Najlepšia GPS navigácia (software ) pre symbian ?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Clean_Up: Nokia Maps bola celkom chvalena na nejakej stranke, ako divam teraz na nete, tak chceli kupit NavTeq, takze zrejme budu mat aj ich mapy, hoci som niekde cital, ze maju pouzivat TeleAtlas, tak teraz neviem. Garmin ma problem s vybijanim baterky, ktory je spomenuty na prvej strane tejto temy, ale mozno vysla uz nejaka novsia verzia, ktora toto riesi. Sygic McGuider je slovensky program, takze by sa dalo ocakavat, ze ako navigacia, tak aj mapy by mohli byt spracovane dostatocne, len je otazne, ci pouziva Sygic vlastne mapy alebo od niekoho kupuje. Podla recenzie vyuziva mapy TeleAtlas, takze Slovensko by malo byt spracovane velmi dobre.

Skusil som si nainstalovat Sygic, ktory som stiahol z internetu vratane map a nebol ziadny problem. Ani instalacia nebola vobec zlozita, len nainstalovanie samotneho programu, prekopirovanie map na pamatovu kartu a este dakych adresarov a hotovo, nic slozite. Co sa mi vsak nepaci je, ze mi to nahadzalo rozne ikonky do obrazkov, neviem ci je to potrebne alebo ich mozem zmazat, hmm???

Skusil som teraz aj Nokia Maps, ale ako pozeram, tak nieco je zadarmo a za nieco sa asi plati. Vyzera to tak, ze aby to navigovalo hlasovo, ci pre chodcov alebo pre jazdu autom, tak je potrebne kupit si licenciu, ktora stoji aj dost. Ako to je teda s licenciou a ake stare su mapy???

Skusal niekto aj nDrive???
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko.. presne tak.. Nokia Maps je zadarmo, jediná platená vec v NokiaMaps je hlasová navigácia.. pre niekoho bezpredmetná, pre niekoho nepostrádateľná..

:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A o to ide, neviem si prestavit navigovanie bez hlasovej navigacii na takom malom displayi, ked navyse nemam ani uchyt na telefon. Ale to by sa dalo riesit, ze by som kupil nejaku hlupost, ktora sa pripevni na palubovku a telefon sa prichyti, aby som dobre videl nan. Aj tak to ale nebude ono a bude to potrebne sledovat.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Nokia maps ma mapy teleatlas celkom slušne pokrytie a k tej hlasovej navigácii tak uz vime prečo mi teta nerozpráva :D
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

hojko > Pokial ja viem tak Nokia maps používa mapy TeleAtlasu, ale tak nehádam sa. OPRAVA: Akurát teraz som si prečítal recenziu Ovi Maps a tam stojí, že mapy sú od Navtequ. Garmin vybíja baterku stále, takže žiadna zmena. Mne sa zdá, že Sygic používa tie isté mapy ako Tom Tom. Mne sa mapy v Sygicu neosvedčili v porovnaní s mapami v Garmine. TIE IKONKY ČO TI NAHÁDZALO DO OBRÁZKOV NEMAŽ! Musia tam ostať, mne osobne tam dosť vadía. V Nokia Maps je zadarmo prezeranie máp no navigácia a hlas je spoplatnené!

Mám najnovšie 3.1.8 Nokia Maps (teraz sa to už volá Ovi Maps) aj najnovší Nokia Map Loader 3.0.6.0, ak máš záujem môžem Ti ich upnúť a poslať link do SS. Všetko sú to vyliečené verzie, takže netreba nič platiť a sú plne funkčné!!! Stačí iba nainštalovať tú novú verziu do telefónu a potom cez ten Nokia Map Loader pridávať mapy. TREBA MAŤ VŠAK HACKNUTÝ SYMBIAN, ináč tie Ovi Maps nenainštaluješ!

Ten stojan na fon si vygugli pre svoj model, určite nájdeš. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stiahol som si Ovi Maps v novej verzii, ale ako divam, tak aj tak som nestiahol najnovsiu, podpisal, nainstaloval, natahal mapy. Este nemam GPS modul, takze to nemam ako odskusat, ale vyzera to lepsie ako Nokia Maps 2.0, tak uvidim co to potom bude.

Stoj na mobil si kupim, mam E51, tak sa pozriem v obchode s mobilmi alebo autami ze co to budu mat.

Nieco o Ovi Maps:
Nokia Maps 3.0 beta: Mapy idú správnym smerom
Nokia Maps 3.0b: Už aj v slovenčine, s novým názvom
Nokia vydala finálnu verziu Ovi Maps 3.0
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Osobne pouzivam Sygic, uplna spokojnost, isli sme s nim do Chorvatska a len na konci nam raz nepovedalo, ze treba odbocit, ale okrem toho kvalitka.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Hojko > K E51 som skúšal oba modely od Nokie čiže: LD-3W aj LD-4W, oba GPS prijímače sú rovnaké avšak LD-3W má lepšiu výdrž, ale LD-4W je v tenšom a krajšom plaste. Oba pracujú s E51 perfektne, na 100%. Môžeš ich ma kludne aj v priehradke pred spolujazdcom a spojenie s telefónom aj GPS signál je super. Mne sa zdajú OM 3.0 omnoho lepšie, ako NM 2.0 som som s nimi v celku spokojný. Ten držiak si kúp je to ozaj perfektná vec.

