Ako predísť noseniu okuliarov?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
danca
Novice
Novice

Ako predísť noseniu okuliarov?

Príspevok od používateľa danca »

Pracujem celý deň pred počítačom a cítim, že sa mi od monitoru zhoršuje zrak, večer ma stále bolia oči a vidím rozmazano. Našla som stránku o dierkovaných okuliaroch, ktoré pomocou tréningu očných svalov údajne zlepšujú ostrosť zraku. Dúfam, že zaberú, chcem si ich objednať na prevenciu. Má s ním niekto skúsenosti? Tréner očí - dierkované okuliare na zlepšenie zraku
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ked čumiš do pc celý den alebo teda stále v práci možem mať aky ceš zrak no časom to príde najprv menšie a čoraž vačšia no.............a nejake cvičenie atd. to je na ukludnenie oči a možno ti to trochu pomože ale určite sa okuliarom nevyhneš
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

To je samozrejme, ze ta bolia oci ked cely den pracujes na pocitaci>robotnika bolia ruky aj nohy, teba zas oci.A predides tomu tak, ze obmedzis pocitac a budes si pravidelne robit pauzu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a taktiež dobré osvetlenie pri práci s pc, dodržiavať odporúčanú vzdialenosť od monitora...
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Oci ta z PC mozu boliet, mozes ich mat unavene, ale to este neznamena, ze kvoli tomu budes nosit okuliare. Z velkej casti je to v genetike, kamos cumi do compu stale, aj dlho do rana bez svetla a okuliare nepotrebuje.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

... a vela zmurkat, aby bol povrch stale vlhky resp. pouzivat kvapky do oci
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Kvapky do očí môžem len odporučiť :) tiež mám robotu, kde som stále za PC a každú pol-trištvrte hodinu si dám pauzu a kvapnem si do očí po jednej kvapke. Nechám ich chvíľu zavreté a večer nemám problém :) inak zvyknem mávať červené oči od PC ale po použití kvapiek sú ako čerstvo vyspaté :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

zmurkat, kvapky, osvetlenie, a hlavne cim castejsie pozerat inde, idealne do dialky, napr. von z okna. Preostrovanie precvicuje oci, ktore si pravdepodobne prilis zvykaju na tu jednu pravu vzdialenost v ktore sedis k monitoru....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Som rada, danca, za túto tému. Tiež som sa chcela spýtať na ten tréner očí. Mamin priateľ si to kúpil a vraj mu to pomohlo, ja som to neskúšala, lebo sa to nemá dávať, pokiaľ nosíte šošovky a bola som skeptická, či by to mojim -5,5 D pomohlo. Nechápem, ako to má pomôcť posilňovať okohybné svaly?

A vraj na oddych očí pri práci s Pc pomáha často žmurkať a sem- tam si spraviť prestávku a pozerať sa do diaľky a potom sa zamerať na nejaký blízky predmet.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pozeranie do dialky, caste prestavky pri praci a spravna ergomia mi uz 2 roky pomahaju celkom uspesne bojovat proti zhorseniu zraku pri naozaj extremnom zatazeni oci
aj ked niekedy pocitujem bolest oci a uz som si myslel, ze uz to bude na okuliare, tak nastastie pri poslednom vysetreni som dopadol vyborne v co som teda ani moc nedufal
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

bolek napísal:Som rada, danca, za túto tému. Tiež som sa chcela spýtať na ten tréner očí. Mamin priateľ si to kúpil a vraj mu to pomohlo, ja som to neskúšala, lebo sa to nemá dávať, pokiaľ nosíte šošovky a bola som skeptická, či by to mojim -5,5 D pomohlo. Nechápem, ako to má pomôcť posilňovať okohybné svaly?

A vraj na oddych očí pri práci s Pc pomáha často žmurkať a sem- tam si spraviť prestávku a pozerať sa do diaľky a potom sa zamerať na nejaký blízky predmet.
Tiez nechapem, ale mam teke cudne pocity, ze clovek sa asi bude snazit zaostrit cez tie dierky, tym padom si namahas oci respektive ocne svalstvo...ale to si fakt iba myslim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Svetlo za monitorom, kvapky do oci, spravne drzanie tela, dostatocna vzdialenost od monitora.

Nevsimol som si ale, ci mas LCD alebo CRT monitor. Navyse problemy mozu byt kludne aj z televizora. Ak ta bolia oci, chod na ocne, je to najjednoduchsie co mzoes spravit, navyse mozno uz zrak pokazeny mas a tak budes potrebovat okuliare. Cim skor sa na to pride, tym lepsie pre teba.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Vysvetli mi prosim co ma drzanie tela spolocne s ocami....

