Zivot bez maturity

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

mate maturitu?

ano
169
54%
nie
12
4%
studujem a dufma, ze ju budem mat
130
42%

Celkom hlasov: 311

eXo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zivot bez maturity

Príspevok od používateľa eXo »

zdar prajem pracovitemu ludu slovenskemu. chcel by som vediet vas nazor a najlepsie skusenosti co sa da bez maturity dosiahnut. nie ze by to bol moj pripad, ale som len strasne zvedavy, lebo kazdy teraz vravi, ze bez maturity je clovek nula aj to sam vidim, ze skoro vsade treba maturitu, ale urcite existuje sposob jak s tym vybabrat i ked mozno trosku s namahou a so snahou..

EDIT: az teraz som si vsimol ten preklep v ankete :D zalozim temu zivot bez maturity a este spravim preklep to ako keby som naozaj zil iba so zakladnym vzdelanim :oops:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Problem zohnat pracu ma vela ludi s maturitou, ak nemaju spravnu skolu, bez maturity si to ani neviem predstavit. Ved v sucasnosti uz klesa hodnota vysokoskolskeho titulu, takze mauturita sa stava minimalnym prepokladom slusneho zamestnania, bez nej mozes robit iba mizerne platenu manualnu pracu, ale s maturitou sa dostanes uz skoro hocikde.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pokial mas znamosti (bohaty tatko a pod.) tak ti netreba ani maturitu...nam beznym smrtelnikom sa univerzita a titul pred menom sa zide...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Bez maturity uz ani smetiarom sa nestanes. Takze jedine, co ti zostava, alebo tomu o koho sa jedna, je ucit sa, ucit sa a ucit sa. To je absolutne minimum, pripadne este ucnovsky list, ale aby si existoval len so zakladnou skolou, no nestel by som.
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

este by bolo mozno vychodisko spravit si rozne kurzy lenze kazdy stoji daku tu kacenku a tak by musel dotycny asi makat prve roky len na kurzy.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Maturita je imho znamkou toho, ze clovek vie zapojit mozog aspon vtedy ked potrebuje. To, ze niekto nema maturita znamena, ze nie je schopny samostatneho myslenia a takemu cloveku by som nezveril akukolvek pracu kde sa musi sam rozhodovat/premyslat. Takemuto cloveku by som zveril akurat manualnu pracu ala kopanie jam.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

No, maturita je urcite potrebna. Bez nej si tazko najdes slusnejsie platenu pracu. O vysokoskolskych tituloch sa da uz polemizovat.
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

Najst dobru pracu bez maturity je mozne iba ak ma clovek dobre znamosti. Bez maturity sa vsak da podnikat alebo robit nejaku samostatnu zarobkovu cinnost.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

kamarat odisiel zo strednej skoly ked bol druhak (mal na to dovody)...a teraz kosiiiiiiiiiiiiii...robi to len v lete, v zime dostava prachy aj ked nic nerobi len aby nesiel hladat druhu robotu..obstal celkom dobre
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

mirak2 napísal:obstal celkom dobre
neuveritelne dobre, 8000 / mesiac alebo kolko moze mat... :(

preto deti: ucme sa, ucme sa, ucme sa, lebo potom neurobime reparaty (vid tema reparaty) a podobne skusky a naozaj skoncime ako predavaci zeleniny !

teraz je tazke obstat s vysokoskolskym vzdelanim, nieto este bez maturity...
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

jimino napísal:preto deti: ucme sa, ucme sa, ucme sa, lebo potom neurobime reparaty (vid tema reparaty) a podobne skusky a naozaj skoncime ako predavaci zeleniny !
no jednu vyhodu to urcite ma... ze ked pride triedny mozu im naplut do salatu, ale ze by to bolo na smiech to zrovna nie
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

Tak som sa bal pred maturitou...a teraz...je to malina...a bez maturity..neveim ake maclovek moznosti...tak napr ja..Mam len maturitu a robim vo velkej IT firme v Dubline a nemam ani Univerzitu :) Staci mat rozum..ale neveim ci by ma zobrali aj bez maturity
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

no s tym by som nesuhlasil. aj bez maturity mozem zabit par ludi, znicit par budov a uvidis kolko ludi si ma bude pamatat :)
eXo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

fizz napísal:Pokial sa chces prezentovat takymto sposobom.....kazdopadne vies kolko ludi bolo zabitych pred 10 rokmi? dost. A kolko vrahov si pamatas? Ide o to, ze pokial si inteligentny (a len vysloveny hlupak a ignorant nezmaturuje) naplanujes si vrazdu tak aby sa o tom nikto nedozvedel, pripadne aby to bolo nieco velkolepe....a na to sa hlupak nezmoze. Ale ked zmaturujes, vystudujes medicinu a vynajdes liek proti rakovine, budes OVELA slavnejsi ako ktorykolvek terorista.
klud klud ja sa to nechystam spravit :) ja len davam priklad ako si ta ludia zapamataju. neboj nie som debil, ze by si mi musela vysvetlit co je dobre a co nie
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

ja nemam ale po karire futbalistu si ju mozno urobim :)
ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

