Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Chcem sa spýtať, čo spraví tvaroh pred spaním? Viete ja som teraz súdok taký takže na priberačku by som nechcel moc :D
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IamMartinQo »

Tvaroh??fuha :D ale nemalo by ti byt nic, ale ja ked cvicim moja vecera je bud nejaky jogurt, ovocie nieco lahke, a co zasiti
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

filip102 napísal:Chcem sa spýtať, čo spraví tvaroh pred spaním? Viete ja som teraz súdok taký takže na priberačku by som nechcel moc :D
tvaroh ako posledne jedlo dna je gut, pomaly stravitelne bielkoviny a nema vela Kcal, v diete som ho jedol len tvaroh(nizkotucny roztieratelny)+deco mlieka+2 umele sladidla..v objeme prisladit v pohode trochou medu, jogurtom, hocico podla chuti....
MrGizmof
King
King

No neviem či do objemu by som dal med, ten mám každé ráno s vločkami a zatiaľ som schudol :D . Takže napríklad Tvaroh+ med+ granko alebo Tvaroh+ mlieko by nemalo nejak pridať na objeme?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

filip102 napísal:No neviem či do objemu by som dal med, ten mám každé ráno s vločkami a zatiaľ som schudol :D . Takže napríklad Tvaroh+ med+ granko alebo Tvaroh+ mlieko by nemalo nejak pridať na objeme?
Je dost velky rozdiel zrat med na zaciatku dna a pred spanim.
Beast34
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Beast34 »

ahojte mam par otazok:
- chcem sa spytat ci brat kreatin aj pocas volna alebo iba pocas treningov?
- co je na tom pravdy ze pred cvicenim nejaku polhodinku je dobre dat si lyzicku medu a aj po odcviceni... a protein az nejak 1 hod po treningu....
- je vhodne pit protein cca hodinu a pol pred cvicenim?

dakujem :wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Beast34 napísal:ahojte mam par otazok:
- chcem sa spytat ci brat kreatin aj pocas volna alebo iba pocas treningov?
- co je na tom pravdy ze pred cvicenim nejaku polhodinku je dobre dat si lyzicku medu a aj po odcviceni... a protein az nejak 1 hod po treningu....
- je vhodne pit protein cca hodinu a pol pred cvicenim?

dakujem :wink:
na vacsine kreatinov mas navod, vacsinou sa ide nabijacia faza a poto udrzovacia a potom volno, neviem ako myslis volno, ci len dni regeneracie, alebo uplne volno ked mesiac necvicis, ak vobec necvicis pride mi to zbitocne, ak len regenerujes, tak sa to hodi
je to pravda, kedze ako prve sa pri cviceni spaluju lahke cukry, ktorymi med je a aby mali svaly dostatok energie je dobre im ju takouto formou dat a takysto po cviceni, ked su svaly unavene a spotrebovali vacsinu sacharidov je dobre im ich opat dodat, kedze nech by si zjedol cokolvek telo by to rozlozilo na cukry aby zabezpecilo fungovovanie svalov a nemusi to byt len med, akykolvek ejdnoduchy sacharid hned po cviceni nie je na skodu ;) ano protak az dlhsi cas po treningu, keby si ho dal skor nebol by zneho ziadny ucinok aj tak by tie bielkoviny skoncili ako sacharidy, ale ked uz svaly dostanu co potrebuju mozu spokojne rast z prijatych bielkovin
ja osobne protein pred treningom nepijem, pride mi to zbitocne, radsej sa normalne najec tuhej pestrej stravy, aby si mal energiu, najviac su bielkoviny potrrebne po treningu, pit protak len preto aby som pil protak je imo blbost
kali520
Darca
Darca

ColdRain napísal:ja osobne protein pred treningom nepijem, pride mi to zbitocne, radsej sa normalne najec tuhej pestrej stravy, aby si mal energiu, najviac su bielkoviny potrrebne po treningu, pit protak len preto aby som pil protak je imo blbost
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=139

Tato studia hovori ze pred trenmingovy napoj sposobuje lepsiu proteinovu syntezu ako po treningovy napoj
Beast34
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Beast34 »

dakujem za rady a rychlu reakciu :wink:
ano to volno som myslel den ked mam regeneraciu, kedze v navode sa spominali treninogve dni tak som si nebol isty ci to mam brat aj ked regenerujem :wink:
co sa tyka proteinu tak navod hovori trikrat denne nejak rano, po treningu /spominanu 1h a pol, ale najprv si davam hned ten med pred aj po cviceni cca 30 min/ a pred spanim tak som nevedel ci si ho mam dat radsej rano alebo tu hodinu a pol pred treningom.. dalsie davky si davam ako som spominal...