....ved ci som zhrbeny alebo som nakloneny do strany, stale sa len pozeram do monitora nie? Myslim so, ze pokym nepozeram na monitor z nejakeho blbeho uhla tak drzanie tela mozme vynechat.... :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lub0$: V praci sa asi nepozeras len na monitor, ale aj na nejake papier na stole a podobne. Cize sa pozries na papier, klavesnicu, monitor, opat papier, klavesnicu, monitor a takto mozem pokracovat stale. Tu dochadza k zmene ostrosti a zaostrovaniu, pricom papiere, klavesnica a aj monitor su inak podsvietene. Monitor je predsalen o dost lepsie osvetleny ako papier na stole. Pri zlom nastaveni monitora, stola, klavesnice a stolicky dochadza nie len k namahaniu oci, ale aj k neprijaznivym odrazom svetla, napriklad od leskleho stola, monitora (najma leske LCD displaye, vid. napr. asi vsetky Samsungy) alebo inych predmetov. A samozrejme ide aj o zorne pole pri pohlade na monitor, celkove drzanie tela a chrbite, ved prave z nespravneho drzania tela sa vyskytuje bolest chrbtice a hlavy.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

a čo sa dá použiť na už zhrbený chrbát? Zhrbený som už vcelku dlho. 3-4roky? Nie je to nejaký extrém, ale vcelku mi to prekáža. Keď som s tým bol u lekára dal mi na to nejaký pás, ale nepomohlo. Snažím sa aj športovať, no ani to nejak nepomáha.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Gepid napísal:a čo sa dá použiť na už zhrbený chrbát? Zhrbený som už vcelku dlho. 3-4roky? Nie je to nejaký extrém, ale vcelku mi to prekáža. Keď som s tým bol u lekára dal mi na to nejaký pás, ale nepomohlo. Snažím sa aj športovať, no ani to nejak nepomáha.
Pajonček! :reporter:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

hojko napísal:spravne drzanie tela
Chcel by som vedieť niečo bližšie o tom správnom držaní tela, dik.

Niekedy sa mi stane, keď čumím dlho do NB, tak ma večer bolia oči. Na oči sú dobré kvapky Visine na unavené oči:

http://www.drmax-lekarna.cz/files/pictu ... k_only.jpg

a samozrejme obmedziť čumenie do NB, PC ako sa len dá. A často pozerať inde kôli preostrovaniu ako to tu už bolo spomenuté.
aviatik
Light Expert
Light Expert

Re: Ako predísť noseniu okuliarov?

Príspevok od používateľa aviatik »

danca napísal:Pracujem celý deň pred počítačom a cítim, že sa mi od monitoru zhoršuje zrak, večer ma stále bolia oči a vidím rozmazano. Našla som stránku o dierkovaných okuliaroch, ktoré pomocou tréningu očných svalov údajne zlepšujú ostrosť zraku. Dúfam, že zaberú, chcem si ich objednať na prevenciu. Má s ním niekto skúsenosti? Tréner očí - dierkované okuliare na zlepšenie zraku
Ak by ti vadili okuliare len zo štylistickeho hladiska tak použi kontakne šoošvky :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

aviatik napísal:Ak by ti vadili okuliare len zo štylistickeho hladiska tak použi kontakne šoošvky :)
Si videl kontaktne sosovky len na obrazku co....
Kontakne sosovky su dost nevhodne pri celodennom pozerani do monitora...osobne ich nosim kazdy den, a ked sedim cely den pred PC, k veceru uz mam maximalne suche oci...musim vela zmurkat, citim maximalnu unavu oci (ktora bez sosoviek prichadza neskor), oci su maximalne cervene atd atd...cize nieje to tak ako sa zda.

//inac otazka...poznam cloveka, ktory pracuje osem rokov v kancli za PC a ma perfektny zrak...ako je to mozne?
aviatik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa aviatik »

Lub0$ napísal:Si videl kontaktne sosovky len na obrazku co....
Kontakne sosovky su dost nevhodne pri celodennom pozerani do monitora...osobne ich nosim kazdy den, a ked sedim cely den pred PC, k veceru uz mam maximalne suche oci...musim vela zmurkat, citim maximalnu unavu oci (ktora bez sosoviek prichadza neskor), oci su maximalne cervene atd atd...cize nieje to tak ako sa zda.

//inac otazka...poznam cloveka, ktory pracuje osem rokov v kancli za PC a ma perfektny zrak...ako je to mozne?
negativ, sosovky nosim viac ako 2 roky.. je pravda ze pri PC pouzivam skor bryle ale dobre ocne kvapky by mali nechat oko vlhke

// aj ja poznam cloveka ktori cumi do PC 12-15 hodin denne a nic mu nie je :) je to v génoch
Napísať odpoveď