jackb napísal:neopuzivajme cudzie slova ked nemame ani paru co znamenaju

asi tusis v akom vyzname sa toto slovo bezne pouziva a v akom som ho pouzil ja takze toto uz asi je obycajne chytanie za slovicka.
zaujimavost z wikipedie : "Charakteristickou črtou sekty je potláčanie osobnostnej identity jej členov a nadväzne ich totálne podrobenie sa vodcovi. Na zamaskovanie zámeru potlačiť osobnostnú identitu sa používa zdroj „neomylnej“ pravdy, obvykle vhodná (posvätná) kniha, ktorá sa stáva absolutizovaným zdrojom sústavy pravidiel."
begbeee napísal:Keď ste tak strašne proti načo oslavujete Vianoce alebo slávite Veľkú noc... Ved to všetko sú kresťanské sviatky, logicky sa predsa nezúčastňujem toho proti čomu bojujem?

mozno si si vsimol ze vianoce oslavuju aj ateisti a uz aj niektori nekrestania v krajinach kde krestanstvo nie je takmer vobec rozsirene.
Pantinela napísal:Ako môžeš veriť v Boha a neuznávať niečo čo sám ustanovil? Tiež si vyberáš len to, čo sa ti hodí? To je ako keby si povedal: Uznávam Boha, dodržiavam aj desatoro, ale až na to nezosmilníš, pretože to je podľa mňa zastaralé a nehodí sa mi to...
Samozrejme, že aj v Cirkvi sa nájdu jedinci, ktorí jej nerobia dobré meno, ale odsudzovať ju preto celú? Veď tá podstata Cirkvi, to Božské, je stále tam a je to dobré. Netrvrdím, že nemôžeš mať zlú skúsenosť s kňazmi alebo s tetuškami z kostola, ale to teraz nikdy nepôjdeš napr. ku kožnému lekárovi, pretože s jedným máš zlú skúsenosť a v čakárni sedeli blbí pacienti? Predpokladám, že nie. Pôjdeš vedľa k druhému lekárovi a na blbé reči pacientov v čakárni môžeš kašľať.
neviem ci vobec nieco ustanovil, ked hej tak sa mu asi nepaci ako to dopadlo, mne tiez nie. nevyberam si co sa mi hodi, lebo ako kazda bytost viem co je dobre a co nie a prikazania nepotrebujem. prikazania sa mi nepacia pretoze toto nase nabozenstvo je zalozene na strachu (z trestu) a to si myslim s bohom odporuje. prikazanie nezosmilnis porusujem preto lebo si dobro odopierat nebudem a ked uz nam boh sexualitu dal, tak si myslim ze nema nic proti tomu ak ju budeme vyuzivat.
cirkev neodsudzujem kvoli jedincom ale kvoli podstate a ta bozska urcite nie je