Uz vsetko?tomaxx_199 napísal:tak potom na tym fore by si ostal asi len ty. a mozno este niekto taky
Za nedodržiavanie spisovnej slovenčiny hrozí pokuta
Neviem, čo sa tu vyplakávaš, najprv si prečítaj viac o tomto zákone a potom spammuj, myslíš, že niekto Ti dá pokutu za to, že na tomto fóre nedodržiavaš spisovnú slovenčinu? To by tu ostalo desať userov.. Týka sa to len slovenčiny, ktorá je používaná na verejnom styku, t.j. v školstve, v reklamách, v televízii a pod. Neviem čo tu riešiš, nauč sa rozprávať a písať a nebudeš mať žiadny problém.tomaxx_199 napísal:tak potom na tym fore by si ostal asi len ty. a mozno este niekto taky
Len tí Maďari stále hryzú a hryzú, veď kto ste neboli, choďte sa pozrieť na juh Slovenska - všetko kompletne v maďarčine, po slovensky obyvatelia nevedia, sobášia ich po maďarsky, TV & rozhlas majú maďarský, vôbec by ste si nemysleli, že ste na Slovensku.. Už len pre TOTO je tento zákon potrebný, ešte by nás aj OBSE chcela trestať, to už je neúnosné! Som zvedavý na dnešnú diskusiu Maďarič vs. Csáky na TA3, čo za argumenty zas Maďari vytiahnú.
Celý tento zákon je fraška. Veď koniec-koncov ako celá táto vláda, ktorá má na svedomí možno viac ako tá robotnícko-mečiarosko-ožranská.
Tento zákon nei je ničím iným ako výplodom úplnej malosti Slotu a jeho rusofilskej bandy. Veď keď nevieme s nimi jednať, tak ich zakážme. Typické z dôb najväčšej totality. Len zakazovať, zakazovať, zakazovať.
Ten zákon je tak sprostý, že pokuty tam budú dávať aj za poradie textu a za veľkosť písma na tých všetkých miestach. Lebo, nemôže byť text v slovenskom jazyku menší. Tak to teraz zbúrajme všetky pamätné tabule, kde je to len v cudzom jazyku, lebo sa tam "štátny" jazyk nezmestí. To je naozaj s prepáčením pridrbané.
Ďalej, viem že v jednej reštaurácii v Bratislave je menu napísané po nemecky. Tak teda, to tiež treba zmeniť lebo neviem čo to znamená, že? Pozrite sa na reklamné kampane. KFC má po svete slogan: "Life Tastes Great" - to bude treba zmeniť, lebo zákonu ODPORUJE. To isté pri Subwayovom "Eat fresh." a podobných prípadov by sa našlo mnoho.
Pri hraniciach sú billboardy mob. operátorov, kde sa prihovárajú v angličtine. Hlavne pre zahraničných ľudí - tiež treba strhnúť, odporuje zákonu.
Jednoducho tento zákon obmedzuje všetko, ale úplne všetko neslovenské. Pôvodna idea proti Maďarom sa zmenila na totálny chaos, na totálnu debilinu. A vôbec to, že tento zákon vyšiel pôvodne proti Maďarom je len hanbou. Nech si tam majú len po maďarsky všetko napísané. Keď tam tak ľudia hovoria. V provincii Quebec v Kanade sa tiež dá dohovoriť len prakticky po francúzky. Ale nemám vôbec pocit, že by to Kanaďanom prekážalo. To len Slota žije v minulosti v rokoch Rakúsko-Uhorska. Najjväčší Slovák, Ján Slota, ktorý aj tak 4/5 roka prežije na tej svojej zasranej jachte na Jadrane.
A to nehovoriac o katastrofálnych dierach v zákone, ktorý sám ani nevie, čo má trestať. V podstate teraz bude protizákonné mať podávať v čínskej reštaurácii kung pao. Nie je to spisovné slovo a je to vo verejnom styku. A ešte k tomu hneď druhé napomínanie bude trestané. Naozaj, tam už rozum stojí.
Tento zákon nei je ničím iným ako výplodom úplnej malosti Slotu a jeho rusofilskej bandy. Veď keď nevieme s nimi jednať, tak ich zakážme. Typické z dôb najväčšej totality. Len zakazovať, zakazovať, zakazovať.
