Ventilatory VS chladic CPU
Ventilatory VS chladic CPU
cafte all...potrebujem poradi: poskladal som nový komp a kupil som chladič na procesor AC Freezer XTREME rev. 2 a este tri obyčajné ventilátory na chladenie bedne..lenze ked nahodím systém tak mi na všetky vypisuje CPU error.. ked nastavím v biose všetky otacky na ignore tak mi to nabehne...a chcem sa spytat ci to ignore nevadi a ci to spravne funguje a vychladi mi to na pozadovanu teplotu??
Systém stále očakáva, že máš zapojený ventilátor z CPU v konektore na doske s názvom CPU FAN.. je to jednoducho ochrana pred spálením procesora (ak napr. skladáš komp a omylom zabudneš zapojiť CPU FAN).
Nuž a keď máš na procesore pasív, tým pádom žiadny ventilátor zapojiť nemôžeš do CPU FAN a tým pádom Ti vypíše error. Preto treba dať v biose na Ignore.
Niektoré dosky nielenže kontrolujú, či je zapojený nejaký ventilátor, ale aj kontrolujú otáčky. Napr. moja stará doska to vypisovala, keď som mal nastavené otáčky na CPU FAN nižšie ako 1000rpm.
Či Tvoje chladenie uchladí počítač na požadovené teploty, Ti nikto nepovie, pretože je to dosť individuálna záležitosť závislá od množstva faktorov (skriňa, komponenty, chladenie, teplota v miestnosti atď.).. a potom ani nevieme Tvoje požiadavky na teplotu..

Nuž a keď máš na procesore pasív, tým pádom žiadny ventilátor zapojiť nemôžeš do CPU FAN a tým pádom Ti vypíše error. Preto treba dať v biose na Ignore.
Niektoré dosky nielenže kontrolujú, či je zapojený nejaký ventilátor, ale aj kontrolujú otáčky. Napr. moja stará doska to vypisovala, keď som mal nastavené otáčky na CPU FAN nižšie ako 1000rpm.
Či Tvoje chladenie uchladí počítač na požadovené teploty, Ti nikto nepovie, pretože je to dosť individuálna záležitosť závislá od množstva faktorov (skriňa, komponenty, chladenie, teplota v miestnosti atď.).. a potom ani nevieme Tvoje požiadavky na teplotu..
http://www.crazypc.com/products/54021.html tu mas odpoved redukcia