Nefunguje mi siet len na jednom PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Pedro9260
Novice
Novice

Nefunguje mi siet len na jednom PC

Príspevok od používateľa Pedro9260 »

prosim pomozte ludia....mam 4PC a 3 notebooky. Na jednom pc mi vobec siet nenajde a ked sa snazim aj cez Total Commander pripojit na ostatne cez IP alebo normalne vo windowse ked dam miesta v sieti mi vyhodi nieco taketo:

Sieť sa nedá prehľadávať.

Sieť chýba alebo nie je spustená.

Ak chcete získať ďalšie informácie, kliknite na tlačidlo Pomocník.

Surne s tym potrebujem helfnut, nechcem formatovat a davat novy windows :cry:
Majo053
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Majo053 »

Však skús z toho pc pingnúť tie ostatné a potom sem napíš...
Pedro9260
Novice
Novice

Majo053 napísal:Však skús z toho pc pingnúť tie ostatné a potom sem napíš...
skusal som pingnut pokial viem sietovu tlaciaren a to slo, aj internet ide, sietovka je nadstavena na automaticky ako ostatne kompy ale vobec mi nezobrazi ziadne kompy, ani nazov siete, ani nic, akoby ziadna siet ani nebola.....zajtra pingnem aj ostatne kompy a hned napisem vysledok
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ste v rovnakej pracovnej skupine a mate povolene zdielanie suborov ?
Pedro9260
Novice
Novice

Jancuk napísal:Ste v rovnakej pracovnej skupine a mate povolene zdielanie suborov ?
skupina je rovnaka, a zdielanie povolene, ale myslim ze ta skupina problem nebude, lebo s notebookmi sa pripojim na siet a som v inej sieti, v pohode vidim aj tych co su na druhej sieti, ale tento pocitac je akoby mrtvy, skusal som aj prepojenie cez wifi-kluc ci to nie je v kabli, ale to iste stale

upol som screen tej chyby co vypisuje:

Kód: Vybrať všetko

http://img406.imageshack.us/img406/3527/radkinachyba.jpg

//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 12:33 )
takze pingovanie na ostatne pc mi ide, vsetky su mensie ako 1ms

nerobi to niekomu este? poradte ludia, hrozi format, mam na to este tyzden

zatial diky vsetkym za snahu

//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 12:48 )
pridavam info,,, pocitac na ktorom mi nejde siet je vidno z ostatnych pc na sieti, da zobrazuje aj zdielane dokumenty, cize viazne komunikacia len v jednom smere :cry:
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

pridavam info,,, pocitac na ktorom mi nejde siet je vidno z ostatnych pc na sieti, da zobrazuje aj zdielane dokumenty, cize viazne komunikacia len v jednom smere :cry:
...a nie je to iba nejaka blbost ako fw? Lebo tazko povedat takto kde je problem.

Inak co presne chces spravit? Zdielanie?
Pedro9260
Novice
Novice

Majo053 napísal:...a nie je to iba nejaka blbost ako fw? Lebo tazko povedat takto kde je problem.

Inak co presne chces spravit? Zdielanie?
skusal som vypnut aj firewall, aj antivirak, stale ta ista hlaska, akoby nebola nainstalovana siet, chcem to spojazdnit zdielanie, presnejsie zdielanie tlaciarne....

ja som uz zufaly, cele 2 dni som na nete nonstop a hladam pomoc
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Skus este pozriet ci mas nainstalovany v TCP/IP "client fot MS" a "File and Printer sharing"... Ale to asi budes mat. Chces zdielat tlaciaren na tomto pc alebo na inom v lan? Ak by sa dalo popis najlepsie obrazkom tu siet, ip a tak...
Pedro9260
Novice
Novice

Majo053 napísal:Skus este pozriet ci mas nainstalovany v TCP/IP "client fot MS" a "File and Printer sharing"... Ale to asi budes mat. Chces zdielat tlaciaren na tomto pc alebo na inom v lan? Ak by sa dalo popis najlepsie obrazkom tu siet, ip a tak...
takze, ku druhemu pc je pripojena, nainstalovana a zdielana tlaciaren, a ja nechcem nic viac len to aby mi naslo ten pc a aby som mohol tlacit...zo vsetkych ostatnych to ide bez problemov, jediny tento je mrtvy....adresu mi pingne aj ked je daky podozrivo nizky ping pise 0ms....ale ked dam do total comandera alebo len do explorera \\192.168.1.35 tak napise ze nemoze spojit, ked sa tam preklikavam cez "Microsoft Windows Network" tak vypise to co som vyssie odfotil prinscreenom............ak to dako dnes nevyriesim tak zajtra formatujem disk
Majo053
Medium Expert
Medium Expert

Pedro9260 napísal:takze, ku druhemu pc je pripojena, nainstalovana a zdielana tlaciaren, a ja nechcem nic viac len to aby mi naslo ten pc a aby som mohol tlacit...zo vsetkych ostatnych to ide bez problemov, jediny tento je mrtvy....adresu mi pingne aj ked je daky podozrivo nizky ping pise 0ms....ale ked dam do total comandera alebo len do explorera \\192.168.1.35 tak napise ze nemoze spojit, ked sa tam preklikavam cez "Microsoft Windows Network" tak vypise to co som vyssie odfotil prinscreenom............ak to dako dnes nevyriesim tak zajtra formatujem disk
Vies co problem ze ten pc nevidi ostatne bude asi v netbiose. Aspon tak sa mi zda. Skus pingnut ten pc kde je nazdielana tlaciaren. Tak ze pingnes nie ip adresu ale nazov pc.

Este by si mohol skusit pridat tlaciaren na tom pc a zadat nie ip ale \\[nazov pc kde je nazdielana tlaciaren].
Pedro9260
Novice
Novice

Majo053 napísal:Vies co problem ze ten pc nevidi ostatne bude asi v netbiose. Aspon tak sa mi zda. Skus pingnut ten pc kde je nazdielana tlaciaren. Tak ze pingnes nie ip adresu ale nazov pc.

Este by si mohol skusit pridat tlaciaren na tom pc a zadat nie ip ale \[nazov pc kde je nazdielana tlaciaren].
rano to vyskusam, ak to nepojde tak to budem musiet dako inak vyriesit:) ale format to isti, hned ked skusim tak napisem vysledok

//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2009, 9:55 )
Pedro9260 napísal:rano to vyskusam, ak to nepojde tak to budem musiet dako inak vyriesit:) ale format to isti, hned ked skusim tak napisem vysledok
takze pingne mi aj nazov pc ,, odozva zase 0ms,, ale ked zadam adresu na pc tak ta ista chyba...volim format, a dufam ze sa to tym vyriesi

zatial diky moc vsetkym.........ak to pojde tak vymazem tuto temu, diky moc este raz ludia
Napísať odpoveď