Ten zákon je tak sprostý, že pokuty tam budú dávať aj za poradie textu a za veľkosť písma na tých všetkých miestach. Lebo, nemôže byť text v slovenskom jazyku menší. Tak to teraz zbúrajme všetky pamätné tabule, kde je to len v cudzom jazyku, lebo sa tam "štátny" jazyk nezmestí. To je naozaj s prepáčením pridrbané.
Ďalej, viem že v jednej reštaurácii v Bratislave je menu napísané po nemecky. Tak teda, to tiež treba zmeniť lebo neviem čo to znamená, že? Pozrite sa na reklamné kampane. KFC má po svete slogan: "Life Tastes Great" - to bude treba zmeniť, lebo zákonu ODPORUJE. To isté pri Subwayovom "Eat fresh." a podobných prípadov by sa našlo mnoho.
Pri hraniciach sú billboardy mob. operátorov, kde sa prihovárajú v angličtine. Hlavne pre zahraničných ľudí - tiež treba strhnúť, odporuje zákonu.
Jednoducho tento zákon obmedzuje všetko, ale úplne všetko neslovenské. Pôvodna idea proti Maďarom sa zmenila na totálny chaos, na totálnu debilinu. A vôbec to, že tento zákon vyšiel pôvodne proti Maďarom je len hanbou. Nech si tam majú len po maďarsky všetko napísané. Keď tam tak ľudia hovoria. V provincii Quebec v Kanade sa tiež dá dohovoriť len prakticky po francúzky. Ale nemám vôbec pocit, že by to Kanaďanom prekážalo. To len Slota žije v minulosti v rokoch Rakúsko-Uhorska. Najjväčší Slovák, Ján Slota, ktorý aj tak 4/5 roka prežije na tej svojej zasranej jachte na Jadrane.
A to nehovoriac o katastrofálnych dierach v zákone, ktorý sám ani nevie, čo má trestať. V podstate teraz bude protizákonné mať podávať v čínskej reštaurácii kung pao. Nie je to spisovné slovo a je to vo verejnom styku. A ešte k tomu hneď druhé napomínanie bude trestané. Naozaj, tam už rozum stojí.
Neostava mi nic ine len s tebou plne suhlasit, ja s nasou vladou uz dlho nesuhlasim, uz mi to neblaho zacina pripominat roky '30-'89...JakubH napísal:Celý tento zákon je fraška...
Co sa tyka reklamnych sloganov, podla mna sa mozu odvolat, resp. podat zalobu na stat ako taky ale aj tak prehraju lebo to je suboj Davida proti Goliasovi.
Nezmysel je to s hranicami. Tam je castokrat vo viacerych jazykoch (ja som z Rakuska zaznamenal nemecky a anglicky) oznamena nejaka dolezita informacia, ktora bude pre turistov po slovensky? Wtf...
Podla mna je to totalna kravina, velmi som sa musel krotit aby som polku prispevku nezaspamoval nadavkami na nasu retardovanu vladu, dakujem pekne p. Fico, p. Slota. Ste skveli, len tak dalej s heslom "Slovensko za nasej vlady do este vacsej riti ako v ktorej bolo! Hura"...
za k- nabuduce podpis pan inteligent!
Jakub:
za prve, ten zakon si ani nevidel, ked mozes splodit taky prispevok ako si splodil, nejde tu o riesenie si komplexov nasej vlady, ide o to aby si sa na slovensku mohol vobec dohovorit po slovensky, ked ti uz nevadi, ze po prichode do dunajskej stredy nepocujes slovencinu a a co je horsie pomaly ani nevidis, tak mi je ta luto
za druhe, opat kedze si zakon necital, len si pocuval dristy podobne zmyslajucich ludi ako ty, ktori ten zakon taktiez ani necitali/btw asi tak ako ked dzurindovci vyhlasili, zvolame tlacovku, nevideli sme to, ale je to zle / zakon hovori, ze prvy krat to musi byt po slovensky a vacsim pismenom, potom nech je to tam aj po svahilsky...zrazu ta velmi trapia slogany nasich sieti s rychlim obcerstvenim, ked uz toto nie je pokrytectvo jak prasa tak fakt neviem...