Robbie42 > U mňa je Sygic určite lepší ako Garmin. Len treba počkať, kým vychytajú všetky nedokonalosti Sygicu a bude to ozaj dobrá navigácia. Ale aj tak telefón ako navigácia sa dá využívať len tak občas na navigovanie, ak chceš navigovať často určite sa oplatí investovať do normálnej auto navigácie.
brm
Darca
Darca

Jo.. ja tiež mám LD-4W + E51.. na jedno nabitie mi vydržala akurát celú cestu KE-BA a späť.. tj. +/- 11 hodín. Jediná nevýhoda tohto riešenia je malý displej na E51ke.. počas riadenia v neznámom prostredí lúštiť malú mapu prakticky nemožné (aspoň pre mňá so slabším zrakom), takže sa treba spoľahnúť na hlas. Avšak ako pomôcka pre spolujazdca je výborná.

V pohode funguje aj so SmartcomGPS a GoogleMaps.. využívam to pri bikových potulkách prírodou.. začínam tak objavovať nové cesty, po ktorých som sa niekedy bál chodiť, že kde sa dostanem..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm > Takže máš tiež skúsenosti s tým "otvárakom na pivo" :D osobne sa mi páči viac ako LD-3W a zvlášť sa mi páči to uchytenie pomocou tej prísavky, kdekolvek. Momentálne už mám autonabíjačku, takže o výdrži si už teraz netrúfam hovoriť. Nabíjačku prehadzujem medzi telefónom a GPS prijímačom a tak mam vždy všetko dostatočne nabité :D Jediné čo mi vadí na LD-4W je to, že batéria sa nedá vymeniť.
brm
Darca
Darca

Veď autonabíjačka je súčasť balenia.. ;)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Veď autonabíjačka je súčasť balenia.. ;)
Áno je, ale ja som ho nekupoval ako nový s obchodu, ale len tak "na ulici" síce za dobrú cenu, ale bol to iba samotný GPS prijímač, nič viac. Až po nejakom čase som si kúpil autonabíjačku, keď som zistil, že bez nej to nemá zmysel :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

TomTom pouziva ake mapy? Ktory z TomTom programov je urceny pre S60?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

heker napísal:TomTom pouziva ake mapy? Ktory z TomTom programov je urceny pre S60?
Tom Tom používa mapy od Tele Atlasu.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Myslite ze je problem vo fone alebo v starom fw ? mam nokiu n95 8gb a fw 20.0.016 a ona hlada satelity aj 20-30 min je to normal ?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Jancuk > Hmm...tak takto dlho by to hladať nemalo, neviem. Mne hladá max. 5min. (to ozaj, že max.) bežne tak za 2 - 3min. Asi hlúpa otázka, ale predsa...hladáš tie satelity vonku, kde je dobrý signál? Nie niekde v budove, alebo podobne? Najnovší FW pre N95 8GB je: 31.0.015, takže by nezaškodilo aktualizovať.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Clean- hladam iba vonku :) nie dnu neboj ok tak dame novsi a ozaj cez nokia updater stratia sa mi aj udaje zo sim karty , a este jedna otazka ked si spravím zalohu telefonu tak ked updatnem fw a nahodím zálohu naspať zoberie ju ?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

To bola "len taká" otázka, lebo už som sa stretol aj s takými čo tvrdili, že im telefón nechce nájsť satelity ani za dve hodiny a keď som sa ich spýtal, že kde to hladajú tak vraveli, že doma položia telefón na stôl a čakajú :D Údaje zo sim karty sa ti nestratia, stratia sa iba tie ktoré máš v kontaktoch na telefóne. (Takže, ak máš nejaké kontakty iba v telefóne tak je dobré ich pred updatom skopírovať na SIM aby si o ne nedošiel). Zálohou sa dá niečo obnoviť, ale nie všetko. Niečo budeš musieť inštalovať ručne.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

A tu 8 gb pamet zmaze ju ?

// dal som povodne nastavenia a som zvedavý ako sa to bude spravat potom

/// takze robí to iste tak ten modul je asi vadny
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ale...neverím na nefunkčnosť modulu. Sprav master reset a potom vôbec nič nenastavuj všetko nechaj tak a skús to. Ak nepomôže tak ešte sprav update FW a tak vyskúšaj, ak ani to nepomôže tak reklamuj, ale nechce sa mi velmi veriť, že modul je v ťahu.
Napísať odpoveď