Ako predísť noseniu okuliarov?
Ako predísť noseniu okuliarov?
Pracujem celý deň pred počítačom a cítim, že sa mi od monitoru zhoršuje zrak, večer ma stále bolia oči a vidím rozmazano. Našla som stránku o dierkovaných okuliaroch, ktoré pomocou tréningu očných svalov údajne zlepšujú ostrosť zraku. Dúfam, že zaberú, chcem si ich objednať na prevenciu. Má s ním niekto skúsenosti? Tréner očí - dierkované okuliare na zlepšenie zraku
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
bolek
Guru
Som rada, danca, za túto tému. Tiež som sa chcela spýtať na ten tréner očí. Mamin priateľ si to kúpil a vraj mu to pomohlo, ja som to neskúšala, lebo sa to nemá dávať, pokiaľ nosíte šošovky a bola som skeptická, či by to mojim -5,5 D pomohlo. Nechápem, ako to má pomôcť posilňovať okohybné svaly?
A vraj na oddych očí pri práci s Pc pomáha často žmurkať a sem- tam si spraviť prestávku a pozerať sa do diaľky a potom sa zamerať na nejaký blízky predmet.
A vraj na oddych očí pri práci s Pc pomáha často žmurkať a sem- tam si spraviť prestávku a pozerať sa do diaľky a potom sa zamerať na nejaký blízky predmet.
pozeranie do dialky, caste prestavky pri praci a spravna ergomia mi uz 2 roky pomahaju celkom uspesne bojovat proti zhorseniu zraku pri naozaj extremnom zatazeni oci
aj ked niekedy pocitujem bolest oci a uz som si myslel, ze uz to bude na okuliare, tak nastastie pri poslednom vysetreni som dopadol vyborne v co som teda ani moc nedufal
aj ked niekedy pocitujem bolest oci a uz som si myslel, ze uz to bude na okuliare, tak nastastie pri poslednom vysetreni som dopadol vyborne v co som teda ani moc nedufal
Tiez nechapem, ale mam teke cudne pocity, ze clovek sa asi bude snazit zaostrit cez tie dierky, tym padom si namahas oci respektive ocne svalstvo...ale to si fakt iba myslim.bolek napísal:Som rada, danca, za túto tému. Tiež som sa chcela spýtať na ten tréner očí. Mamin priateľ si to kúpil a vraj mu to pomohlo, ja som to neskúšala, lebo sa to nemá dávať, pokiaľ nosíte šošovky a bola som skeptická, či by to mojim -5,5 D pomohlo. Nechápem, ako to má pomôcť posilňovať okohybné svaly?
-
hojko
Site Admin
Svetlo za monitorom, kvapky do oci, spravne drzanie tela, dostatocna vzdialenost od monitora.
Nevsimol som si ale, ci mas LCD alebo CRT monitor. Navyse problemy mozu byt kludne aj z televizora. Ak ta bolia oci, chod na ocne, je to najjednoduchsie co mzoes spravit, navyse mozno uz zrak pokazeny mas a tak budes potrebovat okuliare. Cim skor sa na to pride, tym lepsie pre teba.
Nevsimol som si ale, ci mas LCD alebo CRT monitor. Navyse problemy mozu byt kludne aj z televizora. Ak ta bolia oci, chod na ocne, je to najjednoduchsie co mzoes spravit, navyse mozno uz zrak pokazeny mas a tak budes potrebovat okuliare. Cim skor sa na to pride, tym lepsie pre teba.
-
hojko
Site Admin
Lub0$: V praci sa asi nepozeras len na monitor, ale aj na nejake papier na stole a podobne. Cize sa pozries na papier, klavesnicu, monitor, opat papier, klavesnicu, monitor a takto mozem pokracovat stale. Tu dochadza k zmene ostrosti a zaostrovaniu, pricom papiere, klavesnica a aj monitor su inak podsvietene. Monitor je predsalen o dost lepsie osvetleny ako papier na stole. Pri zlom nastaveni monitora, stola, klavesnice a stolicky dochadza nie len k namahaniu oci, ale aj k neprijaznivym odrazom svetla, napriklad od leskleho stola, monitora (najma leske LCD displaye, vid. napr. asi vsetky Samsungy) alebo inych predmetov. A samozrejme ide aj o zorne pole pri pohlade na monitor, celkove drzanie tela a chrbite, ved prave z nespravneho drzania tela sa vyskytuje bolest chrbtice a hlavy.
Pajonček!Gepid napísal:a čo sa dá použiť na už zhrbený chrbát? Zhrbený som už vcelku dlho. 3-4roky? Nie je to nejaký extrém, ale vcelku mi to prekáža. Keď som s tým bol u lekára dal mi na to nejaký pás, ale nepomohlo. Snažím sa aj športovať, no ani to nejak nepomáha.
-
Clean_Up
Professional
Chcel by som vedieť niečo bližšie o tom správnom držaní tela, dik.hojko napísal:spravne drzanie tela
Niekedy sa mi stane, keď čumím dlho do NB, tak ma večer bolia oči. Na oči sú dobré kvapky Visine na unavené oči:
http://www.drmax-lekarna.cz/files/pictu ... k_only.jpg
a samozrejme obmedziť čumenie do NB, PC ako sa len dá. A často pozerať inde kôli preostrovaniu ako to tu už bolo spomenuté.
Re: Ako predísť noseniu okuliarov?
Ak by ti vadili okuliare len zo štylistickeho hladiska tak použi kontakne šoošvkydanca napísal:Pracujem celý deň pred počítačom a cítim, že sa mi od monitoru zhoršuje zrak, večer ma stále bolia oči a vidím rozmazano. Našla som stránku o dierkovaných okuliaroch, ktoré pomocou tréningu očných svalov údajne zlepšujú ostrosť zraku. Dúfam, že zaberú, chcem si ich objednať na prevenciu. Má s ním niekto skúsenosti? Tréner očí - dierkované okuliare na zlepšenie zraku
Si videl kontaktne sosovky len na obrazku co....aviatik napísal:Ak by ti vadili okuliare len zo štylistickeho hladiska tak použi kontakne šoošvky
Kontakne sosovky su dost nevhodne pri celodennom pozerani do monitora...osobne ich nosim kazdy den, a ked sedim cely den pred PC, k veceru uz mam maximalne suche oci...musim vela zmurkat, citim maximalnu unavu oci (ktora bez sosoviek prichadza neskor), oci su maximalne cervene atd atd...cize nieje to tak ako sa zda.
//inac otazka...poznam cloveka, ktory pracuje osem rokov v kancli za PC a ma perfektny zrak...ako je to mozne?
negativ, sosovky nosim viac ako 2 roky.. je pravda ze pri PC pouzivam skor bryle ale dobre ocne kvapky by mali nechat oko vlhkeLub0$ napísal:Si videl kontaktne sosovky len na obrazku co....
Kontakne sosovky su dost nevhodne pri celodennom pozerani do monitora...osobne ich nosim kazdy den, a ked sedim cely den pred PC, k veceru uz mam maximalne suche oci...musim vela zmurkat, citim maximalnu unavu oci (ktora bez sosoviek prichadza neskor), oci su maximalne cervene atd atd...cize nieje to tak ako sa zda.
//inac otazka...poznam cloveka, ktory pracuje osem rokov v kancli za PC a ma perfektny zrak...ako je to mozne?
// aj ja poznam cloveka ktori cumi do PC 12-15 hodin denne a nic mu nie je