Zdroj - nefunguje ventilator

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zdroj - nefunguje ventilator

Príspevok od používateľa gm4n »

mam zdroj SeaSonic M12D SS-750 750W a netoci sa mi na nom ventilator.zatial vyuzivam priblizne 500 W. myslim ze to bude koli tomu ze nema velku zataz ale, mam pod nim velky chladic na procesor kde mam dva ventilatory. tie ked som v idle vipinam aby bolo ticho. procesor pohode ten chladic uchladi ale teplo sa dostava do zdroja a ten je dost horuci. napadlo ma ze by sa podla tej teploty uz ten ventilator mal zapnut ale nezapol. tak sa len pytam .. zdroj ma vlastnu regulaciu ventilatoru podla teploty a ci ventilator nefunguje ???
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Malo by to mat vlastnu regulaciu ano, ale tocit sa jednoznacne musi aj ked si nebere plny vykon, ja by som ho isiel dat reklamovat, tocil sa ten vetrak aspon niekedy? alebo vobec od kedy ho mas sa nezatocil?
gm4n
Medium Star
Medium Star

no ja som ho ani raz tocit nevidel. reklamujem az ked mi zacne restartovat pc a ked sa bude prehrievat. ale aj tak si myslim ze ked mi to berie 500w zo 750w tak sa tocit nebdue vobec. hlavne som kcel vedet ci to ma automaticku regulaciu
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

mal by sa tocit na minimalnych otackach :idea:
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

JJ presne na minime ale mal by sa tocit cize ked sa netoci tak je bud vypojeny alebo nefunkcny. Skus ho ceknut ci je spaleny alebo len odpojeny lebo kamosvi sa vysunul konekor
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

na zdroji bude ale zrejme nalepka/pecat ..., ak je este v zaruke, potom ho nerozoberaj a hod radsej na reklamaciu..., ak uz nie je v zaruke, tak rozober a pozri to zapojenie ventialtora.
gm4n
Medium Star
Medium Star

po dlhsej dobe mi to nedalo a rozobral som ho. ventilator je bol zapojeny a vyskusal som ci ide. isiel. tak teraz vazne neviem asi to bude tim ze nema velku zataz preca 500w je malo nan
Mirenko
Light Expert
Light Expert

Zdroj

Príspevok od používateľa Mirenko »

Zdravím všetkých ! Vedel by mi prosím niekto poradiť... Mám GTX 260 a zdroj 400W, viem že je to slabé, ale nakoľko som ho kupoval ani nie pred rokom je mi ho lúto vyhodiť. Zaujímalo by ma či trpí iba samotný zdroj alebo aj grafika prípadne procesor a iné...
Vďaka
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

gm4n napísal:po dlhsej dobe mi to nedalo a rozobral som ho. ventilator je bol zapojeny a vyskusal som ci ide. isiel. tak teraz vazne neviem asi to bude tim ze nema velku zataz preca 500w je malo nan
500W záťaž by znamenala zhruba 100W odpadového tepla (aj to ešte v tom lepšom prípade), a to ti zo zdroja nemá ako vychádzať, zdroj sa prehrieva a ničí sa, hlavne kondenzátory pri vysokých teplotách strácajú kapacitu, nahrievanie a zovretie elektrolytu môže viesť k roztrhnutiu kondenzátorov a následnému úniku elektrolytu, pri umiestnení plošáka súčiastkami nadol zrejme všetok ten bordeľ pekne pôjde do skrinky a to už nevyčistíš.
Ventilátor sa pri takej záťaži MUSÍ točiť, a to nie minimálne...
Ty si síce vyskúšal či ide ventilátor, ale nevieš či do neho ide napätie z dosky plošáka, lebo ak je odsraná tepelná regulácia tým spôsobom že vôbec nepúšťa napätie, tak môže byť ventilátor dobrý, no ajtak nepôjde.
Pokiaľ viem tak žiaden zdroj nie je robený tak že, úplne vypína ventilátor, samozrejme okrem zdrojov stavaných na pasívne chladený chod (to ale ten tvoj zdroj nie je).