este sa chcem spytat ci sa tvaroh odporuca jest skor - neskor resp. vecer po treningu?
MrGizmof
King
King

kali520 napísal:Je dost velky rozdiel zrat med na zaciatku dna a pred spanim.
Takže med večer nie... ok, takže Med+ Granko+ mlieko by bolo ok? Prípadne bez mlieka...
A teda ako, kamoš čo posiluje hovorí že to je na pribratie, tu že je to na schudnutie.
kali520
Darca
Darca

filip102 napísal:Takže med večer nie... ok, takže Med+ Granko+ mlieko by bolo ok? Prípadne bez mlieka...
A teda ako, kamoš čo posiluje hovorí že to je na pribratie, tu že je to na schudnutie.
Kamos ti to zrejme zle vysvetlil resp ty si zle pochopil.

Plati stara otrepana fraza ked mam vacsi prijem kcal priberam, ked mam vacsi vydaj kcal chudnem.

Ked si teraz za den das len ten med a uz nic ine tak schudnes. Ked sa budes stravovat tak ako teraz popripade viacej a popri tom si pred spanim das med tak istotne priberes.

To je zaklad, teraz je otazka co priberes a co schudnes. Je jasne ze ked sa pred spanim budes tlacit do hlavy rychle sacharidy tak asi to do svalov nepojde, teda to pojde do tuku. To iste plati aj pri chudnuti. Je jasne ze ked budes jest len povedzme raz za den ten med tak asi schudnes velke mnozstvo svalovej hmoty.

Takze treba kalorie prijmat rozumne a v prvom rade si stanovit ciel, bud chces chudnut alebo priberat. Opat plati veta ktora tu uz odznela milionkrat, nabrat svlavu hmotu a pri tom schudnut tuk sa naturalne neda, bodka.

Takze stanov si ciel, potom ti napisem co s tym robit co jest ako cvicit.
MrGizmof
King
King

No aby som to upresnil, chcem schudnúť na bruchu najprv.
Mám 177cm, 68kg a pás (merám na pupku :D) fucking 84cm. Takže najprv to chcem dať dole. No a buď pri tom alebo popri tom nabrať svaly. Ale zase mi stačí tak aby som nevyzeral tak ako teraz a nemusí byť ani mega vega kulturista. Jednoducho premeniť kváder na tehličky a nejaké svaly aj na ruky.
Jedálniček:
Ráno ovsené vločky, med, mlieko
Desiata nejaké to ovocie
Obed to čo je, čo už narobím
Olovrant nejaký chlieb (nie bieli), šunka, plátkový syr a paprika.
Večera to čo na obed ak to je dačo zdravé, inak znova to čo na olovrant.

A chudnem, nie nejak mega vega ale aj 3 dni dozadu 69kg, teraz to ani večer nedám nad 68,5kg :lol:
kali520
Darca
Darca

Takze za prve, tuk nejde schudnut lokalne, to znamena ze len z brucha sa schudnut neda.

Dalej miesto vazenia by som skorej pouzival krajcirsky meter a meral si velkost ruk, hrudnika, noh a brucha. Najma teraz v tychto letnych mesiacoch ked napr ja vela pijem tak som schopny z toho pribrat aj zchudnut cez kilo aj daco. Ked cisla budu ubudat na bruchu a na ostatnych zostanu rovnake resp budu ubudat velmi pomaly je to dobre lebo chudnes zrejme tuk. Zle je ak nastane situacia ked na bruchu cisla nebudu vobec ubudat a budu ubudat iba napr na rukach, to zrejme chudnes svaly.

Ten jedalnicek neni idealny, je to taky typ jedalnicku ze sa v podstate na nic nezameriava, je to nieco take ze chcem schudnut ale zase chcem aj pribrat. Tento jedalnicek dlhodobo nic neriesi a budes v podstate stagnovat a rovnako vyzerat.

Takze ked chces schudnut treba dat dietu. Mas na vyber niekolko diet, jedna z moznych je napr CKD
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=44
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=51
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=54

Potom tu je moznost dat sacharidove vlny:
http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=251

Alebo najmenej efektivnu dietu nizkotucnu dietu ta sa podoba k tomu tvojmu jedalnicku ale ziada si to mat vyhradne nizkotucny obed co asi u teba bude problem.

