X box a ps3

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

lekoklatik napísal:popíš mu trošku viac, Aký je rozdiel v tom blue-ray u PS3 a XBOX. už si druhý človek čo to tu spomenul. Čo to vlastne je?
BLu-Ray v ednesje dobe sa to zacina rozmahat, poznam aj ludi ktory si kupili PS3 len ako prehravac na BLu ray, je to vysoko kapacitne medium, to znamena ze ked to mas v PS3ke, tak mozes pozerat HD filmy, ale musis mat TV s adekvatnym rozlisenim...samozrejme. No myslim si, ze v dnesnej dobe to nieje az tak popularne ak oto bude o rok, dva :P
No a PS3 dokaze citat aj BLu-Ray disky, Bohuzial 360 to nevie. Co je najvacsie a asi jedine minus xboxu.
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Tu je článok kde sa porovnávajú (objektívne!) obe konzoly:
http://xbox360.ign.com/articles/617/617951p1.html
..to, že PS3 má blue ray vôbec neberiem ako prevratnú vec, keď prihliadnem na cenu konzoly. Filmy v tomto formáte u nás zatiaľ moc rozšírené nie su a napalovačka + média tiež nie je zatial lacný špás..
RicoRodriguez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa RicoRodriguez »

tak, ked si raz pozries film na blu-ray tak padnes na zadok a dvd medium ti bude pripadat dost zastarale, dalej vyhoda bluray mechaniky je jej rychlost, co sa odraza aj v hrach kde napr. pri xbox verzii GTA4 doskakovali objekty, textury, na PS3 sa to nedeje...

dalej lineup exluzivit hovori jasne pre PS3, roznorode tituly vsetkych zanrov, tak by som to zhrnul ze xbox ma Halo a Gears of War, ostatne exkluzivite nema nejak prevratne co by stali za hriech, kolega z prace ma xbox a moc sa teda unho neviem zahrat. na PS3 tu mas pecky ako Killzone 2, Infamous, Gran Turismo 5, Resistance 1 / 2, Motorstorm 1 / 2, Uncharted, uz v septembri vyjde tiez druhy diel (najlepsia prezentovana hra na E3 2009), dalej prichadzajuce pecky ako Heavy Rain, God of War 3 a pod. cize dalsie + pre PS3.

dalej online multiplayer, neviem ci o tom vies ale za ten sa na xboxe plati, vychadza to ale tak na 4 EUR mesacne, co mas rocne hned skoro 50 EUR za to, co mas na PS3 zadarmo.

hej, PS3 cita len originaly, hry su tiez na blu-ray takze aj ked sa raz prelomi ochrana (o com pochybujem, uz by davno bola) tak stale s napalovanim by bol problem, BR napalovacky aj prazdne BR medium nenisu najlacnejsie...

za hru das na slovensku do tych 50 EUR, ale ver ze ked si hru kupis tak mas k nej uplne iny vztah a vecsiu chut ju hrat, a distancujes sa od kdejakych blbosti a hras len fakt to co chces, a kupis si vzdy co najkvalitnejsiu hru, dalej je tu komunita www.ps3zone.sk alebo www.ps3jka.sk kde sa hry vymienaju, predavaju, kupuju pouzite (v 100 % stave) za par supov, takze neni problem.

ja mam PS3 a som spokojny. ale to je moj subjektivny nazor, snad ti to pomoze pri vybere...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

