Intel C2D E8500 3.16GHz

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Intel C2D E8500 3.16GHz

Príspevok od používateľa Andr3w »

Caute,

S taktovanim nemam ziadne skusenosti preto by som potreboval radu. Mam Intel C2D E8500 3.16GHz a chcel by som vediet na kolko mozem tento procesor nataktovat aby nejako velmi netrpel, chladic mam ale iba ten co bol ku procesoru, samotna doska je chladena dobre tak ako aj zvysne komponenty...
momentalne mam nastavenu FSB na 333 x 9.5 a chcel by som to dat na 366 x 9.5 co by ten chladic mohol zvladnut.

s teplotami sa pohybujem pri plnej zatazi na 50-55 C. Je mi ale asi jasne ze si budem musiet kupit nejaky lepsi chladic.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Skus, ked nepojde, das ho spat na povodnu frekvenciu, ked pojde (po zatazi Prime95 alebo niecim podobnym samozrejme), mozes ist dalej :) .
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ok tak ja to vyskusam:) este ma napadlo sice kus OT ale ktory win je lepsi na dnesne hry? oplati sa dat Win XP SP3 alebo radsej Vistu ci S7ven ? hlavne mi ode o Dx9 a Dx10 rozdiel ci je na tom nejaky rozdiel, pretoze co som zatial skusal Crysis, Gta4, Mass Effect tak mi ta grafiku u XPciek pride rovnaka ako u Vist na DX10, samozrejme na ukor vykonu pri DX10
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

zalezi od toho aky mas pc, ja ficim na viste a ziadny problem, pokial by som mal slabsi pc tak by som isiel jednoznacne do sedmicky , ale ako pozeram na procak, tak by som nahodil vistu :)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok a ked uz Vistu tak 32 alebo 64bit?

zostava:
doska: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
ram: Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz
graf:BFG GTX 285

Vista tam bezat bezi dobre len neviem ci radsej Xpcka, W7 mam idu dobre ale chcem si pockat kym sa nejako tak otestuje a skutocne ukaze ci je lepsia nez tie predosle
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

No tak kedze mas 4GB ramku tak si nainstaluj 64b a neskor by si mohol prejst na s7ven 64b.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Andr3w napísal:Ok a ked uz Vistu tak 32 alebo 64bit?

zostava:
doska: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
ram: Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz
graf:BFG GTX 285

Vista tam bezat bezi dobre len neviem ci radsej Xpcka, W7 mam idu dobre ale chcem si pockat kym sa nejako tak otestuje a skutocne ukaze ci je lepsia nez tie predosle
jednoznacne win vista 64 bit , na takuto masinku je skoda davat XP :wink:
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ok tak ja skusim teda tu Vistu 64bit, btw pouzivas verziu Ultimate kde je nasekane vsetko alebo staci aj taka home premium? maval som vzdy len ultimate preto sa pytam ci ta home nie je nejako rozumne odlahcena
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja som pouzival Home Premium a minule som presiel na Ultimate a nevidim ziadne rozdiely, je to to iste az na par malickosti, ktore ani nepostrehnes. :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Nevidím dôvod, prečo teraz "kupovať" Vistu, keď máš k dispozícii zadarmo úplne legálnu Windows 7ku Ultimate až do konca februára 2010. Veď 7ka je v podstate aj tak iba faceliftovaná Vista.. 99% vecí fungujúcich pod Vistou funguje aj na 7ke. Neviem, na aké otestovanie 7ky chceš ešte čakať, 7ka sa už testuje pomaly aj vyše polroka.......

..toť môj názor.

Využitie Visty by som videl iba vtedy, ak nebudeš môcť do konca februára 2010 preinštalovať Windows.

:)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no narazam hlavne na jeden problem s Win 7 Ultimate 64bit ked pri hrani akejkolvek hry sa random objavi BSOD s chybou v nejakom subore v dxdiag, presny popis chyby uz neviem ale co som to tak pozeral na nete ma stym dost vela ludi problemy, na 32bit ide vsetko ok...a presne o taketo doladenie mi ide resp. dost velku chybu...ale vnukol si mi napad pretoze na tejto novej zostave som to neskusal tak tam dnes nahodim W7 64bit a otestujem to...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Z vlastnej skúsenosti môžem napísať, že mne to pri GTA4, TDU ani OTTD nerobí.. viac hier som neskúšal.. ;)
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mne to robilo hlavne pri GTA4, btw grafarnu mas asi nVidiu ze? pretoze co som to tak cital ze sa ludia na to stazovali tak to bolo myslim vacsinou s ATI grafikami...ale to si len myslim a hladat sa mi to vsetko znovu uz nechce:)
Napísať odpoveď