Priklad takej nizkotucnej diety moze byt napr:
1 jedlo Ovsene vlocky alebo krupica, vajcia bud na tvrdo alebo prazenica len s jednym zltkom, chleba pecivo atd treba jest len celozrnne
2 jedlo tuniak s celozrnnym chlebom
3 jedlo najlepsie nejake chude maso s tmavou ryzou
4 jedlo celozrnne cestoviny s tuniakom napriklad
5 jedlo chude maso, minimum ryzi alebo zemiakov
6 jedlo tvaroh, bez cukru alebo nejakeho sladidla ktore ma rychle sacharidy.

Tento jedalnicek je len nacrt. podstatne je aby si mal nizky prijem kalorii, budes jest casto ale nie velke porcie. Stravu na vecer obmedzit len na minimum.

A co je podstatne treba sledovat kalorie a postupom casu menit ich prisun. To znamena ze prijmas povedzme 2000 kcal a chudnes, lenze nastane obdobie moze to byt za 5 dni, za tyzden ale aj za 2 tyzdne, ze telo si na tento prijem kalorii zvykne a uz chudnut nebudes. To znamena ze budes muset mat fazy kde prijmes viac kalorii za nieloklo dni, v tomto pripade povedzme 2500-3000 kcal. Tymto sposobom budes muset prijmat kalorie najma zo zdrojov bielkovin, to je zrat skoro same maso s minimom prilohy. Aby si chudnutie urychlil doporucaoval by som prijem kalorii zo dna na den znizovat. To znamena ze prvy den prijem napr 2000 kcal, dalsi den 1800 kcal, dalsi 1600 kcal, dalsi den 1400 kcal, atd atd. To by som isiel do obdobia ked budes jest pomeren casto ale uz z toho bude dost velke hladovanie. Potom by nastalo obdobie vacsieho prijmu kalorii povedzme ze behom dvoch dni by si prijmal nieco cez 2000-2500 kcal.

Upozornujem ze tieto cisla su len nazorne vysvetlenie, neviem aky mas ty svoj maintance level, mozes chudnut ked prijmas 4000kcal a mozes chudnut az pri 1000 kcal, to musis uz zistit sam. Zisti to mozes tak ze si upravis jedalnicek tak ako som ti znazornil zratas si pocet kalorii povedzme ze ich bude 2000kcal a budes prijmat tento pocet nieco cez 5-7 dni. Ked ani neschudnes ani nepriberes tak tvoj maintacne level je 2000 kcal. To znamena ze aby si chudol musis prijat menej ako je ten maintance level. Takze dalsi tyzden uz budes prijmat menej.

Toto bol len hruby nacrt tzv nizkotucnej diety ktoru som upravil podla seba a skusil ju skombinovat z principmi inych diet aby bola o nieco efektivnejsia, osobne som ju nikdy neskusal :lol: ale teoreticky by fungovat mala samozrejme ak sa zachovaju hlavne principi tejto diety a to je minumum tuku resp takmer ziadny a mesni priíjem kalorii resp vacsi vydaj.

Co sa tyka treningu, na ckd a sacharidove vlny mas specialne treningy na to urcene, v tejto diete by som absolvoval trening full body a zakladne viacklbove cviky drepy mrtve tahy, bench, military, trhy atd

Prikad treningu by vyzeral asi takto
1 den
Drep 3x10
Bench 3x10
Military press 3x10
klyky na bradlach 3x10
zhyby 3x10

2 den volno

3 den
MT 3x8
bench na sikmej lavicke 3x8
tlaky s jednoruckami na ramena 3x8
Pritahy v predklone 3x8
franzusky tah 3x8

4 den volno

5 den
Drep 3x5
Bench sikmo 3x5
premiesntnei a nadhod 3x5
bench na uzko 3x5
bicepsovy zdvih 3x5

6 den volno
7 den volno
MrGizmof
King
King

No ja by som s dietamy a podobne nemal problém, mne je prakticky jedno čo zjem :D (v chuťovom zmysle). Skôr ide o vek. A ten vek spôsobuje že ja môžem hovoriť že sprav toto a nie toto, aj tak to je všetkým u riti. A keď sa aj snažím dačo spraviť tak rodičia to majú ako vždy, že za týždeň sa na to vykašle, a hotovo. Ťažko sa potom dačo so sebou robí :?

Mimochodom, je sakra normálne že ráno mám menšie stehná a na večer zrazu meter o pár paličiek hore? Ako na váhe a na bruchu je to normálne, teda brucho skôr po jedle, ale wtf je toto?