študujem, teraz idem do posledného ročníka, tak dúfam, že vydá a podarí sa, aby bola aj tá maturita :P
J.O.S.E
King
King

Re: zivot bez maturity

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

exo zdar prajem pracovitemu ludu slovenskemu. chcel by som vediet vas nazor a najlepsie skusenosti co sa da bez maturity dosiahnut. nie ze by to bol moj pripad, ale som len strasne zvedavy, lebo kazdy teraz vravi, ze bez maturity je clovek nula aj to sam vidim, ze skoro vsade treba maturitu, ale urcite existuje sposob jak s tym vybabrat i ked mozno trosku s namahou a so snahou..

Ono je to v skutočnosti takto: v dôsledku nedostatku pracovných príležitosti /najmä na východe Slovenska - kedže pochádzam odtiaľ mam trochu prehľad/ majú veľké problémy najsť si prácu už aj tí, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie, čiže tí, ktorí nemajú maturu tak to su väčšinou nejakí ľudia, ktorí majú iba trojročnú učňovku :)

a tí ktorí majú vysoku tak pre nízku mzdu odchádzajú do zahraničia najčastejšie do nášho západneho suseda a to Česka - tam napr. lekári zarabajú oveľa viac ako tu na Slovensku :) - toto je čistý obraz našej prosperujucej ekonomiky a znižovania nezamestnanosti - pretože mladí ľudia nenajdu uplatnenie na Slovensku tak idú preč, niekam kde ich služby budú slušne ohodnotene a ešte sa aj ľudia vyraduju z úradu práce a na základe toho naše vlady /najmä Dzurindova / hovoria o poklese nezamestnanosti na 11% - strašné niečo :? Som zvedavý kto bude robiť na môj dôchodok :?: , ked už teraz málo mladých ľudi na Slovensku

btw. tušímže v pondelok alebo v nedelu išla na JOJ-ke reportáž o rodine z Košíc, ktorej tri generácie sa odstahovali do Česka za prácou, pretože na Slovensku /okrem západu/ sa dobre ohodnotena práca neda zohnať - a ta rodina hovorila, že na Slovensku aj ked sa práca najde tak je zle platená a v Česku niekoľko krát lepšie a ešte, že poznajú viacero rodín, ktoré sa chystajú odísť do Česka - tak to vyzera že tu na východe o chvíľu nikto nezostane :(
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Dajme tomu, že máme zamestnávateľa, ktorý si má vybrať nového človeka do zamestnania. Má na výber dvoch - s maturitou a bez. Teraz by mohol začať zisťovať, prečo ten človek tú maturitu nemá a tu by mohli byť dva dôvody - buď je aj dosť inteligentný a šikovný, ale jednoducho sa mu nechcelo, tak sa na to vykašlal alebo proste na to nemal, tak si ju nespravil. Lenže zamestnávateľ si nevyberie ani jedného, hlúpeho predsa nechce a lenivého tiež nie, vzhľadom k tomu, že uchádzačov o miesta býva hojne a väčšina má aj maturitu - to už je pomaly základ. Takže záver: matura je potrená, dnes už skoro nutná.
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

Ked si vezmem priklady z mojho okolia, tak maturita ani potrebná nieje. Stačí mat but znamosti, alebo byt výrečný a cloveka zaujat. Jeden kamarát bez maturity robí síce čašníka, ale v jednom z najlepších hotelov v meste. Druhý, ten má teraz 22 a stále pracuje na tom aby ju mal, si ju robí na sukromnom gympli, ale aj bez toho papiera si nežije zle.
Ked je človek šikovný, výrečný, alebo pozna toho koho treba, bude mat financii dost aj bez maturity. Dalsia vec je ako sa na toho človeka bude pozerat spolocnost a jeho okolie..
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

ja si myslím, že maturita je v súčastnej dobe manuálne pracujúcich ľudí jedine tak na hovno :)

keď ovládaš to špecifické remeslo , zamestnávateľ sa môže akurát tak vykašĺať na nejaký papier

jasne zretelné o.i. aj z môjho okolia

//
pinco napísal:chcel som niečo napísať, ale schw33k bol rýchlejší. Pravda, čo napísal a v mojom okolí je to veľmi časté.
akurát som sa vrátil ( bol som srať ) a pozrel som cez okno , videl som , že sadáš ku compu , tak si vravím , predbehnem Ťa :P
Napísať odpoveď