Zdravím,
túto tému som založil preto aby som sa niečo dozvedel o tomto obchode.
kôli tomu keď som vymieňal autobatériu tak som sa chcel starej zbaviť...a v odbornom stredisku kde to vyberali som to chcel odovzdať ale za to pýtali odo mňa peniaze za jej likvidáciu...no a v mojom okolí bydliska chodí dodávka s maďarskými ŠPZ a vykupujú dokonca aj staré autobatérie...a to sa chcem opýtať či niekto nevie ako na tom môžeu zarábať ešte navyše aj na palivo a tak...keď ja som mal za likvidáciu platiť a oni môžu platiť iným že im tú baterku dajú...ako je to možné???
Bateriu "ekologicky" rozoberu, kyselinu niekam vyleju, ktovie kam a olovo predaju v madarsku, asi maju lepsie ceny. Musi im to sakra dobre vynasat ked chodia tak daleko.
prosimta, necakaj ze by si za tu baterku dostal nejake extremne sumy. Max tak 1€, oni baterku rozlozia a olovo odovzdaju do zbernych surovin (kyselinu do zachoda a pod.)...teda aspon myslim lebo neviem co este by sa dalo s tymi baterkami robit,mozno keby bola ako-tak funkcna tak predat ako pouzity tovar.
Uz to bolo aj v TV novinach ze takato cinnost je protizakonna...Oni tie rozobrane baterie musia cez hranice prepasovat ako nejaku drogu, lebo vyvazat kov bez povolenia a hlavne ked ide o olovo je trestne. Ty ako spravne ekologicky mysliaci jedinec by si mal takuto bateriu odovzdat v zbernych surovinach alebo ked kupujes novu tak staru priniest do obchodu.
ha veď o to pokoj ešte mi zatiaľ straší v garáži tá baterka ja som to len nedokázal pochopiť že sa dá aj na niečom takom zarobiť...dosť mi to pripomína Mŕtve duše od Gogoľa myslím tie ľudské fígle naozaj niekedy nemajú hranice