lol4 ďakujem za článok.
RicoRodriguez veru celkom dosť si pomohol. skoro som aj zabudol na tie slová ktoré si použil originálu si človek fakt váži a skutočne si nekúpi nejakú blbosť. Keď sme neviem koľko rokov dozadu prvý krát šli do ZV do SONY vziať TV /i keď si myslím že fotr mal PSX už vyhliadnuté dávno :)/ a predavač tam hral MGS1 prvý povestný level, ja s bratom sme otvárali papule. Asi 2 roky sme nechipovali. Nechceli sme to. že sa to kazí a neviem čo. Potom nám kamarát ktorý chip mal povedal že dnes je to už bezpečné a neviem aké doporučil jedného týpka /ktoré mimochodom asi rok alebo pol roka nato zabásli kvôli pirátskym kópiám hier na PSX/. Mali sme doma cez 50 CDčiek. Proste už som nevedel čo mám hrať. ale keď som sa vždy pozrel na našu prvú hru MGS1 či Gran Turismo 2 ktoré sme ja otec a brat hrávali po nociach /tie 90 kolové trate kde sme sa po 5tich kolách striedali/ alebo NHL turnaje či teken atď... Vždy som sa skvele bavil... Preto hovorím originála mi problém moc nerobí. Aj tak to bude platiť brat :-P
Ďakujem. Ak máte ešte nejaké rady alebo skúsenosti, postnite prosím
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja som skor za xbox , viac hier, vacsie mnozstvo titulov ktore si mozem kupit/stiahnut. je to hd proste to je krasne na telke, na konci augusta kupujem xko z usa , tam to naozaj vide na "par" centov.
vyhody xka:
+Viac hier
+Chip
+Genialny ovladac
vyhody pska:
+Gran Turismo :D
+a jednoznacne Blue-ray

//a podla mna to s tymi originalkami je totalna somarina. ked bude 100 hier ktore by som chcel tak teraz si pojdem kupit 100 hier? No neni pohodlanejsie to stiahnut? Nepoviem Gran Turismo alebo MGS, ine poriadne hry na psko ani nepoznam :wink: , inak super hra na xko je Projct gotham racing alebo tak neako sa to vola :wink: - to sa da porovnat s Gran turismom
lekoklatik
VIP
VIP

filipito načo ti bude 100 hier? stačí Gran turismo /pre viac ľudí na zábavu/ MGS4 pre jedného na mrte veľa hodín zábavy keďŽe som veľký fanúšik...
Filipito
Darca
Darca

ja mam ps2 a nanu kolko, 200 mozno aj viac hier, polovicu s toho su favoritmi na ps2 ktore si dodnes s radostou zahram ajked som to presiel, to iste bude o styri az pat rokou/v s ps3 , ver mi :wink:

//alebo napisem ti to takto: myslis ze o 5 rokov ta bude bavit hrat stale dookola MGS alebo gran turismo ? :)
lekoklatik
VIP
VIP

za tých 5 rokov si kúpim ďalšie hry :-P

Takto. Proste pokiaľ na to máme, prečo nie :) Vždy mám radosť keď môžem podporiť aspoň takto anonymne kúpou :)
Filipito
Darca
Darca

ja osobne aj keby mam peniaze na hry , tak sa rozhodnem za ten xbox :) ved vyskusaj kupit tu playstation, myslim ze do roka by tu mohol byt aj chip :)
kazdopadne , ps3 ma pred sebou krajsiu, dlhsiu buducnost ako xbox :wink:
lol4
Light Star
Light Star

RicoRodriguez napísal:tak, ked si raz pozries film na blu-ray tak padnes na zadok a dvd medium ti bude pripadat dost zastarale, dalej vyhoda bluray mechaniky je jej rychlost, co sa odraza aj v hrach kde napr. pri xbox verzii GTA4 doskakovali objekty, textury, na PS3 sa to nedeje...

dalej lineup exluzivit hovori jasne pre PS3, roznorode tituly vsetkych zanrov, tak by som to zhrnul ze xbox ma Halo a Gears of War, ostatne exkluzivite nema nejak prevratne co by stali za hriech, kolega z prace ma xbox a moc sa teda unho neviem zahrat. na PS3 tu mas pecky ako Killzone 2, Infamous, Gran Turismo 5, Resistance 1 / 2, Motorstorm 1 / 2, Uncharted, uz v septembri vyjde tiez druhy diel (najlepsia prezentovana hra na E3 2009), dalej prichadzajuce pecky ako Heavy Rain, God of War 3 a pod. cize dalsie + pre PS3.

dalej online multiplayer, neviem ci o tom vies ale za ten sa na xboxe plati, vychadza to ale tak na 4 EUR mesacne, co mas rocne hned skoro 50 EUR za to, co mas na PS3 zadarmo.

