Ako sa najlepsie bit ?

O športe...
Majro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

Kybelvody napísal:Neviem kde lepsie si zlepsis reflexy a rychlost uderu, ak nie na treningoch... mech ti s tym tiez velmi nepomoze.
na rychlost a reflex mas jednu celkom dobru vec.. opres sa o stenu a typek co stoji od teba na nejake 2-3 metre hadze "na teba" loptu a ty sa snazis uhybat(nie nejakymi skokmi jak klokan.. iba uhyby do stran telo(vrchom) alebo dvihanie noh).. vyznieva to dost pofiderne, ale je to jeden zo sposobov.. je to overene :))
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Urcite je viac metod na trening reflexov, ja som sa na to vobec nesustredil, ale za tych par rokov co mam odtrenovane sa to u mna vyvynulo samo. Skoro kazdy sport rozvija reflexy, niektore menej ine viac .
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Inac, mozno blba otazka, ale bil sa uz niekto s klucom? Myslim ako kluce pomedzi prsty? Nejaka nahrada boxera....
Minule som siel vecer sam domov a na ulici bola partia podivnych ludi, tak som si vo vrecku dal kluce pomedzi prsty....no az neskor som si uvedomil, ze to asi nieje bohvie co....ved sa s tym da sposobit bohovske zranenie...ani si nechem predstavit to, ze by som s tym niekomu drbol do lica, alebo do spanku...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mno to nieje nic moc mat kluc medzi prstami jednak mozes dost skaredo zranit niekoho (oko, diera v lici atd) ale takisto mozes zranit seba ked trafis nieco tvrdsie ver mi ze ten kluc ti lebkou neprejde :) predsa len mas ho "oprety" do dlane
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No to mi doslo....ale vies ono zase myslim si, ze netreba lutovat niekoho kto ta napadne...tam by mi uz asi bolo jedno.....v sebaobrane robis co ta napadne....
Kamarat v sebaobrane, a v obrane svojich sesternic vytiahol noz na utocnika a bodol ho brucha....no vysvetluj to policii, ze to bola iba sebaobrana, ked on mal iba nejake zranenia typu napuchlina a monokel...a utocnik bol bodnuty....
No myslim si, ze ked ides vecer domov s disky, alebo podobnej akcie a niekto na teba skoci tak by si sa ohanal hocicim co ti pride pod ruky.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Lub0$ napísal:Inac, mozno blba otazka, ale bil sa uz niekto s klucom? Myslim ako kluce pomedzi prsty? Nejaka nahrada boxera....
Minule som siel vecer sam domov a na ulici bola partia podivnych ludi, tak som si vo vrecku dal kluce pomedzi prsty....no az neskor som si uvedomil, ze to asi nieje bohvie co....ved sa s tym da sposobit bohovske zranenie...ani si nechem predstavit to, ze by som s tym niekomu drbol do lica, alebo do spanku...
no podla toho ako si to vezmes.. ak ich chces dat medzi prsty, tak uz len ked si to nejak "nastavis" vidis, ze je to dost labilne a pri uderi by sa asi nejak zvrtli a skor iba tvoju dlan by poranili ako utocnika.. to co si opisal pripad, to som uz zazil tolko krat, ze uz si to ani nevsimam.. klasika je nosit kluce na snurke na krk alebo na retazi.. da sa s tym dobre ohanat a svihat, a ked vies, ze uz proti tebe ide utocnik, tak nesmies zastavit, ale musis si pekne vytiahnut kluce s vrecka a pekne pomalicku si ich kruzivymi pohybmi namotaj na hanky tak aby to videl.. mozes to potom pouzit ako boxer(ale tiez ta to mozno bude boliet, ale vyzerato dost odstrasujuco ked vyzeras byt uplne sebaisty) alebo ako taky jednuduchy "nundzak".. proste iba tym krut a utocnik si mozno rozmysli ci zautoci..
Fruicik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Fruicik »

