Dovolenka 2009

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Shwollo »

Brali ste si niekto na dovolenku notebook? Ak hej, kde ste si ho nechávali, kým ste boli mimo izby?

btw, nie som závislák, ale cestujem z LM do BA na letisko vlakom (3 hod.) prídem tam okolo 22:30 a odlet mám 4:30. Tak potrebujem nejako zabiť ten čas
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

V Bulharsku som mal Notebook 2x. Vzdy som si ho len vlozil do Kufra a zamkol na Kod ked som odchadzal. Jednak zo stola by ti Notebook mozno vzali ale Cely kufor nezoberu.

Ale zas minuly rok na Dovolenke v Bulharsku som mal dve PSPcka. Vzdy som ich nechal volne lezat na Posteli a upratovacka to nikdy nevzala.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja som mal minulý rok v Egypte NB a nechával so ho normálne položený v púzdre na stolíku a nebol žiadny problém. Som možno v tomto trochu dôverčivý, ale myslím, že vo väčšine hotelov by to už mali mať vychytané, aby personál nekradol a keď už tak majú systém, ktorý bez problémov zistí kto tam v danú dobu bol a potom to môžu riešiť.

Čo sa týka témy tak v lete to bude zase raz zaujímavé. Najprv sa chystám na 6 týždňov na pracovný pobyt (samozrejme spojený s turistikou) do Kene a potom v auguste máme v pláne ísť s kamarátmi na výlet autom do Nórska za kamošom, ktorý tam teraz pracuje a popri tom obehnúť nejaké mestá, ktoré nám prídu do cesty (Berlín, Kodaň) a potom ešte trochu pocestovať v Nórsku.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na konci jula by som mal byt na tuchvo-relaxacnom pobyte v BiH spojenym aj s vyletmi k moru. vramci moznosti by som si chcel ist pofit aj Mostar. :modlenie: aby mi ten Mostar vysiel.
inak budem doma, mozno trochu geocashingu v okoli a na konci prazdnin ak budu financie maly vylet so spoluziakmi na Podkarpatsku Rus.
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

takze tento rok to bude nakoniec podgora na makarskej riviere za skvelu cenu 110 Euro za apartman na noc, ktory je priamo na plazi...dufam ze prelom jula a augusta bude teply a slnecny :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja už som absolvovala môj obligátny adrenalínový víkend v zábavnom parku v Londýne, čakajú ma ešte tri víkendy s kamošmi na chate a v auguste zase vezmem nejaký lastminute niekam do tepla. Destináciu nemám vybratú, ale pravdepodobne to bude nejaký ďalší z gréckych ostrovov alebo Turecko. Uvidíme.
Misuliatko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misuliatko »

zajtra sa odlieta do Londyna :D :D :D
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Aký zábavný park je v Londýne?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Schelmy napísal:Aký zábavný park je v Londýne?
Thorpe Park
Asi 20mil od centra Londyna...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Tak tak. Saw rullllllllz :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Bola si na SAW? :smt009
Tisko zavidim....

//zz: hej, je to sranda, ked ides kolmo hore a potom rychlo kolmo dolu. A z prveho radu toho vlacika je to uuuplny hardcore.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Takže ja sa momentálne nachádzam v Nairobi, ale to ešte nie je dovolenka sama o sebe. Plánujeme na najbližšie víkendy nejaké výlety, ktoré sa už dovolenkou nazvať dajú takže zrejme trochu po Keni (Masai Mara, Mombasa, Mount Kenya, Kitale) a možno ešte Uganda (Kampala) prípadne trochu Tanzánia.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pred tyzdnom som prisiel z dovolenky z Chorvatska a bolo perfektne.
Rozmyslam, ze pojdeme este raz na taky predlzeny vikend niekam na sever Chorvatska do campu. ma s tym niekto skusenosti? zazitky? vystrahy? hocico co by pomohlo?
jackb
Redeemer
Redeemer

Mostar a Makarska (mesto) boli fajn, Medžugorie uzasne. odporucam kazdemu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

jackb napísal:Mostar a Makarska (mesto) boli fajn, Medžugorie uzasne. odporucam kazdemu.
S Mostarom a Bosnou som bol očarený, tak nádherná príroda sa nevidí len tak a tá krajina konstrastov - popri ceste tabuľky Pozor míny, sever srbský, juh chorvátsky a moslimský.... Tabuľky typu "Psom a Srbom vstup zakázaný", rozmlátené budovy v Mostare hneď vedľa nádhernej architektúry pri moste...