a za tretie, ked uz si spomenul tu kanadu, tak po A francuzstina je tam uradnym jazykom, co vie hadam kazdy kto skoncil zakladnu skolu a za B kanada ma snad najprisnejsi jazykovy zakon na svete a nikto ich zato nezdrbava a obcania vnej zijuci su stastni, dokonca aj stopky na cestach maju napisane ARRETE
slayter: teba nekomentujem, nebudem komentovat sucasnu vlaadu, ale necitim potrebu si liecit komplexy na nete, ked sa ti nepaci tak v dalsich volbach ich nevol, ak vobec budes mat dovtedy volebne pravo...
za prve, ten zakon si ani nevidel, ked mozes splodit taky prispevok ako si splodil, nejde tu o riesenie si komplexov nasej vlady, ide o to aby si sa na slovensku mohol vobec dohovorit po slovensky, ked ti uz nevadi, ze po prichode do dunajskej stredy nepocujes slovencinu a a co je horsie pomaly ani nevidis, tak mi je ta luto
za druhe, opat kedze si zakon necital, len si pocuval dristy podobne zmyslajucich ludi ako ty, ktori ten zakon taktiez ani necitali/btw asi tak ako ked dzurindovci vyhlasili, zvolame tlacovku, nevideli sme to, ale je to zle / zakon hovori, ze prvy krat to musi byt po slovensky a vacsim pismenom, potom nech je to tam aj po svahilsky...zrazu ta velmi trapia slogany nasich sieti s rychlim obcerstvenim, ked uz toto nie je pokrytectvo jak prasa tak fakt neviem...
a za tretie, ked uz si spomenul tu kanadu, tak po A francuzstina je tam uradnym jazykom, co vie hadam kazdy kto skoncil zakladnu skolu a za B kanada ma snad najprisnejsi jazykovy zakon na svete a nikto ich zato nezdrbava a obcania vnej zijuci su stastni, dokonca aj stopky na cestach maju napisane ARRETE
slayter: teba nekomentujem, nebudem komentovat sucasnu vlaadu, ale necitim potrebu si liecit komplexy na nete, ked sa ti nepaci tak v dalsich volbach ich nevol, ak vobec budes mat dovtedy volebne pravo...
ColdRain: Nečítal som ho celý, ale určite ani ty. Inak keď už sme pri tej spisovnej slovenčine, tak by si mal vedieť, že "za prvé, za druhé, za tretie..." je nespisovné.
Inak aký je ten jazykový zákon v Kanade? Veľmi by ma to zaujímalo. Pochybujem, že takýto likvidačný zákon ako tu tam je.
Summa summarum (vlasne pardon, to nie je po slovensky) celý ten tovj príspevok je len opakovanie toho istého. Skús aj vymyslieť niečo zo svojej hlavy a nie len z hláv súdruhov Fica, Maďariča a ožrana Slotu.
Nepočujem tam slovenčinu, to je pravda, ale nikdy som nemal problém, aby tamojší občania nevedeli po slovensky. A aj keby, tak čo? Sú to občania tejto republiky, platia tu dane tak nech si rozprávajú hocijako. Navyše ich nútiť hovoriť po sloevnsky je len typický boľševický príkaz. Mne je zas ľúto ľudí, ktorí sú za to, aby človek už nemohol ani slobodne rozprávať ako chce. Mimochodom, rozprávanie na ulici nie je verejný styk. Tento trápny zdrap papiera zvaný zákon to nevyrieši. Ale to by si musel aj premýšľať...za prve, ten zakon si ani nevidel, ked mozes splodit taky prispevok ako si splodil, nejde tu o riesenie si komplexov nasej vlady, ide o to aby si sa na slovensku mohol vobec dohovorit po slovensky, ked ti uz nevadi, ze po prichode do dunajskej stredy nepocujes slovencinu a a co je horsie pomaly ani nevidis, tak mi je ta luto
A čo som napísal? Veď ty si napísal to isté. A toto je práve tá blbosť, o ktorú som sa oprel. Keď už ide niekto kontrolovať veľkosť písma, tak to je len už primitivizmus, čo sa tu vymýšľa. Poďme teda dodatočne dopisovať na pamätné tabule slovenský preklad, veď peňazí máme dosť!za druhe, opat kedze si zakon necital, len si pocuval dristy podobne zmyslajucich ludi ako ty, ktori ten zakon taktiez ani necitali/btw asi tak ako ked dzurindovci vyhlasili, zvolame tlacovku, nevideli sme to, ale je to zle / zakon hovori, ze prvy krat to musi byt po slovensky a vacsim pismenom, potom nech je to tam aj po svahilsky...
