Ako najjednoduchsie odvlhcit pivnicu?
Ako najjednoduchsie odvlhcit pivnicu?
ahojte vsetci
chcel by som sa spytat ako najjednoduchsie sa da odvlhcit pivnica? aby som bol trosku konkretnejsie tak mame s chalanmi kapelu no a chceme spravit skusobnu u bubenika v pivnici, no je tam dost vlhko a tym by sa poskodili napr blany na bicich a teoreticky vsetko. Preto sa pytam existuje nejaky sposob ako odvlhcit pivnicu (obkopanie pivnice a nasledna hydroizolacia sa neda vykonat) vopred dakujem 
Jo.. akurát dnes pri obede som študoval nejaký zásielkový katalóg typu nekerman/quelle a tam bola nejaká bednička, že pohlcovač vlhkosti.. vhodný do kúpelne, auta aj pivnice.. mám pocit, že to stálo niečo okolo 10€.. aj keď je to blbosť, za pokus to stojí..
Takáto chémia je asi jediné riešenie, ak nemáš možnosť viac vetrať a tiež nemáš možnosť upraviť vonkajšie múry, aby mohli "dýchať"..
Takáto chémia je asi jediné riešenie, ak nemáš možnosť viac vetrať a tiež nemáš možnosť upraviť vonkajšie múry, aby mohli "dýchať"..
Tie chemické odvlhčovače pojužívame doma. V Kúpelni nám v zime vystupovala voda a ako sme nasadili chemicke lapače cvhkosti, tak podlaha je uplne sucha, v tých nádobách sa mesačne tak 2dcl vody nazberalo...
Tiež existuju elektronicke sťahovače vody na baze hydrolízy. Elektrody sa napoja na stenu a elektricky prud vsiaknutu vodu stlačia dolu. Je to však dočasne a drahe riešenie, používa sa to pri izolacii muriv, kedy nie je čas čakať pol roka, než vyschne samovoľne...
Ine však ako marerialne odizolovanie muriv prakticky nie je. Sťahovať vodu donekonečna nejde a tie chemicke lapače nie su 100%, tie muriva stale su vlhke, aj keď to väčšinu viditeľnej plieňotvornej vlkosti zachyti..
Tiež existuju elektronicke sťahovače vody na baze hydrolízy. Elektrody sa napoja na stenu a elektricky prud vsiaknutu vodu stlačia dolu. Je to však dočasne a drahe riešenie, používa sa to pri izolacii muriv, kedy nie je čas čakať pol roka, než vyschne samovoľne...
Ine však ako marerialne odizolovanie muriv prakticky nie je. Sťahovať vodu donekonečna nejde a tie chemicke lapače nie su 100%, tie muriva stale su vlhke, aj keď to väčšinu viditeľnej plieňotvornej vlkosti zachyti..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Chystame sa na rekonstrukciu, chceme zacat od pivnice a tak tam mame tento vikend zapojeny priemyselny odvlhcovac, ktory sa pouziva na velkych stavbach. Bezi to od piatku vecera, zatial sa odtial vylialo neuveritelnych par litrov vody. Kde sa to vzalo, tak to netusim. Cena takehoto odvlhcovaca urcite nebude nizka, pretoze ako pozeram na nete odvlhcovace za 300 eur, tak tie su tak 3x mensie ako to co mame momentalne doma. Otazka je, ze ci tie miestnosti opat nenavlhnu, nakolko sa tam zvykne za zleho pocasia a v zime vesat pradlo.