Co je to za mravec??(termit?) pls +foto!!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Co je to za mravec??(termit?) pls +foto!!

Príspevok od používateľa cinges »

Zdravim..robim na stavbe, a je tam kopec stareho dreva, a nosi sa tam aj nove drevo, pac sa ide davat nova strecha.. Oco vravi, ze to prislo s tym novym drevon.. Je to nejaky druh mravca, alebo termita.. fakt neviem.. Ma to okolo ..do jedneho centimetra... Je chlpaty uplne okrem hlavy... Zadok ma biely, s ciernym pasikom..alebo tak nejak.. a je strasne strasne tvrdy, mate ho problem rozpucit topankou na betone.. fakt.. Ma velke zihadlo, asi o polovicu vecsie ako ma osa,ale tensie dost.. a ono to aj vydava zvuky.. take nieco, asi 5 krat tichsie ako cvrlikanie cvrcka.. Hladal som po nete, ze co by to mohlo byt, ale nenasiel som nic..ani vlastne neviem, kde to hladat... ak sa mi podari tam znova dostat, a najst ho, skusim vyfotit ho.. vdaka za nfo:)
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

Tak naozaj by pomohlo to foto... ale z tvojho opisu to veľmi nevyzerá ako termit, hlavne to žihadlo. Termity majú hryzadlá. Daj si do googlu "Reticulitermes flavipes" a popozeraj si obrázky, či nenájdeš niečo podobné.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

foboss napísal:Tak naozaj by pomohlo to foto... ale z tvojho opisu to veľmi nevyzerá ako termit, hlavne to žihadlo. Termity majú hryzadlá. Daj si do googlu "Reticulitermes flavipes" a popozeraj si obrázky, či nenájdeš niečo podobné.
Mravce maju zihadla..neviem ako termity.. aa, hryzadla mal tiez, pekne silne.. no som jelen z toho aj tak.. lebo som pozeral kadejake rozne druhy termitov a mravcov, ale nepodobal sa mi ziaden na nich... hlavne koli tomu, ze ziaden z nich nebol taky chlpaty..
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

mozno si objavil novy druh BUDES ZNAMI :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

chlpaty mravec alebo termit? :smt104 som nikdy o nicom takom nepocul....fotka by fakt pomohla, snad tu je nejaky biolog ale kazdopadne fakt som zvedavy na to jak to vyzera ked to tak opisujes
TRANCEE napísal:druch
:hehe:
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

takze, nejakym zazrakom sa mi ho podarilo najst..:) aaale, sorrac, nemam moc dobry fotak, a ten mravec sa fest krcil, a strasne tazko sa dal odfotit.. ale tak, je ho vidno:) vsimnite si, ze je fest chlpaty..
Prílohy
P7090184 copy.jpg
P7090182 copy.jpg
P7090179 copy.jpg
P7090170 copy.jpg
P7090166 copy.jpg
P7090159 copy.jpg
P7090157 copy.jpg
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mne to skor pripada jak nieco ako vcela len bez kridel...neni to nejake vyvojove stadium niecoho? :oops:
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:mne to skor pripada jak nieco ako vcela len bez kridel...neni to nejake vyvojove stadium niecoho? :oops:
urcite nie:P ako, je to proste cisty mravec, az na to, ze je chlpaty.. tvarom, strukturov, je to mravec.. ani nie termit..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

cinges napísal:urcite nie:P ako, je to proste cisty mravec, az na to, ze je chlpaty.. tvarom, strukturov, je to mravec.. ani nie termit..
jake to je asi velke? mal s to odfotit pri pravitku :lol:
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:jake to je asi velke? mal s to odfotit pri pravitku :lol:
hmm...12-15 mm... ;) a sa mi to podarilo nahodou najst..:D fest.. sklamem vas, nieje to novy druh..:D tzv, pamravec obycajny ... a zere to larvy cmelov ci co.. neni to skodne, ale je to nechutne..fest..

Kód: Vybrať všetko

http://www.vcely.sk/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1053
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

cinges napísal: neni to skodne
Tam pisali, ze to skodi vcelam a nejake aj zabija, prec s nim, lebo nebude medovina.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

JumperAL napísal:Tam pisali, ze to skodi vcelam a nejake aj zabija, prec s nim, lebo nebude medovina.
ale pisali aj, ze to na vcely chodi len zriedka, ze sa to vyziva skor pri cmeliakoch..;) dont worry..ak nebude medovina, bude palenka.;P
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

ale aj čmeliaci sú dosť užitoční
radšej by to mohlo zabíjať osi...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Včela, osa aj mravec sú z jednej veľkej rodiny pod názvom blanokrídlovce. Je to preto, že mravce majú v určitom štádiu života taktiež krídla. Preto tá podobnosť s včelou alebo osou.
Napísať odpoveď