hej, PS3 cita len originaly, hry su tiez na blu-ray takze aj ked sa raz prelomi ochrana (o com pochybujem, uz by davno bola) tak stale s napalovanim by bol problem, BR napalovacky aj prazdne BR medium nenisu najlacnejsie...

za hru das na slovensku do tych 50 EUR, ale ver ze ked si hru kupis tak mas k nej uplne iny vztah a vecsiu chut ju hrat, a distancujes sa od kdejakych blbosti a hras len fakt to co chces, a kupis si vzdy co najkvalitnejsiu hru, dalej je tu komunita www.ps3zone.sk alebo www.ps3jka.sk kde sa hry vymienaju, predavaju, kupuju pouzite (v 100 % stave) za par supov, takze neni problem.

ja mam PS3 a som spokojny. ale to je moj subjektivny nazor, snad ti to pomoze pri vybere...
S tými filmami máš pravdu, ale nie každý má Full HD televízor a požičovne tiež ešte moc ble-ray diskami nepraskajú.. Film si možes stiahnut z netu, ale to nie je nič pre toho,kto má ten net pomalší.. S tým GTA priznám sa neviem.. Prešiel som to celé, nejaké naskakovanie textúr som si nevšimol, ale je možné, že sa to od PS3 verzie líši. PS3 má možno viac exkluzívnych titulov, ale rozhodne nie viac hier ako X-ko.. To, že sa online hranie platí viem, nakoľko som si už gold kupoval. Na 12+1 mesiacov ma to ale nestálo 50, ale 38 eur. Stačí len trochu pogoogliť a mať kreditku :wink: BTW, samo Sony priznalo, že sa nikdy nevyrovná Xbox Live, ktoré je proste super a ponúka kopec mediálnej zábavy. Rovnako to je aj s rýchlostami, resp. odozvami pri prezeraní si profilov priateľov, trofejí/achievementov a pod., kde je PS3-kový online výrazne pomalší.. Hry si kupujem originálky, kedže flashovať nechcem. Súhlasím, že k ním má človek potom úplne iný vzťah, ako keď ju má napálenú z netu. Na comp som takto sťahoval kopec hier a niektoré som doteraz nenaištaloval (a zrejme už ani nenaištalujem) :) ..Nehovorím, že PS3 je zlý systém, to vôbec nie, ale ja sa proste prikláňam na stranu Xboxu :P
lekoklatik
VIP
VIP

Nejde mi o kvantitu ale kvalitu. Hovorím o hrách.
čo sa týka online služieb, tie sú mi ukradnuté. Potrebujem sa zabaviť. či už sám alebo s kamarátmi.
Berieme teda PS3. Ďakujem za názory. :)
Joker
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Joker »

Hry na XB360 vypadaju lepsie jak na PS3 :wink: Staci si kuknut porovnanie GTA 4 atd.A ktomu GT nefiem ci ho netrhne Forza 3 :)
lol4
Light Star
Light Star

Xbox má lepší AA, čo je sa dá vidieť v každej hre.. PS3 môže mať neviem aký výkon, keď sa s ňou nedá dobre pracovať, resp. vývojári ho zatial nedokážu využiť.. To všetko je ale v článku, na ktorý som tu dal link..
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

ps3jka ma zase krajsie farby co vyplava z porovnani na youtube ich mate XY...a ja by som bral Xbox urcite...z vela inych roznych dovodov...
lol4
Light Star
Light Star

ST1 napísal:ps3jka ma zase krajsie farby co vyplava z porovnani na youtube ich mate XY...a ja by som bral Xbox urcite...z vela inych roznych dovodov...
To je pravda, ale určite dám prednosť ostrejšie vykresleným textúram, ako "farbičkám" :roll: Taburetka.. ehm, mám na mysli PS3 je proste márna :D
lekoklatik
VIP
VIP

