F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

dodo_mt
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Podla mna tam Schumiho posadili iba preto aby co najviac "testovali" a nazbierali co najviac dat a pomoze im pri vyvoji auta pre nasledujucu sezonu.
Najhorsie bude to ze bude na Schumiho vyvijany velky tlak aby zvitazil novinari mu nedaju pokoj pred zavodom a ani po zavode...

Osobne sa tesim ze ho uvidim spat v aute a drzim mu palce.

dodo
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

dodo_mt napísal:Osobne sa tesim ze ho uvidim spat v aute a drzim mu palce.
dufam ze si myslel späť a nie spať :D

no a k tomu "testovaniu" co spominal niekto vysie najhorsie sa podla mna bude vysporiadavat z gumamy. rozdiel medzi tvrdou a makkou zmesou je iny nez on bol zvyknuty. nastavit auto bude tazke.
dobre by bolo keby v piatok odjazdi v kazdom treningu okolo 50 kôl. s plnou nadrzou a sprazdnou s oboma gumamy.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Samozrejme ze späť :twisted: :D

dodo
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

tak jazdit moze aj 300 kol...ale asi si zabudol, ze na cely vikend ma kazdy jazdec len 4, alebo 5 sad pneumatik, takze ak si ich zoderie uz v piatok, s dobrym vysledkom v nedelu sa moze rozlucit

a myslim, ze tlak na jeho osobu nebude nejak moc velky, ferrari tento rok nepatri medzi teamy, ktore musia vyhravat, staci ak by bodoval....
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

PepoJr.: ale tam ide o to ze je to Schumacher nie ze sa Ferrari teraz nedari. Bude sa od neho ocakavat dobry vysledok a ludia budu na neho tlacit pretoze podla niektorych dokaze vyhrat aj na furiku. (toto bolo prehnane povedane :))

dodo
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak to mas pravdu, ze niektori si o nom myslia, ze je boh a vyhra na hocicom, ale ak ho team nebude nejako tlacit (co by nemal) tak mu moze byt jedno co si myslia ludia/media... na tlak medii si snad za tie roky uz zvykol
Xplosion
Light Expert
Light Expert

PepoJr. napísal:tak jazdit moze aj 300 kol...ale asi si zabudol, ze na cely vikend ma kazdy jazdec len 4, alebo 5 sad pneumatik, takze ak si ich zoderie uz v piatok, s dobrym vysledkom v nedelu sa moze rozlucit

a myslim, ze tlak na jeho osobu nebude nejak moc velky, ferrari tento rok nepatri medzi teamy, ktore musia vyhravat, staci ak by bodoval....
chlapci viem že nie každý rozumie po anglicky, ale treba si prečítať pravidlá. na každý téning je určený počet. (p1 p2 p3 sú practice 1, 2,3 teda dva piatkové a jeden sobotnajší treneig a potom je kvalifikácia+ pretek)
teda jeden pretekár má k dispozícii na jeden výkend 14 setov pneumatík suchých (na suchú trať) 4 sety intermediálnych a 3 sety mokrých (teda do dažďa)
a je presne určené kedy kolko moze použiť.
tu je to na officiálnej stránke v anglištine skusim to zohnať aj po slovensky resp česky.

Kód: Vybrať všetko

http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8680/fia.html
dá sa zobraziť plné znenie aj sumarizované lepsie je plné znenie.

ja tiež neovládam uplne super anglištinu (nevilučujem že som na tej stránke niečo zle pochopil) ale predtým než sa idem hádať s niekym o pravdu tak si pozisťujem info o ktoré sa mozem opriet (teda fatky)
jastur
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jastur »

konecne je fenomen F1 spat. dufam, ze vsetkym vytre kocura :D
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

moje fakty boli z komentara na STV...opat som raz zistil, ze sa moc neoplati pocuvat tych nasich komentatorov... ospravedlnujem sa za zavadzanie :(
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

sry ak opozdene ale nechce sam i citat a hladat kde to pisete.. :)

F1 doje*** vylepseniami uz v tejto sezone, ale budis.. nieje to az take nejake rusive :D

ale od dalsich rocnikov pocnuc 2010 to uz strati svoj zmyslel.. uz to nebude ono.. boha dotankovavanie ziadne, ved to potom bude o com ? to mozu rovno premenovat na f2.. choboti
Xplosion
Light Expert
Light Expert

PepoJr. napísal:moje fakty boli z komentara na STV...opat som raz zistil, ze sa moc neoplati pocuvat tych nasich komentatorov... ospravedlnujem sa za zavadzanie :(
vies stv vysiela len kvalifikaciu a pretek asi preto. ostatne televizie maju v tv pri komentovani nejakeho odbornika co ma nieco spolocne s f1 a pretekanim alebo robia priamo na mieste diania interwiev (rozhovory) a dostanu sa do obrazu. a robia si poznamky. na stv si nieco precitaju na officialnej stranke formula1.com, f1-live.com a to je vsetko. ale aspon davaju kvalifikaciu. este ked to davali na markize tak tam chodieval malcharek kotry bol testovaci jazdec pre minardi tak on mal co k tomu povedat poznal aj pravidla aj niektore trate.....