navod na bitku neexistuje...najlepsie je sa prihlasit na hocijake bojove umenie...ja som chodil 7rokov na karate (zo zdravotnych dovodov prestal)a myslim ze na poulicnu bitku so seberovnimi mi to staci(mam 15:))...ale urcite su aj lepsie bojove umenia osobne si myslim ze najlepsie kick box ...btw myslim ze je dost tazke udrzat si chladnu hlavu pri bitke na ulici...lebo ked uz mas chladnu hlavu tak sa nejdem predsa bit..
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Fruicik napísal:btw myslim ze je dost tazke udrzat si chladnu hlavu pri bitke na ulici...lebo ked uz mas chladnu hlavu tak sa nejdem predsa bit..
ked mas chladnu hlavu pri bitke, lahko vyhras.. typek, ked je rozzureny, tak si nedava pozor na to co robi.. musis pri tom rozmyslat, a lahko najdes jeho slabost ;) racio tu vyhrava nad emocioami..
PS: len si ho musis udrzat od tela :))
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa winni »

sorry ze otvaram tuto starsiu temu zasa ale zaujimalo by ma ako sa da branit proti niekomu kdo sa "bije" stylom samovrazdy alebo ako to nazvat... proste mam spoluziaka, ktoreho cela trieda nenavidi prave preto aky je... ze bonzuje a podobne ale to nieje podstatne, ide o to ze on straasne provokuje a neraz dostal, odomna naposledy pred dvoma rokmi priblizne a to nebola ani bitka ako take "vystrazne" buchnutie (koniar- poznate?) do ramena, islo len o to aby pochopil ze ked bude provokovat tak schyta... pravdupovediac nikdo sa neboji tak jeho, ako skor uciteliek ktore s nim su pokope, pretoze keby ho zmlatime (casto mame na neho vsetci nerwy) tak su z toho problemy hlavne u uciteliek, on sam je dost slaboch... fajn a uz sa dostavam k pointe... ide o to ze minuly tyzden (piatok) na predposlednej hodine ho nahanal jeden spoluziak (dobry kamos) ale tak zo srandy ze mu da pumpovacku, ono to viacmenej stekli sak poznate hadam... ten obidvaja obehli 2 spojene stoly s tym ze nenavideny spoluziak isiel prvy asi 2 metre za nim ten druhy spoluziak... ja som stal na konci tych 2och stolov a ked som videl ako sa nahanaju tak som ho cel chytit.. ten ako videl ze ho chytam tak sa celou svojou vahou zvalil na mna, teda pokusil sa datz mi "bodicek", lenze on je mantak to ani bodicek nebol pretoze sa na mna zvalil a s tym ze ja by som padol aj keby za mnou nebol dalsi stol (tamtie su dost pevne) o ktory som sa oprel a nic sa mi nestalo, on sa skoro strepal ale drzal sa mna za tasku... ja som sa dvihal zo stolu a videl som ako na mna leti past rovno do tvare (btw on je totalny mantak toto som videl prvy krat lebo predtym nic ineho ako ramenom nevedel spravit... tomu fakt nechapem), lenze tym ze ja sportujem selico mozneho sa zvysuju aj moje reflexy a skor nez ta past narazila do tvare som sa jej uhol... tym to haslo on sa vzdialil cely cerveny a ja som bol pripraveny zmlatit ho tak ako nikdy predtym... lenze ja niesom vobec bitkarsky typ a tak som sa na to vykaslal aj ked spoluziaci ze ci si to neham a nwm co vsetko ptm... to som mal na haku... islo len o to ze ja som zavahal pretoze som si spomenul na to ako to bude pokracovat, ze som sa videl ako do mna triedna ucitelka husti ze preco som to spravil... myslim ze keby som ja jemu dal taku past s tym zeby som sa trafil tak by som mu minimalne rozbil nos... nakoniec sa vziadlil este o dalsiech 10 metrov a zacal na plnu hubu hukat selico mozneho a dake kraviny takmer nikdo ho neposluchal... na toto som sa teda vykaslala.. ako som pisal vyssie bola to predposledna hodina a posledna mala byt telesna, telesnu mame spojemu s druhou triedou, kde ho btw tiez nikdo nema rad alebo skor maju neutralny postoj k nemu ako aj k nam... a on dosiel za chalanmi a zacal trepat ako velmi ma zmlatil, to ma fakt nasralo pretoze sa ma ani nedotkol... eghm, nakonec mi to zopar chalanov z vedlajsej triedy povedalo, a ze ci ma naozaj zmlatil ja som im toto vyrozpraval a uverili mne... ale tak akoze nechapem ho on si tu bitku fakt pyta...
vlastne ma toto trapi, ze som nezakrocil.. ako to riesite vy? a este cosik... jeho styl "boja" je asi taky ze sa len doslova mrvi na mieste a vyzera to akoby schytal prave epilepticky zachvat, cely je cerveny a ked chyti nerwy tak nevie co robi, apsolutne je schopny aj cloveka zabit... mna by len zaujimalo ako sa da apsolutne chaotickemu boji vzdorovat? ked neviem predvidat co spravi pretoze vynervovat ho neni moc tazke.. teda on si to sposobi sam... a btw on je uplne slabucky ale mysli si ze je kral sveta, priblizne tych 60 kilo by mohol mat co je asi o 10 kg viac ako mam ja... co mam robit? ja sa nerad bijem a necem sa dako moc chvastat ale urcite som ovela silnejsi ako on, aj viac vydrzim a prave preto sa bojim ze ked by sme sa dost ze pobili tak by som sa nemusel ovladnut a mohol mu sposobit nejaku vacsiu ujmu na zdravi, 2ku zo spravania fakt nepotrebujem... takze aj to by som sa cel spitat ze co najviac sa da takymi Fistami sposobit?
Dakujem za vsetky seriozne odpovede ja viem ze to vyznie dost blbo a je mi trapne s takymito relativne lahkymi vecami na fore ale fakt neviem co mam s tym robit.. ale rozhodne sa neneham nim "ovladnut" pretoze ak raz videl ze som s tym nic nespravil tak viem ze sa bude pokusat vybudovat si u triedy respekt... pretoze prave ziadny nema...
vopred Dakujem :wink:
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