To máš také nutkanie každé moje slovo zhovadiť? Bolo to prvé čo mi napadlo. Týchto príkladov by sa dalo nájsť viac.zrazu ta velmi trapia slogany nasich sieti s rychlim obcerstvenim, ked uz toto nie je pokrytectvo jak prasa tak fakt neviem...
Inak aký je ten jazykový zákon v Kanade? Veľmi by ma to zaujímalo. Pochybujem, že takýto likvidačný zákon ako tu tam je.
Summa summarum (vlasne pardon, to nie je po slovensky) celý ten tovj príspevok je len opakovanie toho istého. Skús aj vymyslieť niečo zo svojej hlavy a nie len z hláv súdruhov Fica, Maďariča a ožrana Slotu.
je to nespisovne, ale toto forum nie je uradny stykJakubH napísal:ColdRain: Nečítal som ho celý, ale určite ani ty. Inak keď už sme pri tej spisovnej slovenčine, tak by si mal vedieť, že "za prvé, za druhé, za tretie..." je nespisovné.
Nepočujem tam slovenčinu, to je pravda, ale nikdy som nemal problém, aby tamojší občania nevedeli po slovensky. A aj keby, tak čo? Sú to občania tejto republiky, platia tu dane tak nech si rozprávajú hocijako. Navyše ich nútiť hovoriť po sloevnsky je len typický boľševický príkaz. Mne je zas ľúto ľudí, ktorí sú za to, aby človek už nemohol ani slobodne rozprávať ako chce. Mimochodom, rozprávanie na ulici nie je verejný styk. Tento trápny zdrap papiera zvaný zákon to nevyrieši. Ale to by si musel aj premýšľať...
A čo som napísal? Veď ty si napísal to isté. A toto je práve tá blbosť, o ktorú som sa oprel. Keď už ide niekto kontrolovať veľkosť písma, tak to je len už primitivizmus, čo sa tu vymýšľa. Poďme teda dodatočne dopisovať na pamätné tabule slovenský preklad, veď peňazí máme dosť!
To máš také nutkanie každé moje slovo zhovadiť? Bolo to prvé čo mi napadlo. Týchto príkladov by sa dalo nájsť viac.
no, ja nikomu nchcem kazat ako ma rozpravat, ale moja osobna skusenost je taka, ze pri snahe o komunikaciu s instituciou vo verejnej sprave/konkretne nejakym muzeom/ som musel ockat prepojenie cez tri klapky aby som nemusel speakovat, kedze dotycni na druhom konci linky nevedeli po slovensky, ked uz toto nie je na uvazenie tak vazne neviem, ved sme predsa na slovensku, ja im nezakazujem hovorit madarsky, ale aby som sa musel ucit po madarsky resp anglicky ked chcem ist na slovensku do muzea, to je uz aj na mna moc
velkost pisma, je to koli tomu aby bolo vsetkym jasne kde je a aka rec sa tu pouziva...prosimta kolko pametnych tabuli je na slovensku inac ako po slovensky? pretoze ja som ich fakt vela nevidel, dokonca v tejto chvily si na ziadnu nespomeniem...
co sa tyka toho zakona v kanade, je omnoho likvidacnejsi ako tento nas, konkretne sa o tom mozes dozvediet v archive TA3 tento tyzden tam o tom bezala reportaz, ak ju nestihnes na obrazovke, v archive sa ku nej urcite preklikas
karmadarca slayter: som rad ze si sa obmedzil na karmu a necitil potrebu pchat dalsi zvast do diskusie, kedze naozaj ocividne nie si schopny diskusie, len obycajneho klbka invektiv a pchania sa zadku niekomu kto je schopny formulovat vety ocividne lepsie ako ty