no ale v piatok by mohol tych 40 az 50 kol v jednom aj druhom treningu.
sobotu rano tiez nejake...... a mohlo by byť teplo to vyhovuje autam ferrari .... (aspon to tak tvrdia) lebo v madarsku tak teplo nebolo a raikonen bol druhy.

v dazdi bol sice schumacher dobry ale ku koncu kariery az tak nie lebo alonso ho predbehol a tak.

teraz je dost pretakarov dobrych v dazdi. alonso, hamilton, vettel.....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Xplosion to s tym malcharkom si teda pekne zabil :D .

http://www.hojko.com/malcharek-komentov ... 19762.html
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ako nechapem preco to nekukate na Novasport STV som vysadil este ked som sa o tom dozvedel ze to budu vysielat :D ORF to dovtedy istila :wink: aj ked som rozumel velke *****
JJ Malcharek sice vedel komentovat horsie nez mi vsetci tu,ale na trati by kazdeho z nas vyskolil :wink: aspon nejaka ucta...
Xplosion
Light Expert
Light Expert

krija napísal:Xplosion to s tym malcharkom si teda pekne zabil :D .

http://www.hojko.com/malcharek-komentov ... 19762.html
aha mas pravdu pozrel som si spätne nejake videa a ozaj zapiekol niektore veci asi mal chudak tremu... alebo v F1 bol iba kratko na to aby sa zorientoval.(ale pisal som ze poznal pravidla a niektore trate a v tom som mal pravdu) ale v kazdom pripade STV nema cloveka v mieste diania a tam prichadzaju o info. riadit sa len domienkami to nieje ono.
MP4-24 napísal:ako nechapem preco to nekukate na Novasport STV som vysadil este ked som sa o tom dozvedel ze to budu vysielat :D ORF to dovtedy istila :wink: aj ked som rozumel velke *****
JJ Malcharek sice vedel komentovat horsie nez mi vsetci tu,ale na trati by kazdeho z nas vyskolil :wink: aspon nejaka ucta...
to stym na trati suhlasim.....

a novasport, no nie kazdy ma openbox a zadava kody...... lebo nova a ostatne programy kde ja byvam legalne chitit nehrozi u nas je dostupne len magio a digi tv a ani v jednom som to v ponuke nenasiel (mozno som prehliadol)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Massa: Konečne doma!

Federácii FIA hrozí spor s EÚ

Zaujimave su aj informacie o tom, ze Schumacher bude brat za pretek milion eur a ak vyhra, tak dostane dalsi milion. Celkom dobre ohodnotenie jeho prace.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Suhlasim s tym, ze Schumacherovi nepridelili vynimku na testovanie. Ferrari muselo byt hned jasne, ze im to neprejde a podla mna dost trapny krok ziadat testy pre 7nasobneho majstra sveta, ked tu vinimku nedostal ani 19. rocny novacik. Som zvedavy ako sa mu zdari s nie az tak dominantnym monopostom. Predsalen, aj keby hnal svoje ferrari na 101% asi to na technologicku vyhodu RedBullu a asi aj McLarenu stacit nebude. Preto sa hlavne tesim na to, ako obstoji Schumi v porovnani s Kimim.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

vies ale je to blbost kazdy pilot by mal mat sancu testovat. novacik a kto pride v strede sezony. koli bezpecnosti. alguersuari vobec nesedel v aute f1 cim podla mna ohrozili bezpecnost. musi si zvykat na vysiu rychlost vyssi vykon a spociatku jazdi opatrnejsie ako ostany teda nejde naplno ale pretekanie je o tom ze kazdy ide naplno a chce dosiahnut dobry vysledok je nepripustne aby sa to ucil na piatkovych treningoch a na pretekoch. to plati aj o schumacherovi. a f1 nesedel dlhsie a potrebuje si tiez zviknut na rychlost na nove auto aby sa mohol uplne zapojit do boja o vysie priecky. a vo vseobecnosti zakaz testovania pocas sezony je kravina.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Xplosion napísal:a vo vseobecnosti zakaz testovania pocas sezony je kravina.
Zákaz testovania je tu kvôli šetreniu nákladov. Testy stoja neskutočné peniaze, takže to bohužiaľ ani veľmi nejde inak.
Nechápem Ferrari, veď im muselo byť jasné, že test nedostanú, ani nevidím dôvod. Celé tie vyhlásenia proti Williamsu sú trocha trapas z ich strany.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Mateq napísal:Zákaz testovania je tu kvôli šetreniu nákladov. Testy stoja neskutočné peniaze, takže to bohužiaľ ani veľmi nejde inak.
Nechápem Ferrari, veď im muselo byť jasné, že test nedostanú, ani nevidím dôvod. Celé tie vyhlásenia proti Williamsu sú trocha trapas z ich strany.
vies toto je biznis a vo svete biznisu kto neskusa porusovat pravidla nic nedosiahne. ferrari to urobilo aj preto lebo schumacherovi daju za ucast v pretekoch 1000 000 eur a za vitazstvo dalsi. a aj ferrari chce nieco naspat na reklame. preto sa snazia vsemozne aby dosiahol dobry vysledok. a este je to koli tomu aby zistili ci ho bude boliet krk alebo nie kedze na testoch s autom z roku 2007 ho krk bolel.
Napísať odpoveď