EDIT: Tak na tvaroh kašlem, ledva som to do seba dal.... phuj.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kali: dakujem za studiu, tak to mozno aj ja prehodnotim stravovanie pred/po...akurat mnozstvo tych doplnkov je az ohromujuce, keby som to mal brat vsetko tak sa nedoplatim...
dalsia vec ako uz spomenul kamarat nadomnou, ze taketo diety a podobne vyzeraju fajn na papiery, ale v realy je velmi komplikovane ich realizovat najme, ked clovek pracuje, resp studuje a/alebo zije s rodicmi, resp nevari si sam, nehovoriac o tom ze konzumovat len maso je pomerne financne a casovo narocne...
kali: mas nejake skusenosti s posilovanim popri treningu bojovych umeni? kedze cas na regeneraciu je potom znacne obmedzeny treningami, ktore nasleduju v den ked by za normalnych okolnosti nasledovala faza regeneracie, je na to nejaky konkretny plan? prip nejaka tvoja skusenost?
edit: philip: tvaroh nemozes jest neochuteny, to je na grc, ked mas rad hrudkovity/moj pripad/ posyp to vnailkovym cukrom a napr obloz bananom, potom je to dobre, ked ti nevadi ze je jemny kludne to zmixuj s grankom alebo medom, alebo aj aj, normalne v mixeri a zjedz tak ;)
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

kali520 napísal:Rad ta vyvediem z omylu:

http://www.hojko.com/post1130555.html?h ... t=#1130555

Na celkove ujasnenie ze vysokofrekvencny trening je pre naturalov lepsi odporucam najma clanky od Chada Waterburyho.
:lol: Ty len moc citas vies ... dufam ze si si vsimol ze aj v kazdej casti M&F je pisany nejaky trening ako najlepsi na svete. V kazdej casti je nieco ine naj na svete a treningov si tam uz mohol citat tolko ze si hadam myslis ze posilujes aj ked si prezliekas tricko. A preco ma ma vlastne zaujimat nejaky clanok v ktorom uznavaju fullbody? Mna ucil cvicit a vsetko co viem viem od bratranca kt. je 2nasobny majster slovenska v klasickej kulturistike a keby mu povies ze cvicis v jednom dni cele telo tak ti da hned facku asi
Ozaj a ked sa bavite o tom tvarohu. Ja ho tiez jedavam jedine na noc. Dam trochu mlieka a trochu cukru a nejak to uz pohltam. A je pravda to ze velka cast jeho bielkovin je kazein a ten sa rozklada po celu noc co zarucuje neustaly prisun bielkovin do svalov.
kali520
Darca
Darca

filip102 napísal:No ja by som s dietamy a podobne nemal problém, mne je prakticky jedno čo zjem (v chuťovom zmysle). Skôr ide o vek. A ten vek spôsobuje že ja môžem hovoriť že sprav toto a nie toto, aj tak to je všetkým u riti. A keď sa aj snažím dačo spraviť tak rodičia to majú ako vždy, že za týždeň sa na to vykašle, a hotovo. Ťažko sa potom dačo so sebou robí
V tom pripade si daj to CKD. Tam priprava jedal nezabere takmer absolutne ziadny cas.
filip102 napísal:Mimochodom, je sakra normálne že ráno mám menšie stehná a na večer zrazu meter o pár paličiek hore? Ako na váhe a na bruchu je to normálne, teda brucho skôr po jedle, ale wtf je toto?
Pravdepodobne to bude tym ze mas vacsi podiel vody v tele.
filip102 napísal:Tak na tvaroh kašlem, ledva som to do seba dal.... phuj.
Existuju tvarohove jogurty vola sa to ovo alebo tak nejak podobne. Neviem najist obrazok toho jogurtu ale kupujem to v metre, je tam len ananasova a jahodova prichut balena po 4 kelinkoch. Odporucam si prezret vsetky tieto mliecne vyrobky a ich nutricnu hodnotu. Tento jogurt ma nieco cez 11g bielkovin, 4g sacharidou a 2g tuku. Chutovo su velmi dobre.

Ta nutricna hodnota potravin sa da zistit napr tu:

