Ako najjednoduchsie odvlhcit pivnicu?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako najjednoduchsie odvlhcit pivnicu?

Príspevok od používateľa jurdzi »

ahojte vsetci :) chcel by som sa spytat ako najjednoduchsie sa da odvlhcit pivnica? aby som bol trosku konkretnejsie tak mame s chalanmi kapelu no a chceme spravit skusobnu u bubenika v pivnici, no je tam dost vlhko a tym by sa poskodili napr blany na bicich a teoreticky vsetko. Preto sa pytam existuje nejaky sposob ako odvlhcit pivnicu (obkopanie pivnice a nasledna hydroizolacia sa neda vykonat) vopred dakujem :)
Jussi
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jussi »

nechať otvorene okna a dvere, no proste vyvetrať :lol: :lol:
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jussi napísal:nechať otvorene okna a dvere, no proste vyvetrať :lol: :lol:
tak vies je tam jedno take uplne male okno a cez to toho moc nevyvetras
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Chemicke pohlcovace vlhkosti? V zivote som ich nepouzil, takze je dost mozne, ze na taku vlhku pivnicu to bude ako vidlickou proti tanku ale skusit mozes.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo.. akurát dnes pri obede som študoval nejaký zásielkový katalóg typu nekerman/quelle a tam bola nejaká bednička, že pohlcovač vlhkosti.. vhodný do kúpelne, auta aj pivnice.. mám pocit, že to stálo niečo okolo 10€.. aj keď je to blbosť, za pokus to stojí..

Takáto chémia je asi jediné riešenie, ak nemáš možnosť viac vetrať a tiež nemáš možnosť upraviť vonkajšie múry, aby mohli "dýchať"..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tie chemické odvlhčovače pojužívame doma. V Kúpelni nám v zime vystupovala voda a ako sme nasadili chemicke lapače cvhkosti, tak podlaha je uplne sucha, v tých nádobách sa mesačne tak 2dcl vody nazberalo...

Tiež existuju elektronicke sťahovače vody na baze hydrolízy. Elektrody sa napoja na stenu a elektricky prud vsiaknutu vodu stlačia dolu. Je to však dočasne a drahe riešenie, používa sa to pri izolacii muriv, kedy nie je čas čakať pol roka, než vyschne samovoľne...

Ine však ako marerialne odizolovanie muriv prakticky nie je. Sťahovať vodu donekonečna nejde a tie chemicke lapače nie su 100%, tie muriva stale su vlhke, aj keď to väčšinu viditeľnej plieňotvornej vlkosti zachyti..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Chystame sa na rekonstrukciu, chceme zacat od pivnice a tak tam mame tento vikend zapojeny priemyselny odvlhcovac, ktory sa pouziva na velkych stavbach. Bezi to od piatku vecera, zatial sa odtial vylialo neuveritelnych par litrov vody. Kde sa to vzalo, tak to netusim. Cena takehoto odvlhcovaca urcite nebude nizka, pretoze ako pozeram na nete odvlhcovace za 300 eur, tak tie su tak 3x mensie ako to co mame momentalne doma. Otazka je, ze ci tie miestnosti opat nenavlhnu, nakolko sa tam zvykne za zleho pocasia a v zime vesat pradlo.
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

diky za rady asi s chalanmi vyskusame tie chemicke odvlhcovace ved za pokus nic nedame...zas ono ta pivnica nie je az tak uplne vlhka ale potrebujeme to trosku zredukovat hlavne kvoli blanam na bicich
Napísať odpoveď