schw33k napísal:Súhlasím tu s chlapcami ... bitka nepatrí do súčasnej spoločnosti bohužiaľ je súčasťou súčastnosti
Ale ak by si už nemal iné východisko tak Ti poradím . " Ranu znenazdajky " proste keď sa to už bude schyľovať k bitke tak nemôžeš čakať na úder , musíš hňed mu pustiť najlepšie na nos , potom už ho máš :) veľa šťastia
Presne nikdy nečakaj kým ti dakto d*bne...vždy daj ty prvú buď na nos alebo na bradu nech je otrasený, ja som sa bil veľa krát takže viem o čom hovorím hlavne musíš mať dobrí švih. A nezabúdaj nato že nejde oto ako ten človek vyzerá na pohľad, lebo ja som raz podcenil jedného típka čo bol o hlavu nižší, som si povedal že "Jedna pecka, zuby do vrecka." ale bohužiaľ mi skoro na plieskal, dakto zavolal políciu tak sa to rozutekalo som mal šťastie by som dostal :D...a tiež pozor na prepínačov čo nemajú všetkých po kope...a ak chceš chodiť na nejaké bojové umenie tak určite Thajský Box.
IkemeR
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa IkemeR »

smejo napísal:ja som praveze pisal, ze mozes mat naucene neviem ake sebeobranne techniky, ajtak ta to v tej chvili ani nenapadne a ked nieco spravis, tak to bude ajtak nieco uplne ine ... reakcie sa proste nedaju naucit
Netrep... dajú!
Killerjoke
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Killerjoke »

