LP platne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Johny X
Light Star
Light Star

LP platne

Príspevok od používateľa Johny X »

Čo si myslite o LP platňach.Sú ešte moderne????

Jedna podotazka:
Na ebay.com som sa pozeral a našiel som tam pár platni od Duran Duran a pozeral na ceny a som bol dosť prekvapený, že sú tak lacne. Myslel som si, že platňa stoji okolo 10 000 sk ale platňa tam stala necelých 1000 sk.Ako je to možne???
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Co ako je mozne? 10k? Si normalny....tak take drahe platne som este nevidel.
Johny X
Light Star
Light Star

Lub0$ napísal:Co ako je mozne? 10k? Si normalny....tak take drahe platne som este nevidel.
som si myslel ze maju vacsiu hodnotu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Doma by sme mali mať LP od Duran Duran.. za 10000sk/332€ je Tvoja.. :)

A akú máš predstavu o hodnote MC kaziet? :)

..ale zase sa nehádam, že niektoré fakt zberateľské kúsky môžu kľudne mať hodnotu 300€ a viac..
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

a preco stoja aj tych 1000 sk ? ma to nejaku vyhodu oproti CD ? alebo podobnym ?
Johny X
Light Star
Light Star

myslim si ze kazety uz vlasne nemaju hodnotu pre koho ako pre mna to je vlasne napodobenina kotucovych pasiek tieto pasky su lahko poskoditelne ako platne
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ing.Zoidberg napísal:a preco stoja aj tych 1000 sk ? ma to nejaku vyhodu oproti CD ? alebo podobnym ?
Ak mas kvalitnu aparaturu, tak by si mal pocut rozdiel v kvalite v prospech vinylu. Pri digitalizacii na CD sa totiz cast udajov z hudby straca.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo.. rozdiel zaznamenajú iba fajnšmekri s príslušnou aparatúrou.. avšak ako som naznačil, vyššia cena súvisí už aj s historickou a zberateľskou hodnotou.

:)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

brm napísal:Jo.. rozdiel zaznamenajú iba fajnšmekri s príslušnou aparatúrou.. avšak ako som naznačil, vyššia cena súvisí už aj s historickou a zberateľskou hodnotou.

:)
Nj, mozno ked tu platnu mas podpisanu Beatles alebo nieco take :P
Johny X
Light Star
Light Star

bol som sa este pozriet na nemecky ebay a pozrite sa:
http://musik.shop.ebay.de/items/Musik__ ... p=16&_sc=1
maju tam platne aj po 8 € ale postovne je az 10 € :(
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

platne sa jednoznačne oplatia, mám doma pár zachovalých kúskov lacnejších ako cd, ale zo zberateľskou hodnotou, keďže sú staré 30-35 rokov. rozdiel v kvalite až tak nepočujem(nemám poriadnu aparatúru), ale je to iný pocit počúvať lp :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Otec ma dost vela platni, ale skor ceske a slovenske veci. Ked si dorobil bedne (2x150W :smt047) zreparoval gramafon a obcas na tom nieco vypecie tak mam o zabavu postarane :) Nedavno som si pustil klavirnu verziu songu z Godfathera a teda bola to sila, uplne iny zazitok z hudby. Ale vychutnaju si to iba skutocni fajnsmekri s kvalitnym vybavenim.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Platne maju taky jemnejsi zvuk oproti CD, aspon mi to tak pripada, a myslim, ze sa nemej skrabu, ked mas kvalitnu ihlu, ako ked stale pustas CD a prenasas to....
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Ja osobne preferujem staršie platne kôli tomu, že mnohé ani v CD verzii neexistujú, popr. existujú ale pri ich digitalizácii to zvukári spackali a nedá sa to počúvať.

Hodne platní som teraz nakúpil v Music Centre na námestí v Košiciach za 3-8€ v závislosti od stavu platne za slovenské, do 30€ za zahraničné, niektoré aj fungl nové, niekedy sa dajú zaujímavé kúsky nájsť aj v antikvariátoch, niekedy za menej než Euro.

Energy00: Neviem či sa menej škrabú, pri dobrom zaobchádzaní aj CD dlho vydrží ale LP majú životnosť cca 100 prehratí. Menej ak je zle nastavený prítlak ihly a geometria ramienka. Na rozdiel od CD s každým škrabancom naviac klesá kvalita zvuku.
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Ja si osobne myslim, a bolo to tu aj spomenute, ze kvalitnu platnu si clovek kupi ked to naozaj citi [mam na mysli rozdiel medzi CD a vinylom je enormny, digitalizacia nici niektore stopy nahravane no proste otras]. Ale kedze predpokladam, ze niesi najvacsi hudobny expert/kritik a ze doma nemas zrovna najkvalitnejsie supravy, je ti to zbytocne.

Ja som si chcel zohnat vinyl Master of Puppets [klasika z 1986 roku], ale troska ma odradila zivotnost za jeho cenu, CD predsa len viac vydrzi.

Co sa tyka zbierky platni, tak tiez doma mam slusny pocet kusov, dokonca som mal velmi dobru aparaturu na prehravanie, ale ta je teraz odlozena v skrini a reprobene stoja na sebe cele od prachu.

Keby vsak teraz vytiahnem svoju kolekciu, techniku, tak mam velmi dobry zazitok. Naozaj ked sa o vsetko postaras tak to dokaze prezit desatrocia.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Musim sa vam pochvalit s novym gramcom, prehrava platne jedna basen :) , platne maju ovela lepsi zvuk ako mp3 ci cdcka apod.Je to model ITT HiFI 80 - 12 Direct Drive.Jednoznacne ODPORUCAM 8)
Prílohy
Resize of P9170087.JPG
Resize of P9180092.JPG
Resize of P9170091.JPG
MisguidedAngel
Star
Star

Re: LP platne

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

ozivim temu... ale musim povedat ze ma tesi zaujem par ludi o stare LPcka, nezamenitelne hudobne medium :)

ok k veci. bratislava a okolie - nejake miesto kde sa da cratediggovat v starych LPckach? nejake shopy so starymi platnami, antikvariaty, proste nieco? viem ze na aukre sa predava, ale zaujimala by ma kamenna predajna ktora sa zaobera aj tymto :)
dik.

viem ze notape sellil platne, ale uz s tym prestava a to boli vacsinou nove kusky myslim. :?
retsil
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: LP platne

Príspevok od používateľa retsil »

dnes je dobra debata na radiu fm od 22:00, kto to nestihne nech si to vyhlada v archive
http://www.radiofm.sk/novinky/headbange ... nyl-vladne
Napísať odpoveď