze vzdelanie je relativne dolezite (a maturita je v podstate podmienkou, aspon z toho pohladu ze clovek neni lempel a neni mu to u prdele) ... ale coraz viac bude potreba prave ludi co budu robit ... rukami ...
čo tým chceš povedať, že každý majiteľ firmy najprv chodil poslušne do školy a až potom vybudoval firmu?Grim-Reaperka napísal:... a odkiaľ ten počiatočný kapitál bez školy zoberie?