Mne sa vcera stalo,som isiel vecer s kamaratkou,a traja tipci sa chceli bit,ale proste,nic sa nestalo,pretoze bit sa takto nebudem,ako riesite taketo situacie vy?Myslim,ze rozumne je radsej ustupit,aj ked som sa citil jak debilko.
Kybelvody
Star
Star

Killerjoke napísal:Mne sa vcera stalo,som isiel vecer s kamaratkou,a traja tipci sa chceli bit,ale proste,nic sa nestalo,pretoze bit sa takto nebudem,ako riesite taketo situacie vy?Myslim,ze rozumne je radsej ustupit,aj ked som sa citil jak debilko.
Vzdy sa radsej vyhnut bitke ak sa to da, nikdy nevies, ci ta nedopicha nozom alebo ci taky magor nema zrovna pistol.
b-boytommy
Amateur
Amateur

wt

Príspevok od používateľa b-boytommy »

najlepsie poulicne bojove umenie ktore poznam je WING TSUNG to ti pomoze
DarX
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DarX »

kua chlapi, aj keby ste chodili na nejake boj.sporty, tak v tom momente vas ziadny uder ani nenapadne v takom adrenaline, proste mate strasny stres alebo strach....to musite viackrat take zazit, aby ste sa vedeli bit a prekonali to....ja sa priznam ze tak vaznejsie som sa nebil ale zazil som taky pocit, srdce vam rychlo bije......treba mat skusenosti na take rany..

tiez som zato, aby sa bitke malo vyhybat ale ked ste napr. v bare s holkou a nejaky k..t zacne vam ju urazat tak uz zakrocit treba... :evil:
Lacikeks

Krav Maga

Príspevok od používateľa Lacikeks »

Krav Maga 4ever. :smt098
matik_one
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa matik_one »

DarX napísal:kua chlapi, aj keby ste chodili na nejake boj.sporty, tak v tom momente vas ziadny uder ani nenapadne v takom adrenaline, proste mate strasny stres alebo strach....to musite viackrat take zazit, aby ste sa vedeli bit a prekonali to....ja sa priznam ze tak vaznejsie som sa nebil ale zazil som taky pocit, srdce vam rychlo bije......treba mat skusenosti na take rany..

tiez som zato, aby sa bitke malo vyhybat ale ked ste napr. v bare s holkou a nejaky k..t zacne vam ju urazat tak uz zakrocit treba... :evil:
A co si myslis, ze co sa na tych bojovych hodinach ucia?? Aj udery, ale hlavne fight, jeden proti jednemu, naucia ta schytavat rany, a tym sa ti aj zvysi sebavedomie, a ket ta v reale zacne njekto ohrozovat, nebudes pocitovat strach, ale chut mu rozbit hubu, a velmi rychlo si spomenies ako sa to robi (ako ta to ucili v tej bojovej skole)..
Kybelvody
Star
Star

Niektore veci v tom adrenaline ani nevnimas, jednoducho po rokoch treningu reflexivne blokujes.. na to ziadne skusenosti drsnych chlapcov z ulice nepotrebujes
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

AChh

Príspevok od používateľa veslo121 »

Ľudia.. podľa toho čo tu čítam, tak väčšina z vás nemá o bitkách ani potuchy. Toto fórum je založené na tom "ako sa najlepšie biť ?" a nie že biť sa nemá.. je to pekné že to chcete, ale niekedy sa to bez toho nedá zaobísť. Poznám to z vlastnej skúsenosti. Podla mňa väčšina ľudí čo to píše sa v školách dobre učí a o bitkách nič nevedia. Najlepšie je keď vyjdeš na ulicu, tam sa skamarátiš s nejakými chalanmi a oni ta to už naučia :wink: Poznám to z vlastnej skúsenosti :)
Andrej-KO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Andrej-KO »

podla mna je najlepsie zacat prvy a zasadit volaku poriadnu ranu, najlepsie na citlivé miesto napr. vybiť dych, rozbiť hubu ci nos :D alebo dajaky dobrý kop do jablcka,..... a mas to spadne na zem a si win!
Napísať odpoveď