LP platne
LP platne
Čo si myslite o LP platňach.Sú ešte moderne????
Jedna podotazka:
Na ebay.com som sa pozeral a našiel som tam pár platni od Duran Duran a pozeral na ceny a som bol dosť prekvapený, že sú tak lacne. Myslel som si, že platňa stoji okolo 10 000 sk ale platňa tam stala necelých 1000 sk.Ako je to možne???
Jedna podotazka:
Na ebay.com som sa pozeral a našiel som tam pár platni od Duran Duran a pozeral na ceny a som bol dosť prekvapený, že sú tak lacne. Myslel som si, že platňa stoji okolo 10 000 sk ale platňa tam stala necelých 1000 sk.Ako je to možne???
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Ak mas kvalitnu aparaturu, tak by si mal pocut rozdiel v kvalite v prospech vinylu. Pri digitalizacii na CD sa totiz cast udajov z hudby straca.Ing.Zoidberg napísal:a preco stoja aj tych 1000 sk ? ma to nejaku vyhodu oproti CD ? alebo podobnym ?
Nj, mozno ked tu platnu mas podpisanu Beatles alebo nieco takebrm napísal:Jo.. rozdiel zaznamenajú iba fajnšmekri s príslušnou aparatúrou.. avšak ako som naznačil, vyššia cena súvisí už aj s historickou a zberateľskou hodnotou.
bol som sa este pozriet na nemecky ebay a pozrite sa:
http://musik.shop.ebay.de/items/Musik__ ... p=16&_sc=1
maju tam platne aj po 8 € ale postovne je az 10 €
http://musik.shop.ebay.de/items/Musik__ ... p=16&_sc=1
maju tam platne aj po 8 € ale postovne je az 10 €
Otec ma dost vela platni, ale skor ceske a slovenske veci. Ked si dorobil bedne (2x150W
) zreparoval gramafon a obcas na tom nieco vypecie tak mam o zabavu postarane
Nedavno som si pustil klavirnu verziu songu z Godfathera a teda bola to sila, uplne iny zazitok z hudby. Ale vychutnaju si to iba skutocni fajnsmekri s kvalitnym vybavenim.
Ja osobne preferujem staršie platne kôli tomu, že mnohé ani v CD verzii neexistujú, popr. existujú ale pri ich digitalizácii to zvukári spackali a nedá sa to počúvať.
Hodne platní som teraz nakúpil v Music Centre na námestí v Košiciach za 3-8€ v závislosti od stavu platne za slovenské, do 30€ za zahraničné, niektoré aj fungl nové, niekedy sa dajú zaujímavé kúsky nájsť aj v antikvariátoch, niekedy za menej než Euro.
Energy00: Neviem či sa menej škrabú, pri dobrom zaobchádzaní aj CD dlho vydrží ale LP majú životnosť cca 100 prehratí. Menej ak je zle nastavený prítlak ihly a geometria ramienka. Na rozdiel od CD s každým škrabancom naviac klesá kvalita zvuku.
Hodne platní som teraz nakúpil v Music Centre na námestí v Košiciach za 3-8€ v závislosti od stavu platne za slovenské, do 30€ za zahraničné, niektoré aj fungl nové, niekedy sa dajú zaujímavé kúsky nájsť aj v antikvariátoch, niekedy za menej než Euro.
Energy00: Neviem či sa menej škrabú, pri dobrom zaobchádzaní aj CD dlho vydrží ale LP majú životnosť cca 100 prehratí. Menej ak je zle nastavený prítlak ihly a geometria ramienka. Na rozdiel od CD s každým škrabancom naviac klesá kvalita zvuku.
Ja si osobne myslim, a bolo to tu aj spomenute, ze kvalitnu platnu si clovek kupi ked to naozaj citi [mam na mysli rozdiel medzi CD a vinylom je enormny, digitalizacia nici niektore stopy nahravane no proste otras]. Ale kedze predpokladam, ze niesi najvacsi hudobny expert/kritik a ze doma nemas zrovna najkvalitnejsie supravy, je ti to zbytocne.
Ja som si chcel zohnat vinyl Master of Puppets [klasika z 1986 roku], ale troska ma odradila zivotnost za jeho cenu, CD predsa len viac vydrzi.
Co sa tyka zbierky platni, tak tiez doma mam slusny pocet kusov, dokonca som mal velmi dobru aparaturu na prehravanie, ale ta je teraz odlozena v skrini a reprobene stoja na sebe cele od prachu.
Keby vsak teraz vytiahnem svoju kolekciu, techniku, tak mam velmi dobry zazitok. Naozaj ked sa o vsetko postaras tak to dokaze prezit desatrocia.
Ja som si chcel zohnat vinyl Master of Puppets [klasika z 1986 roku], ale troska ma odradila zivotnost za jeho cenu, CD predsa len viac vydrzi.
Co sa tyka zbierky platni, tak tiez doma mam slusny pocet kusov, dokonca som mal velmi dobru aparaturu na prehravanie, ale ta je teraz odlozena v skrini a reprobene stoja na sebe cele od prachu.
Keby vsak teraz vytiahnem svoju kolekciu, techniku, tak mam velmi dobry zazitok. Naozaj ked sa o vsetko postaras tak to dokaze prezit desatrocia.
-
MisguidedAngel
Star
Re: LP platne
ozivim temu... ale musim povedat ze ma tesi zaujem par ludi o stare LPcka, nezamenitelne hudobne medium 
ok k veci. bratislava a okolie - nejake miesto kde sa da cratediggovat v starych LPckach? nejake shopy so starymi platnami, antikvariaty, proste nieco? viem ze na aukre sa predava, ale zaujimala by ma kamenna predajna ktora sa zaobera aj tymto
dik.
viem ze notape sellil platne, ale uz s tym prestava a to boli vacsinou nove kusky myslim.
ok k veci. bratislava a okolie - nejake miesto kde sa da cratediggovat v starych LPckach? nejake shopy so starymi platnami, antikvariaty, proste nieco? viem ze na aukre sa predava, ale zaujimala by ma kamenna predajna ktora sa zaobera aj tymto
dik.
viem ze notape sellil platne, ale uz s tym prestava a to boli vacsinou nove kusky myslim.
-
retsil
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: LP platne
dnes je dobra debata na radiu fm od 22:00, kto to nestihne nech si to vyhlada v archive
http://www.radiofm.sk/novinky/headbange ... nyl-vladne
http://www.radiofm.sk/novinky/headbange ... nyl-vladne