Mirenko: akej značky máš ten zdroj?
Mirenko
Light Expert
Light Expert

Zdroj

Značka toho zdroja je Euro Case a model je ATX 400
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

tak Eurocase je preslávený tým, že robí zdroje hodné odpadu... Čiže časom sa stane to, že ti začne šaškovať komp, bude ti padať systém a časom zdroj odíde a možno vezme pár komponentov so sebou.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mirenko, na Tvojom mieste by som radšej kúpil aspoň nejaký 500W Enermax, Corsair alebo Fortron a ten Eurocase predal :wink: Ako už spomínal TomKocur, nikdy nevieš, kedy a čo si so sebou zoberie do večných lovíšť...
Mirenko
Light Expert
Light Expert

Zdroj

Ahojte, boli by ste tak dobrý a porovnali mi tieto štyri zdroje...
...a ktorý by ste mi doporučili

http://www.alza.sk/zdroj-lc-power-lc6600gp-d97687.htm

http://www.alza.sk/zdroj-arctic-cooling ... 106385.htm

http://www.alza.sk/zdroj-xilence-power-580w-d104069.htm

http://www.alza.sk/fortron-ax550-60apn-550w-d126406.htm

Prípadne iný...

pri grafike GTX 260 je uvedená požiadavka zdroj minimálne 525W a 12V vetva so zaťažením až 38A
Ďakujem
Joker
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Joker »

Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ber zdroje len Enermax, Seasonic alebo Corsair. Fortron je len o triedu vyssi ako EuroCase.
500w v pohode staci, ale musi byt znackovy. Nieco s tych troch ber
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Sapo napísal:Ber zdroje len Enermax, Seasonic alebo Corsair. Fortron je len o triedu vyssi ako EuroCase.
500w v pohode staci, ale musi byt znackovy. Nieco s tych troch ber
fortron len o triedu vyssie ako eurocase??? :shock:
to mi teda vysvetli takuto chu****
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

vendo je to pravda

Zdroje fortron su osadene kondenzatormi Jamicon a to su len 4-te najlepsie narozdiel od corsiaru kde je osadene Nippon kondami a kvalitnymi kompozitami..

Zoznam:
1 Nippon
2 Nitchigon
3 Kendeli
4 Jamicon
.....
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Dj-XxX napísal:vendo je to pravda

Zdroje fortron su osadene kondenzatormi Jamicon a to su len 4-te najlepsie narozdiel od corsiaru kde je osadene Nippon kondami a kvalitnymi kompozitami..

Zoznam:
1 Nippon
2 Nitchigon
3 Kendeli
4 Jamicon
.....
och boze su osadene az stvrtymi najlepsimi kondikmi na zemi
no a? mna nezaujima cim su osadene ale ako su funkcne oproti ostatnym? mas nejaku relevantnu statistiku ktora dokazuje napriklad kazovost jednotlivych znaciek? alebo nieco podobne? ak nemas tak odkial to beries ze su na tom tak zle?
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Najcastejsou poruchov zdrojov su vybuchy kondenzatorov a Jamicony su na vybuch ako stvorene (vlastna skusenost) pouzival som ich a niesom spokojny

//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2009, 0:05 )
CITACIA z poctiveho fora:
Vola ze sebe děláš jen ty, dnes dělá Fotron i EuroCase jedna firma a u OEM zdrojů ani nerozlišují, jestli je to Fortron nebo EuroCase, objednáš si na krám Fotrony, příjdou EuroCase a naopak, podle toho, jak jim to vyšlo do krabic. Hlavní je, že je to všechno od FSP Group. A naopak, i když jsem si už objednal Fotrona asi před rokem, přišel mi EC a řekli, že to je normální, že to je jedno, protože to je jedno a to samý, jelikož to bylo pro zákazníka, kterej prostě chtěl Fortron, vydupal jsem si výměnu za jinej kus, ale přišel zase EC. A když rozebereš Fotrona a EuroCase, oba takový ty nejlevnější, který lidi kupujou nejvíc a honěj si triko tím, že to je Fotron, zjistíš, že nejen že je naprosto stejnej layout desky, ale i značky kondů a polovodičů. Rozdíl se dostaví až u vyšších řad Fortronu, ale i tak žádná sláva.
Měl jsem jich někde počátkem měsíce tady rozebraných aso 8 kusů, ani jeden nešel, byl to mix Fortronů a EC, mohl jsem ti to i vyfotit.
Já osobně používám ke vší spokojenosti zdroj Delta Electronics.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Porovnavat FORTRON a EUROCASE je troska mimo...

Fortronov som vela rozobratych nemal(co sa tyka z dovodu poruchy),ale eurocase-ov bolo dost...

A k tym rovnakym obvodom-zdroje eurocase a spol.len kopiruju kvalitnejsie znacky a samozrejme pouziju nekvalitnejsie suciastky,alebo ich vynechaju celkom,takze toto ako argument neobstoji...

K tomu,ze niekomu poslu namiesto FORTRONU EUROCASE.To len vypoveda o kvalite sluzieb danneho predajcu a mozno"hluposti "zakaznika...

V kazdom pripade zdroje FORTRON patria medzi tie kvalitnejsie,aspon podla mojho nazoru.
Napísať odpoveď