Road trip 1 deň Bosna (Mostar), Dubrovnik 4 dni, Split a Trogir 4 dni, Vodice 2 dni... Videli sme 5 pamiatok UNESCO: Starý most v Mostare, Starý hrad (mesto) v Dubrovniku, Diokleciánov palác v Splite, staré mesto v Trogire a Ostrihomskú baziliku :D Na katedrálu Sv. Jakuba v Šibeniku žiaľ nevydalo :?
Popri tom sme plážovali, balili baby a vymetali miestne diskotéky. Štyria slobodní chalani... Najlepšia akčná dovolenka akú som kedy mal 8)
jackb
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:S Mostarom a Bosnou som bol očarený, tak nádherná príroda sa nevidí len tak a tá krajina konstrastov - popri ceste tabuľky Pozor míny, sever srbský, juh chorvátsky a moslimský.... Tabuľky typu "Psom a Srbom vstup zakázaný", rozmlátené budovy v Mostare hneď vedľa nádhernej architektúry pri moste...
tak Mostar bol najsevernejsi bod, kam som sa v Bosne dostal a protisrbske tabulky som nevidel.
Rozmlatene budovy, kombinacie kostolov a mesit a synagogy + obrovsky kriz nad mestom, su veci, ktore by mali ludia vidiet, zpamatat si a nezabudunut.
Na Stary Grad v Mostare som mal bohuzial len nieco vyse hodiny, kedze v miestnom Globtoure nechceli robit reklamu miestnym linkam a potreboval som byt do 12tej spat v Medzugorii, takze som sa na pravy breh Neretvy ani nedostal :( a mam ho len fotkach z minaretu Koski Mehmed-Pašina Džamija
vyhoda komunikacie v Mostare bolo mat na sebe tricko "England", takze ludia na mna automaticky hovorili anglicky. Niezeby som chorvatsky nerozumel, problem by som mal skor vo "vymacknuti" niecoho duchaplneho zo seba.
Vacsinu casu som stravil na Starej Čaršiji, kde som zufalo hladal uhlik do mini-vodnej fajky, kedze ku prvej mi ho "vice" nepredal a kupoval si najdivnejsie suveniry: pero vyrobene z nabojov do AK47 ci pokrove karty so Saddamom a spol :twisted:
Do Bosny chcem ist aj o rok ak sa podari, hlavne si dofotit zvysok Mostaru.
Prílohy
prizoomovat ;)
prizoomovat ;)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu sú dve fotky z mosta, čo mi vyšli..teda aj viac sa mi podarilo :) http://www.hojko.com/post1216943.html#1216943

No ja som prešiel Bosnu skrz naskrz a na severe sú napr. značenia čisto v cyrilike (azbuke) - srbsky - bez ekvivalentov v latinke.
Na juhu si si musel všimnúť smerové tabuľe s dvojazyčnými nápismi v latinke (chorvátske) a cyrilike. Tie v cyrilike si si teda nemusel lebo boli komplet priestrekané čiernymi sprejmi so všelijakými šťavnatými heslami "Srbi domov" a tak podobne :)

Kamarát si ich vzťahy vyskúšal na vlastnej koži aj v Dubronviku, keď sa "prechádzal" s Aňou v noci a spoza ulice išiel obrovský hluk a jeho ostrovtip vypustil vetu: "To asi idú Srbi" Po tom pohľade, čo mu venovala, mohol na nezávazný sex na pláži rýchlo zabudnúť... :D

Naproti tomu Slovnici mi rozprávali, že ich vzťahy s chorvátmi sú čisto politický problém, ktorý sa obyčajných ľudí netýka. Nenávisť chorvátov proti srbom ako som to pozoroval však pretrváva.

Vrbas a Neretva bola ináč nádherné rieky a vôbec celková atmosféra krajiny ma očarila. Premávka bola ináč hrozná, také križovatky a cesty aké som zažil tam - to sa len tak nevidí, pískanie gúm, trúbenie a vykrikovanie "p...a materina" bola bežná súčasť signalizácie..
jackb
Redeemer
Redeemer

no cesty su naozaj kapitola sama o sebe. asfaltka pre traktory tu je snad lepsia a sirsia ako cesta, po ktorej chodia autobusy Mostar-Medžugorie-Dubrovnik-Split
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No špecificky som narážal aj na cesty na severe ktoré boli úzke, kľukaté a domáci jazdili ako šialenci, čo sa nám v konečnom dôsledku v horách aj nevyplatilo lebo sme ťukli auto s nejakým bosniakom, našťastie nič vážne.. Tunely tam mali oproti chorvátskym na úrovni praveku.

V Trogire (Cro) bola križovatka akú som v živote nevidel, neplatilo na nej snáď žiadne pravidlo. Premávka v Splite bola tiež cool.

//BTW: Ako sa ti podarilo odofotiť prázdny most??? Ja som ho poriadne necvakol, lebo je dosť ťažké odfotiť most na ktorom stojíš :D a furt na ňom bolo plno turistov :?

Najlepšie bolo keď som sa chcel fotiť pri tej malej onej, že DONT FORGET 1993 za co sa malo platit, ale stacilo poflirtovat so slecnou co tam vyberala prachy a na platenie sme "pozabudli" :P

Inak že ťa oslovovali anglicky nesúvisí s tričkom ale je absolútne bežné začať s neznámym komunikovať v tomto jazyku. Chorváti veľmi dobre ovládajú angličtinu lebo v TV nemajú blbý dabing ale titulky.
Prílohy
Bosna 3.jpg
Bosna 2.jpg
cesta 1
cesta 1
Cesta
Cesta
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

My sme boli tento rok autom na dovolenke. Isli sme cez Madarsko do Chorvatska (Primosten) a stade postupne po pobrezi dole,dlhsie sme sa zdrzali aj Dubrovniku,a stade sme sli cez Bosnu a Hercegovinu (Neum) do Ciernej Hory.Tam sme stravili dva dni v Budve,stade sme sli pozriet nejaky druhy najvecsi kanon na svete,dalsie dva dni sme stravili v Petrovaci.Stade sme sa presunuli do Albanska.Najskor sme cakali asi 2hodiny aj nieco na hraniciach,a za hranicami nas cakala hrozna krajina,strasne cesty,vsade odpadky a celkovo sa mi tam vobec nepacilo,aj more uplne spinave,ludia vsetko vyhadzovali len tak do prirody,spali sme v mestach Durres a Sarande a presunuli sa do Grecka.Tam sme boli len na Lefkade,ale tam bolo fakt krasne a cestou domov sme sa zastavili este na Meteorach(klastory) a sli sme domov cez Grecko,Macedonsko,Srbsko a Madarsko.Vcelku pekna dovolenka len to Albansko ma sklamalo.
Napísať odpoveď