co robite v kostole ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Nadeo napísal:Kedze mam ist na birmovku tak musim chodit kazdu sobotu (este ze nie cez prazdniny). Vyuzivam cas na rozmyslanie. Proste som sa minule prichytil, ako som vosiel do kostola a zrazu iba vychadzam...
sorry, ale: :smt046

//sorry za ot, k+
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

joejoe napísal:diki... no viem ze sa vam to zda divne ale u nas trva omsa 1:45 minut cez tyzden a 2 hodky nedelu nas farar velmy ale velmy rad rozprava.. poza kostol som bol tieto dva dni ale asi im to uz doslo :-D skusim si dneska tu mp3 zobrat..... inak sa mi pacilo o tom velkom tresku co tu niekto napisal :lol: :lol:
sorry kamo, ale klames :) alebo ti nefunguju hodinky...
peterkozel napísal:ale daju, ved ked raz poviem ze tam za toho boha nepojdem tak co spravia, snad ta tam nedotiahnu na silu, ved samotny fararkovia to hovoria,ze je uplna blbost nutit ludi chodit do kostola a vobec uplne vidno aky su ludia vygumovany lebo poznam xy ludi co maju 23.rokov a v nedelu ked sme napr.na chate utekaju do kostola lebo maju strach ze ked pridu domov tak im ich je*ly rodicia polozia otazku-co bolo na kazni, je to fanatizmus jak svina
Ti tvoji kamarati co maju 23 rokov urcite nechodia do kostola preto, aby nemali problemy s rodicmi ;-)
Chlapci, trepete dve na tri... :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

preco, moze byt, ked maju pridrbanych rodicov, ktori by chlpacov boli schopni vyhadzat z bytu/domu :)
Ale tiez tomu nechapem, ved uz taky 12 rocny sa sam musi rozhodnut, ci ho to bavi alebo nie.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

piton napísal:Ti tvoji kamarati co maju 23 rokov urcite nechodia do kostola preto, aby nemali problemy s rodicmi ;-)
Chlapci, trepete dve na tri... :D
ty trepes pretoze ak niekto chodi do kostola ma sa z toho tesit-nie ze sedis na chate v nedelu rano,pijes pivo a niekto zahlasi,jooj idem ja do kostola nech mi mamka zas nenadava aky som neznaj boh a flakac

//autoeditácia príspevku ( 31 Jul 2009, 11:27 )
Frco napísal:preco, moze byt, ked maju pridrbanych rodicov, ktori by chlpacov boli schopni vyhadzat z bytu/domu :)
Ale tiez tomu nechapem, ved uz taky 12 rocny sa sam musi rozhodnut, ci ho to bavi alebo nie.
jasne ze nebavi, ktore decko vnima o co vlastne v kostole ide?, je to nic ine iba sku**** vnucovanie fanatizmu...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

seth82, na omsu by sa malo chodievat skor, aby si sa modlitbou pripravil na to co sa tam bude diat :wink:
ale inak suhlasim. ak niekto silno neveri vsetko tebou opisane ho od toho prijam musi odradzat
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

V kostole som už nebol našťastie také tri roky. Ako dieťa som navštevoval Cirkevnú základnu školu v Humennom, už tu som sa zamýšľal nad tým, ako sa nam snažili pekne vymývať mozgy tou ich akože vierou v Boha - vždy som si kladol otázku, ako môžem vedieť, že práve kresťanstvo je to prave náboženstvo (vždy hovorili iba o tomto názorovom prúde a ostatné ako islam, budhizmus zatracovali, že sú to pohania :D ) - ja som sa to vždy pýtal, vždy som bol za nejakého pomätenca a tak to potom aj vyzeralo, ked sa niečo stalo tak kto bol na vine, kto háda, že ja tak ma pravdu :wink:

Ale samozrejme nie vždy to bolo také kritické, spomínam si, že v čase, ked som mal isť na sväté príjimanie ma učil taký farar, ako dnešny ateista musim uznať, že ten bol naozaj dobrák na zemi - dodnes ho uznávam aj ked je farar a ma určite iný názor na to všetko ako ja - vtedy som chodil na jeho kázne do kostola veľmi rád. Postupne da sa povedať, že sa názory na mňa v škole medzi tými populistickými kresťanskými šašmi radikalizovali z dôvodu, že som sa veľa pýtal a nedostaval som uspokojive odpovede :wink:

Na strednej som musel chodiť na náboženstvo a tam to bola akože uplna haluz - mniška si na mna a ešte na jedneho kamoša uplne zasadla a hrozila nam dvojkami zo správania, ked nebudeme poslušne sedieť v triede a neprekrúcať očami - to ma fakt poburovalo, do kostola sa už neoplatilo vôbec chodiť, tí smiešni farari aký sú v Humennom na čele s dekanom - toto, že su boží služobníci???

btw. niekto tu spomínal staré babky v kostole - s tým musím súhlasiť do kostola idú o dve hodiny skôr - aby ich bolo vidieť ako verné kresťanky v popredí, často nerozumejú dnešnemu svetu na všetko nadavajú, kritizuju, ale pssst až po omši.

