Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Model
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Model »

a chcem sa spytat tento monitor na hry by stacil nemal by byt ziaden problem s odozvou ako pozeram je 5ms

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12724729
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Odozva 5ms je úplne postačujúca :wink:
Model
Light Professional
Light Professional

Pilifo napísal:Odozva 5ms je úplne postačujúca :wink:
uz mi len chalani oradte ake prve "pecky" hry tam mam poinstalovat :lol: nech si to viem pripravit lebo ked bude kupeny nech tam supnem len dvd a :smt071 :smt067 :smt068 :aasmile5:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Bioshock, Assassin's Creed, CoD 4, CoD 5, Crysis, Gears of War, GTA 4, Mirror's Edge...To sú tak zhruba hry, ktoré som si nahodil do PC ja po kúpe minulé leto :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Model napísal:a chcem sa spytat tento monitor na hry by stacil nemal by byt ziaden problem s odozvou ako pozeram je 5ms

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12724729
odozva 5ms je relativny udaj, dosiahnutelny v tomto pripade len pri jednom konkretnom farebnom prechode, najcastejsie GTG.
Doporucujem precitat si nejake recenzie, napr:
http://www.extrahardware.cz/benq-m2200h ... y-na-skodu
Model
Light Professional
Light Professional

Pilifo napísal:Bioshock, Assassin's Creed, CoD 4, CoD 5, Crysis, Gears of War, GTA 4, Mirror's Edge...To sú tak zhruba hry, ktoré som si nahodil do PC ja po kúpe minulé leto :)
presne tieto veci som mal aj na mysli :wink:
rocky72
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rocky72 »

GIGABYTE napísal:Vieš čo mne GTA IV, proste neuveritelne seká hneď ako ho zapnem. Potom ako keby sa to všetko "rozbehlo" a ide všetko plynule a to, že by som mal nejaký low end pc sa povedať nedá.. Q9400 @3,2GHz GTX275

GTX275 je v pohode karta.. mám konkrétne od Asusu, celkom som spokojnú, akurát ten chladič nieje najtichší čo ma dosť štve, ale vodník to porieši, už len počkať kým budú peniaze a budem si istý, že tie fullcovery na ňu napasujem.. Inak len tak mimochodom pred chvílkou som riešil taký menší problém s touto kartou, proste zrazu prestal na nej ísť ventilátor, nenabehol ani po reštarte.. A predstav si ten stres, keď máš na GPU 95°C :D , preinštaloval som ovládače stále to nebežalo tak som sa naštval, celé som to vypal, odpojil od prúdu, zapojil spustil a aha, ventilátor ide :lol:
No ja mam procak Q9550 2.83 GHz a GTX275 Asus a vsetky hry co som zatial skusal mi idu na max detailoch pri 1680 x 1050 uplne v poriadku aj GTA 4 mi ide dost v pohode , len Crysis mi dost seka ked zapnem aj vyhladzovanie. Ja som mal ten isty problem s tou grafikou tak som ju isiel reklamovat a bol tam iba zle zapojeny kabel od vyroby... hmm a ake mas na nej teploty v klude a pri hrach?? Ja mam tak 50-54 vklude a 75-78 pri GTA 4 alebo GRID je to OK teplota??
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Myslím, že ano ja som mal na pri hre myslím maximálne 83 stupňov, v iddle nejakých 40-45.. Ten chladič neriešim.. Keby to chcem reklamovať musím to posielať do alzy, a nato nemám fakt chuť, radšej to nejako prežijem a počkám kým kúpim vodníka, zhodím ten chladič a idem chladiť vodou..
Luxo
Medium Star
Medium Star

Zostava

Príspevok od používateľa Luxo »

Takže, zháňam komponenty na kamaratove PC. Má takú predstavu udržať sa do tých 360eur ( taký lowend-mainstream, to nie ako ja :D ) :lol:
Jedinéčo netreba je bedňa a mechanika. PC by mal slúžiť na aké-také hranie ( primárne ) aj nových hier ( pre 1280x1024 ).
V zátvorkách sú len moje špekulácie :
MTB: ?
CPU : ? ( Intel zostava, dodávaný chladič )
RAM : ? ( 4GB A-data Vitesta,alebo porovnatelné vzhladom na cenu )
GPU: ? ( typujem na niečo z Ati HD4xxx, 4730 a silnejšie ( podľa rozpočtu ) )
zdroj : ?
HDD: ? ( WD 3200AAKS - zbytočne nie viac ako 320GB, keď má nízky cenový strop )