http://www.e-kulturistika.cz/view.php?c ... 2006060002
ColdRain napísal:dalsia vec ako uz spomenul kamarat nadomnou, ze taketo diety a podobne vyzeraju fajn na papiery, ale v realy je velmi komplikovane ich realizovat najme, ked clovek pracuje, resp studuje a/alebo zije s rodicmi, resp nevari si sam, nehovoriac o tom ze konzumovat len maso je pomerne financne a casovo narocne...
To sa podla mna tyka iba tych nizkotucnych diet, ktore maju len jednu vyhodu a to tu ze su zdrave. S CKD podla mna take problemy niesu.
ColdRain napísal:kali: mas nejake skusenosti s posilovanim popri treningu bojovych umeni? kedze cas na regeneraciu je potom znacne obmedzeny treningami, ktore nasleduju v den ked by za normalnych okolnosti nasledovala faza regeneracie, je na to nejaky konkretny plan? prip nejaka tvoja skusenost?
S takymto treningom bohuzial nemam skusenosti. Ale osobne by som to rozdelil den treningu s cinkami a den treningu bojoveho umenia, pokial to je mozne. Pokial nie tak by som s cinkami dal lachsi trening.
spect napísal:Ty len moc citas vies ... dufam ze si si vsimol ze aj v kazdej casti M&F je pisany nejaky trening ako najlepsi na svete. V kazdej casti je nieco ine naj na svete a treningov si tam uz mohol citat tolko ze si hadam myslis ze posilujes aj ked si prezliekas tricko. A preco ma ma vlastne zaujimat nejaky clanok v ktorom uznavaju fullbody? Mna ucil cvicit a vsetko co viem viem od bratranca kt. je 2nasobny majster slovenska v klasickej kulturistike a keby mu povies ze cvicis v jednom dni cele telo tak ti da hned facku asi
Zrejme ta zabudol naucit ze nie na kazdeho plati rovnaky trening.

Treningy su preto vyzobrazene ako najlepsie na svete lebo sa kazdy z tych treningova za najlespi da povazovat. V posilovani plati jedna zasadna vec a to je ze telo velmi dobre reaguje na zmenu (tuto vec ti zrejme potvrdi aj tvoj bratranec). Takze ked vyskusam hocijaky trening napisany trebars aj v Muslcel fiction a bude radikalne odlisny od toho ako som cvicil doteraz a bude zaberat tak to bude pre mna dobry trening. Otazkou zostava dokedy?

Problemom splitovych rutin je to ze tam na zmenu moc priestoru neni. V podstate zmena moze nastat iba vtedy ked prehodim hrudnik biceps za hrudnik triceps. Ta zmena je dost mala prakticky ziadna. Ale ked pojdem napr HST kde sa kladie doraz na precvicenie celeho tela s mensim poctom serii a potom prejdem napr na beara kde je vysoky objem a pocet serii jedneho cviku sa pohybuje okolo 15 tak tam zmena nastava.

Takze vsetky tie clanky pre niekoho mozu byt uplne dobry trening a pre niekoho uplne zly trening.

Celkovo ale z vlastnych skusenosti viem ze lepsie zaberaju vysokofrekvencne treningy ako trening partie raz do tyzdna takze splitom sa uz dlhsiu dobu vyhybam az na split vrsok spodok.
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

no vidim ze sa dost vyznas :) kolko uz cvicis? Vsetko je to vec nazoru a ja zostavam toho nazoru ze vo fullbody neverim a tiez neverim ze ho niekedy vobec vyskusam pretoze split mi dost dobre zabera a tiez som presvedceny ze tie zmeny o ktorych vsetci hovoria nie su take potrebne. By si sa cudoval kam sa to da dotiahnut s jedinym treningom jedine co je treba je vediet cvicit (technicky spravne). Aj tak ked mas hoci aky trening tie zakladne cviky ti vzdy zostavaju rovnake a pocet opakovani zavisi len od toho ci cvicis objem alebo rysujes. A pocet serii sa v splitoch az tak velmi asi neda menit. Len pre priklad take bradla mozes cvicit cely zivot vkuse a stale ti z nich budu rast tricepsy :roll:
MrGizmof
King
King

Tak som zistil že som neni tučný ale že mám kožu ovisnutú z toho že som tučný býval... neviete čo s tím? Rezať to nechce, to by bol bordel doma :lol:
Talian
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Talian »

filip102 napísal:Tak som zistil že som neni tučný ale že mám kožu ovisnutú z toho že som tučný býval... neviete čo s tím? Rezať to nechce, to by bol bordel doma :lol:
Raz slo v telke , ze bol jeden chlapik , povolanim tusim kuchar a bol strasne tucny . Rozhodol sa , ze schudne , zacal cvicit , menej jest , zdravo sa stravovat a pod.

No po niakom case , ked uz schudol mu strase ovisala koza .

Ja si uz presen nepametam co mu s tym spravili , ale tusim to bolo , ze lekarsky mu tu kozu zobrali , a co zostalo , to niak tak prisili , aby to neodstavalo . Vysledny efekt bol taky , ze na bruchu mal ako keby "lepiacu pasku" , ale nebolo to skoro vobec vidiet , a uz sa mu deti na kupalisku neposmievali ....
Napísať odpoveď