Mám pocit, že ľudia sú v dnešnej dobe stále pod určitým tlakom a média nám prezentujú, ako by mal ideálny život vyzerať. A ak tak nevyzerá, človek má pocit, že nie je a nežije normálne. Zoberme si bežný časopis, nájdete tam recept pre ženy, ako byť superženou, supermatkou, supergazdinkou, supermilenkou. Návod pre muža ako byť superotcom, supekutilom, výkonným žrebcom a rady pre dospievajúcich, ako byť in, ako sa podobať celebritám, modelkám, zapadnúť do kolektívu...
Otočíte o pár stránok a dostanete sa k skutočným príbehom, kde sa dočítate, ako muži trpia syndrómom vyhorenia, ženy mávajú depresie a dievčatá končia na psychiatrii s diagnostikovanou anorexiou alebo pokusmi spáchať samovraždu. Dôvody: Všetci nezvládli tlak doby, necítili sa byť dosť dobrí a nenašli iné riešenie. Jasné, všetko sú to extrémy a väčšina z nás sa cíti šťastne a nerieši okolie a tlaku sa úspešne vyhýba.
Ale aj napriek tomu by ma zaujímalo, či ste sa ocitli niekedy pod určitým tlakom, v dôvodu čoho to vzniklo, kto na vás ten tlak vyvíjal, ako to zvládate? Tak aby som začala, moje spomínané svedomie mi denne hovorí, čo je ideálne a ja mu denne hovorím, že som spokojná aj šťastná aj bez tej dokonalosti.
Sorry za megadlhý príspevok, nejako som sa rozkecla.