ST1 uveď tie dôvody teda prosím
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

lekoklatik napísal:ST1 uveď tie dôvody teda prosím
uz som to tu na fore velmi davno spominal i ked veci sa urcite zmenili, ale ta najhlavnejsia je ze chip si mozes dat spravit alebo si to spravi clovek sam doma ak sa v tom vyzna (neviem povedat presneč ci sa to este da, lebo vysli nove verzie Xiek a nesledoval som to co je tam nove a ci sa da flashnut mechanika a pod) dalsia vec DL DVD su uz dost lacne a co sa tyka PS3 tak tam flash nespravim ak sa nemylim a ani nenapalim BLko pretoze mechanika na BL je dost draha si myslim aj tie BL media. dalsia vec AAcko ako uz bolo povedane...a neviem urcite by som si este spomenul samozrejme nevravim ze PS3 je na prd a neoplati sa a pod aj toho cena uz pekne klesla...musel by som pogooglit co vsetko sa zmenilo, ale to su hlavne dovody...
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Slava Playstation, ktoru si Sony nadobudla s PSX a hlavne s PS2 je uz prec. Velkohube reci o kvalitach su len zavadzanie spotrebitelov a v mnohych veciach je oproti Xboxu kvalita ovela nizsia. Staci sa pozret na multiplatformovky - jedina hra ktora vypada lepsie na PS3 nez na Xboxe je Tomb Raider Underworld. Staci sa pozret na spracovanie Bioshocku a budete mat dost. Jednym slovom hroza. Exkluzivity Sony sice ma ale vacsina ma este len vyjst aj ked ich propaguju 3 roky a hra nikde. Furt ps-kari spominaju storocne Uncharted a Gran Turismo 5 tu este dlho nebude na Xboxe uz bude pomaly Forza 4 kym sa to panom z Polyphony Digital uraci dokoncit. Stale tu tiez spominate MGS - velmi precenovana hra, graficka uroven je mozna pekna tak v cut-scenach ale s hrou samotnou je koniec a to ze pocas hry musite cakat na instalaciu je hroza (postupne ako hru prechadzate si hra po par epizodach zacne instalovat subory - co tiez nie je pekne cakat niekolko minut ked chcete hrat).
Kazdopadne Sony a Microsoft sa na poli konzol musia chytat aspon konca kedze momentalne ani jeden z nich nema popularitou a predajnostou na Nintendo.
lekoklatik
VIP
VIP

Finačná stránka ma naozaj absolútne vôbec nezaujíma. Je mi ukradnuté či si hru budem môcť stiahnuť za pol hodinu z netu alebo budem 2 mesiace na jednu hru šetriť. Jedná sa mi o kvalitu. Ako čítam čo sa tu niektorí z vás rozhovorili tak sa kloníte k Xboxu. Pozeral som si nejaké porovnávania grafiky a PS3 nejak extrémne nezastáva. Čo sa týka MGS4 cubix mohol by si trochu priblížiť to inštalovanie počas hry atď....? Mám na mysli ako to vyzerá. Normálne si v akcii a zčerná ti obrazovka s nápisom "inštalujeme"? alebo ako.
Ešte raz hovorím, na finančnú stránku zabudnite
lol4
Light Star
Light Star

lekoklatik napísal:Finačná stránka ma naozaj absolútne vôbec nezaujíma. Je mi ukradnuté či si hru budem môcť stiahnuť za pol hodinu z netu alebo budem 2 mesiace na jednu hru šetriť. Jedná sa mi o kvalitu. Ako čítam čo sa tu niektorí z vás rozhovorili tak sa kloníte k Xboxu. Pozeral som si nejaké porovnávania grafiky a PS3 nejak extrémne nezastáva. Čo sa týka MGS4 cubix mohol by si trochu priblížiť to inštalovanie počas hry atď....? Mám na mysli ako to vyzerá. Normálne si v akcii a zčerná ti obrazovka s nápisom "inštalujeme"? alebo ako.
Ešte raz hovorím, na finančnú stránku zabudnite
Zabudnite na finančnu stránku? :lol: Ako tiež nemám problém kupovať si originálky (čo aj robím), ale investovať desiatky tisíc len do hier, to mi príde už trošku choré.. Človek by mal myslieť aj na svoju budúcnosť a nie ako sa bude hrať.. Tí ktorí majú bohatého ocka múdrujú.. Nehovorím, že je to ale tvoj prípad.
Napísať odpoveď