zvuk.,sieť samozrejme na doske, dúfam že som na nič nezabudol
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Luxo: No ja by som to zhrnul asi takto:
-dosku mozes zvolit nejaku lacnejsiu Asus s chipsetom iG31/iCH7, tam je cena okolo 45-50 eur
-procak Intel C2D E5200 v cene 62 eur, ale chcelo by to tam uz nieco lepsie, pretoze neviem, ci dokaze naplno vyuzit takyto procesor grafiku akou je Radeon 4850
-grafika sa tam da hodit Radeon 4850, jej cena je 95 eur
-zdroj 500W Forton, cena zdroja je 67 eur
-pamat 4GB, ci uz A-Data, Kingston atd..., cena okolo 42-45 eur
-disk: kedze 320GB disk stoji od 43 eur a 640GB stoji 58 eur, tak by som tam hodil WD 640GB v cene 58 eur.

Cena je v alza.sk nejakych 370 eur. Usetrit by sa dalo na tom disku, teoreticky aj na doske a aj na grafike. Grafiku by som vsak nemenil, asi skor potom kupit trosku mensi disk alebo nasetrit este 10 eur a doplatit. Myslim, ze 500W zdroj by mal byt dostatocny pre 4850.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Kamos ma veeelmi podobnu zostavu ( E5200, 4850...) a v pohode mu staci tych 450W. Takze este aj tam sa da usetrit.
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

ďakujem vám, na tie dosky som pozeral a mám 2 tipy, ale chcel by som aj od vás niečo konkrétne počuť. Ďakujem !
/ Inak u tej grafiky rozmyšlam pre také malé rozlíšenia ( 1280x1024 alebo neviem či nie aj 1024x768 ) by sa dalo strihnúť vpohode aj na tú 4830,4730. To už záleží na ňom, čo mi povie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Alebo 4770.. a rozdiel hodiť do lepšej dosky, aby sa celý systém dal dobre vytaktiť na 3+ GHz
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Pisal som to do sekcie Hardware ale asi to nebola spravna tak mi nikto neodpovedal skusim tu. Nehravam hry takze poradte mi.

Potrebujem vas nazor ktory procesor je lepsi na hry?

Intel® Core™2 Duo Processor E8200 (6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB)
alebo
Intel® Core™2 Quad Processor Q8200 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB)

Samozrejme je tam na MB 4GB RAM a grafika 9600GT potrebujem len vas nazor na tieto 2 procaky.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jednoznačne 4 jadrá..
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Pilifo

Dakujem
Dr.John
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dr.John »

Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o radu pri kúpe novej PC zostavy (bedňa + monitor). Rozpočet 1200 EUR s DPH. Využitie práca (žiadne grafické programy, sem tam konvertovanie videa), hry, filmy, net...čiže všeobecné. Ak by ste mohli hodiť zostavy Intel+Nvidia aj AMD+ATI, bol by som veľmi vďačný. Bude to skladané v alze, čiže poprosím zobrať ohľad aj pri cene(za tú ich inštaláciu), aj pri výbere komponentov z tohto shopu. Ďakujem veľmi pekne :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

Dr.John najskor uved tvoje poziadavky na monitor - rozmer, rozlisenie, treba ti aj HDMI?, aky typ panelu (TN, xVA, x-IPS)? kedze monitor moze tvorit polozku cenovo od 4000skk do ... ?
Za tie peniaze, co si napisal, mas totiz na vyber zobrat nadupany komp s Core i7, grafikou GTX275 a dalsimi vecami s tym spojenymi a k tomu ti vyjde este na monitor dostacujuci na hry a pracu priamo za pocitacom. Ak ale planujes kukat filmy napr. vo vacsom pocte ludi, z vacsej dialky a pod., tak ocenis vacsie pozorovacie uhly, zobrazenie viac farieb atd.
kukni napr: http://www.hojko.com/post1074728.html#1074728 s tym, ze monitory s LED podsvietenim, sam uz jeden vlastnim ;-) Doporucujem pozriet aj testy na extrahardware.cz
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj by som dačo poskladal (mám trochu véget v robote), ale nemám šajnu, čo môže stáť slušné LCD..

:)
Dr.John
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dr.John »

Ohľadom monitoru: myslím, že max 22 -ka mi bude stačiť. Pozdáva sa mi tento:
http://www.alza.sk/lcd-panel-samsung-t220-d93195.htm, čítal som aj dobré ohlasy na neho.
Určite to bude niečo okolo 200-230 EUR..Tak teda poprosím skôr pomôcť s tou bedňou..lebo to si netrúfam. ďakujem :)
Napísať odpoveď