Nadeo - ty si ma chlape poriadne pobavil, ale iba si tym vtipne demonštroval dôležitosť cirkevného fanatizmu pre mladých ľudí v dnešnej dobe - no ved kto si nechá od niekoho, kto v živote nikdy nič nerobil, dirigovať :wink:

aby som nebol poväčšinu svojho príspevku po mimo, tak naposledy čo som bol v kostole (asi pred spomínanými tromi rokmi) to bol tuším veľký piatok tak ma to tam totálneže nebavilo tak som vytiahol mobil a dusil som Stack Attack :D :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

OT(?):
pozerali ste vcera televizne noviny? davali tam reportaz z niektoreho kuta ameriky (uz si to presne nepamatam) o typkovi na aute, ktory unikal policii, ale popri tom jazdil predpisovo, ked sa im ho konecne podarilo chytit z auta spoza volantu vystupil maly 7 rocny chalan. Maly chlapec ukradol otcovi auto, lebo sa mu nechcelo ist s rodicmi do kostola :lol: Policajti ho nepokutovali iba pochvalili za predpisovu jazdu a otcovi povedali aby si daval vacsi pozor na kluce :D

Pointa: Dufam, ze ten 7 rocny chalan nie je zakladatel temy 8)
hakker
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hakker »

len tak na okraj napisem...
do kostola nechodim ale v boha verim..je to hriech?
ked som bol dat pokrstit syna tak mi pan farar povedal ze preco nechodim do kostola, ze ci si nenajdem par hodin na to ist na omsu...
ja som mu povedal:
ze boh nieje len v kostole je vsade tam kde som aj ja... ci sa mylim pan farar? je len v kostole??
s otvorenymi ustami odisiel...
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

aughostino napísal: Pointa: Dufam, ze ten 7 rocny chalan nie je zakladatel temy 8)
nie mam 2x tolko :lol:
sorry kamo, ale klames Smile alebo ti nefunguju hodinky...
ani si nevies predstaivit ako rad by som klamal..
kutlo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kutlo »

ja vzdy spim:DDD...bo vzdy ked som v kostole sa mi zíva.... :D alebo sa vyhovirim ze sa tam ned dychat..a je mi zle
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

hakker - teda, pekne si mu dal :D no ci to je hriech neviem presne, ak chces mozem ti to zistit od kompetentnej osoby, ale pokial viem, na krste vyznavas vieru, a slubujes, ze syna budes vychovavat v tejto viere, no tym padom je pre teba povinnost ist na nedelnu omsu resp. na prikazane sviatky, no a ak nemas vazny dovod preco neist na omsu tak by to mal byt hriech.
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Tak bol som asi pred 3-4 táždňami, akurát mal kázeň ten Týpek o antikoncpecii. Sa mi vidí, že ani vytr*kať babu nemôže, ale rozdáva rady o sexe. :lol: :lol: :lol:

Nemá chyby.........
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: co robite v kostole ?

Príspevok od používateľa fikotek »

joejoe napísal:caute ludia...
no musim chodit do kostola a moc sa mi tam nechce chodievaju tam aj rodicia a teraz chodievam poza a su stym dost podrazdeny a potrebujem radu co mam robit nech sa nenudim v tom nudnom a ospalom kostole...viem ze to tu pisem ako maly chlapec (co aj som :D ) ale co take ? x)
Co je tohle za temu?? Kolik ti je 12?? Zkus tam treba s plna hrdla zarvat "At zije Satan" po tomhle se urcite nudit nebudes. :evil:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hakker napísal:len tak na okraj napisem...
do kostola nechodim ale v boha verim..je to hriech?
ked som bol dat pokrstit syna tak mi pan farar povedal ze preco nechodim do kostola, ze ci si nenajdem par hodin na to ist na omsu...
ja som mu povedal: s otvorenymi ustami odisiel...
ale eucharistia je len v kostole...mas chodit pravidelne na prijimanie...
kutlo napísal:ja vzdy spim:DDD...bo vzdy ked som v kostole sa mi zíva.... :D alebo sa vyhovirim ze sa tam ned dychat..a je mi zle
ja som tam raz skoro odpadol...ked som chytal za klucku uz som nic nevidel, este sekundu a ozaj odpadnem... :D
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Mňa posielali rodičia do kostola každú nedeľu, vždy som sa nejak zašíval v okolí kostola a keď sa ma pýtala babka čo bolo na omši, niečo som si vymyslel.. Neskôr pochopili, že je ma zbytočné tam posielať, a mne osobne to nič nedávalo aj keď som tam bol.. Teraz chodím do kostola len raz za rok, keď je spomienková omša za dedka
Napísať odpoveď